Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, March 28, 2012

Ayam Upin Ipin

Assalamualaikum..

Yeayy!! saya dapat makan ayam upin ipin...:D



Al-kisahnya berjaya meredeem kupon diskaun KFC dr TM Rewards..
Antara habuan kami mlm td dgn hanya bayar RM19.90 + 5% gomen tax :

- 3 ketul ayam goreng - amek 2 spicy, 1 original
- 2 cup ais lemon tea
- 2 mangkuk kecik whipped potatos
- 1 mangkuk kecik coleslow
- 1 bijik kolonel burger ..

ok la kann..:D

janji si kenit tu happy dgn ayam upin ipinnyee..layannn..:D

Yours Truly ;P

Segmen : Bloglist April - Mei Bersama Jebat

Assalamualaikum..

Join Segmen ini :




Sape nak join bole klik atas..

tarikh tutup : 31.3.2012 jam 11.59 mlm

Yours Truly ;P

Wordless Wednesday :: 28.3.2012

Assalamualaikum..



Awas!! Ponny is on the road..
location : a long teluk kemang road..:D




Yours Truly ;P

Tuesday, March 27, 2012

Sentiasa Perhatikan Anak Anda

Assalamualaikum..

Kalau nak pegi kedai bundle, sila sentiasa perhatikan anak anda ye..selain dari penculikan kehilangan anak di tempat bundle, tolong perhatikan sekali gelagat mereka bila mereka berada di khalayak baju-baju yang melambak..

contoh yang telah berjaya dikenalpasti adalah :

dari blakang mmg x pasti tu anak sape, bile ditoleh upernye anak aku laaa..
haihh..kulu kilir dengan gaya cmtuh..sangkut hanger kt idung yg x bp nak mancung..
gasak la ko anak oii..

Yours Truly ;P

Monday, March 26, 2012

Aritu Aku, Pastu Wardina, Skang Mawi Pulak..

Assalamualaikum..

X dapat tangkap ape yang aku nak critekan?

hmmm...peristiwa buruk kejadian pecah rumah. part aku xde la teruk sgt. barang dlm umah pon x byk mane lgipun dorg buat keje time aku pegi keje. cuma terkilan yang amat sangat 1 set kemera DSLR hubby untuk cari rezeki tambahan kami sekeluarga. xpela, bukan rezeki.. sesape yg blom bace kisah aku boleh klik sini : rumah kene pecah masuk

kes Wardina n family lain. lagi horor aku rasa sbb kejadian btol2 didepan mata. nauzubillah..malaysia skang dah rasa cam x selamat dah. berita lanjut bole klik sini : rumah wardina kene pecah masuk

Terbaru ni kes rumah Mawi pulak kene rompak pulak. kes lebih kurang sama cam wardina..siap dengan pedang samurai lgik..sekali hayun, kompom putus kepala..ya Allah..rasanya ekin  masih dlm pantang kot.nak tau berita lanjut bole klik sini : rumah Mawi kene pecah masuk


Tadi aku dpt kol dr mmber opis, katanya akak opis aku yg dok sblh taman aku nih kete pulak kene umpil kt pasar malam kg melayu subang .. abis la brg yang agak berharga kene rembat..sekejapan jek keje dorg nih..padahal kt pasar malam hokey..bila akak opis aku tanye kt org keliling, dorg bole ckp x prasan/ x nampak..hmmm..mybe org keliling dipulaukan kot..ntahlah..memang x selamat dah malaysia nih..

Ape ape pon, semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah.. Semoga perompak-perompak tu mendapat balasan yang setimpal dengan perbuatan mereka.. aminn..

**akan extra berhati-hati dalam ape ape perkara..

Yours Truly ;P

Thursday, March 22, 2012

Betapa Kusyuknye Kami..

Assalamualaikum..

Khas utk tatapan bos-bos kami..**klo mereka bacelaa..
kami sedaya upaya nak memfokuskan diri untuk memantapkan skill yang ado..:D
time kasih bos kerana memilih kami utk kursus ini..
makan adalah sangat beshh..**esok ade check up +MGTT test..camno nihh??

barisan peserta dan plajar praktikal yang join utk meramaikan sesi

me n my opismate sedang kusyuk memfokuskan diri

dila @comel - hosp tg karang n sham - hosp sabak bernam

kami menuntut ilmu kt cikgu otai ni la..:D

kami lagik..last but not least aksi peace..hihihi!!
All the gambar's saya sedut kt fb pihak penganjur..time kasih kerana suka suki snap pic kami yee..ade gak kenangan time kursus..hikhik..

