Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, February 27, 2012

Daypack Trip wif My Gunung Mate

Assalamualaikum..

Monday blues melanda..anak pon blues blues gak takmo gi school..haih..manje terlebih dak nih..

Ok. Just nak tepek my sunday's xtvt [ 26.2.20120]

Kira Entry bergambo le nih..

pintu masuk.sorry kenderaan di larang sama skali masuk..menapak la ko ngn bebarang ye..

laluan trek ke checkpoint. mental dan fizikal kene kuat ok utk bwk ank2 anda berjln 15 minit ke dlm..klo x kuat makanya dokong la yee..

aksi gedix sambil jln amatlah penting sbg langkah2 keselamatan utk elak mintak dokong..
hihi..lagi 1, ajak borak tnye pokok ape nih, pokok ape tuh, bunyi ape nih, bau ape nih supaya die leka ..tup tup dh sampai.. n now die dah kenal camne bau hutan..klo korg nak tau cmne bau utan, try la msuk utan..hihi..acah jek..

sampai sudah ke chekpoint..:D
ayam goreng tepung dan udang goreng tpung in the making..di masak oleh anak2 dara..:D

ops idupkan api utk bbq.sayang btol x sempt nak tgkap gamba ayam,udang,sotong,hotdog di bbqkan..

dipantau oleh mandur kecik yg pkai pelampung pink..comel jek..

x boleh thn duduk jek, so die pn nak menyibuk mengipas..tah ape yg dikipasnye tuh..

mandi taim!! mmg best la kene air sejuk di tgh2 hari yang panas nih..heaven dohh!!


amboi papa sonok sakan berendam ngn pelambung pink anak ye..
member lgi 2 org tuh sibuk dok jerat ikan2 kunun nak dilaukkan la..
tp hampehh..mmg ikan tu sgt jinak ok..last-last mkn ayam jugak laa..
xpe, enjoy tetap enjoy ye dakk??

ko nampak x kenape muke aireen camtuh??sbb pelampungnye dikebas papa..hahaha..gasak..berebut pelampung..

ok, packing utk balik..kitorg gerak dulu. x dan nak tunggu team bujang turun dr air terjun..al maklumlah mak buyung mane ley lelame dlm hutan kan??kene pulang sebelum maghrib ok..suka, suka jugak..keselamatan bby pon kene jaga jugak.. 
mama bersama lil aireen yang bru bangun tido..cam biase, penat mandi, tido lee.
kt blakang tu aD pon tgh packing smbil ditolong oleh anak2 while waiting her hubby yg blom2 turun dr air terjun..

gamba wif chenta harusla ade kan??supporter utk xtvt msuk utan..hihi..kt blakang tu fly sheet n groud sheet ( kaler biru ) baunya buat kitorg hilang rindu kejap..haih..bile la dpt aktif balik nih..aD n Fazi yang masih aktif n ligat masuk utan..mmg salute kt dorg nih..
 ohh, gamba lepak sambil mkn kuaci ngn nenas cicah ngn rojak mak bee ( yg ni aku tgk jek la..) n langsat plus borak2 x sempat nak snap..kes mls nak amek hp dlm beg..sayaang btol..

last but not least..gamba sblm pulang..comot btol dak kenit nih..babaii..sampai jumpe lagik.
Insyllah..
p/s : sonok btol dpt gether2 ngn mmber gunung walupun x ramai..btol2 ilang rasa rindu..anak2 pon gud gud jek. sempoi..alhamdulilah.. memasing dah berfamily dan dah ade anak2 tp tetap menten dgn xtvt outdoor..suke suke suke..at least minat kite x ilang even dah berkeluarga kan?? yang penting kene kawin ngn org yang cintakan utan la jugakkan??klo pasangan yg x minat kompom minat tu akan terkubur begitu sahaja xpecially utk wanita kan?? klo redha x pela..just my opinion jek..jodoh sume di tangan tuhan..

Sekian, terima kasih.

