Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, February 27, 2015

Mesyuarat PIBG sekolah Anak

Assalamualaikum..



Hari Esok.
Pengalaman pertama pegi mesyuarat PIBG sekolah anak mestilah maknye hover eksaited lain macam skit ye dakk??

Banyak idea/cadangan nak diusulkan kat cikgu sekolah nanti ni.. kemainn sangat aku nih..
tah tah esok dok dendiam kt dewan tu kot.. ok kite tgk cemane nanti..


Dah banyak kali pegi, lantokkan di situ..hahahahaa..



Yours Truly ;P

Thursday, February 26, 2015

Alive 3D Art Gallery at Port Dickson

 Assalamualaikum..
 
Podiksen skang dah canggih wei..
ko dah tak bosan datang podiksen dah lepas nih..
dulu, asal podiksen jek, laut..
asal laut jek podiksen..
 
lepas tuh kecoh arghhhhh burning my floles skin asikkan mandi laut jee keje..
 
 
sekarang tidak lagi..macam macam dah ada skang nih..
 
Terkini, Alive 3D Art Gallery yang terletak di Lukut.
landmark adalah Simpang ke Giant Lukut.
takpun ko tgk jek signboard yang dorang ada tampal tepi jalan..
kompom tak sesat punye..
 
 
Ni la ghuper sebenar benar lokasi tersebut.
lain dari yang lain..shoplot 3 tingkat..
Dari ground floor sampai la ke tingkat 3 dorang konker..
selamat mendaki anak tangga la korang..hahaha..
 

Fees yang dikenakan untuk para pengunjung..
add on rm2 untuk simpan kasut sebab tidak dibenarkan pakai kasut kat dalam ok..
nasihat tambahan, sila datang awal awal awal..
kalau lambat, ko akan bersesak-sesak nak bergambar sebab tempat die kecik je..
bukak jam 10 pagi..
kami dah terpacak awal awal jam 930 pagi uols..dasatt kann??
lepas breakfast terus terjah sana.


Mari layankan feeling kami bersama ilusi 3D kat dalam tuhh..

gaung..
selamatkan kakak..
Keje mama memang selamatkan kakak jek laa..
look down!
tu adek tu ..
 tgk mama sedang mempoyo..kantoi btol la adik nih..
 
desert buah dan kepala kakak..
  
binatang ternakan kakak..
   
candid moment between kakak n adik..
 
tiru gaya panda..
   
The Giant and the Minions..hahaha..
tak boleh blah peha makk kemain membeso bagai johan..adehh!!
 
Caks..
 
Plis down look down!
 
haii haii hoii hoiii..
   
feeling konon konon kat venice, italy..
woww!!!
   
last but not least..
aksi kuak lentik akrobatik papa n mama..


rabakk!! rabakk!!
hahahahaa..
Overall, happy but penat skit sebab adik tidak memberikan kerjasama yang jitu seperti kakak..
next time kt i city shah alam, adik sila tinggal bersama teacher..bahahahaa.. kejam kan mama koo..

Wednesday, February 25, 2015

Day 2 : Adobe Lightroom Training

Assalamualaikum..
 
 
Day 2.
Photobook session.
#adobe #lightroom #class..
Ok dah boleh amek order..kite caras cikgu garang i pulak..

Kah kahh kahhh...

Seharian godek photobook ni..kene asah bakat lebih lagik nih..skill dah ade tuh..

rasa-rasa boleh bukak order tak?? ngeh ngeh ngehh..

Yours Truly ;P

Bekal dari KCB

Assalamualaikum..

Rezeki dapat makan bekalan mak selama 2 hari berturut turut..
Al kisahnya, ahad lepas adik badik (abang dan adik) berkumpul kt ceras...hanya ku yang tercicir jauhh di peedee..
Nak balik ceras otw balik pede tu mcm payah bonar..takut jemm melarat time nak balik shah alam nnti..
Sudahnya terdampar kesepian lah daku di shah alam sementara dorang sedap melantak masakan bonda..
Uhukk uhukk uhukkk.. Sedeyy woooo..
Abah plak mancing ikan bawak balik ikan besarrrr punyee..
Lagik laa sedey uolss..

