Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Friday, August 31, 2012

Sambut Anak Buah Merdeka!

Assalamualaikum..

Speedy Entry !!

SELAMAT HARI MERDEKA!

Dan..

Saya sekeluarga telah sambut BABY MERDEKA harini..

The only 1 adek dah selamat delivery baby gurl di hari merdeka uols..sangat surprise!!

ALHAMDULILLAH both mama n baby selamat dan sihat dan sekarang ni kami sedang menanti kepulangan mereka..tak sabarrnyee!!

Nah sekeping gamba baby merdeka khas utk uols..


Welcome world!

Nur Qaira Ariana Binti Nor Shazelan
Tarikh Lahir : 31 Ogos 2012 ( Jumaat )
Berat : 2.6kg
Masa Kelahiran : 9.31 pagi

Jom same2 kita berpantang..

bersilat la opah lps ni ...ngeh ngeh ngehhh..

last but not least ..

MERDEKA !! MERDEKA!! MERDEKA!!



Yours Truly ;P

Wednesday, August 29, 2012

Bermaaf-maafanlah kita

Assalamualaikum..

Entry khas edisi bermaaf-maafan , bersalam salaman..

suasana sangat sayu dan hiba dirasa..

dimulakan dengan bonda terchinta :



kemudian menantu yang sulung mula menyusun 10 jari mohon kemaafan


kemudian peluk-peluk abah mertua


 salam mak mertua


peluk-peluk mak mertua setahun sekali



part saya pulakk..

salam abah kunun nak dpt duit raya tp nan hadoo..weols yg hulur duit raya kat mereka..hihi..


peluk n chium abah


pastuh pegi kat mak pulak..

salam (xde gamba) dan peluk chiumm



part adik n adik ipar pulak. 
utk mereka sekeping gamba cukopp!!
ngehh ngehh ngehhh



part salam incik suami terchenta


chium pipi kanan
kakak aireen dok ngusharrr


chium pipi kiri


salam balik kunun-kunun mintak angpaw laa..
haremmm idok dapat!




x cukup korum sbb keluarga abang jek takde untuk tahun ini..:(

Sekian edisi salam salam kami sekeluarga..

Anda bagaimana? mesti syahdu jugak kan??

Yours Truly ;P

Suasana Raya Pertama dan Kedua di Cheras Baru

Assalamualaikum..

Suasana hanya di dalam rumah sahaja sebab tokei blog sedang berpantang..mak marah klo pegi beraya even di rumah jiran sebelah.nnti bentan katanya..ku ikutkan sahaja..takmo degil degil sbb baru mintak maap..so sori la gamba luar-luar nan hado..ni pon semangat utk raya pertama n kedua..raya seterusnya kembali kepada uniform asal : t-shirt+kain batik unless klo ade org nak dtg bru pkai cantek2+mekup comey2..hehehe..

haplod cecepat sementara tengah mood rajin mengkorbankan waktu tido..

Entry bergamba sudahh!!

Suasana Hari Raya Pertama :

baby Airiel baru dimekupkan oleh mama comey comey

pose ngn kakak lak..gamba adek blur la pulok

kakak Aireen wif Qisya

gamba ramai2 dengan family adik ipar

sedara yang datang beraya+ melawat ahli kluarga baru

wif mak n sis yg tgh tunggu nak meletops..

gamba bersama kezen2 yang dtg..

Suasana Hari Raya Kedua :

Kita terus ke gamba secara berjemaah la yee..gamba candid2 tak dan nak snap sbb kami diterjah secara tiba2..

suma ni family blah mak..
mereka datang secara rombongan ke ceras baru..beraya sambil tengok bby baru..
maklumla bsalin time ramadhan, so sume x sempat nak jenguk..
mereka sangat hepening ok..:D


1 more picture !!!




kureng hasam laki ku tutup muke ku yang comey ini..ohhh tidakkkss!!!

Yours Truly ;P

tema adik beradik tahun 2012

Assalamualaikum..

tu pon nak gedik msuk kat blog kan?? ahhh gasak..utk rekod supaya tema tidak berulang ulang gitu..

Dimulakan dengan tema kaler mak n abah :

  
mak n abah warna merah darah. tu permintaan abah sendri..
baju biru tu my auntie.
tiada gamba mak n abah sahaja sebab mereka bz melayan tetamu..


