Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, May 29, 2015

Cuti Pertengahan Tahun 2015

 Assalamualaikum...
 
Bermulalah episod Cuti Sekolah untuk anak anak yang bersekolah..
Selamat bercuti kepada anak-anak semua..
 
Hiasi dan penuhi hari cuti anda dengan melakukan perkara yang berfaedah yaa..
 
iols amek cuti seminggu jugak..
nak restt.. dah lamaaa tak cuti..
plan?? nan hado..
just go with the floww..
 
paling busuk pon balik kampung jek la..
Kampung Cheras Baru dan bertapa di sana seminggu..
mesti bestt!!
 
-MrsPuex-

Thursday, May 28, 2015

MALIKA Confinement Care :: Pakej Urutan Selepas Bersalin

Assalamualaikum..
 
Berita baik! berita baik!
 
Khas untuk bakal ibu/ibu yang sedang sarat mengandung yang menunggu hari kelahiran tapi belum prepare apa apa lagi masa nak berpantang nanti,
haaaa..
 
ni nak bagitau perkara sangat gumbira di hati..
 
 
 
Malika Confinement Care ada menyediakan perkhidmatan selepas bersalin.
Pakej penjagaan yang disediakan adalah termasuk staff tinggal bersama mengikut berapa hari yang mommy mahukan. bergantung kepada pakej-pakej yang mommy semua pilih..
 
Sangat mudah dan tidak memeningkan kepala all the mommies!..
tak berapa nak faham? ok,
Konsep dia macam ni, MALIKA Confinement Care ini nak memudahkan mommy dalam tempoh berpantang supaya berehat secukupnya sepenuhnya. Staff dorang akan tinggal bersama dan akan handle 100% kerja-kerja dari A to Z. mommy just monitor dari jauh sambil tiup tiup kuku jee..ewahhhh!!.. bermakna, berpantang dengan penuh bergayanya.. umpama puteri diraja..
Staff Malika yang berpengalaman akan take care baby, buat basic home cleaning, memasak lauk berpantang.. kekdahnya macam maid sementara..
 
Bahagia tak rasanya???
 
If mommy yang tak ready atau tak bersedia nak bagi staff MALIKA tinggal bersama, mereka juga ada menyediakan pakej DAY-Care dari jam 8 pagi sampai 6 petang. Untuk pakej yang ini, Mommy kene special request kat MALIKA Confinement Care.
 
Bawah ni ada beberapa details pakej yang disediakan untuk Mommy dan Baby : 
 
 
Pakej 3 Hari
 
 
Pakej 7 Hari
 
Pakej 10 Hari
 
 
 
Ada juga pakej-pakej lain yang bermula dari 3, 7, 10, 14, 21, 28, 30 & 44 hari..
 
Untuk keterangan lanjut/tempahan dan maklumat lebih detail, boleh hubungi :
call / whatsapp 0162078091 (noorish / noor)
 
Beroperasi di sekitar :
Lembah Klang, Selangor, Nilai dan Seremban.
 
Noted :
Semua staff adalah yang berpengalaman untuk menjaga Mommy dan baby..
tidak perlu risau okeh!
 
 
Apelagi, sila plan sesuatu yang terbaik untuk anda dan bayi anda..
 
'Selamat Menikmati Tempoh Berpantang Dengan Bergayanya'
 
 
-MrsPuex-
 
 
 
 

 

Wednesday, May 27, 2015

Menang Iphone 6 : Ephyra Skin Bar Giveaway Bersama Blog Coklateyes

Assalamualaikum..
 
Saya dah join!!
harap tergolong dalam 50 peserta yang bertuah..aminnnn
dan harap lagi bertuah untuk dapatkan i-phong tuu...
ahaksss...
 
Jom klik SINI untuk join..
 