Lantasss.. Dapatlah daku bekalan istimewa dari bonda..weehuuu...

Bekalan hari pertama.
Ikan masak kari..nama ikan tak tau..tp abah pancing..
Abah delivery trus dari kg cheras baru (kcb)ke shah alam..
Hajat nak drop by tp aku kerah msuk umah minum minum kejap..
Kesian tau abah memalam hantar..
Bekalan kedua. ikan masak lemak cili api.
Incik suami pegi amek ke ceras otw balik keje..
Mak bekalkan skali ikan mentah abah pancing..
Besarrr ikan tu..sori lah xtau plak nama ikan tu..

Alhamdulillah rezeki anak di perantaun..

Semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati kedua orang tua ku..

Aminnn...

Seleroo anakandamu makan selama 2 hari berturut turut..

Tuesday, February 24, 2015

Kursus Adobe Lightroom

Assalamualaikum..
 
Day 1.
 
Kelas belajar Adobe LightRoom.
Cikgunya adalah vendor yang supply License tersebut..
 
Ada kursus editing ni terus laju offer diri kat bos..
 
kalau nak belajar sendiri kat luar memang kos die mintak nyawa kot..hihihi.. **kedekutpunyeorang**
 
padahal iols ada cikgu khas edit edit ni cume beliau tu sangat garanggg ..tak tahan laa iolss..
asik nangis nangis nangiss jek kene ngajorr..nyampahh tauu .... *lempangnakk**
tu yang iols lari cari cikgu lain..hahahahahaa...
  
kene bawak laptop sendiri. lagi puas hati.
laptop ni pinjam dari cikgu garang iols sebab dah siap install lightroom..
manjerr kan kitee..hikhikhikk..
pelajaran pertama..
adjust cahaya, tambah color, buat shadow skit..
simple simple je today..
pelajaran kedua.
belajar make up..
seee berseri seri muka model iolss..
wasap gamba ni kat cikgu, die balas 'alaaa kacang je tuu'
kerekk tauu cikgu iols..
nyampah kuasa dua!

lepas ni iols mekap kt lightroom jeekk..hek hek hekk..

pelajaran tambahan..
buang jurujerawat iols laaaa...
tambah cahaya keimanan  skit kat muka memasing..gasakkk!!
 
 
orang lain kusyuk nau nau ngadap editing..
kite? tetibe ternampak hp terus zass tadah mukaa..
biasalahh pomps ngn kemera macam ada megnet gituu..
 
Sekian..
 
oppsss..nak tau sape cikgu garang iols?
dah tentu tentu la incik suami.. heeeeee...
 
esok last day training..
 
wish me tak mengantok! 

Monday, February 23, 2015

Abdomen pain!

Abdomen pain. (Ade ke tak nama sakit ni aku pon x tau..huhu)

Almost suffer dkt 2 minggu. Blah kanan . lagi sakit bila batuk+bersin..tangkapp rusuk pinggang wooo..

Dah pegi klinik.Ubat batuk dah selamat telan berbotol. Koyok tetiap malam tampal..ubat panas pon sapu jugak. Tapi tak baik baik jugak..

Lung clear..
Simptom appendix takde.
Air kencing lawass sangat.
adoiii..bila nak sembuh ni.. Arini masuk opis, terbersin bersin smpai sesema dah..mybe kualiti udara tak berapa nak cantik..kesian mmber sebilik pon jangkit skali..

Batuk on off on off onnnnn jee..

Sahabat sahabat dokter mohon pandangan..

#sakitpenghapusdosadosakecil
#bertabahlah
#perlukebuatmri
#perlukejumpapakar
#sayatakkuad
#bantusaya

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


p/s : saya sudah joinn..


Yours Truly ;P

Perihal balik kampung Mertua

Assalamualaikum..
 
Perihal balik kampung Peedee selama 4 hari..
 