Tema kaler abang :

 Purple
tahun ni mereka beraya di terengganu blah my SIL..
sebab tu kerusi mereka lainn..heheheh..


Tema kaler saya :

cekelatoo seperti di header dan di entry sebelum ini..heheh..
beli siap je dan ianya adalah pilihan incik suami sebab x dan nak tempah..
beli di butik Gene Martino pilihan seisi keluarga time terdesak gituu..

Tema kaler adik :

dalam keluarga biru tp x tau biru ape tahh..
layanzzz..
sekian..:D

Yours Truly ;P

Tuesday, August 28, 2012

Airiel Qa'id Dah Sebulan

Assalamualaikum..

Alhamdulilah 26/8 aritu genap sebulan usia Muhammad Airiel Qa'id.
Mama pon x lama lgik dah nak abih pantang..dok menghitung hari jek nih..huhu..
hazab hokey bila berpantang time raya raya nih..makanan yg enak terhidang hanya ku tatap dan ku ambek bau sahaja..fuhh..dugaan sunggoh beb..nasib la ku kental..ewahhh...

Semalam ade check up kat klinik dan airiel dapat 'hadiah' jugakss..injek utk sebulan..
nangis kejap pastu smbung tido..harap2 x demam la..

Perkembangan baby utk sebulan :
berat terkini : 4kg sudah..(naik hampir 2kg since lahir)
tinggi terkini : 51cm
Kesihatan : ok
respon : bila kita toleh kanan, die ikut tgk kanan, bile toleh kiri, die pon toleh kiri..
             pandai geli2 dah..
             time nyusu adalah sangat lama/ pandai main-main minum susu kejap kejap..

Cume  airiel ade prolonged jaundice tp x teruk la..mybe itu normal bg fully breast feed utk baby..
makanya mama mmg langsung blom sentuh ape2 jamu/makanan yang ade kuning/kunyit..x dapek la nak mkn asam rebus/pindang time pantang ni dik non oii..uhuhu..semata-mata vegetarian saja..

perkembangan mama utk sebulan nih :

berat terkini : 56kg ( ms preggy 69kg ) -12kg..fuhhh..target mau 50kg..cayok cayokk.
tinggi terkini : menten la 157cm..mane bole naik2 dah unless ko pkai high heels..hikhikhik..

gamba terkini airiel yg moolat :

bersama barney kakak




Yours Truly ;P

Monday, August 27, 2012

Kami di 1 & 2 Syawal 2012

Assalamualaikum..

1 Syawal 2012

Cekelatoo




2 Syawal 2012

purple : baju recycle..rembat mane yang hadoo!!


sila abaikan sofa yg dh uzur tu ye..antikk gituuu...hihihihi...:D
gambar lelain nnti lah .banyak sangat nak stori walaupun hanya beraya dendiam kt umah.
keadaan tidak mengizinkan..

Yours Truly ;P

Saturday, August 25, 2012

Salam Lebaran AidilFitri

INI STICKY RAYA MODE..
SILA SCROLL UTK ENTRY YANG BARU..TERIMA KASIH..:D


spesel kad raya utk uols my maya fren..




“Biar hati sejernih air, jgn pula dipenuhi lumpur, kalau salah saya belum

 berakhir, diharap diampun dgn rasa bersyukur”.”Jika budi dipenuhi ikhlas, jgn 

ia disulam tuba, jika ada salah yg belum dibalas, harap diampun di hariraya”. 

“Biar amarah disunting senyum, ibarat pekerti disulam kasih, diharap dihalal 

makan dan minum, ibarat rezki yg tidak disisih”.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN. 

Dari (Aie, Aini, Aireen & Airiel)

Yours Truly ;P

Wednesday, August 15, 2012

Selamat Hari Lahir Buat Si Dia

Assalamualaikum..

15 Ogos 2012 - his 31st years old..
takde rahasia utk umur die..ahakss..

Spesel entry utk my beloved incik suami tersayang..ewahhh..
mula nak menjiwangkan diri dlm pantang..hikhikhik..

1st of all kasi tepek gamba terbahekk si dia :

nah..


vacation kt hots spring - lom buat entry psl ni lgik..eh tetibee

1 more 1 more :

sedut gmba dr mr SH image

emsemkan incik suami sayaa..hikhikkk.

