Followers

Friday, June 1, 2012

Visit Perak : Taiping Day 2

Assalamualaikum..

Day 2 @ Taiping : Hari persandingan belah pompuan kt dewan

Kol 11 pagi dah terpacak kt dewan orang kawin.yela, ikut official photog mmg camtuh..caterer pon bru nak setup bebarang..gasak..aku n lil aireen amek port meja kt blakang skali sebab segan..hihihi..


Aksi Mr Photokronix time keje...hemsem takkkk??..kembangla die kalo bace..hihihi...
Nampak x balang kuih kat blakang tuh?? kalo kenduri kt perak rasenye wajib ade kuih tuh kot..nama die kuih bakar..terbaekk..aku dok ngadap mkn kuih tuh jek tau..hahha..jangan tak tau, masa nak balik aku ngn jiran aku siap mintak izin nak bawak balik 1 balang tau..time tu dah x de orang dah..kira kitorang ni antara tetamu yang gerak paling lmbat ..dats y tanpa segan silu mintak bawak balik sebab banyak lebih or orang x prasan akan kewujudan kuih tuh or orang tepen dh bosan makan kuih tu kot..

bila hubby setel kerja kawin die, kitorg pon bergerak balik ke hotel..sambil lepak, hubby buat kelas sendri..kelas apekah itu??


ni haa.. teknik asas photografi kt lil aireen. sambil dorang dok belek, aku dok guling2 atas katil..lagikkk best..sambil2 tu aku snap sebarang 2-3 gamba aksi-aksi mereka berdua..kecohhh!!!


aksi 2 branak ngn kemera


tangan pegang kemera, mata sempat jeling kat mama lagik tuh..


tengok hasil tangkapan die..ok ke x..cumel jek..mulut kemain kipochi hokeyy..:D


haa..yang ni baru la betul..mata sebelah siap tutup lagik..kekekeke...pelapis papa la kunun..:D

Aktiviti Petang :

Lepas Asar kitorang berkonvoi 4 kete menghala ke Kuala Sepetang untuk pekena Mee Udang. Dah sampai Taiping mmg x sah la kalo x singgah makan mee udang kt Kuala Sepetang nih..x jauh pon dari hotel. Hangkut skali abang pengantin utk jd guider nak makan mee udang..cari port yang terbaek dan terbest skali..yela..sepanjang jalan tu memang berderet kedai mee udang..ko pilih jek mane nak makan..tp sedap ke tidak, aku x kompom..hahahhaa...tu pasal kitorang gagah hangkut abang pengantin tuh walaupun tgh sibuk utk kenduri esoknya..ade kitorang kesah..hahahah..yela..kang klo pepandai sendri kang mau termakan kt kedai yang x best..lagik haruu..:D


Lokasi pilihan ramai..mmg ramai gile orang kt kedai nih..


boleh kol untuk tempahan tempat duduk.


Makan beradap beramai-ramai..mamat sebelah aku tuh x masuk ye..datang secara sendirian berhad tp datang dr shah alam jugak katenye..kitorg pon dr shah alam..kire okla org shah alam konker 1 meja panjang..:D..
panas gile ok keadaan time nih..becak gak la ketiak memasing dengan nak melayan kerenah bebudak yang x sabar nak makan..


semangkuk mee udang laut utk aku..boleh pilih nak udang laut ke udang kolam..kitorang sume memilih udang laut sebab lebih manis katenya..tp mmg sriyes manis..harga semangkuk adalah RM10.00..mahal bukan??tp berbaloi sbb banyakkk udangg tauu..memula order semangkuk kunun nak share berdua ngn lakiku..tp skali slurrppp tgk tgk dah sikit..hahahaha...jeling tajam jek lakiku..sudahnye tambah lg 1 mangkuk..maapla bang..kate termengidam nak makan mee udang kuala sepetang..mane bole share2..hihi..aireen? share same same..die amek mee jek..ngn aireen boleh share sbb bebudak mane makan banyak kan?? 


Gamba selepas..longgokan kulit-kulit udang..nasib la kulit x bole nak makan..klo tak, mmg licin uuuuu...hiihihi...terbaekk wokkk..:D

Aktiviti Malam


Unplanned program. Lepas makan mee udang kt kuala sepetang, kami trus shoot ke Night Safari @ Zoo Taiping..Gasak 2 orang mak buyung pegi zoo..hahahaha...kemain hazab ok naik tren die...tak senang duduk aku kt dalam uh..segala lobang nak di langgarnya..bergoncang-goncang bby kat dalam...Alhamdulilah sumenye selamat..hahaha....lil aireen jgn ckp la..super duper eksaited tgk haiwan walaupun keadaan agak samar. hanya bertemankan lampu cenonet jek..kekejap kluar soklan dr aireen..papa, tu ape, papa, ini ape..papa, kenape die camtuh..papa, die sleep kee??..hahaha..sangat enjoy ok..


pose b4 nek tren..


hanya dapat capture gamba binatang ini sahaja.. tu pon kat last station..


pose beramai-ramai dengan anak-anak..


tak dapat naik yang hidup punye, yang tiruan pon jadik la...kemain hepi memasing..


Bukti kami telah sampai di sanaaa...hahahaha..

balik hotel sume terbungkang kepenatan..:D

Sekian..trima kasih kerana sudi membaca entry yang agak panjang berjelaa..:D

Yours Truly ;P