Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, May 8, 2018

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

Assalamualaikum/Hai,

Alhamdulillah saya dan family berkesempatan untuk hadir ke pre ramadhan preview di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu yang bertemakan Warisan Sajian Ibunda yang menyajikan hampir kesemua menu tradisi warisan ibunda kita.  Chef yang bertanggungjawab untuk mengetengahkan menu tradisi ibunda ini adalah dari execuive chef, encik Jamaluddin Sadikum. 

Hidangan juadah yang disediakan untuk para tetamu nanti sememangnya sangat istimewa. Lebih dari 200 hidangan menanti para pengunjung yang bakal berbuka puasa di sini. Antara signature makanan kalau korang ingin berbuka Berjaya Waterfront Hotel JB ni adalah Sup Gear Box dan Kambing Golek Berempah. Must try ok!  Serius sedap! Selain tu ada pelbagai jenis dessert, kerabu ulam kampung, otak-otak, satay, daging bakar, ikan sumbat, gulai ayam kampung, lemang, ketupat, ikan jenahak bakar, kabsah, nasi bukhara dan macam-macam lagi.

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu
Sepanjang bulan ramadhan nanti, anda semua akan disajikan dengan persembahan secara live lagu-lagu melayu traditional seperti ghazal, zapin dan juga trademark warisan negeri johor iaitu tarian kuda kepang.

Ok lah tak nak cerita lebih, jom tengok antara hidangan yang sempat saya snap untuk tatapan anda semua. skroll perlahan-lahan ok.

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

Buffet Ramadhan 2018 :: Warisan Sajian Ibunda Di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu

paling digemari dan jadi signature : kambing golek berempah!

dan juga sup gear box ni..wallahhh!!!












HARGA BUFFET RAMADHAN DI BERJAYA WATERFRONT HOTEL JOHOR BHARU

DEWASA : RM88.00 PER NETT
KANAK-KANAK: RM44.00 PER NETT

EARLY BIRD SPECIAL :
DEWASA : RM50.00 (17-23 MAY 2018)
DEWASA : RM66.00 (24 MAY - 13 JUN 2018)

TEMPAT : GRAND BALLROOM (TINGKAT 6)
MASA : 6.30 PM - 10.30 PM
*SURAU YANG SANGAT SELESA JUGA DISEDIAKAN*

Sebarang tempahan awal atau maklumat lanjut, anda boleh menghubungi Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu seperti berikut :

Tel :07-2219999 ext 6316
Website : www.berjayahotel.com
Emel : bwh.rsvn@berjayahotel.com
Alamat : 88 Jalan Ibrahim Sultan, Stulang Laut, 80300 Johor Bharu, Johor Darul Takzim

berkesempatan untuk beramah mesra sambil makan bersama team JDT blogger(sis Hernee, sis Lin, sis Mar Mansor) dan sis Suzlin.
nice to meet u gais.. orang KL sooo happy!hehehee




Last but not least, terima kasih banyak banyak kepada Berjaya Waterfront Hotel Johor Bharu kerana sudi menjemput saya dan sekeluarga untuk merasai sendiri nikmat pre ramadhan. Korang yang berdekatan dengan JB tu silakan pergi berbuka puasa kat sini nanti ok! makanan, very recommended!


 -MrsPuex-