Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, January 12, 2017

Cabin Meru Cafe

Assalamualaikum/Hai,

Selamat Hari Khamis Semuaaaa...
Dah makan???
kalau dah, good.
kalau belum, sila pegi makan dengan segera sebab entry kali ni berkisarkan tentang makanan sesajee..

tekak tetibe teringin nak makan western western tapi nak yang murah murah je..
maklumlah cafe hipster skang ni harga melantun lantun tapi bila makan sampai, fries kejung la, ayam terlalu welldone ssgt la..
hmmmm.. kekadang mcm frust bila nak berjjcm ni..

tapi kali ni tidak ye..
puas hati..
anak tekak pon gumbire bukan kepalang..

kat mana JJCM kita kali ini??

tadaaaaaa...

CABIN MERU CAFE.
lokasi terletak di meru, klang.
buka dari 5.30 petang sampai ke 11 malam.

menu?
western ada.
goreng-goreng pon ade

senang mcm ni sebab kalau xnak berwestern, pilihan goreng goreng ada.. so tak gaduh gaduh..
aritu aku jjcm dengan jiran tetangga. 4 family semuanya.

so ni tempat paling ngam ..
dekat dengan rumah. 15 minit je dah smpai.
bila pegi reramai.. kene jugak pikir tekak semuaorang..
ada yang jenis mmg kene makan nasi, ada jenis yang ok jee western..
hahahaa..
tempat pon tenang sebab berdekatan dengan kubur cina..hahahahaha...
*jangan pikir bebukan ye.datang makan je jgn toleh atas, kiri,kanan, belakang.

signboard di simpang masuk.
1 signboard cafe, 1 signboard ke arah kubur cina..
jalan depan sikit akan nampak kedai belah kiri..
kalau korang terus ke depan maka sampailah ke kubur cina.
awass yeee..

menu trademark situ.
bakso abang cangkul
jiran aku order.
rasa katanya not bad cuma xde cili kicap. tu je spoil sikit. 

cheesy meatball.

nasi goreng kampung

chicken chop

grilled chicken chop

ragam anak-anak bujang.

anak dara kami.

tengah port mak mak dara. hujung sana port bapak bapak.

welll.. dah nama blogger mesti wajib snap gambar sebelum makan.
makanan sampai je mesti singgah kat aku dulu..hahahah..
mujur mereka memahami..
tengkiu jirann..
 
dah kenyang. mari balik ke pangkal jalan.
photo session mak mak dan anak anak.

geng mak mak je tp terselit jugak 2 ketul anak disitu..hehehe..


overall,
tempat makan yang tenang.
sesuai untuk family gathering sebab tempat agak luas.
tapi better kol dulu la kalau nak book takut penuh kalau pegi walk in.

next time datang, nak try nasi daging kambing bakar pulak.
dorang kata sedap..

 -MrsPuex-
jjcm| food| cabin meru cafe | klang | meru | western food