 Dengan ucapan :

I'm so lucky
to have a hubby
whom i love
with all my heart
I wish u a 
Happy  Birthday
filled with
pleasured with the start
once again
Very very Happy Birthday
Luv u very the strong..
xoxo..

jiwang x??  x berapa nak jiwangkan??sbb saya bukan sorg yang jiwang gamaknye..

Yours Truly ;P

Tuesday, August 14, 2012

Airiel Qa'id Hari Ke-20

Assalamualaikum..



Hari ni dah hari ke-20 bersamaan umur Airiel Qa'id berumur 20 hari gituu.. gamba kat atas tu gamba pagi tadi menunggu beliau bangun utk bersiram tp x bangun2 smpai kol 11 pagi sebab lps subuh sampai papa pegi keje x tido2..dekat kol 9 bru stat nk tido..so bersiramnye adalah dekat pukul 12 gituu..dasatkan anak bujang saya..hihi..

lgik 24 hari nak menempuh alam berpantang..fuhhh...

menghitung hari...detik demi detikk...huhuhu...





Yours Truly ;P

Buah Hati Hamba

Assalamualaikum..

Mereka ini adalah buah hati pengarang jantung hamba..


sejup bijik mata tgk mereka lena..sangat tenang. 
kakak wajibul ghunnah dgn susu n bantal
adek pulak wajib kene bedung ngn kain batik
baru lah mereka tido dengan sangat lena..

Terima kasih Allah kerana meminjamkan mereka untuk saya dan suami..
Mereka adalah Anugerah yang tidak ternilai..



Yours Truly ;P

Monday, August 13, 2012

M.E.N.G.I.R.I.N.G

Assalamualaikum..

Muhammad Airiel Qa'id 
13 Ogos 2012 :: 19 Days Old
berat : dari 2.6kg ke 3.3kg (mungkin lebih)

Sudah pandai tido mengiring..:D

lagik gamba dia sedang tido yang telah dicandid oleh mama thru hp :


amek mood nak lelapkan mata..:D

kenyang ngn susu mama..tido sambil menongkat pipi di lengan mama..:D


Yours Truly ;P

Saturday, August 11, 2012

My Lil Aireen Is Turning 4 Today

Assalamualaikum..

11082008 - 11082012

Happy Birthday to my dearest Nur Aireen Qaisara Binti Mohd Azahari..
mama x pernah lupa kenangan 4 tahun lepas semasa melahirkan awak..
saat demi saat, detik demi detik menanti kelahiran awk ke dunia..
Semoga jadi anak yang solehah, bijak dan taat orang tua..
Semoga jadi kakak yang baik dan bertanggungjawab jugak yee..

mama still under confinement..can't do anything..
hari ni celebrate bestday lil aireen dengan sesimple yang boleh..tu pon plan terkejut terkejut.. jemput ahli keluarga terdekat jek utk memeriahkan suasana..
thx papa tlg belikan KFC juadah utk berbuka dan kek bestday kakak yg santek..
**mama melopong jek la tgk juadah yang ade..huhuhu..



Lets pictures tell the moments..:D











gamba agak berterabur..muke aku pon agak pucat..gasaklaa..:D
kakak hepi, mama n papa pon hepi jugak..
adek pon gud gud jugaks..legeee...tido sepanjang masa..
alhamdulilah semua berjalan dengan lancar..
thx a lot to my family members..

Yours Truly ;P

Friday, August 10, 2012

Pentiru Yang Berjaya

Assalamualaikum..

Dia adalah pentiru yang berjaya..x caya cer tgk gamba kat bawah ni :




gotchaa!!!  terkejut bila mama snap gamba die..

mama kat sebelah die sibuk nenenkan adek,
 die pon sibuk dok sebelah mama nenenkan barney die plak..haihh..
ape org nak buat, itulah yang nak ditirunye..
acano tuhhh??

Yours Truly ;P

Original FootPrint

Assalamualaikum..
  

His Original FootPrint taken by PAPA on 1 Ogos 2012 - day 7


Tak senonoh tunjuk kaki..gasakk laa sebab kaki itu sangatlahh shomell!!!
kannn???

Yours Truly ;P