Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, July 16, 2018

Ceritera Syawal 2018

Assalamualaikum/Hai,

Kisah sepanjang syawal 2018 ni aku himpunkan je dalam satu entry. Malas nak buat karangan cerpen..layankan gambar Dan caption je boleh kan? Kan? Kan? Just untuk kenangan terindah syawal 2018 aku Dan keluarga tercinta.

Coret tetap kena Coret. Jalan cerita pon sama je mcm tahun tahun lepas..

1 syawal.

Pd-ceras-pd.
Begitulah rutin sepanjang 11 tahun. Biar bazir tol minyak ulang alik satu hari punya pasal tp tetap menggembirakan 2-2 pihak.begitu kisahnya..

Cuma bezanya tahun ni, pepagi lagi seawal jam 830 pagi dah gerak ke Ceras memandangkan Abah masih tak sihat. Kalau tak, lepas zohor Baru bergerak ke Ceras.. I is soo happy dpt pegi awal pagi SBB boleh tolong Mak mana yang patut..suasana kt Ceras, pepagi dh ramai tetamu. Abah plak tak sihat lagi, so team surau LA paling awal sampai ke rumah ziarah Abah. Aku sampai Ceras, tgk Mak pon tak siap lagi pakai Baju cecantik..kesian Mak..huhuu.. Mujur turn adik raya kat Ceras tahun ni, ada jugak esisten. Mak pon x berapa nak sihat jugak.. Raya pertama jatuh hari jumaat, so balik pd semula lepas solat jumaat dalam jam 4 ptg mcm tu SBB nak prepare juadah utk sedara Mara belah pd datang time malam.

Nahh layan gambar 1 syawal kami..ootd di Ceras Baru.

Outfit sedondon Dari butik genemartino.. Gedung sedondon anda..







Family aku bersama Mak, Abah, Mak mertua.terselit gambar anak buah seketul di situ

Tahun ni x sempat nak snap gambar the whole family.. Huhuu..mana yang ada jela..

Aku tepek gambar raya family adik Dan abang pon bolehh..

Family adik

Family abang.

2 Syawal.

Selesaikan lawatan makcik2 di port Dickson..
Meh layan ootd kami anak beranak..

Outfit raya kedua recycle Baju last year..Sib baik Baju mama yong masih muat nak sarung..hahaha..

Anak bandar jakun jumpa buaian.. Nasib baik la Baju raya x koyak rabak..hahaha





3 syawal.

Balik semula ke Ceras, sambung beraya side makcik aku plak.. Tu pon banyak sebenarnya x visit lagi..huhuhuu..

Family photo dalam kereta je uols. Dari pd ke Ceras baru.

Jubah+shawl sedondon dgn nak dara I..

Sisterly love.. Kat umah Wayong (kakak Mak) di klang


Wefie raya umah maklong di shah slam (kakak Abah)

Wefie raya umah abang Lan, anak maklong

Wefie raya umah abang din, anak Mak long

Syawal seterusnya.

Kompilasi gambar wefie raya kami..hehehe..

Wefie bersama family Abg jiji, anak arwah Mak Gemok.
Kat umah Mak dah, adik mak

My kezen..geng kening tebal..

Sempat jugak selit beraya di rumah kak yang, sahabat jazz .on the way balik shah alam lepas cuti seminggu singgah dulu beraya.







Fuhh..sekian episode raya aku tahun ni.. Maaf banyak rumah saudara/rakan-rakan yang x dapat nak ziarah sebab mama yong dah selamat bersalin..hahaha..

Sorilah entry full of gambar Kali ni..malas nak taip bebanyak..kadang gambar mencerminkan mood raya kita ye dakk..

Sekian..thanks for reading..


 -MrsPuex-