Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, March 29, 2013

unofficial lady photog!

Assalamualaikum..

Semalam ade small farewell party kt opis..
semalam jugak aku jd bidang terjun lady photog..kunun snap gamba utk simpanan peribadi,
aterr, tetibe terjadi lady photog of the day puloks..
nevermind..mak ok aje..
gamba kat bawah ni ihsan dr mmber opis..sedut kt fb die..
almaklum laa, jd lady photog ni gamba adalah x banyak pon..


satu cara nak amek gamba sendiri adalah seperti ini :






















choiii..cermin kotoq!!

ni adalah orang yang dirai :

CC shidah..



last but not least, abadikan gambar bersama..





















sekian..

Yours Truly ;P

Thursday, March 28, 2013

1st Give Away Love LIMITED EDITION By CCI

Assalamualaikum..

 menjoinkan diri di saat-saat semputzz..


klik SINI utk JOIN..

blog yang cheeky, comey but nice...

dateline : 29 Mac 2013

jom join..sempat lgik ni..

hopefully ade luck!

Yours Truly ;P

Wednesday, March 20, 2013

Creme De Fume

Assalamualaikum..

Semalam test eskrem baru dan terlatest rasenye..
Creme De Fume - spelling ala ala di france gituuu..
ia adalah homemade aiskrem
texture lebih kurang tutti frutti..
bezanya tutti frutti kita x dapat agak price die..hihi..

lokasi kat plaza masalam, shah alam
berhadapan dengan giant store..
price adalah :
small cup : rm6.90
regular cup : rm8.90
adding toping/filling : rm1.00
utk makan hari2 mmg tak dapek la..
klo sebulan sekali itu just nice..
rasanye mmg sedap sangat..
tu bagi tekak aku la..tekak korang sendiri terai ok..
x sure plak ade branch kat tempat lain..
nnti korang gugel la ye..

takmo cite panjang, jom layan gambar plak..
snap thru phone sajek..

creme de fume..

kita order baru dia bikin aiskrim..fresh from the bowl gituu..display2 eksrem takdak yaaa..

ni adalah gas utk membekukan aiskrim tu..ia adalah gas yang selamat utk dimakan..
dah tanya siap2 kt tukang buat tu sbb aku adalah jakun tengok asap2 kluar kt corong n ade ais berg yg melekat kt tiang tuh..jakun tau jakun..hahah..nampak sangat aku ni kampung style..

deretan toping(botol) dan filling (dlm cermin)..mcm2 adaa..just tmbah rm1 per toping/filling

tadaaaa..aku punye cookies n creme (vanilla flava aiskrim with oreo crumbs)
lagi satu bos aku punye mocha masquerade (coffee flava aiskrim with dark choc chip)
dedua sedapp sangatt..

uols yang ada kat area sekitar shah alam boleh la terai aiskrim nih ye..
sedap sangat tau..lembut je texture die
aku tengok balik gambar ni dah terliur pulak..acanee??

ok, selamat mencuba ..

**ini adalah marketing tanpa bayaran**

sekian terima kasih..

Yours Truly ;P

Monday, March 18, 2013

1 Million Women Purple Walk

Assalamualaikum..

Taip sederas yang bolee....zassssss...

nak bagitau jek..

saya x pegi pon atas sebab2 yang x dpt dielakkan seperti :

1. suami bertugas 3 hari straight kat matta fair pwtc
2. x koser nak ngendong anak2 bersendirian semata2 nak hadap jutaan org ramai..
3.kesian nak tinggalkan anak kat mak memandangkan mak x brp nak sihat lgi..
4.klo nak anta kt neseri kene charges OT..rm6 perhour..mak x mampu nak buang duit dik non oi..

tapikan..tapikann...

saya dapat jugak bajunye..


saiz S..
mak sukee!! mak suke!!

sebab ia adalah purple..purple ok!!!
ilang meroyan jap uolss..

tima kasih tak terhingga kepada seseorang yang sangat prihatian akan color kesukaanku ini..
sanggup bersusah payah mendapatkannya utk ku..

**dalam hati berbunga bunga sambil sinyum sipu2 tgk baju pepel**

Yours Truly ;P

Thursday, March 14, 2013

MATTA FAIR 2013

Assalamualaikum..

Announcement!!


MATTA FAIR 2013 is coming next :

jangan lepaskan peluang..
date : 15-17 Mac 2013 (jumaat-ahad)
bayaran : rm4 seorang..

feel free to visit booth felda travel ye..
nak tgk my hubby secara live sile pegi sane..
tapi jgn ko ngorat udahh..

ahahahahhaaa...

nak details pasal event ni bole klik SINI


sekian..promo tanpa bayaran...

aku??
dok umah diam-diam jaga anak sbb laki kene bertugas sepanjang event..

choiii!!!