LANGKAH PENYERTAAN EPHYRA SKIN BAR GIVEAWAY BERSAMA BLOG COKLATEYES 
* TERBUKA KEPADA SEMUA BLOGGER LELAKI & PEREMPUAN* 

1. Follow Blog Coklateyes & Instagram @innanieariffin 

2. Follow Instagram @ephyra2u & @ephyraskin 

3. Like Facebook Page Ephyra Skin Bar

4. Isikan butir peribadi anda di sini ------------- http://goo.gl/forms/ZGgzTkcyxH

5. 50 Peserta  yang terpilih akan diberitahu melalui Blog Coklateyes pada Isnin 1 Jun 2015

6. Tarikh tamat penyertaan Ahad 31 Mei 2015 jam 10 malam

***Bagi yang pernah menyertai Review Ephyra Skin Bar sebelum-sebelum ni, anda masih lagi berpeluang menang Iphone 6. Namun tak perlu buat tugasan khas (review produk sekali lagi), cukup sekadar untuk Selfie Contest yang akan dilancarkan pada 1 Jun 2015 ni.

p/s: Step 1-4 adalah wajib. Yang tak memenuhi syarat wajib, akan hilang kelayakan ye! :) 

Good Luck to me & Good Luck to All..


-MrsPuex-

Tuesday, May 26, 2015

Smart Khalifah Awesome Adventures : Big Bubble Day 2015

 Assalamualaikum..
 
24 Mei 2015 (Ahad)
Dataran Kemerdekaan, Shah Alam..
 
 
Bawak my Small Khalifah join Event under his Kindy..
Sangat Awesome! alhamdulillah cuaca sangat menyebelahi kami..
kejap2 panas terik tapi mostly redup dan berangin.. so peacefull..
 
Mom and Son day out!..
kakak ada program tahsin (will story to the next entry, in sya allah)
papa oustation to singapore..
 
bercinta hokey nak suruh dia pkai uniform..
tak encemm katenye sebab baju tu besar..tu saiz paling kecik dah tuh..maklumlah baru 3 tahun..
nasib baik mama mu ini pandai saiko kekadang..fuhhh!!
 
Qaid x join perarakan..masih x boleh diberi arahan..kang orang terus, die pi belok kiri..lagii haruu tecer nak handle..maka, biarlah die buat hal sendirian berhad bersama mama..
 
aktiviti utama Qaid adalah mengePAW mama..
*lap peluh*
banyak kupon game terpaksa pas kt orang lain.. sayang kalau x guna..
sodokah amal jariah dari qaid kepada kawan-kawannya..haha..
just guna kupon makan makan je..
 
 
 
aktiviti mengePAW yang pertama..
bubble RM15 ..cekik darah ke hape penjual ni..
biasa rm10 ke bawah je kot..takpelah..itu urusan dia dengan ALLAH..
 
Aktiviti mengPAW kedua..
belon BoboiBoy, RM6
pon mahai!!
*pasrah* 
 
Beratur sambil dokong utk dapatkan belon ngan uncle badut..
skali die pi bagi pedang kaler pink kat qaid..punyelahh mengamukk..
sib baik boleh tukar suka sama suka ngn kawan yang dapat pedang oren..
mencabarr btoll la adek nii tauu..
 
Bersama tecers yang cung of the day..
Qaid tidak memberikan kerjasama di situ.. 
 
 
Bersama Mama Azlina..
 
 
Berpiknik bentang tikar, makan makan bersama mama ain, mama siti dan mama rin..
untongg weols dapat duduk ngn mama ain, tokei kek..
dapatlah membaham nutella cheese tart secara PERCUMA..hahahaha...
*mama lain sila jeles* kah kah kah..
Terserempak jugak dengan member opis, Mira..
hahahaa..anak beliau dzull Iman seksyen 9, Shah Alam..
 
 
Last but not least,
Tecers bersama angkatan Smart khalifah Puncak Perdana yang join perarakan..
Even tak menang. but we still proud of u, tecers..
Tahniahh!!
 
Overall, event memang sangat OHSEM!!
Puas hati walau becak ketihak melayan kerenah anak bujang secara solo..
patah pinggang mak asik nak dokong sesajoo..
sib baik mama ni gagah perkasa tauu!!
 
Dzull Iman,
tahun depan sila buat lagik..
 
