Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, February 20, 2013

Tindik Telinga

Assalamualaikum..

harini xde WW ok..

Harini nak cite pasal tindik telinga kakak aireen..
Ye ye..ade budak pompuan dri zaman bby lagik dah ditindikkan telingenye..
Apedehall kenn??
tapi aku mcm x sampai hati jek nak tindik masa die bby..mcm kesiaan..takut menanah ke hape ke..
bebudak kecik ni kan kejenye nak menggaru jek..menengokkan si aireen ni mmg hobi menggaru, so ku simpan jek la niat suci murni ni..
plus, tunggu bile die dah btol2 ready nak tindik..aku takmo nnti die dok berguling2 kat kedai tindik tuh..
oh nehi nehii...mak tak sangguppp!! mak yang terguling guling nanti..

Kejadiannya adalah ahad lepas..
lepas hantar abah ke hosp serdang n lepak2 kejap ngn abah n mak, then nak petang tu baru mintak diri balik kepangkal jalan kat shah alam...
otw nak blik tu hubby ajak singgah kat plaza masalam nak print gamba customer..
gamba family haram nak tolong cucikan..-kecik hati makk!! eyhh..tetibe..

Then, sebelah kedai gamba tu ade kedai eksesori gegerl..yg jual segala mcm brg2 org pompuan -getah,sepit, cekak dan sewaktu dengannya..comey comey habaq hang..
so aku pon saje gatai mulut tanye kt aireen mau tindik telinge ke idok..
so die pon nakkk nakkk..then trus tnye kat salesgirl kt situ ade x perkhidmatan tindik telinge..
dengan senyum senyum die ckp : ade kakk..
pastu aku tnye : sape yang tolong tindikkan??
salesgirl : kitorang lah kak??
aku : korang ke?? -sambil tgk atas bawah..bole pacaye ke?? x cedere parah ke ank aku nnti??(punyelah concern terlebih sudahh)hihi..yelaa..tgk mcm lgiii mude dari aku..

pastu boleh pulak aku soh die tunjukkan pistol tembak telinga tu kat aireen..
aireen pon dgn muke cuakk trus diam x terkate..
then aku tnye lgik, kakak nak tindik??soklan x bole blah lps tunjuk pistol tuh..
trus aireen geleng geleng kepala tak  nakk..
hambek ko..pegi suruh salesgirl tu tayang pistol apekejadahnye..trus cancel memula..

blom abih cite lagi..
still lagi dalam tempoh pujuk memujuk...
bila papa dh hantar gamba, bwk pegi mkn meatball kat fudcort level bawah..nak mkn kt ikea tah bile tah..
so tgh tunggu makanan sampai, singgah beli coolblog dpn kdai meatball tuh..-details plak cite aku ni-gasakk!!
while papa n adek kat meja makan menunggu mknan sampai, mama n kakak tunggu coolblog siap..
sambil tunggu tu berlaku sesi pujuk memujuk..
mama : btol ni kakak x nak tindik??xnak cantek mcm mama??-ayt x bole blah-
aireen : xnak la mama, nanti kakak mati kene tembak ngn pistol tadi..
mama : what the what thee...-mcm nak pingsan thn gelak dgn jwpan si kakak..

Tapikann....akhirnye kakak aireen pon pasrah lps sesi pujuk memujuk berjaya..
succeed oulss..
bagi alasan nak canteekk trus muke ade sinyumm tp dalam hati tau dah die takoott..
setel mkn, naik balik kat kdai tadi..
then trus memulakan proses menindik..
papa tlg crikan jenis subang yg comey comey..
patern bintang menjadi pojaan mereka..gasaklaa janji cute..

Proses 1 : mark DOT kat telinga :

muka teruja dalam ketakutann gituuu...

























Proses 2 : standby mode..

tindik secara berjemaah katenyee..
1..2..3..eyhh.jap japp
1..2..3..alamak jap ..pin x lekat..
eyhhh koo niii..
mak die ni dah nebes semacam menengokkan anknye dok tertunggu tunggu,,haih..gabra siot
ketapppppp!!!!
siapppp dahh!!

























Proses 3 : show off telinga..

canteekkk x, cantekkk x..
muka cuak ade tp sikit pon x nangis..bravo my dotter..kental seperti mamanya jugakk..
tahniahhh...hepi mama bila kakak x nangis..
mission accomplished...

























bertambah manis dah anak dara mama nih tauu..
tapi ayat yg x bole blah bila aireen ckp : mama, kakak sukaaa tindikk..kakak nampak cantekk..
mama: aduhh aduhhh..ye la anak mama cantekk..:D

sampai umah kejap2 tgk cermin sbb nak tgk telinga cantek die..
pastuh ckp nak tindik lagik banyak banyakkk sbb x sakitt..
oohhh..apekahhh???

Orang ckp letak minyak gamat ukt nak cpt baik.. btol kee??
aku letak jek..nak cepat elok..


Yours Truly ;P

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii..sufiya je ntah biler nyer....anak abah tu sekali meangis 1 mall bleh dgr..agagagagaa..

Mama Vogue said...

Yess..!!
Kakak Aireen dah besa dah makin cantekk :)

Ratu Hatiku said...

Comel... Anak saya yg 12thn tu pun msh belum tindik lagi ajk tindik takut katanya... :D

Bitt (double IS) said...

hehehe cantik la kakak aireen...nak tambah lagi satu?? aunty boleh buatkan...agaggagggaa caboottt sah2 mak dia mengamuk nanti...

Siti Asiah said...

anak asiah tak elok telinganya pas tindik ltak myak gamat...jd bernanah, mybe myk gamat tu tak sesuai utk dia kot. sampai skg tak tindik dah telinga dia...;)

~AmyLiana86~ said...

alo comelnye budak ni.geram tgk...

Yani Ismail said...

seronok tgk anak perempuan tindik telinga. tgh berharap dpt anak pompuan plak.