Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, April 30, 2013

Wolrd of Smartphone & Gadjet 2013

Assalamualaikum..


Bagi sesape yang teringin nak cari gajet or smatphone dgn harga yang boleh dirunding, haa...silalah terjah ye..

Ni details :
Lokasi : Plaza Alam Sentral, Shah Alam
Timing : 26 April - 1 May 2013
Masa : 10 am - 10 pm


Power bank murahh bebb..berbaloi2 kot pegi..
Saya pegi just cuci mata jek..teman member opis cri barang kat situ..

Cepat-cepat..esok laasttt...sempat lagik nak terjah...esokkan cutiii...
apelagik...moh pegiii..:D



Yours Truly ;P

Step by Step

Assalamualaikum..

Beautiful moments..
Dapat perati si adek mula nak memanjat kat kerusi dan sendirinya..
Mak vangga mak vangga...padahal duduk pon tak lagik..
Same kes mcm kakak, perkembangan yang lintang pukang...
nevermind sayang..as long adek membesar dengan sihat dan jayanya..

Jom tengok movement adek step by step..captured lelaju dgn hp..

Step 1 :
mula nak panjat..
























Step 2 :
dah berdiri sambil ejas kedudukan.
























Step 3 :
tepuk tepuk bantal konon konon dah stabil sangat..
























Step 4 :
mula nak mengijak ke meja sebelah..
























Step 5 :
see..dah beralih kat meja sebelah tanpa bantuan sapa-sapa..mama dok stanby tangan takut bedebuk ke belakang..














gud job adek..gud job..
lepas ni x tau la ape keletahnya lagik..
He is very independent person..anak kedua kot..
sama mcm mama die, anak ke2 yang independent gituu...hehehe...


Yours Truly ;P

Friday, April 26, 2013

Perkembangan KAMI

Assalamualaikum..

Harini genap my lil hero 9 bulan..
Dah besar dah anak bujang mama ni..

Perkembangan setakat 9 bulan:
- Dah tumbuh 2 batang gigi..
- Dah ada kemajuan perangai : mengamuk sakan klo kita amek barang kat tangan die..geremm..
- blom boleh nak duduk sendiri..klo kita dudukkan lelama nnti die tersenget2..hihi..
- suka senyum meleret-leret..bajet ensem bergaya gituu..suweett..

gambar terkini budak 9 bulan nih:

bagi kayu drum utk ketuk dram tapi dia bantai gigit kayu tuh..haih..

takmo dok diam, mama ltk dalam bakul..senang skit nak monitor..huhu..    





Perkembangan si kakak :
 - semakin rajin mewarna. tak lupa jugak semakin rajin buat arts kat dinding..*tepuk dahi menengokkannye..
- semakin manja + notty..or mama semakin x menyabar kot?? *hari2 ketap bibir tgk die
- sifat ke'kakak'an semakin tinggi..tapi kadang-kadang sifat diktator kat adik semakin menebal..\

 Gambar terkini kakak :

kaler2 tu die pilih sendiri..nice la jugak..arts kat dinding tu pon die yang wujudkan..

Perkembangan mama :
 - target nak kurus semakin berjaya nampaknya..banyak kain baju kurung dah longgar..kikiki...
 - hidup semakin tonggang langgang sejak beranak 2..tapi tetap senyum melayan kerenah anak2. mungkin perlu manage timing kot..

Gambar terkini mama :

berjaya menyarung baju tahun 2007 - baju masa anak dara..vavavavava...

 Perkembangan papa :
 - semakin menjadi2 kesibukkannya..tiap2  minggu mesti kene ostesen..lgik kerap ostesen bila nak pilihanraya ni..**stress menengoknya..

Gambar terkini :
 takde. nampak ??? die mmg sibuk kann?? sob sob sob..

Ape pon perkembangan kami, kami harap kami dapat melaluinya dengan tenang..
go with the floww...

Sekian, terima kasih..

Yours Truly ;P

Wednesday, April 24, 2013

Co-Pilot Baru

Assalamualaikum...

Sekarang saya sudah ada co-pilot yang baru yangg comeyy..
sape lagi kalo bukan si buchuk masham mama ni...


























dah taknak duduk kat car seat dah..
dah perasan diri ia tuu dah besarrr..
nak duduk kat sebelah mama..
padahal duduk pon senget senget lagik ok..

kakak plak duduk kat belakang..mmg port kakak kat belakang pon..