Yours Truly ;P

Thursday, February 23, 2012

Al-Fatihah :: Adik Faris Nur Danial Pulang Ke Rahmahtullah

Assalamualaikum..

Takziah..

Sepanjang 23 hari mengikuti kisah arwah adik faris kt fb ayahnya. ayahnya ex-officemate masa kt drb-hicom IT dulu..die kira super2 senior aku yang sgt xpert psl linux dll..

Pemergian adik faris jam 10++ pagi tadi kt hospital SDMC.

Syurga untuknya sudah pasti..Semoga roh arwah tenang di sana..aminnn.

Al-Fatihah.

gambar dari fb ayahnya.
Ya Allah x dapat digambarkan kesedihan bila menatap gambar ni. Perpisahan antara ibu dan anak. x tergambar dengan kata-kata. Semoga dirimu bahagia dan tenang di sisi Pencipta..amin..

Jenazah dijangka akan dikebumikan di Kg Budiman, Shah Alam.. familynya menetap di alam budiman, which is sebelah taman rumah aku jek..

more details about this story boleh visit blog sahabat abg sham, mazidul akmal, pembaca berita terkenal :

http://www.mazidulakmal.com/2012/02/airmata-faris-mengalir-sebaik-menutup.html



Yours Truly ;P

Wednesday, February 22, 2012

Ais Kerim Malaysia

Assalamualaikum..

Unik kan namenye..

Masa kekecik mesti korang selalu nyotnyot eskrem nih kan?? ade orang panggil eskrem batang..tp more to eskrem malaysia la kot.

punca aku terjebak nak buat eskrem sendri adalah atas desakan anak sebab tetiap petang mesti soh singgah kedai nak mkn eskrem nih..ekceli bukan kedai sgt..rumah org tp die bukak mini stall dpn umah jual ns lemak(pelbagai jenis),meehoon goreng,mee jawa dan mcm2 bentuk berger. kire org yg kekadang mls nak msk pepetang tuh singgah trus beli jek..dulu memula mabuk kepayang mmg jd pelanggan tetap kedai nih..skang dh ok dah..so msk sendri..

alkisahnye, akak tuh letak 1 box putih kedap ais utk eskrem nih yg pelbagai jenis. ade bandung, asam boi, sirap, milo, oren.. anak aku pon ape lagik..sekalik beli kene paw rm2 hinggit..yela 1 btg jatuh rm0.40..so senang kira beli rm2 terus kan? klo tetiap ari??kompom bajet akan mendadak ok!!

so, terus amek next action, pegi kedai beli sarung plastik then buat le kt umah n simpan stok dlm peti ais..tp smlm baru berkesempatan nak buat. lebih dr bubur kacang yang aku buat smlm, buat stok eskrem. bri trus membazirkan..

si kenit nih pon kemain suke..siap tlg hulurkan plastik kt mama die yang terkebil2 cedok masuk dlm plastik n simpulkan ujung tuh..perghh..mau tepeleot tgn ok..silap pulas bole tekehel..hihi..maklumla jrg benor buatnye..

dulu adela tgk arwah opah buatkan klo die dok umah..tu pon eskrem sirap kegemarannye..so cucunye yang nila tlg jd pewarisnye..ecehh...dah  dah..melalut terlebih..

jom tgk hasilnye..:D

ni la hasilnye..x byk sgt pon..jadikla..ade separuh dh masuk dlm peti ais..mau taknye..siap sebatang, aireen  trus simpan dlm peti ais..terlebih eksaited la katekan.

hrp2 sempatlah beku..bole mkn ptg kang..al maklumla peti ais jenis comey2 jek..hihi..
pasni semangat nak buat flava lain la plak..kene tunggu 1-1 habis..:D

Yours Truly ;P

Wordless Wednesday :: 22.2.2012

Assalamualaikum..

Her new hairstyle..sudah kontot ala ala tomboy kan?
sib la muke pompuan..

sebab ape kontot?biarlah rahsia..benci tp mak redoo..sobsobsob..
Yours Truly ;P

Friday, February 17, 2012

GENG BUDAK PURPLE ( BLOGGER )

Assalamualaikum..



