Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, November 27, 2012

26112012-Airiel Qaid dah 4 Bulan

Assalamualaikum..

Entry sepantas kilat zass zass zassss...
petang kang nak ke Hotel Primere, Klang..
Besok whole day kat sana plak..


Semalam Airiel Qaid dah 4 bulan..
x sempat nak buat entry smlm sbb btugas as urusetia teknikal kat hosp selayang for the whole day..
Semoga anak mama yang sorang ni diberikan kesihatan yang baik dan bijak..

aminnn..





Yours Truly ;P

Thursday, November 22, 2012

K.A.W.A.N

Assalamualaikum..

Untuk dikongsi bersama-sama



sedut dari fb rakan..

mendalamkan makna dia??
hargailah setiap kawan yang kita kawan..
peace!!

Yours Truly ;P

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday ::21/11/2012

Assalamualaikum..

Wordless Wednesday ..



Terharu dengan kasih sayang yang tulen dari kakak Aireen..
tapi bile datang geram, siapla adek tuhh...huhu..


Yours Truly ;P

Tuesday, November 20, 2012

Nak Lagi..Nak Lagi..

Assalamualaikum..

Bila pertama kali merasa makan, mula la tekak ni dok meminta nak lagi..nak lagii..

Bila nak pegi makan lagik nihh??? uhuhhu..teringin bebenorr lee..



























aku punyee.. MEATBALL IKEA..1st try, mmg pekat likat melekat dalam tekak nih..
Sedappp sesangat laa kann??

























Ni makan untuk 2 orang..nampak mcm banyak tp just nicee utk weols berdua..






Sekejapan dah licin..memasing kusyuk menikmati makan kat IKEA utk 1st time..Peghakk kott..ihihii..
Nasib la kitorg datang just in time..bratur x berapa nak ramai..
sebelum tuh sempat jugak aku pam susu kat bilik baby...
Kalau x pam , kompom time bratur tu nnti susu bocor.

Sebelum nak pegi IKEA susu aku dah mula bocor dlm kete... maunye x bocor, bergerak dari hosp selayang sbb atend meeting pastuh trus ke IKEA..terskip waktu pam pukul 10..
teruja la member sebelah aku menengoknye.. kagum kagum katenye..x tau dalam hati aku ni menahan kebengkakan yang melanda..Nak pegi IKEA punye pasal sanggup postpone waktu mengepam..hambekk ko.. tobat lenkali takmo buat dah..sakit menahan sakitt hokeyy...


Yours Truly ;P

Monday, November 19, 2012

Meet Besties PLK Uitm

Assalamualaikum..

Kekadang kalau nak merancang mmg selalu selalu tak menjadik taww..

So rancangan secara terdesak / ad hoc la selalu selalu berjaya..hihihihi..

Tapi kesian kat member yang tak evelebel laa..

tak pe geng, sape yang x dpt hadir, kite meet up next time yee..

senyum sikit..:D

Weols makan-makan dan borak-borak sahajeee...tapi itu pon sudah cukup besttnyee..

Meet up kat sini :

A Malaysian Bistro, SACC Shah Alam. [16/11/2012]




































Kami yang evelebel : Hazlin, Me, Liana, Syadia, Lynnda. Mintak tolong waitress yang tangkapkan gamba.

Sementara nak tunggu makan sampai, macam-macam benda nak diceritanya tauu..

Macam-macam jugaklah kekdahnye ghuper memasing klo dah jumpe..

Tu blom lagik yang bersilang-silang cakap..adoii..haukk btol..gamat sunggoh tp funnn..i loikeee..

x caye ko tgk ni ..

macam ni pon hadee...



Ko tengok ghuper mulut memasing..tak hengattt..senget benget bibiorr...hihihi..


Ghuper yang ini pon disnapnyee..lantokk komeee...kesopanan aku masih terkawal di situ..ahaksss...



Lepas tu kami dikepit dan terkepit-kepit..kami bukan katek yee..kusi member di tetengah tuh spesel skit..dats y die sorg jek yang tinggi..hahahhaa...

Walaupun jumpe sekejap tp kualitinya adalah sangat best..

Insyllah akan ade meet up seterusnya dan seterusnya..bile tuh? hanya masa yang akan menentukan..




Yours Truly ;P

Friday, November 16, 2012

Jumpa ex-opismet a.k.a Blogger MAMAVOGUE

Assalamualaikum..

Rabu lepas (14.11.2012) sempat berluncheon ngan MAMAVOGUE.

Dah alang-alang nak pass durian crepe yang dipesan, truslah kami berlunch together2 kat BELANGA, Empire Subang nun..x jauh pon dr opis aku..

Tapi, idok pulak aku snap makanan weolss..hihihi..