Sekian ,terima kasih..

**bos, sy hapdet blog time lunch tau..hikhikhik..:D

Yours Truly ;P

Today's Lesson : Super Impose

Assalamualaikum..

Nah hasil keje aku utk 15 minit tadi ..

mangsa keadaan cam biase = my lil aireen..hikhik...


x hebak mane pon..katepon tgh training kan..
laki aku tgk kompom die gelak guling-guling..
pastuh ckp "lenkali berguru ngn saya dulu."ahakss..

Yours Truly ;P

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday :: 21/3/2012

Assalamualaikum..

Pink Purple Bergerak


sempena besday present in advance from mama n papa utk kakak yg ke 4 tahun (ogos nnti)

saje belikan beskal awl2 sbb mama dlm pantang nnti kompom x dpt belikan pape utk kakak..

lagipun harganye sangatlah berpatutan..sayang klo x beli..

belikan jugak selipar bunge matahari pink purple sbb sgt comell!!..huhu..



(eyh..dh x mcm wordless wednesday la pulak..)
Yours Truly ;P

Tuesday, March 20, 2012

Im Away For Three Days Due To Training..

Assalamualaikum..

training mengasah skill. yang dh tepu.:D

Nampaknye saya akan menyepikan diri selama 3 hari kerana ade training di bandar baru bangi..

klo sempat jek boleh jengah umah uols..

till then..

**berusaha mendapatkan kursus 7 hari utk tahun ni sblm deliver baby..hukhukhuk..

Yours Truly ;P

Monday, March 19, 2012

Korea!!

Assalamualaikum..

wahh..title x hagak2.. selain dari layan cite2 korea, saya dapat ini barang tau!!

keychain dari korea..

sebenarnye saje nak gediks sebb dapat souvenir dari Korea. Ahkak kt opis bagi..x dpt gi sane, dpt gift dr sane pon jadikla kaann?? katenye kt sane skang musim sejuk / salji..kompom arini kt opis, aircond die rasa x sejuk mane kan??hikhikhik..tp mmg pon, tetiap senin aircond kt opis nih adalah suam2 kuku sahaja..ko berjalan skit kompom dah becak ketiak..:D

Tahun lepas die gi london, dpt magnet fridge london..die mmg rajin xplore 1 dunie ngn hubby n anak2 die..katenye thun depan nk gi turki lak..tanye aku nk join ke??haa???dik non blom cukup umur+fulus nak pegi ahkak oii..:D

tu blom pencen lgik, klo dh pencen kompom x lekat umah la gamaknye..

p/s : malam td 1st time layan cite korea, running man..mmg kelaka la kann??

Yours Truly ;P

Friday, March 16, 2012

Suppliment Untuk Baby Dah Sampai

Assalamualaikum..

Alhamdulilah suppliment yang di order online dah selamat sampai ke tangan saya!

Sila lebih berdisiplin lepas ni okeyy!!

Saya order produk nih :


*

*

*


set kehamilan dari SALINDAH..

saya percaya produk ni sbb masa 1st preknan sy amek produk ini jugak..

alhamdulilah tiada alahan teruk , kejang kaki 

di samping keperluan tambahan lain seperti :

dan ini 



set lepas bersalin??

nnti dulu laa..:D



Yours Truly ;P

Sayang hayatmu tidak lama bersamaku

Assalamualaikum..



Selamat tinggal pepel cam ku...
sayang hayatmu tidak lama bersamaku..
ku cuba selamatkan nyawamu tp tersangat la mhl..
jangan risau, 
akan kucari pengganti yang seiras denganmu..
warna sepertimu jugak..

tskkkk..:((



Yours Truly ;P

Thursday, March 15, 2012

Happy Bestday Dearest Mohammad Danish Bin Mohd Zulhelmy

Assalamualaikum..

