Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, February 2, 2012

Santai Bersama BFF Di PeeDee

Assalamualaikum..

Plan yang tidak dirancang. Last minit my bff nk dtg pd masa raya cina aritu, so aku trus offer dok umah MIL jek..dah alang-alang kitorang pon blik kg kan..x yah susah2 nak book hotel time raya cine, kompom sume hotel full-booked..yang ade kosong pon sure hotel yang kokak jek..takmo takmo..

dorang smpai ptg senin..means klo nak ajak pi mandi pon cuaca ptg di pd adalah hujan..petang senin tuh bwk aireen mandi kt blue lagoon pon boleh mandi 10 minit jek sbb dah nak ujan plus angin sgt kuat..

so keesokan harinye di pagi hari selasa, bekfest trus kt felda residence resort sbb makcik ade jual ns lemak n teh tarik khas utk penginap hotel tuh sbb bekfest tidak disediakan bg penginap hotel tuh..kesiankan??

dah alang-alang bekfest, trus bwk budak2 ni mandi laut di pagi hari dlm kol 8.30 - 10.30 am..cuaca sangatlah cantek ok..x pns, x redup. angin sepoi2 bahasa..ombak pon x kuat..mmg heaven la si aireen bermandi manda..aku? just lepak atas tikar ngn bff jek layan borak..sangatlah nyaman..ecehh..x mandi pon..almaklumla preggy2 mama mls nak mandi..sonok btol same peknen ngn bff ni..bole tuka2 cite..rezeki tuhan bagi same2 lak preggy..alhamdullillah..

memula isi perut dulu
menu : ns lemak, mehun goreng,teh tarik, kopi..pilih jek mane suka..:D

next xtvt : keceburrr..

aku ngn bff lepaking n talking-talking..

nureen takut laut same cm mama die..tu pasal bergantung jek ngn papa die..
aireen plak makin lame makin jauh..papanye rileks jek biarkan..aku yang tgk dr jauh nih seram jek klo itu budak tenggelam..haih la papaa..

tgk tuh..sorang2 layan prasaan ngn pelampung barbie die..cuak mama tgk dr jauh ok!..

dh penat, pandai plak nek sendri..papa??sibuk keceburr..org soh jage anak, die plak kemain syok mandi..

pas mandi wajib susu dulu..tuka baju pon x sempat dah..

nenek blanja eskrem stroberi..mkn sorg2 ok, takmo syer ngn mama..kedekutt!!
dah setel mandi manda, smbung kn ns lemak plak sbb memasing dh lapa..lepak-lepak kejap then bru move balik..my bff trus blik puchong, aku singgah pekan pd beli brg dapur MIL b4 move blik ke cheras..

sekian..short xtvt during chinese new year..balik kg trus piknik..:D

Yours Truly ;P

3 comments:

Rahmah Ram Ram said...

seronoknya mandi manda..dalam bab macam ni mesti anak-anak yg terover eksaited kan..

mrs puex said...

yup kak..mmg dorg la terlebih eksaited..ni pon dok tanye bile nak mandi laut lagi..adoila..itam la kulit die..huhu..

:: Mrs.Eady :: said...

lama tak jumpa khaty.. :)