Cara-caranya:

-Buat Satu Entri Mengenai Blog Ini
(Tajuk Jom Join GENG BUDAK PURPLE (BLOGGER))

- Copy Banner Blog Ini & Link Ke Blog Ini

-Drop url Entri Anda Di dalam ruang KOMEN ENTRI INI SAHAJA
(Blog anda akan diletakkan disidebar selepas Admin baca entri anda :)

JOM MERAMAIKAN AHLI GENG BUDAK PURPLE (BLOGGER) :)


Yours Truly ;P

Semoga Baby Awin Cepat Sembuh.

Assalamualaikum..

Subuh tadi dpt msg ttg perkhabaran yang agak tragis yang berlaku kt jiran selang beberapa buah rumah..

Anak pompuannya yang bongsu ( umur lebih kurang 1-2 thun ) dilanggar kereta yang bergerak sendiri. mybe anak sulungnya tertekan gear or  tertarik hand brek..enjin kete mase tu masih hidup.* status kejadian msih samar2 sbb aku x de kt tmpat kejadian..dpt cite pon based dr jiran2 yg ade, kak su, ain n ct..

ain msg :

' tau x awl pg td blaku 1 insiden. ank intan yg kecik skali dilanggar kt dpn umah. ank die yg len2 ade dlm kete kecuali ank yg kecik. ank yg sulung tu main kt dlm tertekan gear, kete bergerak,time tu adik yg kecik ade kt dpn kete. teruk jugak la. time pg td tgk abis muke berdarah2.hrp x de pape yg buruk berlaku.'

kak su msg dan die ade kt tmpat kejadian :

'kete bergerak ke dpn..tak pasti mana silapnye..then pintu blakang terbuka, awin terjatuh..tu yang terus tersekat kt tayar kete sebelah blakang..warded kt sg buloh..menggigil akk tgk..mmg dpn mata betullah'

Baby warded kt Hosp Sungai Buloh..

Kepada Intan, semoga tabah n sabar hadapi dugaan Allah..semoga bby awin cepat sembuh dan xde pape yang buruk berlaku. Ya Allah..Kau permudahkanlah segala urusan mereka dan jauhilah mereka dr mala petaka..aminnnn...

kwn2, doakan bby awin cepat sembuh ya..

Yours Truly ;P

Thursday, February 16, 2012

Memang Berbaloi Kot?!!

Assalamualaikum..

Sejuk beku jek tgk blog aku nih kan??hurmmm...siann btol..org lain dok publish bermcm2 entry yg besh..aku??dok diammm diamm jek sambil belek2 blog kgkawan lain..ohh..mood!!!

just nak stori skit2 jek dulu pasal mlm td kt palace of the golden horses kt area sri kembangan tuh...alaa..uols mesti tau kan..:D

Al-kisah. ** entry tanpa sekeping gamba..agak membosankan kan??tp pliss la bce smpai abih ye..ponat den nk ngarangnye nih..

Setelah 2 jam diberi ceramah dan juga memberi ceramah kt marketing person tuh smlm, dgn termongah2 tour separuh dr tmpat tu sbb dh mlm, x sempat nak snap gamba sbb tour guide tuh jln laju nak mampos tanpa pk ade budak kecik yg dok terhegeh2 jalan, akhirnya dapatla kitorg voucher penginapan percuma kt memane 4 lokasi yang disenaraikan sahaja utk dipilih..alhamdulilah dan sangat bersyukur..rezeki untuk anak dan bakal anak yang akan dilahirkan nih..aminnn..

sanggup wei tunggu 2 jam lebih semata-mata nak dptkan voucher percuma tuh..yela..harapan dorg tinggi utk setiap customer yg berjaya dihubungi utk jadi member club palace nih..tp ko kene invest puluhan ribu la n ade monthly komitmen which is kene deduct some amout ( byk gak la ) dr gaji - kira potongan gaji la..gilee..buang duit jek kot semata2 nak bercuti 8 hari 7 mlm utk setahun selama 38 tahun..byk la disuggestkan kt kitorg..nk tulis kang juling bijik mate korang nak baca plak..