Spesel entry untuk abang Mohammad Danish Bin Mohd Zulhelmy..
Mak Ngah wish Selamat Ulang Tahun yang ke-7..
Semoga abang jadi anak yang cerdik, soleh dan taat ibu bapa..
Mak Ngah sayang abang sangat2
Dah besar dah anak bujang Mak Ngah nih..

Danial, Aireen, Danish masa kenduri cukur jambul lil Qaseh (adik D&D)

masa bestday danial 


Yours Truly ;P

Wednesday, March 14, 2012

Farewell Dan Makan

Assalamualaikum..

Bila ada majlis mesti ade makan, bile ade makan kompom ade majlis..hahaha..bile makan pree hati manyak senang wooo..:D

takmoh cite pepanjang, layankan jekla aksi2 aku snap gamba during the event..konon konon official photog la gamaknye..ecehh..prasaan..:D

step by step event thru picture :


Ucapan Puan Pengerusi

kemudian ucapan Hj Timbalan Pengarah 

Diikuti dgn ucapan Dato' Pengarah

Ucapan yang dirai 

sesi penyampaian hadiah tanda ingatan

lia yang bertuka ke hosp serdang..all the best kt tempat baru

aksi gediks harus ade

memasing bratur tunjuk hasil tangkapan..aku??tangkap 1 tray kuih..gasakk!!

nak bgtau aku adalah orang pertama yang amek dulu..sedapp..time kasih kpd tukang buat..:D

yang ni limited edition..
pon aku dpt rembat awal-awal jugak..best siott..nasib la sape x sempat nk mkn..
pe barang dok bratur pepanjang dpn nasi padahal ade makanan yang lgikk sedap..hihi..
*ayat membako nih*
Sekian, terima kasih..sile jgn jeles cheese kek itu sgt sedapp!! hikhikhikk..
Yours Truly ;P

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum ..

join segemen Bro Ben ::


Kenangan Cuti Sekolah :

Camping :
asal cuti sekolah jek mmg aktif bercamping kt sekolah sendiri or sekolah yang berjiran kt area hulu langat..paling kerap Sek Men Tmn Tasik, Ampang ngn Sek Men Abd Jalil, Hulu Langat.. Ohh..saya mmg budak pengakap yg tegar tau..hikhik..kkdg tu abah saya pon join skali camping tgk anak daranya camping..owhh..mmg kenangan sgt..pastuh msuk hutan kt langat sampai sesat bhagat smpai jumpe tapak kaki vavi tonyokk..mmg kenangan laa..-rindu kt geng2 pengakap dulu..

Holiday :
asal cuti sekolah jek mak abah bawak mandi laut kt peedee, peedee dan peedee..kekadang tu selang seli ke cameron highland smpai dah naik hapal jln nak kesana/ beli brg kt mane..hihi..duduk pon kt bnglo KWSP mak (mak dulu keje kt kwsp) sbb murah/senang nk book..hahahaha..tu jek yang mampu mak abah bwk sbb kami bukan orang kaya pon..

Jadi Surirumahtangga :
tugas wajib bile cuti skola adalah kene masak utk abang n adik..dimonitor oleh mak thru call dr opis mak..boleh??-part ni x best..tp part ni la yg buat sy terer masak sebijik cam mak..ecehh..paling heaven bole bangun lambat sesuke hati..mmg best:D

Cuti Semester (ms diploma dulu):
Tak lain x bukan keje nak manjat gunung jek bile taim cuti sem..boleh dikatakan tetiap sem mmg x lekat kt umah..kompom dok dlm hutan..klo xde xtvt sgt, folo kwn blik kampung sbb sy x penah merasa suasana kg..member selalu jd mangsa adalah balqis. selalu balik kg die kt gurun kedah...best..blakang umah ade sawah pastuh boleh nampak gunung jerai dr rumah..klo petang kutip ikan puyu yg mendarat batas2 pastu makcik msk sambal puyu..pergghhh...mmg kenangan beb..

Perbezaan Sekarang :
rasa cam cuti skola dorang membosankan sbb asik2 ipad la ps2 la fesbuk la..game game game..dok terperap kt umah..lain btol ngn zaman kitorg yang 80-90an nih..:D

Sekian,, terima kasih..xde la best sgt tp bg sy itu dh cukup best utk dikenang..:D

Yours Truly ;P

Suppliment Untuk Baby

Assalamualaikum..

