Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, February 17, 2015

Buku Latihan untuk kakak dah sampai..

Assalamualaikum..
 
Alhamdulillah buku latihan untuk kakak dah sampai..
jauhh tau order buku latihan nih..
 
kat MARA ok!
sempena pesta buku yang berlangsung di sana..
 
ohh..kite tak pergi sana,
kite order pkai ailioo je..pastu bank in kan amaun, tup tup tup dah sampai bukunya harini..
 
kite order kat sape?
 
jeng jeng jenggg...
 
kite kirim kat blogger femes emes  mama izwa laaa...
 
tenkiu soo muchh my fren sebab tolong belikan untuk bakal menantu awok..
hahahahaa...whoopppsss..
 
dah selamat sampai dah pon..
 

parcel sampai harini..
 
barisan buku yang diorder..

bakal buat kerahan latih tubi sempena cuti tahun baru cina nanti..
no rileks rilekss ye kakak..
 

Duit Belanja Sekolah jadi Duit Shopping

Assalamualaikum..

Sekarang baru aku paham perasaan mak mak yang merungut ank beli macam macam kt sekolah.
Dulu, dengar saje rintihan jiran/kengkawan yang anak mereka dah pandai membeli belah kt sekolah.. aku cuma gelak ha ha ha haaa sajee sebab tak pernah merasainya..

Dan kini tiba giliran realiti situasi sebenar.
Duit belanja yang kita bagi untuk beli makanan, dia pi beli menatang tah pape kat bookshopnya..


Dah pandai shopping dah si kakak nih..
beli 2 marker/highliter kaler kaler tuh..satu untuk dia, satu untuk adek katenye..
haihhh... perasaan?? nak marah?? hmmmm dah beli dah ponn..

Sampai umah terus kebulur semacam mintak nasi umpama x makan 2-3 hari..
padan la muka..sape soh beli bende bukan bukan time rehat.

memula bagi rm4 - die pi belanja kawan-kawan yang bawak bekal sebab kawan yg bawak bekal x bawak duit katenye.. **memanglah kakak oi..mak dorang dah prepare makanan siap siap so x yah belanja. kakak lain, mama bagi duit utk kakak beli makanan kat kantin nun..

lepas itu cut off bagi rm 3 - rm1- beli nasi, rm1 - beli air padahal dah bawak botol air, rm1 beli macam-macam kt bookshop. (ingatkan nak soh simpan tabung utk balance tu tapi nan hado). kekadang langsung x beli makanan pon.. membeli belah kt bookshop kt sekolah.

perlukah nak cut off lagi kepada rm2 sehari?
rm1 untuk makan, rm1 untuk beli air kot kot x cukup air dlm botol tuh..
tengah hari sebelum ke sekolah dah disediakan makanan kt transit dah.


haishhhh.. buntu pulakk mikiokannyee..

mommy/mama/ibu/ummi/bonda ada idea tak?


Yours Truly ;P

Mula berjinak jinak dengan...

Assalamualaikum..

Mula berjinak jinak dengan ZUMBA..

Sekarang ni dah mula rajin nak sihatkan diri sebab usia semakin meningkat, maka kesihatan kene topup lebih sikit.. setakat jaga makan tp x eksersais keluar peluh, tak jadik punye la.. at least kene bersenam utk jantung.. ini pendapat dan pandangan aku laa..

Setakat makan pil kurus, minum itu ini tp x bersenam pon x elok jugak.. yee suplliment tu penting tp bersenam waima berjalan jalan kaki pusing taman pon dah cukup bagus utk jantung..trust me!

Dan disiplin itu sangat penting yaaa..

thats why sekarang mane mane xtvt erobik yang boleh join, aku akan join..

Zumba.. ni satu senaman erobik yang boleh membakar kalori kalau ko bebetul folo steps instructor.. 5 minit pon peluh dah minitik nitik uolss.. Alhamdulillah so far dah 2 sesi kls zumba aku join setiap wiken. rm10 sekali join. lagi best kls ni kat sebelah taman aku je. mula jam 830 pagi smpai 930 pagi..

Paling penting kenelah stnby breakfast utk orang rumah dulu kann..amekk hatii katenyee..hehehee.. then barulah boleh berzumba dengan senang hati..

Ohhh..sesi ni mmg khas utk kaum wanita dalam dewan tertutup. instruktor pon memang ohsemm..

selesai sesi 1.

selesai sesi 2.
kali ni bawak eskot 2 orang kt blakang tu as my bodyguard merangkap tukang jaga barang..hahaha..
 
semua dalam gambar ni aku x berapa nak kenal tapi misi kami semua sama - hidup untuk sihat.
In sya allah next sesi akan join lagi..

p/s : Uols kalau ada kesempatan pergilah bersenam ya.. paling busuk busuk pon pegilah taman bawak anak anak jalan jalan..pon dah membakar kalori dah..


Yours Truly ;P