kami dtg pon dgn hajat. nak jd member or x jd pon balik tetap akan dpt voucher free - tu katenye  dlm phone call la..so aku pegang janji tuh..dlm hati sah sah dorg nk soh jd ahli nih..tup tup..mmg btol tekaan preggy mama nih..hihi..

pegang janji - dgr talk, tour (1 jam lebih kurang), balik dpt voucher..tujuan utama adalah balik dapat voucher..hihi...nak jadi member -soriii..byk komitmen lain lg penting..

ok, dah dpt voucher dpn mate, mula la plan nak berholiday secara free..memandangkan ade tempoh 60 hari jek, maka start la pk dr skang kan?? nak hrpkan laki? bizi manjang..

tmpat yg dioffer :
country resort, kajang ( 3h2m) - dkt sgt
eqotarial cameron highland (3h2m) - mcm best sbb sejuk + teringat cite vanila coklat
langkawi islands (2h1m) - suntuk sgt, cam x dan jek tp x pnh gi langkawi - kelakarkan??
ancasa hotel, port dickson (3h2m) - dkt sgt ngn kg hubby - bosan+panas

agak2 saya nak pilih yang mane??hhihihi...surpriseee..

59 hari dari skang untuk decide..
dlm kepala teringat nak mandi sungai ngn kengkawan 26/2 nih kt sg chiling kali ke-2..
semoga Allah memberikan kesihatan yang baik untuk kami sekeluarga dan moga dipermudahkan segala urusan kami..aminnnn..




sekian...


Yours Truly ;P

Monday, February 13, 2012

Aksi Lil Aireen Kat SMITF 2012

Assalamualaikum..

Malam tadi teman my hubby packing barang utk closing booth Felda Travel kt SMITF ( Selangor Matta Islamic Travel Fair) kt SACC, Shah Alam..

Sambil-sambil tu melayan aireen yang sibuk nak posing sakan kt stage yang sgt besarrr..

Jom layann kegedikan anak daraku ini..dah pandai posing upernye die nih..hihihi...**kagum jap**

**gedikkan diee..tp aku suke sbb comey n bersahaja..gasak..dah name anak photographer..cengginila upernye bile nampak kemere..tu pon pkai kemere hp sahajoo..:D
die x heran langsung orang keliling syok tgk aksi die..selalu tu memalu manjang bile soh pose dpn public..mybe smalam die terlebih eksaited tgk kemere kot + lagu2 yang dimainan..sangat layann..:D

Sekian..santapan di pagi senin..

** saya kepeningan tp alhamdulilah selamat sampai di opis..huhu..**
Yours Truly ;P

Friday, February 10, 2012

Tukar Header

Assalamualaikum..

Saje tukar header gamba kakak aireen masa mula-mula melihat dunia..tetibe rasa rindu sangat kt die time newborn..mybe feel ni dtg bile baby dah start kicking in my womb kot??..

Semoga kami dibawah lindungan Allah S.W.T sentiasa..aminn...


Yours Truly ;P

Wednesday, February 8, 2012

Buah tangan dari Langkawi.

Assalamualaikum..


As usual klo pi langkawi kompom kompom la beli cekelat n minyak gamat kan??tu la yang mak kite borong tau..sudahnye cekelat saya bwk gi opis..tinggal sikit kt umah utk my lil aireen..minyak gamat stanby utk kegunaan ms pantang nnti..minyak bam stanby di saat kepeningan..melambak gile mak borong ok!

yang paling wajib adalah cekelat DAIM...i like very the much!!




Yours Truly ;P

Mereka Bergathering Tanpa Saya!!

