Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, February 18, 2015

Wet World Shah Alam

Assalamualaikum..
 
Cuti Thaipusam 1 hari tu kami full fill dengan aktiviti main air.
lokasi hanya berhampiran rumah sahaja. senang, jimat, mudah.
di mana?
di Wet World Shah Alam sahaja.
 
 
 seawal jam 930 pagi dah terpacak depan pintu masuk. Ingatkan dah lambat sangat dah.
padahal kaunter pon blom bukak..
tu pintu dalam tu pon blom bukak jugak..kemain eksaited budak budak ni kalau diajak mandi kolam.
 
Beratur nak beli tiket.
bahagia jugak sampai awal sebab xyah beratur lelama nak beli tiket..heheee..
 
bayaran masuk.
untuk kesenangan my readers nak dapatkan harga tiket.
jelaskan?
 
ok lah.. aku salin balik ye..
 
ketinggian lebih 130cm : RM20.00
(Dewasa - x payah beriya nak ukur tinggi yee)
 
ketinggian 90cm-130cm : RM16.00
 (kanak-kanak 5-12 tahun)
 
ketinggian bawah 90cm : PERCUMA 
 (baby - 3 tahun)
 
 
Total harga kami : RM20.00 x 2 (mama&papa) , RM16.00x1(kakak) : RM56.00
adik : FOC
 
untuk memudahkan urusan kami anak beranak, kami decide nak sewa pondok cabana.
harga sewa : RM80.00
deposit : RM50.00
Total : RM130.00 sepanjang hari.
 
datang awal awal so dapatlah book pondok cabana yang best best..
so pondok sebelah swimming pool adalah torbaikk..
boleh monitor dari dalam pondok sambil kudap kudap..
heavenn uols..
ni cabana no 6.
 
seee..
heaven kann saya?? boleh menghindari bahang panas jugakk tauu...
suka suka suka.. 
 
belikan jugak pelampung tangan supaya tiada kejadian budak tenggelam tak timbul timbul..
anak anak jenis tak takut air, so mmg wajib kene beli.
tengokk gambar pon dah tau kann??
 
tak lama lepas tu adik pon smpai..
x tahan godaan dari kakaknya..hahaha..
lg tak tahan wasap gamba pondok ni kt dorang..terus mencicit dari ceras ke shah alam..
hahaha...tq adik memeriahkan suasana..
 
cakap ngn adik kalau nak datang amek mak abah skali..
yesss..beliau menurut perintah kakaknya..
ni yang sayang lebih kt die nih..ahakss..
tapi boleh lupe plak snap gamba abah..hahaha..ampun abahh..
atok sibuk tengok gelagat cucu dalam kolam.
 
weols of the day..
panas berdentum tauu.. 
 
with my only adik dunia akhirat.. 
 
tengok tuu..
airiel qaid sedang buat aksi kuak lentang sensorang..
kolam ni paras bahu beliau tau..
tapi punyelah berani..
terkagum kagum atok menengoknya..
sebenarnya ni pon 1st time mama tgk adik mandi sendiri.
tapi still dengan pengawasan jauh dari mama n papa.
 
bahaya tetap bahaya.
maknya paranoid skit..huhuuu...
 
 
 
 
sebelum pulang, amek deposit RM50.00 kat kaunter rental cabana dulu..
so total sebenar benar utk sewa cabana ni hanya RM80.00 sepanjang hari.
okla kan?? klo pegi reramai boleh tongtong..lgik murahh..btol takk??
 
 
Alhamdulillah,
anak anak happy, mama pon happy sekali..
 
rentung kene panas pon takpe..
kakak paling teruk sun burn..sampai terkopek kopek kulit kt hidung dia..
lupe plak nak belikan sun block utk dorang..
huhuhuuu...
 

5 comments:

idzwa kamaruddin said...

murah giler kot...ehhh last jejak wet world ni mase umur 16 thn u...

Allene ALineWorks said...

eh.. bgus la... ada cabana tu... mmg klu pergi tempat macam ni, susah dan leceh xde tempat nak lepak.

Amanda Suria said...

Eh murah la...murah sgt dh tu..m

abahomestay said...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

Amirul Asyafi said...

Hi, my name is Amirul and I'm contacting you from Wet World Shah Alam. We would like to invite you to our event of year, happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at amirulasyafi@owg.com.my with your details. Thank you