Ni kalo mama drift skit mmg sah tertonggeng ke pintu nih..hahaha..
berani letak sebab jarak antara neseri /tadika dorang sekangkang kera jek ngn rumah..
tu pon pegang tangan die klo nak belok belok..


sekejap jek die membesar..rasa mcm baru jek push die kluar dari perut..huhu..

Yours Truly ;P

Thursday, April 18, 2013

Kutu si durjana

Assalamualaikum..

Hati tengah panas nih...
Semalam balik amek kakak tup tup cikgu laila bgtau aireen ade kutu..
what theeeeee!!!
punyelah gelabah, time tu jugak aku selak rambut..mmg sahh ade kutu..
depan gate tadika tu jugak aku berjaya bunuh sekor kutu...perghhh...x dan dan nak buat kt umah..
huhhhh...

amek kakak, amek adik, smpai umah pas adik kat MIL..
sib baik MIL ade kat umah..papa plak blik lambat..
adek tinggal ngn nenek jap while aku trus zassss cri shampu kutu kat farmasi..
kebetulan plak ade farmasi baru dkt area umah aku..legee..x payah nak redah sampai ke bukit jelutong semata-mata nak cri shampu kutu..

























ni dia shampu kutu dan sikat kutu bersama kanta mata..kanta tu x guna pon..
papa balik jek, apelagik operasi membenteras kutu secara berjemaah la kami kami ni..
mula-mula aku shampukan rambut kakak..biarkan 15 minitt..

























dalam gatal-gatal tu sempat gak die peace peace kan mak die nih..
kakak, kakak...

x lama tu menggeletek anak anak kutu kluar..
naik naik bulu roma aku ni haa koooo....
geli punye pasal ngn kutu kutu nih..
dah la rambut kakak tu lebat..cabaran btol..
bersukarialah si kutu kutu tuh..
siap koo kutuuuu...

dapat sekor, ketip ketipkan pkai kuku..bunyi tup tup tup tu amatlah melegakan..
dan ianya akan membuatkan kita nak cri lagi, nak cari lagi..dan lagi..dan lagi...

harini, kakak kene tinggal ngan nenek..dikuarantinkan dari pegi skola..
kesian die..nangis nangis nak pegi skool..tapi apekan daya..
aku xnak berjangkit kat budak2 lain plak..

mak budak yang ade kutu suke2 gi hantar anak ke tadika..
x pasal pasal ank aku yang gojes ni kene kutu...haih..
dugaan btol..

mungkin sepanjang hari keje nenek dok ngadap all the kutu kutu kat kepala cucu die..
hmmmmm...

harap-harap semuanya akan pulih seperti biasa..
aku ade gak mintak pendapat kt fb..rmai jugak bagi tips..
tips yang sedey tu, kene potong rambut kakak..ohhhhh....

sedeyyyynyeeeeeee....


Yours Truly ;P

Tuesday, April 16, 2013

Tribal Shawl

Assalamualaikum..

Ehem, ehemm..

Saje nak  menerai shawl tribal yang tgh meletop top top skang..

emmm...ok ke tak eyh??

























glow glow tak muka saya skang??
ni la akibat banyak sangat terpengaruh n teramek pil vitamin C...hehehe...

boleh dah masuk iklan muka sebelum dan muka selepas ni...hikhikhik**malumalu*

rahasia saya??? pm klo nak tau lebih lanjut..kuang kuang kuannnggg....

takde maknenye la...

vitamin C saya adalah vitamin photoshop jek dik nonn hoii...
ejass skit kasi glow glow buang mak mak jerawat..tup tup..tu la hasilnye..



sekian,terima kasih..



Yours Truly ;P

T.H.E.M

Assalamualaikum..

Mood nak borak takdak..
Mata ngantuk thp nak mintak sesape tolong tamparkan bagi segar bugar..
dah bedal 2 cawan nescafe pon x de kesan sampingan..argghhhh...

tengah lunch tp malas nak makan sbb malas nak kluar..bolehh??
huhhh...what a life...!!

sooo...tengok jek la ragam anak-anak ku ni yeee...

they are wearing the same sleepwear design with a diff size..
kakak : 5T
Adek : 12M

rembat masa expo aritu..terkehel bijik mata nak matchkan baju adik n kakak nak bg sama-sama..


smackdown..

tunggang langgang

hiphip horeyyy..

enuff mama, enufff...adek tired oredyy...

hahahahaa...kesian dorang..
ni lah die klo mama dah stat nak buli anak anak..