Yours Truly ;P

Wednesday, March 13, 2013

Semalam Punye Ceriter

Assalamualaikum,

**menaip sambil hati bengkakk!!**

Ceriter semalam sejurus aku balik keje amek anak-anak kat neseri cam biase..
sekali pengasuh dengan selamber bagitau yg die ade add on susu fm kt my qaid dengan alasan x cukup susu mama..

whatt thee!!!
tergamam kejap kat depan gate..
then aku tnye bp oz die taruk??
1oz katenye sbb dh ptg n susu dh abis..
**betol ke x 1oz tuh..lgi satu tah sape punye susu tahh...hishhh...kong ajoorr rasee!!!
nape x kol aku trus???berdesup jek aku boleh hantarkan..
5 botol xkan x cukup??ni mesti ade berlaku pembaziran nih..manelah tauu..

dengan tidak semena2, aku dah pon sekolahkan pengasuh muda tu dgn cara yang penuh berhemah hemah..
kang nak ku maki, lain jadik nye nnti..
ade yang dilambung pulak si qaid kt neseri tuh..
ohh...tidak...tidakk..

tapii...dalam hati, luluhnye toksah la nak cakap..
sentap mak nook..
x penah sepanjang nak menjangkau 8 bulan ni, setitik susu FM pn aku sumbat kt bby aku..
semata2 susu aku tauuuu!!! ..haihh...
xpelah,nak buat camne, bende dah jadi.. **nanges dalam hati**
sepanjang malam monitor kot kot die ade elergik ngn susu FM..manelah tau kan..
kot jadik mcm my niece, qaira yang elergik susu tepung lembu..

Alhamdulillah xde perkara yang diingini berlaku..lege disitu..

Ok, try to take it as a positive site..

harini, pagi tadi aku hantar, pengasuh tu mintak maap lagi..
katenye ingtkan qaid minum susu tepung jugak..
adoii la adik adik...dah ku hantar susu fresh hari2 xkan xtau lgik??
lagik sekali aku pesan, if x cukup, just kol n i'll be there ASAP..ASAP uolss ASAP..
bukan jauh opis n rumah..bole jek larik kejap..

until jam 5pm..xde kol kol..so aku harap susu adalah mencukupi..

now dah 5.30pm..time to berambsss...huhu..

sekian, luahan perasaan dariku..



Yours Truly ;P

Wordless Wednesday ::13032013

Assalamualaikum..

Wordless Wednesday




Adek tersenyum dipangkuan kakak..
Kakak nampak sangat matang..
::sweet::

Yours Truly ;P

Tuesday, March 12, 2013

Part 2 : Marhaban Dan Cukur Jambul

Assalamualaikum,

Part 2 : Marhaban Dan Cukur Jambul

Kami sepakat jemput kumpulan marhaban dari kg cheras baru jugak. senang..
sume kwn2 seangkatan mak..dapatlah mak melepaskan rindu dendam kat kengkawannya..
Aku tgk air muka mak pon dah tau..
ekceli mak dh pencen dari join marhaban di atas sebab2 yang tidak dpt dielakkan..hihi..

So bile ade peluang cenggini, sume pakat bg mak yang lead..dulu mak mmg ketua marhaban..
bergetar2 suara mak bila mulakan marhaban..
paham, mesti mak rinduu sangatt dan terharu sangatt bila diberi mandat utk lead majlis cucu-cucunya..

bajet jemput dalam 20 orang jek, skali hambekk..dkt 50 orang yg dtg..yang beruniform dan yang xde uniform pon join skali..lagiii makk hepii..

mak berbaju pink sedang lead marhaban


Lepas sesi marhaban, upacara cukur jambul akan dimulakan..
Mula-mula kami bawak baby memasing tawaf pusingan 3 kali..untuk berkat katenye..
Alhamdulilah bby Airiel Qaid n baby Qaira Arissa pon gud gud jek..
Airiel Qaid elok tido sebab suara opah merdu sangat kot..
Qaira pulak tetiba segar bugar..terkujat tgk ramai nenek ..


pusingan pertama..of coz la aku kat depan sbb aku kan kakak...hehehee..

pusingan ke2..mentenn lgik..

