Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, January 5, 2015

Airiel Qaid is ready to school

Assalamualaikum..

Tahun 2015 adalah tahun yang mencabar untuk adik which is mama papa dah mula serius hantar die ke school. Umur baru 3 tahun. Orang cakap terlalu awal nak hantar, tapi bile teringatkan masa kakak dulu umur 6 tahun baru serius hantar ke tadika islamik, ianya adalah sangat lambat..kakak lambat kenal huruf, lambat belajar membaca dan sewaktu dengannya.. dalam hati die nak main main main sampai kesudah..

Cuma tang hapal lagu memang win!

Mencabar jugak la teacher nak grooming si kakak.. ni dah mula darjah 1 pon so so je..mama pasrah jek kt kakak ni.. is ok, ada masa nak train dia lagi. cuma teacher bgtau kakak is minat mengira.. ok lege sikit hati mama papa awak tau..

So tak nak perkara yang sama berulang. plus adik is a boy..kene amek tanggungjawap awal skit..no main main dah..

So kami decide nak hantar same school ngan kakak..
Senang. Kakak ada sebagai penyelamat keadaan. takde la mama risau tak tentu hala kt opis nih ha..

So today is his 1st day to school.



Pagi macam biasa ikut perangai kakak, cranky time nak mandi..mandi pon ala kadar jek sebab mak die tanak lambat lambat..hahaha.. dasarrrrr..

Pkai baju sama sebab saja nak psiko adik ikut kakak gi school.. suppose kakak just pkai baju biasa je tapi terpaksa pasrah pkai seluar senteng semata demi adiknya yang tersayang...
hahahaa.. yela tu baju thun lepas punye..kakak pon dah semakin meninggi..

To Adik,

Semoga dapat menserasikan diri.
pandai bawak diri
pandai jugak bergaul dengan kawan kawan sebaya.
kecik sangat kot nak letak harapan setinggi gunung ganang ye dakk??

To mama ,

sila bertabah dekat opis tu yee.. stanby fon if anything happen..
huhuhuhuu...
Yours Truly ;P

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

bab kakak : masih belum terlambat nak train lagi..chaiyokkk mama!

bab adik : dah kenapa comel giler pakai baju tadika tu..hehehe..so cute la awak airiel!!

Mrs Puex said...

bab adik : ada songko khas tadika tapi die tetap nak pkai songkok selamat hari raya..ok fine, kite turutkan saje..hahaha..

Allene ALineWorks said...

comel je dorang dah pakai uniform... bab hafal lagu memang laju... =D

Jom cuci mata di blog saya "untuk modern mom"