Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, February 22, 2018

LINDUNGI ANAK KITA DARI HFMD DAN FLU DENGAN THYMOS ANTI HFMD/FLU SPRAY

Assalamualaikum/Hai, 

Zaman sekarang ni macam-macam penyakit yang pelik- pelik yang kita selalu dengar. paling simple, bila anak-anak mula dapat selsema. memang lamaaaa nak baik. Sebagai ibu bapa yang prihatin dengan tahap kesihatan anak anak yang semakin membimbangkan, kita perlu mencari solusi atau alternatif lain yang boleh membantu mereka untuk lebih cergas dan sihat untuk menjalankan aktiviti seharian sama ada di tadika atau di sekolah.

Kebiasaannya, penyakit yang sering sangat berlaku di kalangan anak-anak bila ditempatkan di Taska/Tadika adalah selsema yang berulang dan penyakit kaki tangan dan mulut (HFMD). Pengalaman sendiri bila ada kanak-kanak yang lain yang dijangkiti penyakit berjangkit terutamanya HFMD ni, hati rasa tak senang duduk. walaupun kanak-kanak yang dijangkiti itu telah dikuarantin di rumah, adakah kita pasti bahawasanya kuman-kuman yang tertinggal di taska/tadika/sekolah sudah tiada atau masih aktif dan bakal menyerang kanak-kanak lain termasuklah anak saya?


jadi, untuk menghilangkan kegusaran setiap mak-mak macam saya,  saya dengan bangganya nak memperkenalkan sesuatu yang sangat bagus untuk perlindungan anak-anak kita iaitu spray Thymos Anti HFMD/FLU.


APA ITU THYMOS ANTI HFMD/FLU SPRAY.



THYMOS ANTI HFMD/FLU Spray adalah sejenis semburan disinfektan yang berkuasa tingg, tiada alkohol, tiada bahan kimia toksin, tiada steroid ataupun wangi-wangian. Hanya dengan 1 kali semburan keupayaan perlindungannya akan berkekalan sehingga 10 hari. Walupun sanitiser lain mengurangkan bakteria buat sementara waktu, Thymos terbukti secara klinikal untuk membunuh virus-virus yang paling kecil dan paling merbahayakan dalam dunia ini, dan juga meningkatkan antibodi pengguna. Anti HFMD/FLU Spray ini adalah salah satu jalan penyelesaian yang memberikan perlindungan dalam jangka masa panjang.

THYMOS Anti HFMD/Fle Spray memang membantu mak-mak menyediakan pertahanan menyeluruh untuk anak mereka dengan menghapuskan hampir 99.99% penyakit/ virus yang berjangkit sebelum ia berpeluang menyerang.


Semburan ini adalah penyelesaian cepat dan tahan lama untuk permukaan yang tidak bersih. Itulah sebahagian daripada apa yang menjadikannya sesuai dan selari dengan zaman moden kita sekarang ini. Didatangkan dalam botol yang kecil dan boleh disesuaikan dengan mudah di dalam beg kita atau di dalam laci meja. pendek kata, tak risau dah kalau kita nak ke tempat public dalam jangka masa yang lama.

REVOLUTIONARY AIRSHIELD TECHNOLOGY


Kelebihan menggunakan Revolutionary Airshield Teknologi ini, ia dapat menghasilkan perisai yang kuat dengan melepaskan ion dan Anion yang bermuatan negatif untuk melindungi anda dari hubungan secara langsung dengan patogen berbahaya. Dengan pemisahan zarah mineral yang aktif serendah 100,000x lebih kecil daripada rambut manusia, ia dapat menembusi permukaan mana-mana di bumi dengan berkesan.

Menggunakan mineral berkualiti tinggi terbaik, Teknologi “Self Sanitizing” (pembersihan automatik) yang telah dipaten ini mengandungi Mineral Aktif yang akan dicetuskan secara automatik dan diaktifkan untuk melindungi apabila ia bersentuhan dengan udara dan cahaya. Zarah mineral diaktifkan menghasilkan elektron bacteriostatic yang menghancurkan patogen, dan pertumbuhan atau pendaraban pathognes

Artis Antarabangsa, Amber Chia pon menggunakan Thymos Anti HFMD/Flu Spray untuk melindungi anak beliau.

BAGAIMANA THYMOS ANTI HFMD/FLU SPRAY BERFUNGSI.



1. Semburkan 3 - 4  pump pada objek & gosok lembut secara merata dengan kain untuk perlindungan dari serangan virus selama 10 hari

2. Pakai ia seperti perfume untuk meningkatkan antibodi

3. Menghapuskan bau hamis & menjadikan pernafasan lebih baik

Sembur setiap hari untuk meningkatkan imuniti. Sekarang, hati dah tak terlalu risau dah bila ada Thymos Anti HFMD/Flu spray di sisi. 