Assalamualaikum..

mereka bergathering tanpa saya okeyy!!..sentap diri sendiri sebab x dpt nk folow mereka-mereka ini..

sangat merindui mereka-mereka ini..susah senang tika balaja dulu..

form left : liana, kak lin,shaza,umi,linda,syadia..
miss u guyss!!

Yours Truly ;P

Wordless Wednesday ::8.2.2012

Assalamualaikum..

WW : kakak aireen ngaja qisya drive..
camni tau cara nak drive..version omputih : lefthanded drive okeh!!
p/s : skang ni qisya tiru jek gaya ape yang kakak aireen buat..bak kate ucu : kakak aireen tu adalah idola qisya skang..hihi...

Yours Truly ;P

Berkuak Lentang

Assalamualaikum..

Cuti panjang lepak cheras jek..jaga umah sbb mak abah gi langkawi ngn geng surau..jiran sebelah menyebelah pon x de..so kami decide just lepak2 kt cheras jek..klo nak berjln pon, area-area kl sahajo..:D

Kebetulan Qisya dpt bestday present kolam mandi, apelagik..tingg!!!! xtvt berkuak lentang di atok n opah resort...hihihi...layankan ajek permintaan si anak nak mandi kolam..hambekkk..sakan btol dorg mandi..x dan nak tunggu air penuh tau..paras buku lali pon jadiklaa berkuak lentang..

layannn...yang terlebih sudah sah sah la si kakak aireen..



dah gegel - gegel baru la reti nak benti..ari nak ujan, angin pon kuat semacam jek..jadikla dpt berendam..
cam biasela, dah mandi, perut memasing kompomla berbunyik..makan time..pon nak mkn kt tepi kolam ok!!..

simple menu : nasi, kicap, ikan tenggiri goreng..licin tauu!!


Yours Truly ;P

Friday, February 3, 2012

Tidur Kepit Kepit

Assalamualaikum..


haippp..bukan cite aku ngn hubby tido ok.!!!...very the sensitip..mane ley cite kt sini..harruu!!

Ni cite psl kakak aireen yang suka sgt tido kepit2 ngn orang..xpecially ngn aku..klo bole tngn die mmg nak sentiasa bersentuh ngn aku..baru feel comfort kot..

aritu kt ceras tidokan lil qisya n kakak aireen..bile qisya dh tido jek, sibuk la kakak aireen dok kepit2 nak tido ngng lil qisya..tau tau dah terlena sendiri..xyah dah nak garu2 blakang die soh tido..tgkk!!!janji bole kepit, lena la tuh..kesian tgk qisya tido tersepit-sepit ngn kak aireen..tapikan mase dorang tido nih agak lama gak laa..senang btol..nak nak plak tido bwh ekon..fuhh..mmg heaven la 2 bradik nih..kakak aireen nih tebiat die yang x bole nak dibendung adalah teman setianya, bantal ngn botol susu..dh btol2 terlena baru la bole tarik...klo x, asal tarik jek, mengagau cri botol sumbat balik..haih...sampai bile la agaknyakan??

layankan jek la gamba dorang k..korang tgk kompom korang akan tetibe terasa ngantuk jugak..hihih..

Yours Truly ;P

Renungan :: 3 Perkara

3 perkara yang pernah ditawarkan dan ditolak oleh rasullah s.a.w:

1. Harta
2.Wanita
3.Pangkat

dan 3 perkara ini jugalah yang dikejar oleh manusia hingga sekarang sehinggakan sanggup menindas,menzalimi dan sanggup membunuh. Sekadar renungan buat diri sendiri di hari Jumaat ini......



Yours Truly ;P

Thursday, February 2, 2012

celebrate bestday my nephew - aiman turning 7

Assalamualaikum..

Bulan Januari ni mmg penuh dgn bestday invitation..tgk kt blog kengkawan pon ramai yang celebrate besday hubby la, adik bradik la, anak kawan la, dan sewaktu dengannya..yang paling eksaited of kos la kekanak riang nih kan..tgk dorang hepi, kita pon terhappy skali..

