Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, July 30, 2015

Jamuan Raya MBSA di Stadium Shah Alam

 Assalamualaikum..
 
Masuk kerja lepas raya, menderuuu la jemputan raya sana sini..
makan sana makan sini..
ni namanya rezeki..dapatlah jimat sikit nak menunggu next gaji..huhuu.. *lappeluh*
 
Alkisah masa hadir jemputan jamuan raya MBSA yang besar-besaran punyee..
meriahh woii.. siap jemput retis otaii..
nak tau sape, sila baca sampai khatam...hahaha..
 
 
dari parking ada trem yang jemput..huntonggg betul semua wanita jelitew tak payah berpanas cat walk..tiheee..
 
Booth style..tema adalah #makkauhijau .. cuma berbeza tone warna mengikut department..tu yang aku nampak laa.. but soo sweet!
 
arah tuju pertama, mencari satay..
kipidap kipidapp giteeww..
terselit plak abam department satay..hahaha..
 
 
next, buah-buahan tempatan..
ai is tgh pelik sebab buah pulasan ni comey comey..hihihi..
padahal dah lama mencari buah ni..hilang rinduu..
 
 
patah balik kat booth satay sebab tergoda ngan satay giant ni..kretip btol..
kasi pam satu gamba la kann..
 
 
next, kat booth lontong aishiteru..tak makan pon, just gedik kt photobooth dorang..hahaha..
 
 
photo booth kat laksa utagha.. ponn tak makan..tak lalu kot..perut dah sengkak..
 
 
tadaaaaa.. meet Jamal Abdillah in person..
retis otaii beb..
suara tetap evergreen everyday!
 
kasi selpi sekali..time ni semuaorang malu nak kedepan..tapi ai is tak malu.. terus ajak geng berselpi..lepas tu baru ramai yang ikut..
 tengok tu abam jamal pon sempat jeling weols selpi..tenkiu! 
 
 
ko tengok kengkawan aku..peminat tegar abam jamal.. abam jemput naik, dengan lajuuuuu dorang naik stage tuh..tinggallah daku terkontang kanting kat bawah.. its ok..ai is tak berapa minat sangat..so kasi can kt kengkawan..ai is jadi tukang amek gambar.. derrrr sangatt tauu..
tu siap duet lagik uolss.. setahun dorang tido tak lena mengenangkan abam jamal..hahaha.
 
snap 1 gamba untuk kenangan dorang..3 wanita berbaju hijau tiga dari kanan tu tak kenal pon masuk barisan bergambar jugak... aku sensorang kt bawah ni snap gambar sambil tangan sebelah pegang nasi dagang member yang berbaju biru tuh..sabooo jekk laa.. *tetibe rasa rugi tak naik stage tu taww!! sentapp makk nakk!!
 
dah puas pujuk ajak balik baru dorang nak balik sebab nak tunggu abam jamal abis perfom..dasattt gak peminat fanatik abam jamal nih habaq hang!!
mereka balik muke semua adee sinyuummmm tauuu!!!
tak abih abih dalam kete otw balik ke opis tuh cite pasal jamalll abdilahhh sesajeee..
cita la pasal abam beto keee, sejupp sikit hati kitee.. krik krik krikk..
 
Sekian, coretan ringkas pasal raya..
ohh.. baru perasan tak up lagi gambar rayaku..hmmm...macam malas je boleh takk??
 
-MrsPuex- 

Sunday, July 26, 2015

selamat 3 tahun

Assalamualaikum

26072012-26072015
genap 3 tahun usia kelahiran anak bujangku..
semoga menjadi seorang khalifah yang soleh, berjaya dunia dan akhirat..
mama papa n kakak loves u sooo much!
hari khas untuk dia..
terasa seperti anak bujang sangat ni..
kenapa cepat sgt membesar dik..

pening kepala nak cari hadiah ye dik?? 
hahaha... setengah jam kt tempat toys sajee..
last but not least, u will always be my baby
no matter how!

dah boleh stop shushu mama la kan dik??
hishh..perpisahan yang bakal menyakitkan kot..

Wednesday, July 15, 2015

Salam Aidilfitri 2015/1436 dari :

 
Assalamualaikum..
 
 
DIY Kad raya sendiri.Purple is a must!..hehee..


"Andai tangan tak kuasa menjabat
Setidaknya kata masih dapat terungkap
Setulus hati mengucapkan Salam Lebaran
Mohon Maaf Zahir & Batin"
 
#KosongKosong
#SelamatHariRaya
#InikanRaya
#HangatnyaRaya
 
 
-MrsPuex-
p/s : blog will be shutdown until further notice/new entry. Terima kasih sahabat alam maya sekalian..

Beriftar di Shah Alam Convention Centre (SACC)

 
Assalamualaikum..
 
Alhamdulillah berkesempatan beriftar di SACC Shah Alam..
redeem voucher menang contest hari tuh..
klik SINI
 
Muka kesayangan di belakang tu ada sinyummm..hehee..
 
