Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, March 12, 2013

Part 2 : Marhaban Dan Cukur Jambul

Assalamualaikum,

Part 2 : Marhaban Dan Cukur Jambul

Kami sepakat jemput kumpulan marhaban dari kg cheras baru jugak. senang..
sume kwn2 seangkatan mak..dapatlah mak melepaskan rindu dendam kat kengkawannya..
Aku tgk air muka mak pon dah tau..
ekceli mak dh pencen dari join marhaban di atas sebab2 yang tidak dpt dielakkan..hihi..

So bile ade peluang cenggini, sume pakat bg mak yang lead..dulu mak mmg ketua marhaban..
bergetar2 suara mak bila mulakan marhaban..
paham, mesti mak rinduu sangatt dan terharu sangatt bila diberi mandat utk lead majlis cucu-cucunya..

bajet jemput dalam 20 orang jek, skali hambekk..dkt 50 orang yg dtg..yang beruniform dan yang xde uniform pon join skali..lagiii makk hepii..

mak berbaju pink sedang lead marhaban


Lepas sesi marhaban, upacara cukur jambul akan dimulakan..
Mula-mula kami bawak baby memasing tawaf pusingan 3 kali..untuk berkat katenye..
Alhamdulilah bby Airiel Qaid n baby Qaira Arissa pon gud gud jek..
Airiel Qaid elok tido sebab suara opah merdu sangat kot..
Qaira pulak tetiba segar bugar..terkujat tgk ramai nenek ..


pusingan pertama..of coz la aku kat depan sbb aku kan kakak...hehehee..

pusingan ke2..mentenn lgik..

pusingan ke3..mak mula penat..setiap kali pusing, setiap kali tu la bby kami dicuitnye..hihii
Dah setel buat 3 pusingan, sesi mencukur jambul pulak..
time ni khidmat papa diperlukan utk angkat dulang..
bermulalah episod membuat collection..
tang ni agak kelam kabut skit sbb sume nenek ingat 1 baby jek..tp 2 babies pulak..so kene stanby 2 angpau..memasing mula seluk henbeg utk stanby lg 1 angpau..
aku lead kat depan, so mmg sah2 la angpau penuh kat dulang aku..
kepada adek, sila jgn jeless..hahahaha...
kelakar jek tgk bile adek terjeling2 kt dulang kitorg..
Jangan risau, kakakmu ini adalah seorang yang fair n square..
hasil collection kitorg kumpulkan sama rata and devide 2..adil kann??
ni kalo x sayang, x tau laa...muahahahaha...









Airiel Qaid mmg lena kat pangkuan mama..
Letak kat buaian pon still lena..
Qaira Arissa pulak mula cranky bila tang nak gunting rambut..x selesa mungkin..
Sib baik dedua rambut banyak..so takdehal la nenek yang gigil gigil nak gunting tuh..
fuhhh...terasa jugak kecuakkkan itu..hihihi..
ape pon kami tetap enjoy..terima kasih all the neneks sebab berjaya mentobekkan rambut kami..


Related link :



Yours Truly ;P

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hijau nyer~!

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah settle sudah...

RamRamCute said...

Alhamdulillah..ramai dan meriah...

Mama Vogue said...

theme color menariks..!!
Airiel mmg gud boy :)

eB said...

hijau diantara biru nmpk catchy. suker 3 :)

Mumtaz Hayati Abd Rashid said...

Salam ada no contact kumpulan marhaban ni lg?

Mumtaz Hayati Abd Rashid said...

Salam ada no contact kumpulan marhaban ni lg?