Senin mlm my kezen, kak ana kol invite ke bestday anak terunanya aiman esok ( selasa ) lps isyak..ape??malam? mentang-mentang la rabu tu coti hari wilayah kan??xpe, demi femily ku redah jua..hihi..

tapi cam biasa la..kitorg smpai lepas upacara potong kek..almaklumla aku jek kezen yang dok paling jauh sangaatt ngn kezen2 lain ..bajet cam dok kt perantauan la..kek pon dh licin..huhu..sentap kejap..tp xpe, xngidam pon.. taim2 cm nih la tetibe niat jahat nk tuka dok putrajaya..huhhhh...tp aku lebih sayangkan opisku ini..bos baik-baik belaka dan kerja pon  fleksibel..alhamdulilah..

hanya ade moment selepas majlis saje..gamba makanan pon x sempat nak snap..licin suda..dorg nih bab makan mmg pantass zaaaass ok..

aku yang selebet wif lil sis n anak-anak

candid pics..

one more..

posing santai..

my sis n BIL

my big bro n SIL

my hubby wif my niece Balqish stephanie..(tah btol spell tah idok)

gamba aku sefamily nan adoo..sabo jek laaa..




Yours Truly ;P

Santai Bersama BFF Di PeeDee

Assalamualaikum..

Plan yang tidak dirancang. Last minit my bff nk dtg pd masa raya cina aritu, so aku trus offer dok umah MIL jek..dah alang-alang kitorang pon blik kg kan..x yah susah2 nak book hotel time raya cine, kompom sume hotel full-booked..yang ade kosong pon sure hotel yang kokak jek..takmo takmo..

dorang smpai ptg senin..means klo nak ajak pi mandi pon cuaca ptg di pd adalah hujan..petang senin tuh bwk aireen mandi kt blue lagoon pon boleh mandi 10 minit jek sbb dah nak ujan plus angin sgt kuat..

so keesokan harinye di pagi hari selasa, bekfest trus kt felda residence resort sbb makcik ade jual ns lemak n teh tarik khas utk penginap hotel tuh sbb bekfest tidak disediakan bg penginap hotel tuh..kesiankan??

dah alang-alang bekfest, trus bwk budak2 ni mandi laut di pagi hari dlm kol 8.30 - 10.30 am..cuaca sangatlah cantek ok..x pns, x redup. angin sepoi2 bahasa..ombak pon x kuat..mmg heaven la si aireen bermandi manda..aku? just lepak atas tikar ngn bff jek layan borak..sangatlah nyaman..ecehh..x mandi pon..almaklumla preggy2 mama mls nak mandi..sonok btol same peknen ngn bff ni..bole tuka2 cite..rezeki tuhan bagi same2 lak preggy..alhamdullillah..

memula isi perut dulu
menu : ns lemak, mehun goreng,teh tarik, kopi..pilih jek mane suka..:D

next xtvt : keceburrr..

aku ngn bff lepaking n talking-talking..

nureen takut laut same cm mama die..tu pasal bergantung jek ngn papa die..
aireen plak makin lame makin jauh..papanye rileks jek biarkan..aku yang tgk dr jauh nih seram jek klo itu budak tenggelam..haih la papaa..

tgk tuh..sorang2 layan prasaan ngn pelampung barbie die..cuak mama tgk dr jauh ok!..

dh penat, pandai plak nek sendri..papa??sibuk keceburr..org soh jage anak, die plak kemain syok mandi..

pas mandi wajib susu dulu..tuka baju pon x sempat dah..

nenek blanja eskrem stroberi..mkn sorg2 ok, takmo syer ngn mama..kedekutt!!
dah setel mandi manda, smbung kn ns lemak plak sbb memasing dh lapa..lepak-lepak kejap then bru move balik..my bff trus blik puchong, aku singgah pekan pd beli brg dapur MIL b4 move blik ke cheras..

sekian..short xtvt during chinese new year..balik kg trus piknik..:D

Yours Truly ;P