Yours Truly ;P

Monday, April 15, 2013

Review Jim's Burger & Breakfast Restaurant

Assalamualaikum..

Aritu tekak tetibe nak makan ala ala western..
pastuh mmber blogku mama iwa plak ade buat promo pasal jim's burger & breakfast tuh...
kebetulan amatlah dekat ngn opisku..apelagik...hangkut kawan2 opis mkn western jugak la utk lunch..
gasakk...nak menerai haruslah beramai-ramai ye dak..

Lokasinye adalah di Pusat Perdagangan World Wide, Seksyen 13, Shah Alam..

boleh pergi kat FB mereka juga yee..

Kat bawah ni antara makanan yang kami sambar .. layankan jek la gambarnye yee..

air aku : strawberry milk shake..ohsemmm...sedap bangatt!!!

mereka yang menjoinkan diri makan di sini..

menu..tampal kat meja trus..senang..x payah nak jerit2 panggil waiter..

set yang ditawarkan..

 antara promotiom yang dorang sediakan..
kat dinding bertampal testimoni pelanggan-pelanggan..

fineee..x ingat tajuk die..hahahaha..


beef big jim..yang ni aku punye..tu pasal ingat..hihihi...

chiken big jims..

this is my bitess...ohsemmm..nganga sehabis luas utk setiap bite..muahahah..

taste ?? daging sangat best..boleh mintak nak mild cook or welldone cook..
cuma roti tu mcm agak keras skit..
overall, if korang nak berfeelling western sesekali bolehlah terjah sana ye..
jangan pulak dah sampai ko pegi order nasi goreng..tumbuk kang..
nama pon jims burger kennn...ada pahamm??

part yang paling best bila aku dapat diskaun 20% masa nak baya..
kenapa dpt diskaun?? sebab aku petik nama blog mama izwa..

tengs darll..hanya menyebut nama blogmu, ku terus dapat diskaun..ohsemm..ohsemm..

korang kalo nak dapat diskaun, sile seru nama blog mama izwa yee..insyllah akan dapat diskaun..
sampai bile valid?? ntahlahh..korang cube nasib jek la yee..

sekian..


Yours Truly ;P

Friday, April 12, 2013

Mother, Kids & Baby Expo 2013

Assalamualaikum..

Updet lelaju sebab takmo basikan cite nih..hihihi..

Harini adalah hari jumaat, hari lunch yang panjanggggg utk org gomen..

Kebetulan harini adalah hari pertama utk Mother, kids & baby expo kat stadium shah alam..

soooo...lunch hour yang panjang n ade plak bby xpo yang dekaattt sangatttt ngn opiss..

kasi terjah laa derrr....moh ler membuang duit...huhuhu...

























Details :

date expo : 12-14 April 2013
Location : Stadium Melawati Shah Alam..
Time : 11.00 am - 9.00 pm ( 12 & 13 April)
           9.00 am - 8.00 pm (14 April)

datang awal seawal 12.30 pm tapi nak redeem goodies bag dah abih..bole??
dapat laahh main lucky draw..n aku dapat hadiah sabun mandi..x payah nak beli sabun dah..hahaha...jimat disitu..

Di tgh-tgh bulan ni x banyak la nak menyoping ye tuan-tuan dan puan puan..
lagipon x banyak sngt booth yang bukak..
but, if nak barang yang dihajati, rasanya boleh dapat kot..
cume, booth drypers x dok plak..x dapat nak memborong pempers byk2 mcm last month kt klcc nun..

antara barang yang sempat disambar secara angin lalu..wahhhh...angin angin jek yeee...hihihi..






















dari booth bebe : disposable nursing pad ( sbb susu aku ni cpt licking) n towel biru ijo tu ..
dari booth felt n fabric : 3 helai baju kurung aireen yg shomel shomel tak menahan..
dari booth ??(x ingt..tp die btol2 booth 1st kat pintu masuk blah kiri) : sleepwear pooh kakak n adek , t-shirt n sluar pendek adek..
booth ichiro : 7 keping bby wipes..
hadiah lucky draw : sabun mandi anakku..

