Followers

Tuesday, April 30, 2019

PROJEK CSR- DMR #darihati123mamanet KALI KE-5 DI ECO FREE MARKET SHAH ALAM, SEMPENA HARI BUMI 2019

Assalamualaikum/Hai,

Baru-baru ini portal www.123mamanet.com (Majalah Harian Wanita) telah mengadakan program amal (CSR) bersama MBSA, menerusi Program Eco Free  Market, bersempena sambutan bulan Ramadhan yang akan diadakan pada 14 April, 2019 (Ahad)bertempat di Dataran Kemerdekaan Shah Alam.


 Objektif program ini merupakan salah satu usaha syarikat DMR untuk turut sama membantu meringinkan beban golongan yang memerlukan, khususnya golongan asnaf di sekitar Shah Alam.
Di samping itu, projek DMR #dari hati123mamanet ini juga bertujuan untuk meningkatkan keprihatinan seluruh warga Shah Alam serta para pembaca  www.123mamanet.com  agar bersikap lebih murni untuk membantu meringankan beban golongan susah yang lebih memerlukan sumbangan.Lebih-lebih lagi sempena kedatangan Ramadan dan Aidilfitri tidak lama lagi.

Ini adalah kali ke-5 penganjuran pihak kami dalam memenuhi tanggungjawab sosial korporat ini. Kami berharap agar lebih ramai lagi golongan korporat dan juga individu yang berkemampuan untuk menjalinkan kerjasama atau menghulurkan bantuan untuk memberi manfaat berguna kepada masyarakat yang tidak bernasib baik di luar sana. Mudah-mudahan golongan yang kurang bernasib baik ini tidak berasa tersisih dan dapat menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan nanti dengan lebih bermakna.


Mr Jay Raj, General Manager QSR Brands (M) Holding Bhd, Mrs Angelina Nadan, Manager Brands, Marketing Event serta Miss Amelia dari bahagian Corporate Communications & Marketing QS Brands (M) Holdings Bhd, yang sanggup turun padang untuk sama-sama menjayakan projek amal ini.


Kali ini terdapat sedikit kelainan dalam Eco Free Market kerana setiap pengunjung yang datang, perlu membuat pertukaran barang-barang kitar semula seperti botol plastik atau botol kaca bagi mendapatkan kupon percuma. Kupon percuma itulah yang akan dibawa oleh pengunjung ke booth-both yang terlibat dalam program Eco Free Market ini.

Untuk projek CSR-DMR #darihati123mamanet kali ini kami agak bertuah. Selain menerima sumbangan kewangan daripada individu-individu bagi membeli barang-barang keperluan dapur seperti tepung, meehoon, gula dan lain-lain lagi, kami turut mendapat tajaan sepenuhnya daripada QSR Brands (M) Holding Bhd. Pelbagai barangan keperluan dapur di bawah jenama QSR Brands (M) Holding, produk-produk daripada Life seperti Life Sos Berperisa Tiram, Life Kiap Manis,Life Sos Chili, produk-produk daripada Ayamas Kitchen seperti  Ikan Macherel, Ikan Sardin, Pes Masak Merak, Pes Masak Kurma  dan macam-macam lagi.Terima kasih tak terhingga buat Mr Jay Raj, General Manager QSR Brands (M) Holding Bhd, Mrs Angelina Nadan, Manager Brands, Marketing Event serta Miss Amelia dari bahagian Corporate Communications & Marketing QS Brands (M) Holdings Bhd, yang sanggup turun padang untuk sama-sama menjayakan projek amal ini.

Secara ringkas butiran program tersebut adalah seperti berikut:

PROJEK CSR DMR #darihati123mamanet  bersama MAJLIS PERBANDARAN SHAH ALAM (MBSA) sempena Hari Bumi 2019.

Tarikh: 14 April, 2019(Ahad)

Masa: 9.00 pagi - 12.00 tengahari


Tempat: Dataran Kemerdekaan, Persiaran Bandaraya, Seksyen 14, Shah Alam

p/s : seronok sekali sekala join aktiviti CSR macam ni.. dapat meningkat kesedaran dalam diri kita tau..

 -MrsPuex-