Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, May 28, 2018

Majlis Berbuka Puasa Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) Bersama-Sama Anak-Anak Yatim

Assalamualaikum/Hai, 

Setiap tahun seluruh umat islam akan menantikan ketibaan bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan dan kemuliaan ini. Terdapat banyak hikmah berpuasa di bulan Ramadhan, antaranya menjadi pembersih jiwa, melatih kita untuk bersyukur, bersedekah, hidup sederhana dan mengelakkan pembaziran.

Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) yang sinonim dengan amalam kemasyarakatan turut mengambil peluang melalui satu program CSR (Tanggungjawab Sosial Kemasyarakatan) dengan meraikan anak-anak yatim dari Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah dalam satu majlis berbuka puasa di SACC.



Selain meraikan mereka dengan majlis berbuka puasa, SACC dengan rasa rendah hati memberi sumbangan duit raya dan hadiah kepada semua anak yatim. Sumbangan ini turut ditaja oelh ADABI Consumers Industries Sdn Bhd. Selaras dengan objektif program ini, sedikit sebanyak kita sama-sama dapat menggembirakan dan membantu anak-anak ini dengan persiapan sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Image may contain: 5 people, including Nooraini Zubir and Shiqin Sunshine, people smiling, people standing
bersama rakan blogger yang hadir sama. pic credit to blogger ina ainaa.

SACC turut meneruskan kemeriahan Bufet Ramadhan 2018 di SACC dengan bertemakan Warisan Tradisi yang telah dibuka kepada umum sejak 18 Mei hingga 13 Jun 2018. Boleh rujuk SINI untuk review tentang harga buffet ramadhan 2018. Boleh klik SINI untuk preview Buffet Ramadhan bagi tahun 2018.


Orang ramai yang bercadang untuk berbuka puasa di SACC selepas penat seharian shopping di sekitar shah alam, bolehlah tempahan seperti details di bawah :

Tel :03-5511885, 013-2502858 


 -MrsPuex-

13 Sebab Anda Patut Berbuka Puasa Ramadhan Ini Di Bangi Golf Resort

Assalamualaikum/Hai,

Ramadhan ini, Restoran Bangi Golf Resort (BGR) akan menggembirakan tetamu dengan hidangan eksklusif di Bufet Ramadhan bermula 19 May sehingga 13 Jun 2018. Setiap tahun alhamdulillah saya dan keluarga tak pernah miss untuk berbuka puasa di Bangi Golf Resort. Harga yang berpatutan, juadah hidangan yang banyak cukup untuk semua para pelanggan yang datang. Kalau anda nak tahu, setiap tahun, pihak Bangi Golf Resort akan melakukan kelainan khas untuk para pelanggan yang akan berbuka puasa di situ. Antara menu signature dish yang ditampilkan di Bangi Golf Resort adalah Sous Vide Eggs With Mushroom Espuma. seriusly anak-anak memang akan terjah station ni dulu.


Antara menu lain yang dihidangkan adalah menu timur dan barat dan tak lupa juga killer menu yang lain terutama Kambing golek. bagi penggemar durian, tahun ini Bangi Golf Resort ada menyediakan tawaran eksklusif khas kepada para pelanggan yang akan berbuka puasa di situ. Promosi Durian Runtuh di buffet Ramadhan tahun ini akan menampilkan Durian Musang King yang dibawa khas dari ladang di Raub Pahang dengan harga RM110 sekotal dan durian D24 dengan harga RM55 sekotak. Oklah, jom tengok beberapa hidangan juadaha yang disajikan kepada para pelanggan jika berbuka puasa di Bangi Golf Resort. *taip ni pon dah terliur..hahaha*

Menu Utama :













Desserts/kuih-muih/buah-buahan :











 




 

Ni adalah sebahagian menu yang ada.. lebih 200 hidangan menanti para pelanggan nnti tau.. kalau korang tak tau lagi mana tempat nak berbuka puasa bersama keluarga sekitar Bangi, bolehlah masukkan Bangi Golf Resort ni sebagai salah satu tempat untuk berbuka nanti. masih sempat tauu.. lagi satu nak bagitahu 13 sebab kenapa anda semua wajib berbuka puasa kat Bangi Golf Resort :