semua skali total dlm rm 2++ jekk...jekkkk???pingsan..sile puasa sampai cukup bulan..muahahaha...


dah lalu kat booth anakku tp bile menengok ramai sgt tgh bratur kt cashier, trus ku letak semula..fuhhh..selamat duit hamba..

kesimpulannya, ok ok laa...x besar sgt n x kecik sgt..panas?? hmmm biasalah klo dah bersesak2 tu ekon pon x terasa sangat nok..sabarr jek laa..

tu aku pegi time keje, if pegi esok n lusa, rasanya sangatt packk kot seperti expo2 yang lain..

makan??

jangan risauu..ada disediakan gerai2 makan kt park lot depan nun..
mihun sup utara adalah sedapppp..x dan nak snap gamba sbb bateri hp kong n kelaparan thp gaban taroo..

sekian laporan bby expo utk kali ke-2 tahun 2013..


Yours Truly ;P

Thursday, April 11, 2013

Kakak Demam

Assalamualaikum..

Semalam check up adik utk 8 bulan..
Trus amek kakak kat tadika, hangkut skali..senang..
Dalam kete dia dh bgtau demam..mama rasa n x brp nak pns sangat..mybe tngn tengah sejuk sbb ekon kot..

Sampai klinik, kakak pasif jek..biasanya die mmg akan membecok jek..
Dalam hati, hmmm..sah la ank dara aku ni demam..

setelkan urusan adek, then trus ke klinik pesakit luar, cek kakak plak..
Demam. suhu time tu 38.6..
Kene masuk ubat bontot..MA soh aku buat tapi mmg aku x pnh masukkan ubat bontot kat anak..
Hal-hal begini jadi tanggungjawab hakiki PAPA..soh papa kate sumbat kt umah jek la..
Pegi farmasi, amek ubat bontot n syrup..then balik..

Sampai umah, trus bagi ubat syrup dulu..
mandikan n biarkan die rest..
dah setel mandikan+makankan adek, cek balik suhu kakak. 39.2..
ohhmaii...panas nihh..not gud for toddler like her..bahaya.
trus paksa bangun n mandikan lagi..kesian mama tgk..susu x nak, mkn pon xnak jugak..
bagi air masak jek..tu pon dilueknye balik..
papa trus masukkan ubat vontot..
mama bancuhkan susu+shaklee ESP utk tenaga..lembik sangat dia..
trus lumurkan kepala ngn air asam jawa kasi reducekan panasnya..
kesian kakak, mata merah n berair jek..
alat cek suhu mmg sentiasa ada kat sebelah..risau beb..dia jarang demam..

























adek plak sibuk dok ngaco kakak..
botol air masak kakak sibuk die nak menerai sedut sedut..
awak x pandai lagik la sayang..
nnti dah pandai, sedut la puas puas yee..

























Lebih kurang 10 lebih, pns kakak dah kurang, die pon dah mula bangun n start nak membecok..
dalam hati mama, kelegaan yang amat sangat..
x tau la kesan ubat bontot ke kesan susu+ESP shaklee tuh..
mama tanya nak makan ke x, trus die request nak makan megi..
hmmm..megi pon megi la.. janji ade bende masuk kat perut..
tau megi x brp elok utk budak tp gasakla..janji die makan..
dannn...mmg die makan btol2 ok...mama nak kecek sikit pon x dpt..
jadik la dpt mkn sesudu megi..
ingatkan demam x lalu nak makan..tapi ngn kuah2 skali dihirupnya,...
megi laksa feveret mama..megi sup ayam x de stok..huhu..
so tgk jek laa dia makan..xpe nak, makanlaa..kakak kenyang, mama pon kenyang skali..

























pagi ni ingatkan demam x nak pegi school..boleh la tinggal ngn nenek kat umah tuh..
tapi kemain semangat nak pi school, mandi pon x nangis..
pelik pelik..time sihat kemain mengamuk nak mandi..ni dah terbalik plak..
x paham x paham..
ni mama kat opis ni dok tertengok2 hp kot kot cikgu laila kol bgtau pasal kakak..
so far dh sampai tengah hari, ok jek..alhamdulillah...lege sikit..
semoga kakak cepat sembuh dan kembali membecok macam biasa..
jangan buat mama risau dah yee..

Yours Truly ;P

Tuesday, April 9, 2013

Shopping kat baby expo 2013

Assalamualaikum..