pusingan ke3..mak mula penat..setiap kali pusing, setiap kali tu la bby kami dicuitnye..hihii
Dah setel buat 3 pusingan, sesi mencukur jambul pulak..
time ni khidmat papa diperlukan utk angkat dulang..
bermulalah episod membuat collection..
tang ni agak kelam kabut skit sbb sume nenek ingat 1 baby jek..tp 2 babies pulak..so kene stanby 2 angpau..memasing mula seluk henbeg utk stanby lg 1 angpau..
aku lead kat depan, so mmg sah2 la angpau penuh kat dulang aku..
kepada adek, sila jgn jeless..hahahaha...
kelakar jek tgk bile adek terjeling2 kt dulang kitorg..
Jangan risau, kakakmu ini adalah seorang yang fair n square..
hasil collection kitorg kumpulkan sama rata and devide 2..adil kann??
ni kalo x sayang, x tau laa...muahahahaha...









Airiel Qaid mmg lena kat pangkuan mama..
Letak kat buaian pon still lena..
Qaira Arissa pulak mula cranky bila tang nak gunting rambut..x selesa mungkin..
Sib baik dedua rambut banyak..so takdehal la nenek yang gigil gigil nak gunting tuh..
fuhhh...terasa jugak kecuakkkan itu..hihihi..
ape pon kami tetap enjoy..terima kasih all the neneks sebab berjaya mentobekkan rambut kami..


Related link :



Yours Truly ;P

Monday, March 11, 2013

Part 1 : Majlis Cukur Jambul Airiel Qaid & Qaira Arissa

Assalamualaikum..

Lama btol nak publish entry pasal cukur jambul dak bambam ni..haihh..
Ok, kita pegi part by part ye..
pening pale nak pilih gamba..klo bole sume nak taruk..tamakk haloba katenye..
if nak tgk full pics, bole site visit fb saya yee..

Cukur jambul utk 2 babies : my son (26/7) n my niece(31/8)
jalan serentak, senang..penat pon sekali..
buat 19 januari 2013 haritu..ko tengokk berbulan baru nak hapdet kenn???

PART 1 : Introduction 

theme color : my son (grey+green), my niece (white+shocking pink)

putera of the day

puteri of the day

theme kami

theme mereka

pix utk goodies x sempat nak snap..sayang btol...do it my self uolss..alahaiii...sadiss sadiss..

part 2? sabarrr...masih sorting gambauu..


Yours Truly ;P

Aksi Bahaya

Assalamualaikum..

Jangan tiru aksi merbahaya dari mereka berdua yaa...

*
*
*



melepak secara bertingkat sambil menonton kartun..
kusyuk plak tuuh memasing..

#mama tarik napas jek tgk mereka berdua nih..
cecepat grab adek..takmo perkara buruk berlaku..
haihhh!!!

*sila abaikan artwork yang melambak sudah kat dinding tuh..
kakak terlebih kretipp..abih sume nak dilukiss...
**tepuk dahi**

Yours Truly ;P

Friday, March 8, 2013

CONTEST-BABY-SUSU-IBU

Assalamualaikum..

Morning uncle and auntie..
Jom pegi kat link CONTEST-BABY-SUSU-IBU
klik GAMBAR saya then baru tekan LIKE..jasamu sentiasa dikenang..
thx, muahh muahhhh..

Ni gambar saya yang dipertaruhkan oleh mama saya di FaceBook beliau :

























Sokongan anda semua amatlah dihargai dan diucapkan ribuan terima kasih..sayang auntie n uncle!!

luv,
-Airiel Qa'id-

Tuesday, March 5, 2013

Sesekali Berangan

Assalamualaikum..

Sesekali nak berangan jadik dokter..ngeh ngehhh...
x dpt jadik dokter, pegang stetoskop pon ok laaa...

buat2 senyum walaupun kepala mcm nak pecah dahh..
























sementara menunggu doktor amek timeslip, meh kite kerojerrkan brg2 dokter..
ampunnnn ye dokterr..kikikiki...

Location : klinik dalam opis sajee..keje kt pej pengarah jabatan kesihatan, wajiblah ade klinik kt dlm opis yee dakk..

sebab jumpe doc :
sakit kepala ya hamaat dari semlm..pagi tadi drive sampai sepet2 mata menahan sakit.
nak jek EL tp lastweek dah buat keje EL dah..x sedap lak nak meneruskan keELan ni.eyhh..

lepas minor check up :
result : low blood presure...need more restt..
temp : 36.1 , x demam so x dpt mc..cehhhh!!!

rest kt opis sajee sbb kat umah x dpt nak rest..klo aku rest, alamat lintang pukang la umah n anak2...

sekian...nak pi pam susu n nak tido sat kt surau..baiii...

doakan ku cpt2 ilang sakit kepala ni yee..


Yours Truly ;P