Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, February 28, 2013

Breaking News..Jambatan Runtuh

Assalamualaikum..

Breaking news..breaking news..
Jambatan/flyover runtuh kat selangor science park menghala ke sepang..
tiada kemalangan jiwa sbb jambatan tu mmg dh tutup according to rekahan di jambatan tersebut..
tup tup harini dh runtuh..terbelah 2 uolss..ngeri jek tgkk..

Saya adalah berada ditempat kejadian..
kebetulan ade urusan rasmi kat bahagian Pinjaman Perumahan, putrajaya..
otw balik ke shah alam yang tau tu sbb laluan ku ke shah alam..

hmmm..menjawablahh jabatan jabatan yang berkaitan yee..

ni pic fresh from my oven..xde edit2 masuk raksasa la otomen bagai laa..
sib baik hp ku x bole edit sbb hp cikai punye..
klo x, mau giant, doremon ku taruk skali..
hihi..
layanzz...





sekian, terima kasih..

nak tau lanjut, sile tgk berita mlm ni yee..


Yours Truly ;P

Princess Dan Ashkarr

Assalamualaikum..

Kejadian petang kelmarin..
Tersenyum sorang sorang bila tgk gelagat anak-anak bermain bersama..
Kakak tu biasalah main sorang sorang..
tang adek tuh..mcm paham sangat ape yang kakak mainkan tuh..
Hilang penat mama balik keje menengokkan peel dorang ni..
Yang sorang jadi princess..
yang sorang jadi ashkarr kekdahnye..
tapi dua dua mmg comel di mata mama..

Yang pasti mereka berkerjasama punggah n teraburkan barang menan..
yang x tahan tu, adek..sama-sama muafakat tolong kakak..
yang penting protection kat kepala harus adee..
ngehh..ngeh..ngehh...


apee yang penting..kerjasama!!








pantang nampak barang dpn mata, trus ke mulut la jawabnye..
comeykan adek pkai protection kat kepala..ijooo kooo..siap ade lobang lobang angin lagikk..hhihihi..
tu kakaknye punye keje la tuhh...terlebih kretip kekdahnye..
gasakk..janji x kaco mama tgh pam susu..

sekian...

Yours Truly ;P

Wednesday, February 27, 2013

Sudah 7 bulan

Assalamualaikum..

My ensem boy dah menjangkau 7 bulan semalam (26022013)..
kelmarin (25022013 dia adalah sedikit demam..bila pk pk balik, ooo patutlah pon...nak 7 bulan dah bersamaan nak tmbah perangai..
dia masih gud boy sangat..bertambah gud boy bila die semakin kerap melekat kat mama..aduhh..
pantang mama jauh jek, kompom menangis mcm kene cubit..dah pandai dah nangis smpai ilang suara..
ape kes ni??

perubahan fizikal terkini :

- semakin montok - kuat makan blended food yang sedap katenye..
- berat badan/ketinggian - umur 7 bulan xde check up..tunggu bln 4 nnti..
- pergerakan - semakin pantas mengesot mcm ashkarr..tinggalkan kejap kat bilik, tau tau muke dah tercongok depan pintu bilik sambil mulut bising 'aaaaa..aaaaaaa.aaaaa' dengan suara kejantanan yang terlerlah..adoiyaii...
- masih blom boleh duduk lgik..
- sangat pandai bergurau ngn kakak, papa dan sesape yang agah die..senyuman anak bujangku ni adalah sangat maness...hhihihii..

cepat btol masa berlalu..
bila tgk dia, hilang trus sakit bersalin..kuasa Allah ye dak??

kat tesco..test car seat tp x beli ponn..
























balik umah trus ade demam skit..tp dari ptg mmg dh pesam skit..mama gagah jugak bwk pi tesco..sudahnye bertampalah cool fever kat dahi nun..kesiaann..




























sekian..

Yours Truly ;

Thursday, February 21, 2013

Kasut Trekking

Assalamualaikum..

kakak dah ade kasut trekking..
papanye belikan..
mama punye xnak belikan keeeee?????

tah bilenye nak trekking lagi x tau la mak cik..
rindu thp mmg x bole blah dah..
mikiokan bby airiel qaid blom pandai trekking jek, tu yang terpendam pendam niat nak msuk utan..
x dapat masuk utan, tepi tepi utan pon jadik laa...
adoii laaaa....
cepatlah korang besar, boleh mama n papa smbung xtvt masuk utan..


belikan jek dulu kasi semangat nak bawak anak2 buat xtvt lasak katenyee..
bile??hanya masa yang akan menentukan..
Insyaallah..




Yours Truly ;P

Wednesday, February 20, 2013

Tindik Telinga

Assalamualaikum..

harini xde WW ok..

