Followers

Saturday, April 23, 2016

Perancangan Allah adalah sebaiknya

Assalamualaikum..
Kita hanya merancang, Allah penentu segalanya..

Sepatutnya sedang berteambuilding tapi last minute kene berteambuilding bersama doktor Dan nurse di hospital pantai ampang..mungkin lebih Dari 3h2m disini..huwaaaaa...

Alkisahnya,
Petang smlm opah kol bgtau qaid pasif je kt umah..makan taknak, minum jee..tu pon sikit..

Nak main? Memang tak..qaid peratii je kakak n kezen2 lain berkungtau..

Naluri mak mak ni kan..
Rasa tak sedap hati terus minta Abah datang amek kt Nur lembah pangsun, Hulu Langat utk bawak GI klinik amek antibiotic konon..

Sib baik lah tempat kursus dengan umah mak Abah dekat sekentut je..*bak kata adik*
Sian Abah..dah la x sihat..adik kata nak tlg amek KT Langat  tp memandangkan die pon skang tgh membuyung, Abah pon kata biar Abah amek..
Nak suruh papa, nun jauh Kat shah alam.. lol berapa plak nak sampai..huhuuu..

Sampai klinik, doc cek suhu adalah 40 darjah celcius.. Ape lagi, terus buat Surat refer me hospital la.. Lagipun demam dah lebih 4 hari on off..
Maka tersadailah kami kt yellow zone, hospital pantai ampang..siannn adik..
Ni pestime dia masuk spital..
Last masuk spital masa nak keluar dari perut mama.huhuu...
Detected high fever, lung infection sebab x ray tak cantek plus influenza positif..
Tskkkkk!!!
Duduk la kami Kat isolation room..
Mak pesakit kene pkai mask utk elakkan sebarang jangkitan masuk lagi kt adik..
Dah la badan tgh tingtong rasa mcm nak demam.. Papa datang setelkan urusan kemasukan, then mama jugak la yg kene stay dok ngn adik as per requested by adik..
Demi adik mama sanggup bersengkang Mata lagi dik oii.. Kerassnyee kerusi katil ni dik..
Adik ckp, nape mama taknak tido ngn adik..shian adik.. Huwaaaa.. nak buat mcm mane dik, kang roboh lak kang katil comel adik tu kang..huhuuuu..
View pagi ini.. Still lemah..
BP OK, demam dah kurang..
On antibiotik dengan ubat influenza..
Semoga cepat sembuh ya dik..
Mama sentiasa ADA dekat dengan adik..
Nanti Papa n kakak datang jenguk adik OK..

Love,
Mama