Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, July 14, 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim..

Pada 7 Ramadhan 1435H aku dan family berkesempatan join bloggers beriftar secara buffet ramadhan di casa ombak yang terletak di jalan damai kuala lumpur. lokasi kat area jalan tun razak sana..

Tahun ni pestime beriftar di luar dan tempat yang di tuju di kuala lumpur..dalam kepala mesti pikir, kompom sesak giler, parking payah dan sewaktu dengannya..tapi bila sampai di casa ombak, secara teruja anda akan feeling macam tak cayer beriftar kat tempat ala ala dalam taman..padahal kat kuala lumpur ok.. juadah pulak disediakan secara buffet.

serius memang damai gilerrr lahh..macam tak caya aku kat kl..hahahaa...

Buffet ramadhan casa ombak ni menghidangkan juadah ala ala kampung style dengan pelbagai jenis makanan yang sangat sedap dan menarik..seriuss memang best makan secara buffet casa ombak..

Yang lagik ohsemnya bila kita berbuka secara buffet ramadhan casa ombak ni, kita boleh makan secara tenang tenang sebab boleh makan berulang ulang kali sampai senak perut..kompom balik dengan perut kenyang tahap maksima.. ini fakta..ku dah merasainyaa..

benda utama yang anda akan nampak bila sampai dipintu masuk casa ombak..
scenery ala ala garden wedding..anak anak memang suka tgk benda cantik dan bling bling ni..
mak pon sukaa..rasa macam nak bersanding kt situ..eyhhhh...
my table

memandangkan time aku snap ni awal lagi, maka sumenye masih bertutup kemas..konon konon nak snap time nak amek makanan nanti tapiiii tak sempat uolss...
telan ailio jek laa..hahaha..
tapi percayalah makanan die memang ohsem..menu berubah hari hari yee..
korang baca menu kat frame tu jek la yee..
 

kueh teow goreng

masakan goreng

mee/meehoon soup

roti jala

abc kaunter + teh tarik + air kordial

buah-buahan+rojak buah + kuih muih

sup + gulai ikan masin

ayam kurma + telur burung (masak rendang)

sotong + paru sambal

nasi kerabu

ulam sambal belacan

bakar membakar kaunter
Lepas makan dengan kenyangnye, barulah sesi bergediks bersama blogger yang hadir bermula..
tapi aku tak sempat nak makan nasi..dok ralit makan char koew tiaw, ABC, roti boom, kuih muih..melayan anak anak makan lagi..mehun sup pon not bad..dannn yang paling win, teh tarik beb..3 gelas aku topup..siap tonggeng tonggeng bekas tu..hahaha.. sedap punye pasal kooo..
 ni blogger pertama yang sampai.. blogger izwa..
 bersama blogger izwa , owner casa ombak sis akma , sis roshidayu che mat, sis hanny , nami namia , sis nur misnan dan juga bersama sorang blogger jejaka..(maap tak ingat nama)..
sempat bergamba bersama owner casa ombak yang sangat humble dan sporting dan murah dengan senyuman walau aku tau beliau amatlah penat melayan tetamu yang hadir..
inilah sis akmaomar

 
sebelum pulang ke pangkal jalan, weols sempat berphotosession..
credit picture to denaihati

candid ragam anak anak blogger yang hadir..soo cute..

my kids..dah kenyang bole jadik lapa balik mama korang ni tauu..
pheewww!!
keadaan sangat santai menyebabkan mereka pon santai santai bermain sambil makan..
lil aireen bersama anak sis hanny , aishah

ngan makanan pon boleh jadi mainan..adekk..adekk..

mereka sangat bahagia menikmati makanan secara buffet ramadhan di casa ombak
sebabnya adalah lauk pauk citarasa kekanak pon ada..
so mak mak jangan risau tentang makanan kekanak anda ya..
makanan untuk baby pon ada which is bubur lambuk dan sup sup seswai dengan tekak mereka

so,
bagi sesape yang still mencari lokasi untuk outdoor iftar, silah terjah ke buffet ramadhan casa ombak, kl..
sile booking awal sebab tempat terhad ya..
 
nah info :
 
 
harga memang sangat berpatutan ya..
Dewasa : RM55 nett
Kanak-kanak : RM27 nett (5-12 tahun)
 

 
nah map untuk ke sana :
Lokasi :
 No.22 Jalan Damai Off Jalan Ampang Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia.
boleh guna apps goggle maps or waze, taip no 22 jalan damai..
kompom sampai..
anda jugak boleh check it out their fb dan website :
 
facebook page : Ombak Creative
website : Ombak Creative
 
untuk sebarang pertanyaan lanjut berkaitan buffet ramadhan casa ombak boleh hubungi :
 
Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001
Tel : 03 21818750
Call/Whatsapp : 013 624 1417
Call/Whatsapp : 012 662 1062
 
nota penting : buffet ramadhan casa ombak juga menyediakan ruang solat untuk muslimin dan muslimat..

 
 

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

Yours Truly ;P

7 Tahun dan tahun tahun seterusnya

Assalamualaikum..



14072007-14072014:
Alhamdulillah genap 7 tahun hidup membina masjid dan terpisah serumah ngan mak abah..
Fasa kedua (5tahun-10tahun) sedang diharungi..

 Kepada suami,
Happy 7th anniversary to us..semoga ikatan yang terbina dengan penuh suka duka lara bahagia akan mematangkan diri kita untuk terus ke jannah Allah..semoga Allah memberikan kekuatan dan kesabaran yang super tinggi kepada kita dalam mendidik dan membesarkan putera puteri kita..
...

 **waaa..nak nangis plak**

Harapan si isteri ,
Agar sentiasa diterima diri ini seadanya dan dengan jujurnya si isteri ini masih dalam peringkat tak puas belajar tentang diri dan tingkah laku si suami yang sering berubah seiring dengan peredaran usia..hhuuhuu..

Last but not least, i am always falling in love with uuuu even tho u kekadang mcm bapak singa kt umah..hikhikhikkkk...

Pssttt...adiah jgn lupa naaaa!!*kene remind sebab lelaki ni selalu ilang ingatan bab bab tarikh penting..kannn????

Sekian..

Isterimu,
mrspuex..