Harini nak cite pasal tindik telinga kakak aireen..
Ye ye..ade budak pompuan dri zaman bby lagik dah ditindikkan telingenye..
Apedehall kenn??
tapi aku mcm x sampai hati jek nak tindik masa die bby..mcm kesiaan..takut menanah ke hape ke..
bebudak kecik ni kan kejenye nak menggaru jek..menengokkan si aireen ni mmg hobi menggaru, so ku simpan jek la niat suci murni ni..
plus, tunggu bile die dah btol2 ready nak tindik..aku takmo nnti die dok berguling2 kat kedai tindik tuh..
oh nehi nehii...mak tak sangguppp!! mak yang terguling guling nanti..

Kejadiannya adalah ahad lepas..
lepas hantar abah ke hosp serdang n lepak2 kejap ngn abah n mak, then nak petang tu baru mintak diri balik kepangkal jalan kat shah alam...
otw nak blik tu hubby ajak singgah kat plaza masalam nak print gamba customer..
gamba family haram nak tolong cucikan..-kecik hati makk!! eyhh..tetibe..

Then, sebelah kedai gamba tu ade kedai eksesori gegerl..yg jual segala mcm brg2 org pompuan -getah,sepit, cekak dan sewaktu dengannya..comey comey habaq hang..
so aku pon saje gatai mulut tanye kt aireen mau tindik telinge ke idok..
so die pon nakkk nakkk..then trus tnye kat salesgirl kt situ ade x perkhidmatan tindik telinge..
dengan senyum senyum die ckp : ade kakk..
pastu aku tnye : sape yang tolong tindikkan??
salesgirl : kitorang lah kak??
aku : korang ke?? -sambil tgk atas bawah..bole pacaye ke?? x cedere parah ke ank aku nnti??(punyelah concern terlebih sudahh)hihi..yelaa..tgk mcm lgiii mude dari aku..

pastu boleh pulak aku soh die tunjukkan pistol tembak telinga tu kat aireen..
aireen pon dgn muke cuakk trus diam x terkate..
then aku tnye lgik, kakak nak tindik??soklan x bole blah lps tunjuk pistol tuh..
trus aireen geleng geleng kepala tak  nakk..
hambek ko..pegi suruh salesgirl tu tayang pistol apekejadahnye..trus cancel memula..

blom abih cite lagi..
still lagi dalam tempoh pujuk memujuk...
bila papa dh hantar gamba, bwk pegi mkn meatball kat fudcort level bawah..nak mkn kt ikea tah bile tah..
so tgh tunggu makanan sampai, singgah beli coolblog dpn kdai meatball tuh..-details plak cite aku ni-gasakk!!
while papa n adek kat meja makan menunggu mknan sampai, mama n kakak tunggu coolblog siap..
sambil tunggu tu berlaku sesi pujuk memujuk..
mama : btol ni kakak x nak tindik??xnak cantek mcm mama??-ayt x bole blah-
aireen : xnak la mama, nanti kakak mati kene tembak ngn pistol tadi..
mama : what the what thee...-mcm nak pingsan thn gelak dgn jwpan si kakak..

Tapikann....akhirnye kakak aireen pon pasrah lps sesi pujuk memujuk berjaya..
succeed oulss..
bagi alasan nak canteekk trus muke ade sinyumm tp dalam hati tau dah die takoott..
setel mkn, naik balik kat kdai tadi..
then trus memulakan proses menindik..
papa tlg crikan jenis subang yg comey comey..
patern bintang menjadi pojaan mereka..gasaklaa janji cute..

Proses 1 : mark DOT kat telinga :

muka teruja dalam ketakutann gituuu...

























Proses 2 : standby mode..

tindik secara berjemaah katenyee..
1..2..3..eyhh.jap japp
1..2..3..alamak jap ..pin x lekat..
eyhhh koo niii..
mak die ni dah nebes semacam menengokkan anknye dok tertunggu tunggu,,haih..gabra siot
ketapppppp!!!!
siapppp dahh!!

























Proses 3 : show off telinga..

canteekkk x, cantekkk x..
muka cuak ade tp sikit pon x nangis..bravo my dotter..kental seperti mamanya jugakk..
tahniahhh...hepi mama bila kakak x nangis..
mission accomplished...

























bertambah manis dah anak dara mama nih tauu..
tapi ayat yg x bole blah bila aireen ckp : mama, kakak sukaaa tindikk..kakak nampak cantekk..
mama: aduhh aduhhh..ye la anak mama cantekk..:D

sampai umah kejap2 tgk cermin sbb nak tgk telinga cantek die..
pastuh ckp nak tindik lagik banyak banyakkk sbb x sakitt..
oohhh..apekahhh???