Berikan anak anda perlindungan terbaik. THYMOS Anti HFMD / FLU Spray memberikan perlindungan muktamad terhadap patogen selama 10 hari, berfungsi seperti perisai untuk melindungi  anak-anak kita.

Harga Asal : RM75.00
Harga Pengenalan di Guardian : RM69.90

Ye betul kat guardian tengah murah tu. silalah beli. Produk yang wajib untuk setiap ibu bapa yang prihatin di luar sana. Untuk maklumat lanjut atau pembelian, boleh rujuk maklumat di bawah :

Website : https://www.thymosglobal.com/hfmdspray
Facebook : https://www.facebook.com/thymos.uk/

Mak Prihatin, Anak Selamat.

 -MrsPuex-

Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari

Assalamualaikum/Hai, 


Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji dari 26 hingga 28 Februari 2018 - satu inisiatif yang didorong oleh tabiat membeli-belah pengguna dalam tempoh penerimaan gaji. Pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini, termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syilling Shopee atas produk promosi. Bagi setiap pembelian RM1, pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan.

“Tahun lepas, kami mendapati purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempoh penerimaan gaji iaitu dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan. Aliran ini mendorong kami untuk melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang membolehkan pengguna setia kami berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli-belah,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.


Pada masa yang sama, aktiviti membeli-belah ini menunjukkan peningkatan semasa waktu makan tengah hari dan selepas makan malam dengan rekod trafik tertinggi antara pukul 12.00 tengah hari hingga pukul 1.00 tengah hari dan dari pukul 8.00 malam hingga 9.00 malam. Bagi menyelesaikan pembelian mereka, pembayaran berbentuk pemindahan wang secara dalam talian merupakan cara pembayaran paling popular, diikuti oleh pembayaran menggunakan kad kredit dan debit dan seterusnya, pemindahan bank. 

Berikut merupakan kategori popular sepanjang tempoh penerimaan gaji:


Shopee akan memulakan keraian sempena hari penerimaan gaji ini dengan jualan pra-kempen bermula dari 21 Februari yang membariskan tawaran eksklusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto, Pro Shop, Reckitt Benckiser dan banyak lagi. Sepanjang 3 hari kemuncak kempen (26 hingga 28 Februari) ini, pengguna boleh menikmati tawaran hebat atas lebih 5,000 produk dari kategori terpilih termasuklah Mobil & Gajet; Kesihatan & Kecantikan; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Perabot & Perhiasan Rumah; Perkakas Rumah; Barang Runcit & Haiwan Peliharaan; Fesyen Wanita dan Fesyen Lelaki. Shopee turut bekerjasama dengan jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation, XES Shoes dan Vivo untuk memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar Shopee di seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, Jualan Murah Shocking Sale akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen yang menawarkan pelbagai produk kegemaran ramai pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad, hingga kehabisan stok.



  
Sepanjang kempen ini, Shopee turut melancarkan permainan Facebook Live: Edisi Hari Gaji pada 26 Februari pada pukul 2.00 petang yang membolehkan pengguna memenangi syiling Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai RM3,999. Bagi menambahkan lagi keriangan kali ini, pengguna juga boleh menyertai Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000 termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas Dyson.

Mengenai Shopee
Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.

Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.

Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my. Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 




 -MrsPuex-

Wednesday, February 7, 2018

sesekali kita diuji.

Assalamualaikum/Hai,

Selamat pagi.
Selamat hari rabu.
fuhhhhh....lamanyaaaa blog sis berhibernate.
hari ni baru masuk opis selepas cuti 5 hari + mc 2 hari..
tepu otak weeiii.. mereput kat umah tak gi memana.
paling kuat pon gi kedai, amek anak sekolah.

dugaan demi dugaan dalam kesihatan.
batuk kong kong kong diikuti terkucil tanpa disedari..
kadang tu terbersin pon boleh terucil..sobbbsss
aduhaii.. hanya yang pernah mengalaminya je yang paham macam mana tersiksa jiwa raga..


harini pon ade saki baki batuk yang ada..nebess jugak kalau batuk pon terkucil..hope ia behave lah kat opis ni.. tak lalu makk nak berlari ke toilet. jauhh tau toilet..
bukan apa, risau batuk batuk ni presure je kat adik baby. nak makan ubat batuk pon risau tauu..
haih. macam-macam makkk pikir.

alhamdulillah usia kandungan dah 4 bulan. 2nd trimester ni memang banyak dugaan. takpe, demi adik baby, mama redo dan redah je.. as long adik baby stay strong dengan mama. korang doakan mama sihat, adik baby pon baik baik saje kat dalam ni ya.. mana tau ada doa antara korang yang diangkat untuk dimakbulkan.

oklah. nak sambung kerja. bertimbun keje nak kena hadap ni.. rindu benornya nak menaip. jadiklah untuk entry ciput macam ni..hehehe

see ya!


 -MrsPuex-