Sambil makan sambil borak sambil berfotogedix la kannnn....

















me wif raha a.k.a mamavogue..hilang rindu ai setelah sekian lama x jumpe2...
big hugs 4 u..
best sunggoh lepak kat kusi rotan yang besar bagak gileee nihh..

















raha wif kak lin (beregu aku klo nak pegi kemane-mane pon during lunch hours.wajib bwk kemana-mane tauu)

Isnin depan nak jumpe lagi sebab nak pass stroberi crepe plak..hahahhaa...

fenomena crepe sedang melanda weolss..sume perisa nak diterainye..lantokkk!!!

Yours Truly ;P

Deepavali di Desa Waterpark

Assalamualaikum..

Deepavali aritu x tau nak buat ape plus cam bosan dok umah plus laki xde job tapi x reti2 nak ajak gi memane, so aku trus jek decide nak bwk kakak gi mandi kolam..

Tetiap hari dok tanye bile nak mandi kolam, kesian punye pasal ku tuju jek ke desa waterpark. dekat pon dekat..zup zap 15 minit jek dah sampai..jalan pon clear semacam..bestt..

bajet nak sampai awal tp terbabas jugak..bukak jam 10am. weols smpai 11++am tp umat manusia kemain la ramai..rasanya dah paling awl smpai tp adee lgi yg lagii awl..penuh kot parking lot..

ku x fedulik, pusing pusing tawap brape kali tah baru jumpe parkir lot..

sebelum ke pintu masuk kene spotcek barang dulu..
aku awl2 lagik dah tau x bole bawak ape jua makanan dan minuman.
guard siap bukak beg hokey nak cek sume barang..nasib la ko klo ternampak spenda ke bra ke..hahhaa...
so uols, take note ye klo nak pegi sane..DILARANG sama sekali membawak MAKANAN dan MINUMAN..
ko hadapla makanan/minuman yang x sedap dan juga mahal nak mamps disitu..






















mama dan anak2.
wajib snap gamba muka depan..semuaorang tgh mangi2 dan comey comey..

















papa dan anak2 pulak.

















Ini budak takmo naik. nasib la tgh ujan..klo x, smpai kecut2 la dalam kolam tuh..
aterr ade plak orang berkawat kat blakang tuh..rusak gamba makk!! haihh..

















Airiel Qaid mmg gud boy..bangun, nyusu, tido, bangun, nyusu, tido..senang btol jage..
bersama ngan auntie mas. teman berborak mama di kala kebosanan jaga barang.

















Ini nasi goreng x sedap langsung + mahal nak mamps..sebab lapo ku bedal jugak la..air mineral rm3 sebotol..mmg cekikss darah btol...




Yours Truly ;P

Wednesday, November 14, 2012

Perkembangan Airiel Qaid 3 Bulan

Assalamualaikum..

Sekejap sangat rasanya masa berlalu..

Tup tup Airiel Qaid dah 3 bulan plus plus..

Aritu check up 3 bulan. Mendapatlah sedas injektion..

Tapi sebelum tu ..

timbang+ ukur segala bagai perlu ada..

























cek ukur lilit kepala dulu utk pakai helmet..eyhh..utk nak tgk tumbesaran kepalanye..hihi..

perkembangan terkini 3 bulan :

berat : 5.7kg ( naik 400gm )
tinggi : 61cm
ukurlilit kepala mcm gamba atas : 41cm

























muka tahan nebes sbb jap lagik nak kene injek..

masa kene injek mamanya cam biasa la agak nebes mengalahkan anaknye..huhu..
alhamdulilah Airiel Qaid ekk skit jek pastuh tepuk tepuk then masuk bilik susu kunun2 nak susukan die tau tau die dah lena dalam dakapan mama..ohhh..sangat legee disitu..

jumpe doktor kejap utk cek ruam die then x lama lps tu dah bole balik..sangat best klo cek up time petang ni.. patient x ramai..

Perkembangan fizikal Airiel Qaid yang terkini adalah :

























Dia dah mula nak mengiring dengan sendirinya..
Sabtu lepas [101112] atoknye perasan..mamanya leka tgk tivi..dasarrr..

Tak sabarr nak tengok perkembangan beliau yang terkini dan terkini dan terkini..



Yours Truly ;P

Monday, November 12, 2012

Kemas Stok EBM

Assalamualaikum..

Selingan kejap :

Masa bby 1st takde awareness pasal susu mama ni..so awal2 lagik dah campur ngn susu formula..dapatlah kakak aireen merasa susu mama sampai 6 bulan..tu pon campur campur ngn susu lembu..kesian.

So baby 2nd ni dah kumpul ilmu dan tanam niat  masa mengandung lagik utk menyusukan bby sampai 2 tahun. Insyllah..
dan alhamdulilah 3++ bulan dia masih membesar dengan susu mama..i'm proud to be a brestfeeding mama..:D

Ok, back to the title :

Ni cite lama tp gedik nak up kat entry..

Perlu housekeeping my stok EBM untuk memudahkan urusan opah time aku keje. .

Gambar sebelum :

Segala macam benda ade kt dalam deep freezer mak aku ni..susu agak lintang pukang di situ..harap maklum.. ni combination susu aku n susu adik aku..