13 SEBAB ANDA PATUT BERBUKA PUASA DI BANGI GOLF RESORT

1)    Disahkan HALAL
Sejak 2009 lagi, Restoran BGR telah disahkan halal oleh JAKIM. BGR juga telah diiktiraf sebagai Restoran Paling Patuh Halal di Selangor dan menerima anugerah tersebut dari Menteri Besar Selangor pada 2017.

2)    Nilai untuk Wang Anda!
Terkenal kerana menghidangkan bufet gastronomik yang menawarkan kepelbagaian dan kualiti, Restoran BGR akan sekali lagi menawarkn lebih 200 hidangan mewah dari hidangan Melayu, Barat dan Timur. Harga untuk tempahan dalam talian di laman web  https://www.bgrrest.com/product/buffet-ramadhan/ bermula dari serendah RM 59 nett untuk dewasa dan RM29.50 nett untuk kanak-kanak.

3)    Sajian Eksklusif
Tetamu boleh nantikan wadah masakan popular yang akan menonjolkan Kambing Bakar yang dipanggang perlahan di atas api dan Sup Kambing Mamak. The stesen ini, cef akan menghidangkan daging panggang dan sup kambing yang baru di masak. Tetamu juga boleh menikmati satay ayam dan daging serta Kway Teow goreng dan Mee Mamak yang disediakan secara langsung di depan mereka.

4)    Hidangan Barat Moden
Nikmati sajian eksklusif restoran BGR di seksyen Barat, yang menyediakan sajian dengan sentuhan gastronomik seperti Sous Vide Eggs dengan Cendawan Espuma. Untuk hidangan yang lebi tradisional, kegemaran keluarga seperti Lasagna ayam dan Spaghetti Carbonara turut tersedia.

5)    Masakan Melayu dan Tradisional
Menonjolkan bahan mentah yang di tanam sendiri di “Kebun dalam Bandar” berlokasi di dalam premis Bangi Golf Resort sendiri, cef kami akan menuai sayur-sayuran organik dan menghidangnya ketika Bufet Ramadhan. Nantikan Nasi Kerabu, nasi yang dihidangkan dengan ulam yang kami tanam sendiri, ikan masin goreng, keropok ikan dan bahan hiasan lain. Warna biru Nasi Kerabu pula datangnya dari kelopak Bunga Telang yang juga ditanam di kebun kami. Juga tidak ketinggalan, tahun ini terdapat Laksa Sarawak dan Laksa Singapura yang dibuat dari mula yang kami pasti akan memenuhi citarasa anda.

6)    Sajian Timur Yang Disediakan Sempurna
Mengguna pakai teknologi terkini dalam menyediakan hidangan Timur, Restoran BGR telah menguasai teknik penyediaan Nasi Ayam Hainan. Setiap ketulan ayam telah dimasak secukupnya, memberikan rasa empuk dan berjus yang hebat. Nasi yang empuk dan diperkaya dengan lemak ayam, menjadikannya berkilau dan penuh rasa. Melengkapkan pengalaman ini adalah sos bawang putih & halia serta cili yang pasti akan menggoda anda untuk mendapatkan tambahan kali kedua. Tidak dilupakan juga, kegemaran ramai, Daging Masak Lada Hitam dan juga rekaan baru kami Filet Ikan Goreng dengan Sos Mentega.

7)  Pelbagai Pencuci Mulut
Di Restoran BGR, pencuci mulut adalah sesuatu yang mesti dinikmati. Di Bufet Ramdhan BGR terdapat Churros Sepanyol dengan Sos Cokelat Pekat, Tiramisu Itali, seleksi kuih muih Melayu serta puding, agar-agar dan buah-buahan. Tidak dilupakan juga, Gelato kami yang disediakan segar dengan perasa durian dan bungan kantan akan sekali lagi disediakan.