-MrsPuex- 
 
 

Monday, May 25, 2015

Meet blogger NeenaAnuar In Person..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

Akhirnya hasrat nak berjumpa in person ngn travel blogger femes emes ni menjadi kenyataan sebab aku menang saguhati dalam giveaway yang beliau anjurkan..
kalau tak menang aku rasa belom berkesempatan nak jumpe kott..

dalam ayat bodek tu aku ada ckp kalau aku jd salah sorang pemenang, aku nak amek sendri hadiah tu..

and.. yess kak neena tunaikan permintaan iols... teruujaaaa engkooo..


jadi pemenang saguhati pon takdehal janji aku dah jumpe kak neena..
klik SINI utk link pemenang.. 


ehemm ehemmm..
apsal tinggi sangat kak neen ooii..hahaha.. nampak nau iols ketot..kekeke...
tuuu tengok anak bujang iols daring kemain kat auntie nin..
amboii dieee..

lokasi perjumpaan di seksyen 7, shah alam..

thank you soo much kak neena.. appriciate it very the much!

walau datang berdua, ku gagahkan jugak..huhu..
kakak - rombongan lawatan ke anak yatim di kuala selangor..
papa, ostesen ke singapore..

nice to meet u,
hope dpt jumpe lagi di lain hari..
aminnn...


-mrspuex-


Wednesday, May 20, 2015

SyaLaa BB Cushion Cream :: Revolusi Dunia Kecantikan Wanita Terkini

Assalamualaikum..

BB Cream dari produk SyaLaa BB Cushion Cream ini didatangkan khas dalam bentuk compact. Itulah keistimewaan packagingnya.. Nak tau apekah keistimewaan yang lain??

Meh nak cite sikit, SyaLaa BB Cushion Cream ni mengandungi 5 manfaat dalam 1 sentuhan sahaja iaitu :


- Sebagai makeup dan merawat kulit wajah anda.
- Melindungi kulit anda dari sinar UV.
- Mengandungi SPF yang tinggi.
- Berfungsi sebagai pencerahan 5x ganda dar biasa.
- Menyegarkan dan melembapkan kulit anda.

10 Bahan semulajadi yang terdapat dalam BB Cream ni ialah :



        
Aloe Vera 
 Menyejukkan kulit. Memiliki fungsi yang sangat bagus untuk merawat kulit wajah sensetif.
Ekstrak Bunga Mawar
Ekstrak bunga mawar sememangnya berkesan untuk merawat kulit. Ia berupaya mengecilkan pori-pori dan mengawal kulit yang berminyak.
Jojaban
Berupaya mengawal kulit berminyak dan mampu merawat jerawat. Melindungi kulit daripada bakteria berbahaya. Agen anti penuaan.
Chamomile
Bertindak sebagai anti radang, antiseptik dan regenasi kulit. Memabtnu proses penyembuhan sel kulit yang rosak, merawat wajah berjerawat, serta merawat kulit wajah sensitif anda.
Squalene
Pelembap semulajadi untuk kulit kering atau cenderung kulit. Anti oksidan / anti penuaan.
Jasminum Officinale
Mampu mengatasi jerawat Dapat mengatasi radikal bebas dan anti penuaan.
Centella Asiatica
Menyembuhkan luka dan menghilangkan parut
Narcissus
Anti penuaan, anti tumor dan wangian
Freesia Refracta Extract
Penyaman kulit
Lilium Candidum
Menyejukkan kulit Membantu menyembukan dan menghilangkan bekas luka di kulit.

Nak guna kene ada pantang larang dan tips-tipsnya supaya muka tidak berbelak dan bertompok-tompok.Gambar dibawah menerangkan cara penggunaan yang betul.

Barulah la muka akan seia dan sekata..gituu..

 
Tak pakai, tak tahu hasilnya kann??
Ok, sila rujuk gambar sebelum dan selepas saya gunakan produk ni.
Sebelum : ada bekas jerawat di bahagian pipi. selepas menggunakannya dengan mengikut cara yang betul. Maka hasilnya adalahh...woowww!!! ..
Kesan degil bekas jerawat jelas kurang kelihatan! .. tidak menutup keseluruhan tapi at least dapat mengurangkan tanda tanda bekas jerawat yang 'cantik' itu..ahakssss..
iols is happy tauu!! bau dia pon wangiiii jeee..


 Dapatlah jugak fefeeling seperti Yuhanis a.k.a mia ahmad ni haa... beliau pon menggunakannya tauu..meletopp takk??
 
 
Oh yaa.. sebelum nak sapu BB Cushion Cream atau make up, anda perlu add on Pore Silky Balm yang berfungsi untuk menutup pori dan garis halus. Selain mengawal minyak, ia boleh dijadikan sebagai primer makeup dan menjadikan makeup lebih kekal lama.. double WOWWWW!!!




