Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, July 13, 2015

Beriftar bersama geng pencen gunung

Assalamualaikum..
 
Alhamdulillah..
Sabtu, 11072015 kami berpeluang dapat berkumpul beriftar bersama secara 'periukbertuah'..hahaa.. secara potluck uols..
mana yang ada saje..nak kumpul semua geng memang mustahil..maklumlah last weekend before raya, ramai yang balik kampung..
 
lokasi pertama kat umah Wa.. tapi last minit Molly offer rumah..
lagi senang kot sebab kat tengah-tengah, bandar seri permaisuri tuh..senang orang shah alam nak datang..cewahhh.. 
 
sampai je terus la mak mak menuju ke dapur buat apa yang patut..
aku sampai dekat 6.30 pm ..tengok dorang dok rilek depan tv..amboii amboii..saje la tu nak tggu aku kennn.. motipp sgt dorang ni.. aku masuk dapur semua penik..hahaha..padan muke korang..
 
barisan juadah yang ada.. kami decide nak besederhana je..yang pasti tak de kuih langsung..sebab zaha ckp membazir..tak orang nak makan kuih nnti..btol jugak..sayur pon just ulam ulam tuh je..
memang jimatt kooo.. menu utama adalah lambchop togel takde gravy+bebahan sampingan..pon dah sedap ya ampun.. licinn.. menu dari aku adalah kari daging..alhamdulillah just nice! boleh bawak utk bersahur sekali..
 
konsep kami adalah bufet style ala ala kt hotel..amik makanan kt meja then duduk la kau secara berselerak..sempoiiii.. azan berkumandang semua berebut makan kurma jee dulu..berkatt namanya tuh..hihiii..
 
ni menu kedua tersedap..bihun sup utagha cik qis.. kesukaan budak-budak..si qaid smpai 4 kali tambah (aku saje letak sikit takut tak luak..skali 4 kali kene bangun duduk topup bihun)..
 
kenyangkan anak anak dulu baru lah mak mak ni selesa nak membedal kejap lagi..hahaha..
 
selesai makan, aktiviti seterusnya adalah selfiaq sampai lebamm!!
lepas tu sambung makan sampai sengkak perut memasing..
 
 budak budak dgn aktiviti bunga api. lead by uncle zaha.. tenkiu uncle zaha!

 
sebelum bersurai, wajibulghunnah packing lauk lebih utk stanby sahur nanti..

family potrait (6 family +2 jejaka meletop top top top) 
bukan senang nak kumpul sesama..
tetamu paling jauh adalah kak shalin and family (tudung purple) datang dari perak..daytrip tau..
terima kasih untuk molly sebab pinjamkan rumah untuk kita beriftar. tenkiu sahabat yang lain sebab freekan masa untuk berkumpul bersama-sama..hilang rindu..
 
sebenarnya nak dapatkan angel ni, mcm2 tragedi ada.. hahaa.. kecohh!!
 
Penutup,
gambar kenangan bersama family kecilku.. 
 
Terima kasih Ya Allah atas rezeki ini..
Aminnnn..
 
*sedih sebenarnya ramadhan hampir melabuhkan tirai*
 
 
-MrsPuex-




2 comments:

idzwa kamaruddin said...

amboii meriah giler nie!

Julia Johari said...

Seronokkk sgt2...mcm nilah jimat...bagus planning korang tak perlu beli kuih...mmg pun takkan makan punya sebab menu utama dah berat...great idea