Khamis - Ahad
 
hari khamis otw dari shah alam jam 10.30 pagi..
sampai peedee jam 2.30 petang..
hazabedahh!!
nasib baik tab papa n mama berfungsi dgn baik..
tab papa low bateri, kite ganti ngn tab mama..
kematu peha mama dengan 2 kepala ini..huuuhh..
 
lalu sepang-lukut-port dickson-batu 4- teluk kemang..
jalan penuh kereta..
laut penuh manusia..
selamat sampai umah MIL (mother in law) jam 2.30 petang..
pandangan pertama : cili padi merah meranumm tepi pagar.
 
anak anak pose depan laman..
Raya China so tema kene ngam..Merah kasi ong..
tak de xtvt sangat hari khamis..
memasing pingsan smpai petang..
hajat nak mandi laut terkubur.. lagipun bahang panas lain maciamm wooo..
panas panas pon tgk laut tetapp full..




Hari Jumaat :
siap brekfast kat umah..
jam 9 pagi dah terpacak kt laut..
lets burning the skin..hahahaa..
pepagi pon dah penuh laut weiii..
mama as usual, lepak jaga barang..tak koser nak mandii..
Pertama kali dalam sejarah adek ikut papa gi semayang jumaat kt mesjid..
nasib baik jugak mama stanby bawak baju selamat hari raya beliau..
kalau tak, mau amukan 1 podiksen..

balik balik papa cite adek behave solat sebelah papa..
tapi..
time orang sujud, die pon sujud sambil hembus semut yang lalu depan dia..kah kah kah.. (papa siap buat gaya tu yg x tahan)
kompom papa tak kusyuk solat kan?? sebab tau ape adik buat..hahahahaaa...

dan papa cakap orang kat sebelah adik pon kompom x kusyuk tgk gelagat si kenit nih..

balik solat ingatkan die nak nap kejap ke..skali nan hadoo..
die pi nyapu pulakk... rabak rabak mata mama ni thn ngantok dik oii..
 
menu tengah hari, lauk simple je sebab malas nak gi pasar..
jem sepanjang jalan..
bawak bahan mentah siap siap dari shah alam je..
tu cili api fresh from laman..hihi..berapi uolss.. 
 
makan bersama pucuk ubi rebus..
MIL petik depan umah jugak..
 
tema makanan : menu alam semulajadi..
semua di atas, MIL yang masak.. aku jaga anak..heeeee..
 
jadikk laaa... 

Thursday, February 19, 2015

Happy Chinese New Year 2015

Hi,
 
khas untuk rakan rakan chinese ku..
 
rakan zaman sekolah, rakan zaman kerja swasta dulu, rakan kerja sekarang serta rakan blogger alam maya ku..
 
HAPPY CHINESE NEW YEAR 2015
 
**Year of the Goat**



**psssttt : by the time the entry has published, i am heading to the south ..

Happy holiday to all!!
see u guys after 4 days.. muahciked!

Yours Truly ;P

Wednesday, February 18, 2015

Lolipop Pelangi Kungfu Husle

Assalamualaikum..
 
kanak- kanak dan gula gula memang tak dapat dipisahkan.
Apabila dedua bercantum, bersatu maka dunia ini mereka yang punya..
betapa kenikmatan gula gula tersebut..
 
hahahaaa...
 
Kejadian berlaku apabila anak bujang ternampak kanak kanak lain membelai lolipop pelangi di KLIA, Sepang haritu..(waktu hantar nek long blah papa pegi umrah)
 
Maka,
 
berantakan nakkan gegula tersebut..
kauu tauu betapa mahalnya membeli gegula tersebut di airport??
tak boleh beli satu, kang kesian kakak melopong tengok adik makan..
tak sanggup mama ..
 
mama kene pauu 2 ketol lolipop yang memakan masa 1 minggu nak abihkannya..hahahaa..
 
 
Nahhh..layankan gelagat bebudak dapat habuan.
 
senyap, kusyuk dan tawaddukknya mereka..
 
 
 
 
 

ni ape kes ni adek??
haihh...memacam perangai awak yeee.. ^__^
 
Nah layankan plak video dari my insta :
 

Video dikirim oleh NoorainiZubir (@znooraini) pada
Kunyah lolipop umpama kunyah biskutt..
 
ngeri mama tengok ok!

Aksi Airiel Qaid Sebelum Pandai Swim dan Selepas Pandai Swim Sendiri

Assalamualaikum..