Takde 1 pon entry khas pregnancy moment.. baru terperasan..hiikhikk..dah nak masuk week 20 dah..alahaii..
masa aireen dulu blog ni x wujud lgik..nak cite balik pon sure x ingat dah..ermm..rasa rasa cam perlu jek taruk sikit2 kann??just utk kenangan n review akan datang if preknen lgik la..insyllah klo ade rezeki..

Tadi baru order suppliment untuk baby..yela, masa kakaknye, aku amek..untuk adiknya, rs cam bersalah plak x amek..even dah lewat..mybe sbb tu kot aku dpt alah hebat sikit dr kakaknye..masa kakaknye, week 12 dh mula amek n alhamdulilah xde alahan teruk2..just manjer-manjer jekk..cume masa bersalin jek tidak ditakdirkan secara normal..x kesah pon kluar kot mane, janji anak n mama sihat dan selamat sudah..

Yang penting sama produk cam kakaknye..bukan x brani nak amek produk yang lain tp mybe dh sherashi bersama gitu..

Apekah suppliment itu??jeng jeng jeng..tunggu barang sampai nnti aku haplod ok..:D


Yours Truly ;P

Wordless Werdnesday : 14/3/2012

Assalamualaikum..

Apekah perasaan korang bila tengok gamba nihh??




Yours Truly ;P

Tuesday, March 13, 2012

Old Town White Coffee - Take Your Time

Assalamualaikum..

gamba mukadimah :



Last friday nite teman hubby jumpe team organizer utk event dorang kt unisel esoknya. Cadangnya nak blik terus cheras then biar hubby meet kwn2 die sensorang tp alangkah dahsatnye jem nk ke umah mak abah (ramai pakat-pakat nak blik kg kot) plus mak abah plak ade dinner ngn makcik pakcik kt shah alam..terpakse la ikut hubby meet team die..salah aku gak x infom awl kt dorg kan..sudahnye ank nak ke ceras, mak abah dah pon bertolak ke shah alam..baguss kann..hihi..walaupun penat ku gagahkan jugak.smbil sambil tu boleh la mencekik utk dinner kann..

Lokasi perjumpaan kt old town white cafe, taman prima, gombak..aku mls nak kaco dorg so duduk meja lain..deting berdua ngn lil aireen..nak jadikkan cite, aireen plak moody time tuh..mase kt dlm toilet, tah kenape tah die meroyan takmo kluar..mmg berangin tahap patratusjutakali dah..my hubby pon pelik apsal bini die x kluar2 toilet..ade la dlm 10 minit..member mulalah cuaks..hihi..tau takot kan?

Oleh kerana sifat garang baran sikit sikit ade jugak dlm jiwa nih, ku dokong gak si aireen yg tgh nangis tuh (ko bygkan org tgh peknen dokong budak molat itu,pergghh..sian adik kt dlm), trus gi kt hubby then amek kunci kete dannn...bermula la sesi antara mak dan ank..pepaham jek la kan..klo ank buat hal, tgh public lak tuh..so lokasi yang strategik adalah dalam kete..hikhik.. hati panas, perut lapa, ank pulak buat hal, hubby plak tgh meting ( sah2 la x bole nk kaco kan)..apelagik, misi tibai menibai secara manje dlm kete pon stat la..yela..kekadang dgn ank nih kene gak ditangan-tangankan..x la smpai penderaan..gile koo..setakat nangis sedu sedan sudahla ye dakk..??sape soh buat hal, kan dah kene setepek..

bila keadaan dh reda, hati mak dah puas ( bole?), sesi pujuk pon bermula..senang jek ngn dak aireen nih..umpan makan senyap la ko..hahaha..memula stanby susu ngn bantal..then ajk kluar dok kat meja, trus order.. kali ni saje aku soh aireen yg order sambil selak2 buku order tuh, yela, dh nangis mula la lapa.. aku pon layankan jek..kesian..hihii

so, menu yang kami order, oppsss aireen order :

menu aireen: curly noodle soup = mee megi upernye..mmg fav dak kenit nih..

menu aku : french fries ajek..

orderkan menu hubby skali : nasi lemak rendang ayam..layanss

air aireen : air hijau katenye = spirulina orange..sedap jugakla tp agak manis..