Cubaan di wajah saya..
Dan hasilnyaaa adalahhh.....
(No Edit..Ini Seriuss)

 
Mudah sungguh nak pergi kerja/jalan-jalan sekarang dengan adanya SyaLaa BB Cushion Cream ni..
I'm Lovin it!!!

 Jika anda berminat nak mencuba dan mendapatkannya, boleh lihat keterangan lanjut di bawah :
 
Limited Offer : RM129.90/SM RM139.90/SS
+ SPECIAL FREE GIFT
REFILL (PEK ISIAN SEMULA)
SyaLaa Pouch
SyaLaa Pore Silky Balm ( PEK TRIAL )
(kuota terhad!)
 
Instagram : #syalaaempireofficial
FB :@syalaabeauty
websitewww.syalaaempire.com
contact no : 03-87414957 / 0182393947/0182441506



-mrspuex-

Tuesday, May 19, 2015

Pengumuman Sepetang Bersama Blogger &YEOS 2015

 Assalamualaikum..
 
Sidang Media untuk Sepetang Bersama Blogger &YEOS 2015
Hotel Concorde, Shah Alam
19 Mei 2015
#SBBYEOS2015 #DenaihatiNetwork #BloggerEvent
 
 
 
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
 
Alhamdulillah sekali lagi pihak Denaihati Network Sdn Bhd akan menganjurkan majlis Sepetang Bersama Blogger untuk kali yang ke 4. Majlis yang pada mulanya diadakan untuk memberi peluang kepada para blogger untuk berkenalan antara satu sama lain dan bersua muka di alam nyata. Pada tahun ini, majlis SBB 2015 ini diadakan dengan kerjasama pihak Yeo’s Malaysia yang menjadi penaja utama . Pihak Yeo’s telah bersama-sama menjayakan majlis ini sejak tahun 2014.
Setakat ini, pihak The Sumbs, eQurban Resources Sdn Bhd, Jam Tawaf Denaihati, Karangkraf dan Perbadanan Putrajaya telah sudi untuk sama-sama menjayakan Sepetang Bersama Blogger pada tahun ini. Sekiranya syarikat tuan puan ingin menaja majlis ini, boleh hubungi pihak kami untuk maklumat lanjut.
Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015 akan membawakan sedikit kelainan berbanding tahun-tahun sebelum ini. Pada tahun ini, majlis ini akan diadakan dengan aktiviti di luar dewan.
Acara akan diadakan di Taman Cabaran, Precint 5, Putrajaya pada 13 Jun 2015, bermula jam 8.00 pagi dan terbahagi kepada dua sesi, sesi pagi untuk acara Blogger Treasure Hunt dan sesi petang acara Blogger Sharing Session.
Hashtag rasmi adalah #SBBYEOS2015 #DenaihatiNetwork #BloggerEvent.
Acara treasure hunt dengan pelbagai aktiviti menarik akan diadakan. Hadiah berjumlah tunai RM5000 akan disediakan untuk peserta yang menyertai treasure hunt ini. Selain itu, terdapat hadiah-hadiah lain seperti iPhone 6, Samsung Note Edge dan pelbagai lagi hadiah lain menanti para peserta yang menyertai SBBYEOS2015 pada tahun ini.
Pihak Yeo’s juga akan menganjurkan Yeo’s Sitkom Blog Kontes untuk memeriahkan majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2015. Kontes yang menawarkan hadiah GoPro Hero 4 sebanyak 3 unit untuk 3 pemenang. Nantikan pengumuman kontes ini daripada pihak kami.
Pendaftaran untuk Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2015 akan dibuka mulai hari ini dan para peserta yang berminat boleh membuat pendaftaran dengan melayari halaman rasmi SBB di www.sbb.my. Yuran sebanyak RM30 dikenakan kepada setiap peserta. Sebarang pertanyaan atau kemusykilan boleh ajukan kepada mana-mana team Denaihati atau email terus ke admin@denaihati.com
Terima kasih kami ucapkan kerana kesudian pihak tuan puan untuk menghadiri majlis sidang media pada kali ini. Semoga perjalanan majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2015 ini akan berjalan lancar.
 
Sekian, terima kasih,
Penyelaras SBBYEOS2015.


pssstt : Jom bloggerians semua kita bawak suami/isteri/anakanak memeriahkan SBB2015. Jumpa kat sana tau!
 
