Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, May 31, 2016

Trip Geng Gonjeng ke Pulau Pangkor : Part 2

Assalamualaikum/Hai,

Part 2.
refer SINI untuk part 1.

Aktiviti pagi 8 Mei 2016 (Ahad) di tepian pantai.
Secara tak langsung, sambut mothers day di tepi pantai bersama anak-anak dan pantai..
aummmmm... bestt!!!
cuma tak de kek je.. tapi takpe, everything is just in plan!.
cantikk sangat!



 while mak-mak prepare untuk siapkan belon, kites and so on, dorang layan deruan ombak dan main pasir dan berkenalan antara satu sama lain..
kiuttttt sangatt!!
happy sangat tgk dorang..
    





 AKTIVITI GIANT BALLON.





video

AKTIVITI LAYANG-LAYANG.



cik qiss jadi mentor..
penat weii.. dorang lari, maknye pon lari jugak..
dorang bawak layang-layang, maknye bawak kamera nak snap gambar/rekod video..
kecut lelemakk mak masing masing..hahahaha..

tu belum kes tersangkut layang-layang kt pokok..
gagah maknye lompat lompat tarik dahan, tarik daun nak dapatkan layang-layang tuh..
sib baik semua mak adalah maskulin punye patern..hahahaa...
hadee aku kesahhh...





 



video

AKTIVITI MAIN BELON.

kembang kucup tak cukup napas meniup belon tu hokeyy...
bukan sikit ye.. 1 pekett!!
ni sape punye idea bawak belon ni baik ngaku??
kah kah kahhhhh...








dah tiup belon, bebudak ni pegi lepaskan plak kat pantai nun..
maknyeee peratiiiiii jeee..
urut dadaaaa jee menengoknya..
tapikan ..jauhhhh betul belon tu berenang renang.. tak letop letop plak tu..
powerr sunggoh napas makk dorang ni..haahahaha..
rasanya ada yang menuju ke private pangkor island depan tu kot..
kuiikuiikui..

bebudak syiok main belon, while mak mak sibuk selpi..

three of us!
molly, me, qiss

1st shot.
alaa tak nampak plak muka qiss

2nd shot.
eyh eyhh.. penuh plak muka qiss dlm skrin..
molly plak dah terkeluar skrin..
hahahaa..

3rd shot.
ok ngamm!!

purrfectt!!!


lepas tuu..

sibukkk plak nak belajar terbangg!!!

layannnnn...



helookkk plakk bot lalu kat belakang time aku nak belajar terbang..
dah ghuper ahli sihir yang bawak penyapu tuh
tapi aku advance skit.. guna bot..bahahahahaa...

selesai aktiviti di pantai,
kami sambung lagi aktiviti tambahan..


swimming pool time!

memang tugas khas cik qiss jadi mandor..
tq cik qiss..heheheee..



video



photogroup dalam kolam sebelum naik apartment..


check out time..
alhamdulillah semuanya dipermudahkan..
semuanya seronok walaupun penat nak matikkk!!!
taulah kerenah on off anak anak ni..

kat feri lagii hazab sebab dia punye Q nak tunggu feri, subhanallah..
3 kali trip baru lepas masuk perut feri.. kejung kaki makk berdiri lama..huhu..

last but not least,

babai pangkor..
we had soooo much fun!
soo much memories!!
till we meet again at another place!..
aminnnnn..


Trip Geng Gonjeng ke Pulau Pangkor : Part 1

Assalamualaikum/Hai,

Amboi nama grup kemain..
baru cipta on the day nak pegi ke pangkor..
ini semua kerja balqis.. dia yang wujudkan nama tuh
hahahahaa.. not bad jugak nama tu..
harap biar kekal sampai bebila..

Lama dah trip ni.. 7-8 mei yang lepas.
unplanned plan memang selaluuuunya menjadik..

plan asal nak lepak kat manjong utk team gigirls diploma dulu..
tapi apekan daya, hajat tak tercapai..
sorang-sorang undur diri.
sudahnya aku tenung balqis, balqis tenung aku.. ahhhh tak boleh jadi ni..
aku dah acap kali ngadap si balqis ni..
tapi plan tetap diteruskan walaupun berdua..

mungkin rezeki anak anak dapat jalan jauh sikit ke pulau..

here we gooo!!

adhoc jugak ajak mmber lain, molly and her kids utuk join sama..
last minit pulak tu ajak..lagi ramai lagik hauk sebenarnya..
mujur die ok saje..
tapi dalam ok tu, kene tazkirah la dalam kete sebab lambatt nauuu bagitau dia.. nasib baik la sekejap je..kalau panjang berjelar macam karangan, mau aku letak balik die kat tepi jalan then balik la kau sendiri..hahaha... *ok aku tak sekejam itu ye*
ampun beb, dah muka ko je terpacul kt otak suci aku nih..bahahahaaa..

ok malas nak bebel panjang..
layan gambar jek la yee..
kadang tu dengan gambar je sudah cukup menceritakan kegembiraan masing masing..
*sebenarnye dah kering idea*hahahaa..


berkumpul di rawang. port umah qis.
gerak dari rawang jam 10 lebih kot.
sampai jeti lumut dekat jam 3 lebih kot.
otw tu ada la singgah JJCM ..part ni lain entry ye..hehehe..

otw nak ke sini, kalau tak u-turn, bukan percutian la kannn..

sorang nak ikut waze.
sorang nak ikut gps
sorang nak ikut naluri signboard. aku lah tu..hahahahah...
alhamdulillah selamat sampai jugak..
3 dewasa, 4 kekanak bersesak dalam kereta qis.
time kasih qis bagi pinjam kete..selesaaaaa!!!

otw nak masuk ke perut feri.
moms travel with kids!
pestime sorang-sorang handle bawak anak anak jalan jauh.




video

pengalaman pertama naik feri. feel dorang lain maciam tau..
menghayati sungguh..seronok mama tgk anak-anak mama..
siap cakap, mama, nanti dia masuk dalam laut tak??
amboiii.. kita naik feri tau..bukan kapal selam ye anak-anak.


us!

my room. tapi tak tido bilik. hangkut tilam lepak depan hall..
puas hati!

hall dan balkoni.
kami menginap kat hotel pangkor coral bay, pasir bogak.
5 minit dari jeti pangkor.
5 minit nak pegi ke laut.
kedai makan melambak kiri kanan..
just nice!
sib baik ada kosong..almaklumlah plan terkejut-terkejut.
sabtu nak pegi, jumaat petang baru hegeh-hegeh cari hotel..kah kah kahh.,
sila jangan buat lagi next trip ya.. *in sya allah*

letak beg, terus mencari makan.
padahal dah makan dah tadi kt darat sana..

malam tu lepak makan kat kedai thailand sebelah hotel je.. kemain ramai maknusia.
lepas makan, naik apartment, lepak lepak, gosip gosip..


aktiviti esoknya,
tunggu part 2 plak ye..
aktiviti di tepian pantai.


main layang-layang
main giant bubble
tiup belon..
semua pon bawak dari umah.
ohhh seronokkk betul tengok gelagat kanak-kanak riang.!



-mrspuex-