Followers

Saturday, July 20, 2019

rutin setiap hari minggu : restok barang basah dan segar di segifresh market

Assalamualaikum/Hai,

Rutin setiap kali hari minggu memang akan restok semua barang dapur dari bahan-bahan basah sampailah ke bahan-bahan kering. Kebiasaannya bahan basah la yang akan habis dulu sebab aku hanya akan restok untuk seminggu saja memandangkan kapasiti peti ais yang tidak mengizinkan untuk aku restok sebulan punya stok. Aku cerewet sikit kalau memilih tempat nak shopping barang dapur terutamanya bahan-bahan dapur yang basah dan mentah. Syarat utama semestinya kena SEGAR dan tempat kena BERSIH. Paling penting kena DEKAT dengan tempat tinggal.

Kat mana lagi kalau bukan di SegiFresh Market. Aku pilih cawangan Subang sebab paling dekat dengan rumah. Bertepatan dengan konsep pilih FRESH pilih SEGI! Kita boleh dapat barang segar dengan harga borong. Kalau kena gaya, promosi untuk barangan terpilih  akan diadakan khas untuk pelanggan.Penjmatan berganda. saya suka! 

Bahan Mentah/ Basah.


Apa yang best kat segi fresh market ni, semua barang basah di susun setempat. luas dan bersih. Semua ni memudahkan kita nak pilih barang keperluan. Maklumlah masa itu emas. kalau boleh semua nak buat cepat-cepat. 





gembira tengok sotong sebesar peha kaauu..hahah..






rezeki.
masa datang hari tu, ikan siakap tengah promosi. Rm7.90 seekor. ulang, seekor ya.. terus amek 3 ekor.. dalam kepala dah ingat nak buat siakap stim, siakap tiga rasa, siakap masak asam pedas..wallaaaaa!!

Sayur-sayuran.

Untuk seksyen sayuran ni, aku wanita paling teruja sebab harga dia WIN.. murah murah uols!
Rasa semua nak grab.  













pening nak amek telur gred yang mana sebab semuanya harga borong..

sempatlah membawang dengan makcik depan tu. membawanglah sebab harga dia tuuuu..hahhahaha..


laici dengan anggur murah. soo ape lagi.. rembat la seplastik penuh..
tak rugi beli sebab manis...

So korang, kalau tak tau nak shopping bahan basah kat mana, jom lah ke Segi Fresh Market berdekatan korang. Jangan risau.. Segi Fresh Market dah ada 32 Cawangan! Tempat semakin cantik, tersusun rapi dan paling penting bersih dan segar bugar dari ladang.

my happy face!

Untuk maklumat lanjut berkaitan Segi Fresh Market, korang boleh layari :

website : www.segifresh.com
Facebook : www.facebook.com/segifresh
Instagram : https://www.instagram.com/segifreshmarket/

untuk pembelian secara online sila layari : http://segifresh2u.com