Gamba selepas :

Selesai housekeeping. Sort dan bungkus dalam plastik ikut bulan. Guna kekdah FIFO - First In First Out..Maka yang paling atas adalah bulan 7 punye dan paling bawah adalah bulan 10 punye..

Semoga stok susu utk bby Airiel Qaid akan cukup dan bertambah-tambah di hari-hari akan datang..

Insyaallah..

# Sedang giat mengepam di opis utk tambah stok EBM lagi..

##saper tau kat mane ade jual chest freezer yg murah-murah??##

Yours Truly ;P

12112012 - Selamat Hari Lahir ABAH


Assalamualaikum..

Abah sedang masak nasi goreng sedap!


Hari ni Bestday ABAHku..

Nak Ucap :

Selamat Hari Lahir yang ke-?? wahai abahku sayang. 

Semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik di usia emas ni

Sila kurangkan HISAP ROKOK tu ye abah..



Yang ikhlas,

Anakmu - A.Y.A.N.G 



Yours Truly ;P

Friday, November 9, 2012

Fenomena DURIAN CREPE

Semua orang sibuk bercakap pasal DURIAN CREPE..

Apekah itu ??

meh sini aku cite..oleh sebab aku dah makan, so aku sudah tau apakah makanannya itu..
kulit atas mcm lempeng. isi kat dalam pulak ade isi durian yang manis bersama cream yang sedap dap dap..
Sempat menerai durian dan mangga CREPE..
aku pon gedek gedek mau mau jugak..
apabila tekak kata NAKKK..trus secepat kilat mengorder kat kwn..
nasib baik ade kwn yang boleh buat ini CREPE..

Dalam ujan ko gagah pegi amek kat member..
kebetulan hari tu hari rabu. so hari rabu ade pasar malam..
memang akan sesat baghat la klo aku soh die hantar sampai depan pintu umah.
better aku yang kluar tunggu kat area umah AWIE nun..eyh AWIE tu org kg ai tau..hahah tetibe..

























1st try Durian CREPE (kuning) dan mango CREPE (oren)..

Ok, kasi close up sikit yee tuan-tuan dan puan-puan..ahaks..

























Yang ni durian CREPE..

























Yang ni mango CREPE..

Kesimpulannya adalah mcm korang mkn durian/mangga bersama cream yang dibaluti kulit mcm lempeng..gituu..
nak tau rasa? bole la pegi order..x tau kat mane nak order? bole pm saya..saya bole tolong belikan utk uols..COD di lembah klang ok??

Yours Truly ;P

Saturday, November 3, 2012

Seminggu yang penuh rindu

Assalamualaikum..

Sekejap dah seminggu..

hari ni my lovey dovey nak balik dari chiang mai..amek kat opis jek nnti sbb dah ade transport dr KLIA ke opisnya..














tepek gamba yang die send thru wasaap aritu..
ni kat kilang makanan haiwan katenye..
kitorg lepas2 rindu thru wasap sajerk..ok la..janji contact each other..:D

Sori bang, saya haplod gamba awak di sini..peacee!!

SEKIAN..

Yours Truly ;P

Friday, November 2, 2012

Seluar K-POP Si Kakak

Assalamualaikum..

Pengaruh K-POP or aku banyak tgk cite korea kot..

Kesannye adalah :

























Tu diaa...kaler RED lagik..gasak di situu..

Banyak baju/sluar/skirt/rompers kekanak yang super comey ala ala K-POP yang korang boleh cek-in kat fb LITTLE CLOTHES  or kat blog SINI  or kat SINI pon boleh.

tu jek nak habaq mai...

SEKIAN..


Yours Truly ;P


Thursday, November 1, 2012

Bergerak..

Assalamualaikum..

Keletah budak 3 bulan bile skit skit nak dapat kaki dah..

Dengan bangganya die buat kuak lentang atas katil..

Fuhh bahaye dah nak biorkan letak tepi tepi katil..

Gambar Sebelum :

kepala Airiel yang masih belum merentasi garisan cekelat tuh..tgn belah kiri tu x bp nak clear sbb die kuat kepak kepakkan tangan..susah nak snap gamba statik die dah skang nih..






Gambar Selepas :

ko tengok ini budak..x sampai 10 minit dah cenggini posisi die dah. paling best tu siap sondol sondol kepala kat tilam sampai senget senget tilam..tapi x pe, aku impress tgk perkembangan beliau..sangat kiut..tu siap tunjuk muka bangga kat mama die..





                      



















Oh, lagi satu anak bujang aku ni memang murah dengan senyuman. pantang orang agah, kompom die akan senyum meleret. tak pun, akan menunjukkan gusi die yang comel itu..

Senyuman beliau bisa mencairkan hati mama..geremmmm...

Skang ni dah pandai main air liur..basah-basah baju dengan air liur die.
orang tua tua cakap masih x dapat ape yang mama mengidam dulu. btol ke tak eyh??
hmmm...blom dapat makan meatball IKEA kot??......

Yours Truly ;P