 My Table - No.5

 Disaat akhir pon masih ramai yang beriftar di sini..
 

Sambil makan, kami ditemani dengan band dari sekapur sireh..
duduk plak dekat ngn stage nih, apelagik, berjoget sakan la si anak bujang.. 

acah acah makan dengan bersungguh sungguh..
sebenarnya terlalu banyak makanan, sampai tak tau nak makan ape..
 
tapi yang paling pentingg..
makanan yang ini..
 
*
*
*
*
*
Kambing tergolek golek ni..pergghhh..
walllaaaaa..!!
 
memang tak sempat nak snap booth-booth makanan lain sebab datang dah ngam ngam waktu berbuka..maka, sila layan gambar makanan yang dah selamat masuk dalam perut dah..
 
 
 apple cramble, yong tau fu, bakso, kambing+meatball+kentang putar.
 
 char ketiau, rojak buah, roti john, kacang pool.
 
paling spesel, ada ais kerim turki.. 2 kali si kenit ni ripit beratur nak makan ni..

 
 
last but not least, alhamdulillah sangat sangat..
rezeki untuk anak anak di bulan ramadhan..
 
 
-MrsPuex-
 

Yours Truly ;P

Monday, July 13, 2015

Beriftar bersama geng pencen gunung

Assalamualaikum..
 
Alhamdulillah..
Sabtu, 11072015 kami berpeluang dapat berkumpul beriftar bersama secara 'periukbertuah'..hahaa.. secara potluck uols..
mana yang ada saje..nak kumpul semua geng memang mustahil..maklumlah last weekend before raya, ramai yang balik kampung..
 
lokasi pertama kat umah Wa.. tapi last minit Molly offer rumah..
lagi senang kot sebab kat tengah-tengah, bandar seri permaisuri tuh..senang orang shah alam nak datang..cewahhh.. 
 
sampai je terus la mak mak menuju ke dapur buat apa yang patut..
aku sampai dekat 6.30 pm ..tengok dorang dok rilek depan tv..amboii amboii..saje la tu nak tggu aku kennn.. motipp sgt dorang ni.. aku masuk dapur semua penik..hahaha..padan muke korang..
 
barisan juadah yang ada.. kami decide nak besederhana je..yang pasti tak de kuih langsung..sebab zaha ckp membazir..tak orang nak makan kuih nnti..btol jugak..sayur pon just ulam ulam tuh je..
memang jimatt kooo.. menu utama adalah lambchop togel takde gravy+bebahan sampingan..pon dah sedap ya ampun.. licinn.. menu dari aku adalah kari daging..alhamdulillah just nice! boleh bawak utk bersahur sekali..
 
konsep kami adalah bufet style ala ala kt hotel..amik makanan kt meja then duduk la kau secara berselerak..sempoiiii.. azan berkumandang semua berebut makan kurma jee dulu..berkatt namanya tuh..hihiii..
 
ni menu kedua tersedap..bihun sup utagha cik qis.. kesukaan budak-budak..si qaid smpai 4 kali tambah (aku saje letak sikit takut tak luak..skali 4 kali kene bangun duduk topup bihun)..
 
kenyangkan anak anak dulu baru lah mak mak ni selesa nak membedal kejap lagi..hahaha..
 
selesai makan, aktiviti seterusnya adalah selfiaq sampai lebamm!!
lepas tu sambung makan sampai sengkak perut memasing..
 
 budak budak dgn aktiviti bunga api. lead by uncle zaha.. tenkiu uncle zaha!

 
sebelum bersurai, wajibulghunnah packing lauk lebih utk stanby sahur nanti..

family potrait (6 family +2 jejaka meletop top top top) 
bukan senang nak kumpul sesama..
tetamu paling jauh adalah kak shalin and family (tudung purple) datang dari perak..daytrip tau..
terima kasih untuk molly sebab pinjamkan rumah untuk kita beriftar. tenkiu sahabat yang lain sebab freekan masa untuk berkumpul bersama-sama..hilang rindu..
 
sebenarnya nak dapatkan angel ni, mcm2 tragedi ada.. hahaa.. kecohh!!
 
Penutup,
gambar kenangan bersama family kecilku.. 
 
Terima kasih Ya Allah atas rezeki ini..
Aminnnn..
 
*sedih sebenarnya ramadhan hampir melabuhkan tirai*
 
 
-MrsPuex-




My Little Khalifah

Assalamualaikum..
 
 
my little khalifah, AirielQaid. 2 Tahun 11 bulan.
semoga sentiasa di bawah lindungan dan rahmat dariNya..

Mama bukan seorang yang alim dan warak, tapi mama cuba untuk melengkapkan anak anak mama dengan ilmu agama secukupnya sebagai bekal dan saham akhirat utk mama dan papa nanti..

in sya allah..doakan mama tabah dan sabar ye..aminnn.....

p/s : tu hanger tu memang saje letak kt tepi..sajeee jee.. style orang dulu dulu letak rotan.. tapi kt umah tak de rotan plak..nampak nauu maknye seorang yang penyayangkan..haha... klo degil, ku sebat ngn hanger je..lantokkan..