aku just amek ais lemon tea jek..(takde dlm gamba)

ini budak mood sudah marik..kejap jek moody nye tuh..sib baik..lege makk..

aku just makan french fries jek ke??oohh tidak..klo mkn secara berjemaah nih, aku adalah tukang DBKLnye..so portion aireen aku tibai skali..just mintak mangkuk kosong, sudu garfu sahaja tp tekak preggy mama ni susah dijangka..tekak takmo layan la plak sup sup nih..sudahnye pembaziran berlaku disitu..apekan daya..:(

sekian, coretan ringkas dari saya..:D

Yours Truly ;P

A Gift From Him

Assalamualaikum..

Alhamdulilah..
rezeki lebih dari Allah, ank bini dapat tempiasnyee..syukur..

time kasih dear hubby for the gift..walau jarang-jarang dapat hadiah tp ku tetap terasa sgt happy..:D

i've got this one!


ye tau..orang lain dh pkai i-phong la i-pad la dan segala tab yang ade..tapi ade ku kesah??
hihi..biar ketinggalan tapi yang penting hadiah dr orang tersayang..
**sbnarnye aku yg tergedik2 nk mende nih..oppsss!!



Yours Truly ;P

Monday, March 12, 2012

Teman Ucu N Auntie Mira ke KL

Assalamualaikum..

GIRLS DAY OUT!!

saya teman mama, ucu n auntie mira ke KL..



mereka tgh mengorder kerusi utk majlis tunang..
owh..mereka buat freelance job..nama syarikat mereka adalah MAYA GALLERY..
 saya sgt bosan  jadi saya bace magazine
qisya n auntie wawa ade kt luar..saya mls nak join mereka..:D

kami ke mane??

jeng jeng jeng..



 gedung peralatan pengantin di bright sail sebelah SEMUA HOUSE, KL

mama pulak buat apee??


cium bau kain??

owhh..tidakk..mama tgh rambang mata tgk kain kaler2 dan tgh buntu pikir tema kale utk raya nanti..

raye lambat lgi mama oi..ganti pose dulu..opsss!!!

Yours Truly ;P

Minggu cuti Skolah Bermula

Assalamualaikum..

Ramai yang mencutikan diri minggu nih kan?? yela cuti skola la time nak beriadah bersama-sama anak2..hari2 lain susah nak meluangkan masa untuk mereka..so pegi la tempat jejauh sikit..x luak pon takat cuti 2-3 hari untuk orang tersayang ye dakk??

happy holiday utk korang yang sedang syiokk bercuti.. JELES!!

aku?hmm..xde istilah cuti skola la nyah..sbb ank aku pon lom nak skolah lgik..lambbatt lagik..

Bilea rasa nak cuti , gua cuti jekk..:D

Dan, bile cuti skola my hubby pon sgt la bizi ngn xtvt freelance die..bole dikatakan tetiap minggu ade job..alhamdulilah..tahniah untuk  team Photokronix..keep up the gud work ok!!

Ok, gambar selingan di hari isnin nan indah ini..gamba yg x de kene mengena ngn mood cuti skola ye..

layann...

like father like dotter..:D
Sekian, terima kasih

Yours Truly ;P

Sunday, March 11, 2012

Saya Hanya Meneman Mereka Memboling..

Assalamualaikum...

Kejadian last week yee..harap maklum..:D

Hanya meneman mereka memboling kt pandan lake club..dulu tempat yg best..kini menjadi tempat yg menakutkan..huhu..sgt x best tp dorg cam best jek men boling..gile jeles ok!..

papa in action

uncle chop in action..
tempat sgt clear kan?? ini menunjukkan tempat tu MEMANG x BEST..fullstop..

korang yang tau tempat nih, hentikanlah bermain kt sini..sangat membosankan bagi pemerhati cam aku sbb x de org lain dah aku nak ngushar selain mereka berdua ini..bosankan??hahahaa...


Yours Truly ;P

Morning Walk @ Tasik Permaisuri

Assalamualaikum..

