Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, January 5, 2015

Main badminton sampai barai shuttle cock!

Assalamualaikum..

Ini cerita petang semalam.
Riadah di petang hari depan rumah sajork!..
Bajet boleh burn at least 1-2 kg ke..but, ends up terbarai shuttle cock..kah kah kahhh...
Nampak kann kitorang sedang work out on it..??

 

Paling mencabar bila angin kusss semangat kemain kuat die datang..
bertambah la tenaga memasing nak pukul bola badminton..

Plus,

Si anak bujang dok main beskal tengah tengah ruang kitorang main..
sudahnye, kejap kejap cakap 'jaga-jaga kepala anak tu'..

stress in and out uols..

sib baik jugak kakak tido.. kalau tak, dabell stress in and out!

Dan,

itulah sebenarnya yang dinamakan Family Fun Day!..



Yours Truly ;P

Airiel Qaid is ready to school

Assalamualaikum..

Tahun 2015 adalah tahun yang mencabar untuk adik which is mama papa dah mula serius hantar die ke school. Umur baru 3 tahun. Orang cakap terlalu awal nak hantar, tapi bile teringatkan masa kakak dulu umur 6 tahun baru serius hantar ke tadika islamik, ianya adalah sangat lambat..kakak lambat kenal huruf, lambat belajar membaca dan sewaktu dengannya.. dalam hati die nak main main main sampai kesudah..

Cuma tang hapal lagu memang win!

Mencabar jugak la teacher nak grooming si kakak.. ni dah mula darjah 1 pon so so je..mama pasrah jek kt kakak ni.. is ok, ada masa nak train dia lagi. cuma teacher bgtau kakak is minat mengira.. ok lege sikit hati mama papa awak tau..

So tak nak perkara yang sama berulang. plus adik is a boy..kene amek tanggungjawap awal skit..no main main dah..

So kami decide nak hantar same school ngan kakak..
Senang. Kakak ada sebagai penyelamat keadaan. takde la mama risau tak tentu hala kt opis nih ha..

So today is his 1st day to school.



Pagi macam biasa ikut perangai kakak, cranky time nak mandi..mandi pon ala kadar jek sebab mak die tanak lambat lambat..hahaha.. dasarrrrr..

Pkai baju sama sebab saja nak psiko adik ikut kakak gi school.. suppose kakak just pkai baju biasa je tapi terpaksa pasrah pkai seluar senteng semata demi adiknya yang tersayang...
hahahaa.. yela tu baju thun lepas punye..kakak pon dah semakin meninggi..

To Adik,

Semoga dapat menserasikan diri.
pandai bawak diri
pandai jugak bergaul dengan kawan kawan sebaya.
kecik sangat kot nak letak harapan setinggi gunung ganang ye dakk??

To mama ,

sila bertabah dekat opis tu yee.. stanby fon if anything happen..
huhuhuhuu...
Yours Truly ;P