Lanjutan kepada entry Wet World Shah Alam


Video 1 : Masih tak berani nak swim sorang sorang..





Video 2 : Dah pandai swim sendiri..lepas tu pandai buat muka eksenn kat mama n papa..

amboiii sangat tauu!!

Video dikirim oleh NoorainiZubir (@znooraini) pada



Yours Truly ;P

Wet World Shah Alam

Assalamualaikum..
 
Cuti Thaipusam 1 hari tu kami full fill dengan aktiviti main air.
lokasi hanya berhampiran rumah sahaja. senang, jimat, mudah.
di mana?
di Wet World Shah Alam sahaja.
 
 
 seawal jam 930 pagi dah terpacak depan pintu masuk. Ingatkan dah lambat sangat dah.
padahal kaunter pon blom bukak..
tu pintu dalam tu pon blom bukak jugak..kemain eksaited budak budak ni kalau diajak mandi kolam.
 
Beratur nak beli tiket.
bahagia jugak sampai awal sebab xyah beratur lelama nak beli tiket..heheee..
 
bayaran masuk.
untuk kesenangan my readers nak dapatkan harga tiket.
jelaskan?
 
ok lah.. aku salin balik ye..
 
ketinggian lebih 130cm : RM20.00
(Dewasa - x payah beriya nak ukur tinggi yee)
 
ketinggian 90cm-130cm : RM16.00
 (kanak-kanak 5-12 tahun)
 
ketinggian bawah 90cm : PERCUMA 
 (baby - 3 tahun)
 
 
Total harga kami : RM20.00 x 2 (mama&papa) , RM16.00x1(kakak) : RM56.00
adik : FOC
 
untuk memudahkan urusan kami anak beranak, kami decide nak sewa pondok cabana.
harga sewa : RM80.00
deposit : RM50.00
Total : RM130.00 sepanjang hari.
 
datang awal awal so dapatlah book pondok cabana yang best best..
so pondok sebelah swimming pool adalah torbaikk..
boleh monitor dari dalam pondok sambil kudap kudap..
heavenn uols..
ni cabana no 6.
 
seee..
heaven kann saya?? boleh menghindari bahang panas jugakk tauu...
suka suka suka.. 
 
belikan jugak pelampung tangan supaya tiada kejadian budak tenggelam tak timbul timbul..
anak anak jenis tak takut air, so mmg wajib kene beli.
tengokk gambar pon dah tau kann??
 
tak lama lepas tu adik pon smpai..
x tahan godaan dari kakaknya..hahaha..
lg tak tahan wasap gamba pondok ni kt dorang..terus mencicit dari ceras ke shah alam..
hahaha...tq adik memeriahkan suasana..
 
cakap ngn adik kalau nak datang amek mak abah skali..
yesss..beliau menurut perintah kakaknya..
ni yang sayang lebih kt die nih..ahakss..
tapi boleh lupe plak snap gamba abah..hahaha..ampun abahh..
atok sibuk tengok gelagat cucu dalam kolam.
 
weols of the day..
panas berdentum tauu.. 
 
with my only adik dunia akhirat.. 
 
tengok tuu..
airiel qaid sedang buat aksi kuak lentang sensorang..
kolam ni paras bahu beliau tau..
tapi punyelah berani..
terkagum kagum atok menengoknya..
sebenarnya ni pon 1st time mama tgk adik mandi sendiri.
tapi still dengan pengawasan jauh dari mama n papa.
 
bahaya tetap bahaya.
maknya paranoid skit..huhuuu...
 
 
 
 
sebelum pulang, amek deposit RM50.00 kat kaunter rental cabana dulu..
so total sebenar benar utk sewa cabana ni hanya RM80.00 sepanjang hari.
okla kan?? klo pegi reramai boleh tongtong..lgik murahh..btol takk??
 
 
Alhamdulillah,
anak anak happy, mama pon happy sekali..
 
rentung kene panas pon takpe..
kakak paling teruk sun burn..sampai terkopek kopek kulit kt hidung dia..
lupe plak nak belikan sun block utk dorang..
huhuhuuu...