Pepagi sabtu lil aireen dah bngun awl semata-mata nak ikut ucu gi morning walk kt tasik permaisuri..

semangat gile hokey!!

mak-mak buyong nih pon semangat skali..opah pon kene hangkut skali joging lite2 ngn weols..so enjoyy..

tapi xde gamba ai n opah..hukhuk..

sekeping ni pon jadiklah..:D


lil aireen wif ucu,pa'ucu n lil qisya..

Sekian,terima kasih..


Yours Truly ;P

Wednesday, March 7, 2012

Pengaruh Rakan School..

Assalamualaikum..

Ingat budak remaje jek ke yang terpengaruh dengan rakan sebaya? my lil aireen yg bru 3 thun 7 bulan ni pon dh terjebak terpengaruh dgn rakan sebaya die ok..

x pasal-pasal balik dari school smlm dengan gediksnye die mintak nak merahkan  jari jemari yang kecik dan mulus ituu..nasib la aku ni cepat tangkap maksud merah tuh. rupe-rupenye INAI..

aireen : " mama,mama..nanti merahkan tangan kakak macam ni macam nih (smbil tunjuk gaya2 mcm nak berinai tuh).. dina buat, shasha pon buat..(tgk..kan dah ade gaya2  terpengaruh dgn rakan sebaya kan)
mama: " yela..lps mkn nnti mama buatkan ye..(sib la ade stok inai tiub kt umah,klo tak, mampos nak cri tang mane inai tuh..hadoi)..
aireen : OK..( muke ade sinyummmm...geram tgk)


inaikan kt kuku jek..punye la susah nak inai sbb kocik noo kukunye..b4 nk inai soh die kencing siap2..bajet mcm nak pakai 1 jam la kunun..hahah..x sampai 5 minit dh soh bukak..sambil nak tunggu kering sambil nyanyi-nyanyi..suke benor le tu gamaknye..permintaan di turutkan..gedix..siap ckp x saba nk tunjuk kat kawan-kawan school..riak btol anak aku nih..haih..

hasilnyee...







jari yang tulus dan mulus dihias ngn inai tiub..x sampai 5 minit pon..jadikla..harus tepek tangan kat dinding umah bersama kupu-kupu..ecehh..motip??

memang tak sangka anak aku nih dah pandai nak melaram..comel jek tgk gelagat die nak membesar..penuh dengan xtvt ingin mencuba dan mencuba..kekadang penat nak melayan tp x sampai hati pulak nak tolak permintaan puteri nan sorang nih..bile tgk die hepi, kite pon jadik hepi dan hilang penat/marah sbb selalu kene pakse buat bende bukan2..huhuhu....

pepagi tadi kemain eksaited nak gi school semata-mata nak show off kt kgkawan..boleh??gasak la ko nak, janji x ngamuk pepagi gi school sudah..mak legee..:D

Sekian..:D
Yours Truly ;P

Tuesday, March 6, 2012

Suka tgk dia nihh..

Assalamualaikum..

entry tanpa motip..

Suka tgk dia nihh sebab cite soffiya dan terlatest vanila coklat..name pon sedap izara aisyah..

sedut kt fb die


Yours Truly ;P

Thursday, March 1, 2012

Layankan Jer Laaaa!!!

Assalamualaikum..

Orang sibuk nak hapdet, ko pon sibuk gakkan..tp keje melambak..pastuh idea sume nun ke laut..

Takmo blog nih hang x keruan, so moh le layankan jek la gamba gedix aku n dak2 opis smlm pas opids hour..gile nak buat time keje..jgn jgn..jgn cri pasal...haha..

Yang speselnye sume bergaya ngn baju keparat yang santeek dan someell..nak nak mak buyung nih pon nyibuk gak nak pkai..sengkak puyut tuh..ahh, gasak..janji dapat rasmikan ngn opismet utk pertama kalinya..pastuh simpan ketat2 kt lemari..pas abih pantang bru pkai balik..owhh..lamenye..

last but not least, puas hati..

tgh2 nak setup, tetibe kak yam dtg salam2 sbb last day dah..die mau pencen..bahagianya dok umah pasnih..

ok, ladies..start ur enjinn...hihi..

black pink ladies..theme bju keparat kami..hikhik..

kasi close up skit..

cakkk..

hu mang ai..obernye mak buyung nihh...
Sekian, terima kasih..

sila dtg lagik..ehehe...

Yours Truly ;P