Gambar sekitar majlis :
 
 
Ucapan dari pihak penganjur, Denaihati
 
Our Main Sponser, YEOS Malaysia
 
 
Selesai majlis, muka tuan penganjur kite ade sinyumm..hehehe..
 
Penganjur bersama penaja-penaja..
wakil yeos dan wakil the Sumbs Cafe.
 
tuan belog bersama rakan media KarangKraf, Sinar Harian, dan wakil Yeos
 
live updet katenye..hehee..team denaihati.
 
Ladies Blogger..
 
tu diaa.. bak kata mia, empat tahun sekali baru jumpa..keh keh keh...
tapi 1st time jumpa norfa & hidayah..
iols pemalu orangnye..ececeeeee..
 
 
Semoga dipermudahkan segala urusan program #SBBYEOS2015
aminnnn..
 
takk sabarrr nak treasure hunt bersama bloggers
 
-mrspuex-
 

Mothers Day & Teachers Day Bowling Tournament

 Assalamualaikum..
 
Aktiviti saja suka suka untuk moms and teachers..
pagi ada makan makan, petang pulak sesi bakar lemaks kekdahnye..
hahaha..bakar lemaks kat lengan...sengal sunggoh lama tak main..
datang datang terus kene baling bola..mau tak terkejut keseluruhan otot lengan..hahahaa..
 
booking privet room yang ada 6 lane saja..
1 lane utk kids, 1 lane utk fathers dan selebihnya utk moms and teachers..
lokasi di monterez golf club subang.
 
lane utk kids..
comel sangat tengok dorang baling bola..heheee.. 
 
kan aku cakap, comell..
cer tgk gaya kakak aireen..hahahaa... 
 
cuba perhatikan bola tu..punyelaa berjaman bola tu nak smpai ke hujung, sempat lagi beliau buat peace..hahaha 
 
ini orang kan, kene ada makanan/minuman disekeliling baru mama boleh aman dan damai..huhu..
tapi die tak heran sebab geng main kejar kejar ramai..
tenang jek mama main tp sambil tu kene peratikan die buat apa..
maklumlah papa tak ikut.. 
 
barisan hamper dan barisan penjaga hamper..hahaha.. 
 
sempat lak teacher selpi tetengah lane..hahahaa.. 
 
ni baby kembar, hana dan hawa.. tido time..comell sangat.. 
 
last but not least, sebelum pulang ke pangkal jalan,
kita bergambar kenangan bersama mama dan teacher yang hadir.. 
 
Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan Allah..
Syukurrr..
 
teacher, next plan please!
 
 
-mrspuex-
 

Saturday, May 16, 2015

Today is teachers day!

Assalamualaikum..

Today is teachersday..

Happy teachersday to all teachers in the world!

Harini tadika dzulliman puncak perdana ada buat majlis secara kombo..
Motherday dan teachersday..

Alhamdulillah majlis berjalan lancar dan meriah..
Makanan pon semeriah majlisnya..
Teringat ingat sambal sutun air tangan tecers..hehe..
Banner yang comel!
Persembahan nyanyian dari khalifah..
So nice and we are touched!
Thank you from mama's with love..
Selepas tu acara memenuhkan perut..
Tu diaa smbal sutun..

Ada jugak game utk moms and kids..
Aku sempat masuk game makan cekelat secara lahapnya utk menang..pehh!! 
Kombang tokak mak mak ni tecers oii..hahaha..

Last but not least,
Sesi smpaikan hadiah utk tecers..
Yg ini acara sendirian berhad..aku cipta sendiri ikut sokahati..kah kah kah..
Maap naa tecer..hakak add on tentatif program korang..

Bersama tecer mah..
Bersama tecer nurin..
Bersama tecer ila, cikgu tahsin aireen..
Bersama tecer jannah, cikgu kindy qaid..tuannye entah ke mana..
Bersama tecers..
Happy moments..
Tiada dlm gamba, tecer yun sedang cuti bersalin..
Hasil tangkapan utk harini..ececeee..
Last kopek, photo session tecers bersama mama yang balik lewat sebab sambung makan..
Krikk krikk krikk..hahaaa

Petang plak ada boling tournament...
Tunggu next entry ya..
Stay tune and stay cute!

-mrspuex-