Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, October 16, 2017

HARI SUKAN NEGARA 2017

Assalamualaikum/Hai, 

Hari Sabtu yang lepas satu Malaysia sambut Hari Sukan Negara.
Masing-masing sambut dengan cara masing-masing di tempat masing-masing.
Aku pon sambut jugak tapi sambut di sekolah anak.
Boleh tahan kemeriahan dia.. seronok. mengimbau kembali kenangan masa zaman sekolah dulu..
ok. rindu zaman sekolah.


Team jazzercise aku dapat jemputan untuk lead acara senamrobik untuk sekolah.
aku and the team jadi shadower cikgu. meramaikan majlis.
eksaited semua orang sebab ni dah dikira as jazzercise outdoor programme..wehhhuu!!

while waiting. kita photogedik dulu.. 




muka cikgu sya (purple cap) tahan nebes ..heheh..

amek semangat memasing.

we in action. 

shadower cikgu sedang perform.
alhamdulillah everything goes smoothly.
annddd..


we received a appreciation certificate from Pengetua SKPP.


proud team!
dont care crowd kat bawah stage tu ha..hahahahaa.. haruuuu!!
 

Antara acara lain yang diadakan kat sekolah adalah sukaneka berkumpulan. 1 kumpulan mesti ada 4 murid+ 1 ibu/bapa. Total acara kesemuanya ada 4. Bola sepak mini, boling padang, bola jaring mini, golf mini.. semua aku main. tapi aku tak main sorang.. syarat utama kena ada team kalau nak masuk semua acara.

Ade jugak acara pertandingan breakfast piknik. alahhh mcm kita piknik kat tepi sungai/laut tu ha.. yang ni aku tak join. malass nak bawak segala mak nenek bakul+tikar bagai lepas tu duduk sajee makan makan makan.. its not me bebeh.. hari sukan, kita sukan. bukan makan..hahahaha.. makan sesiap kat umah. bawak bekal sumbat dalam beg.kalau lapar, kita open beg jee.. * harap harap stetmen aku ni tak dikecamm..kuikuikuiiii...


Memperkenalkan team aku : Team Gigirl..
Secara otomatik aku jadi mak gigirl!
ahli kumpulan opkos la anak dara aku and the geng! hahaha.. kelam kabut aku soh dia cari geng. sepantas kilat 4-4 dah tercegat depan aku..kekekeke... kuasaaa mak gigirl!

salah satu acara. bola jaring mini.
my girl in action.

me in action. 
bakat masih terpendam.. hahahaha
support team score mata. dalam masa 3 minit ko sumbatlah berapa banyak bola dalam tu.. 
welll.. kami kalah bergaya.. takpe grup, kita try lain plak.

last but not least,
tak sangka game golf mini menjadi habuan grup kami haritu.
*takde plak gambar main mini golf ni..aduhaii..*


team gigirl power!
dengan pungutan 100 markah. 
yang boboi tu supporter tegar team kami tauu.. kemane kami pegi, adeee je dia..hahahah..

ok, mari kita kokakkan hamper tu..
good job girls!
mak gigirl tumpang happy.

balik umah, semua pingsan.. maybe cuaca panas membahang kot.

yang penting, kita sukan untuk sihat dan cargas.
menang, kalah tu rezeki memasing.

al kisah Hari Sukan Negara aku.
Hari Sukan korang macam mane?
mesti best kann??

 -MrsPuex-