 

Thursday, July 9, 2015

Diuji pagi tadi

 Assalamualaikum..
 
Pagi tadi aku diuji..
dugaan bulan ramadhan..
sebenarnya dugaan ramadhan kali ni sangat hebat..
means Allah lebih sayangkan aku..
 
Ku tersadai hina di tepian jalanan..
Kereta tetibe shutdown.. host petrol loose..
maka melambaklahh minyak keluar..
Allah..dah la minyak lonii mahaii..
semalam topup rm50, tinggal 1 takuk sajee..
 
Ape pon aku redhoo dengan ketentuannya..
 
 
longgokan minyak membanjiri jalan raya..
 
ni point utama minyak keluar.
  
 
sementara tunggu suami sampai, ada seorang hamba Allah yang baik hati datang jenguk dan cek  bawah kete.. memang katenye hos bocor.. dalam hati risau pon ade kot kot nak buat benda tak elok ke kan tapi aku just pikir positif dan doa supaya x berlaku pape perkara buruk..
alhamdulillah orang ni ok, then siap tanya dah kol sesape tak?
aku just jawap tunggu suami sampai.
 
sebelum suami sampai, aku awal awal roger sahabat dunia akhirat aku nih..
merangkap bonzer tak berbayar aku..hahaha..
tenkiu fren for ur help..
 
 
tak lama tu sampai penyelamat tuan kete nih ha..
DIY je kt situ dan alhamdulillah kete boleh stat, dan aku pon pegi la keje dengan hati yang debor2..
 
mari selfi seketoi sebelum berkonvoi nak balik opis..
sempat mekap sambil sambil dalam kete sementara menunggu bantuan..hehe..
 
cost repair : RM 0.
 
tapi kene masuk bengkel jugak nak cek ape yang patut...huhuhu..
 
-MrsPuex-
 

From Ugly To Beauty

Assalamualaikum..
 
Ade sorang member opis ni memang buat job freelance jadi MUA (MAKE UP ARTIST) untuk butik die..
banyak jugak model-model dah rasa sentuhan beliau..
maka, kami ni pon dengan gediks2 nak mintak sharing ilmu..
alhamdulillah, beliau memang tak kudukut ilmu nak share tips2 ngn kitorang ni..
berani lahh nak kekwatt ngn kitorang..siaplahh ko..hahaha..*memain jee.*
pepaham la ye kalau kawan sendiri jadi cikgu, anak-murid pon mcm2 la perangai..
belajar sambil gadoh..perghh!!! macam petir bilik meeting tu kitorang buat..hahaha..
cikgu! kenape ni tak boleh?
cikgu! kenape muka aku macam udang kene bakau..
cikgu! apsal kening aku macam sin chan (read:aku lah tu) ..hahaha...
cikgu! ituu... cikgu! ini..
bertabah sangat kawan aku mengajorr..
syabass kawan!! ko sememangnya seorang yang SABAR..
i salute u!
 
 
semua barang pon cikgu yang punye..
sape nak buat koleksi peribadi, sila beli.. pandaikan cikgu aku market... maka membelilah sambil belajar..hihii..
 
 
 
in the making..DIY okeh!
aku memang nak tekankan study part KENING. sebab kening aku memang rare!
cikgu ajar bagaimana nak bentuk/cantikkan kening tanpa CUKUR.
 
finally...it me, urs truly bebeh..
sudah transform from ugly to beauty..
ecececeeeee..
siap suruh bukak spek.. mengagau aku pandang camera tau!
 
the beauuutiful ladies!
cikgu taknak amek reramai student sebab yang dlm senarai ni pon dah buat cikgu serabut dah..hehehehe..
 
presenting our sifu of mekap mekap..
uols yang sedang mencari MUA utk ape ape event atau nak rasa sentuhan beliau boleh singgah:
 FB sueniezabridal  , IG : @sue_1081
sentuhan beliau memang superb tau..
 
close up sikit..
amacam?? cantekk tak kening iols??
never cukur tauu!!..kita sorok sorok je yang serabut tuu..
hehehe.. terkagum tgk hasil buatan sendirian berhad..huhuhu...
 
Thank You Su sabar melayan kerenah student mu ini..
semoga terus success di masa akan datang..aminnn..
 
-MrsPuex-
 

Wednesday, July 8, 2015

GA RAYA 2015 Blog Jaket Biru

Assalamualaikum..
Saya join!

http://azlenaryzalbakar.blogspot.com/2015/06/ga-raya-2015-blog-jaket-biru.html
 
3 Sahabat yang ditag :
 
 
 
 
korang jom join..sapport rakan alam maya kita..
 
-MrsPuex-
 
 



Yours Truly ;P