Seleksi pencuci mulut baru juga akan dihidangkan untuk 2018 ini yang pasti akan meninggalkan kenangan manis. Anda pasti tidak tahu mahu memilih apa dari rekaan kami seperti Salted Caramel Brownies, Bandung Lychee Cheese Cake, Pina Colada Cheese Cake, Blueberry Crème Brulee Cake, Talas Salted Corn, The Patissier Mocha Fudge Cake, Red Velvet Durian Mousse, Pandan Gula Melaka Mousse dan Cendol Mousse.

8)    Harga istimewa untuk durian!
BGR akan menerima tempahan untuk durian Musang King (RM110/sekotak) dan D24  (RM55/sekotak) daripada tetamu yang ingin membelinya untuk Iftar dan Hari Raya. Tempahan pra majlis durian boleh dibuat di https://www.bgrrest.com/product/durian/.

9)    Persembahan Secara Langsung
Untuk memeriahkan suasana, persembahan secara langsung akan diadakan bermula 6.30pm hingga 9.30pm.

10) Tempat letak kereta percuma
Lebih 800 lot parkir disediakan Restoran BGR buat tetamu.

11) Surau di sediakan
Ruang solat yang luas buat tetamu.

12) Buat baik!
Sepanjang Ramadhan al Mubarak tahun ini, Restoran BGR akan menyumbang 1% dari keuntungan kepada Islamic Relief Malaysia (IRM) untuk memperkasakan komuniti dan memberi bantuan kemanusian kepada mereka yang kurang bernasib baik.

13) Suka Makan Benci Pembaziran
Memenuhi janji kami kami untuk sentiasa menambah hidangan dan memastikan ianya sentiasa ada di meja bufet sehingga majlis selesai namun bekerja dengan konsep sifar pembaziran, Restoran BGR akan bekerjasama dengan Food Aid Foundation untuk menyumbangkan dan menyelamatakan mana-mana lebihan makanan dari Bufet Ramadhan untuk diberikan kepada mereka yang memerlukan,


HARGA BUFFET RAMADHAN DI BANGI GOLF RESORT :

DEWASA : RM 59.00 PER NETT
KANAK-KANAK (3-11TAHUN): RM29.50 PER NETT


Sebarang tempahan awal, promosi terkini atau maklumat lanjut, anda boleh menghubungi Bangi Golf Resort seperti berikut :

Nama: Bangi Golf Resort Restaurant
Alamat: No. 1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, Selangor 43650, Malaysia
Koordinat GPS: 2.95716N, 101.76518E
Tempahan & Pertanyaan: 1700 81 8557
Facebook: https://www.facebook.com/bangigolfresort/
Instagram: @bangigolfresortofficial


Bersama rakan blogger yang hadir semasa Buffet Ramadhan Preview Di Bangi Golf Resort.


Thanks for having me!
urs truly - MrsPuex-

credit picture : Blogger Afzal Suka Suki

DASHING 2 in 1 Face Body Wash: Pelengkap Mandian Si Jejaka

Assalamualaikum/Hai,

Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul  dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi. Jangan risau! Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus!


Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan muka dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.


Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari.

DASHING 2 in 1 Muka & Badan terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.

COOL- Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin.

 ACTIVE- Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif.
Haruman ini adalah gabungan nuansa Fougére dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa.

ULTIMATE KICK- Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.

HATTRICK- Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   

Variasi Cool dand Hattrick buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan.


Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan.  


 No automatic alt text available.
Rezeki untuk incik suami kita. Dapat dashing cool dan dashing ultimate kick. bau dua-dua body wash ni memang wangiii dan segar sangat.. banyak tau improvement yang dibuat oleh Dashing untuk menambat hati para jejaka di luar sana.. korang kena try tau.. harga pon sangat berpatutan sebab botol besar boleh tahan 3-4 bulan kot.. lagi satu aku suka fungsi 2 in 1 tu yang dapat jimat banyak masa untuk kaum jejaka yang super bizi di luar sana.


 -MrsPuex-