Orang ckp letak minyak gamat ukt nak cpt baik.. btol kee??
aku letak jek..nak cepat elok..


Yours Truly ;P

Tuesday, February 19, 2013

"Pencarian Bloglist February 2013"

Assalamualaikum..

Saje suka suka menjoinkan diri nak tambah kenalan alam maya..
dalam..





jom join same..
nak tau details?
sila klik tajuk yang diBOLDkan di atas tuh..

-sharing is caring-


Yours Truly ;P

Port Baru Adek Melepak

Assalamualaikum..

Jangan x caya kekecik dah pandai melepak..
Skang adek dah ade port baru nak melepak..
kalo senyap jekk, dah tau dah die kat mane..
Port die agak bahaya, sbb tu la klo tetibe diam, mama dgn sepantas kilat menerjah anak2..
leka sikit, mmg nahaslaa..

ni haa port baru die :

























sesi picit2 semut dengan jayanya sedang bermula..ecehhh...*copy ayt auntie chekpid kt fb katenye*
leka sungguh die kalo berjaya lepak kat situ..haihhh..
skang ni dah merata dah die mengesot..tu baru mengesot, blom merangkak lagi..

so lantai mmg kene selalu bersih..sentiasa kene mop n sapu..sebab dah ade dbkl yang jd tukang ngutip ape saje kat lantai pastuh sumbat masuk mulut..owhh adekk..

sib baik mama ade esisten yang rajin ikut mood..
kakak aireen lee..hihihi..
pro dah die ni..tolak sampai pkai kaki jek..x caya tgk gamba kat bawah ni..




Yours Truly ;P

Friday, February 15, 2013

Blogger vs Blogger

Assalamualaikum..

Entry sepantas kilat sebelum balik... zasss...zassss...

Blogger berjumper blogger di opis..

ko hadoo..hikhikhikk..

ekceli ramai jek blogger kt opis aku nih..lebih dari sorang dikira ramailaa kaannn..
klo nak dikumpulkan pon bole tp keadaan tidak mengizinkan nampaknye..
nantilah klo ade rezeki kite meeting up ok..insya allah..

nah gambaa..

mrs puex bersama pn mamavogue :

























three of us : mrs puex, pn chekpid, pn mamavogue



layanzzzz...

cik kak momoxlinz memalu plak nak bergambo..gambo2 ni die la yang tolong snap kan..sabarr jek laa..


Yours Truly ;P

Thursday, February 14, 2013

1st time mandi laut

Assalamualaikum..

CNY..
Ape xtvt korang time CNY aritu??

Ai balik kampung MIL n mandi lauuttt..

Bukan kitorg yg 1st time mandi laut tau..kitorg ni dh byk byk time dah masuk kluar laut..ecehhh..
ni pasal my son, qaid le..1st time bwk die mandi laut kat peedee..

phewwww..time CNY, laut dh mcm soping kompleks..
silap selam kompom berlaga kepala uolss..
betapa packnye laut ketika itu.. i tell u..
risau jek tgk suami dok selam selam kt laut..tersondol kepale lelaki xpe la, ni kalu tersondol vontot pompuan??haaa..mau terbeliak bijik mate si istri yg berada di gigi air ni haa..
dalam sakit sakit pinggang tu kemain hebatt dok selam selam..tp timbul tang tu jugekkk...
mau aku x gelak, konon nak mengejor si aireen..ye ye jek selam kebush kebush tp bile timbul tgk kat tempat same jekk..hihihi...aireen plak poyo poyo jek menjerit konon papa nak tangkap die..tp hampehh..
x bergerak langsung dik non..
ye la yela..salahkan ombak yg kuat tu la yee..kang kecik hati plak suami ai..hihi...
papepon mereka berdua tetap comey kt laut..berkejar kejaran di tempat masing masing..hhahahah..
aku?? dok dendiam kt tepi gigi air saje bersama qaid sambil mengira bilangan ombak yang nak dtg..gituu kekdahnye..


kakak aireen dah siap sedia nak masuk laut..
























mereka bersama-sama di dalam laut..-sweet-
























Yours Truly ;P

Wednesday, February 13, 2013

Wordless Wednesday ::13.2.2013

Assalamualaikum..

Wordless Wednesday


Both are my precious moments with a different way out..
love them muchh..
Thank You Allah..

Yours Truly ;P

Tuesday, February 5, 2013

MOTHERHOOD EXPO 2013

Assalamualaikumm...

ibu ibu, mak mak, mama mama, mommy mommy..
sile buat perancangan kewangan anda mulai harini..
hihi..
bersedia untuk berperangg yoo!!
dah plan nak amek cuti bersama bff utk membuat serangan bertubi2 di sanee..
jumpe di saaneee!!



Yours Truly ;P