Cite pasal baby ekpo..

5-7 April lepas kat midvalley. (tak pegi)
12-14 April ni kat Shah Alam (tak pegi)

tapi..tapii..

aku baru nak updet cite baby expo 1-3 mac..hahahahaa...

lokasi : KLCC
Tarikh : 1-3 Mac

gasakk...dah basi tapi nak jugak cite..
bestt wooo pegi baby expo nih..

Baby expo yang aku pegi ni unik dan istimewa skit..
sebab...pertemuan antara 3 sahabat baik setelah sekian lama x berhang out bersama-sama..
kesiankannn??
last ngedet x silap aku masa wedding aku kot..
keluar bertiga lepas aku sanding blah aku lepak kat mekdi..mekdi jek ok..
tu jek last kot..maklumla memasing ade komitmen sendiri..sgt payah nak kluar sesama..
kesian kesian..

tempat pertemuan kami kat sini..sangat memori uols..
























hasil borongan kami..pempers tu sampai laaanii x abih lagi..jimattt woo..sakit2 tangan aku seret menatang ni tauu..x hirau dah orang keliling..hihi..































sempat pegi booth dynas n bergambo ngn die..ahkak ni pemalu nak tgkap gamba ngn artis tp ku belasahkan jugak..hihi..



terserempak plak ngn member skola..hoiii skang die ni adalah blogger femes emes tau..impress tgk die..ni pon die yang sapa, makcik2 dh ushar barang x tgk org keliling da..sori ceera ye..hihi..
























lepas soping bagai nak melecet tumit, kite berlunch kt sogo plak..klcc - sogo..hahaha..mmg best..




unpack n bermoment b4 pulang ke pangkal jalan..weiii...bile nak repet lagik ni weii..




















































































last but not leastt..sesekali dapat keluar ngn kwn2 lama adalah sgt hevenkann???



Yours Truly ;P

Monday, April 8, 2013

My Stiletto

Assalamualaikum..

My Stiletto..



x hagak2 nak menerai kasut orang dewasa..
kaler merah stiletto plak tu..
test budak kecik serupa test org dewasa..
ter stop kejap ushar my kasut bila tgk si anak dara ni sibuk mengetest kasut2 kat situ..
tak menahan bila die amek kasut yang sume ber high heel..
apekah sudah tiba masa budak bertuah ni nak pkai kasut high heel..
maknye pon x pkai, inikan pulak anaknye..adehhlaaa..

yang paling best bila die x hiraukan org sekeliling dok menengok keletah die..
yang sengih sengih, yang menegur menegur..
ade plak siap ckp : haaa..soh mama beli...ewaahh kooo..tergeliat plak kaki ank dara aku nih..
hoihoihoii...

kakak, kakak..

tersengih sorang sorang mama tgk awak nih..

Yours Truly ;P

Friday, April 5, 2013

test market

Assalamualaikum..

Semalam pegi tesco sekali tertengok ade booth utk peraduan baby comel tesco..
terus ku mintak resit kat hubby n register kt kaunter booth tuh..
just baya rm10 utk costume baju..
amek baju tuxedo kate kooo...
model adalah hero kecikku..

sebenarnye x bole snap pkai hp tp ade ku kesahhhh...
nak dpt softcopy mmg kene bayau la kann..dann.. tekaan kami laki binik mmg lah tepat uols..
hanya select the best gambar dan gamba yang lain if nak kene bayau rm58..dia bg cd..
ini suma tektik bisnesss..huhu...
mula mula cakap percuma tp if nak softcopy gamba bau cakap kene bayau..apekahh...
huhhhhh...

ape ku kesah..hubby ku adelah photog person..soo....dear awak, bila mau berphotoshoot haa??
lamaaaaaa ku menanti jawapan darimu..ecehhh!!!

gambar kenangan my hero bertuxedo..






\

















* sesi photogedix my hero..
kualiti gambar adalah tidak memuaskan sbb puas ku zooommmm inn..
amek gambau secara sorok sorok mcm ni la hasilnye..huuhu...
beliau pon elok jek memberikan kerjasama yang sangat besttt..
cayalahh adek..mama love u sooo muchh..

Insyaallah if ade rezeki si ensem ni x kemana pon kann??

doakan ye auntie n uncle semua..


Yours Truly ;P