Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, October 31, 2012

Airiel Qaid 3 Bulan Di Hari Raya Haji 2012

Assalamualaikum..

Hari Raya Haji yang lepas genap usia My bby Airiel Qaid 3 Bulan..
Alhamdulilah Allah memberikan kesihatan yang baik untuk kami sekeluarga..Syukur padamu Ya Allah..

























si ensem boy mama, 3 months old..

Sedikit kisah simple kami di hari raya haji 2012, 1433H

cam biase balik ke rumah mak mertua.

xtvt lepas brekfast :

berfotogedix bersama keluarga tersayang..

kakak yang masih mangi mangi lagi di pagi hari

gegerls tema pokodot gituu..eyh, gegerl plakk..hihihi..

kakak n adek same color : EverGreen





papa tgh promote gigi n spek bulat die tuhh..papa n mama pepel kaler..
xtvt sebelum semayang jumaat :


kakak dah selamat.

adek pon sama..xde dalam gamba : papa yg sedang membungkang kat dalam bilik..nak privasi la kunun..

tinggallah mama n nenek borak2 depan tv..hajat pon nak join skali mereka membuta secara berjemaah tp kesian plak kat nenek sensorang.so tersengguk-sengguk tahan mata ni. sob sob sob..
























xtvt lepas semayang jumaat :

Bermula lah kunjungan sedara mara belah hubby trip by trip..

1st trip :

family makcik n busu

wif kezen2. kebetulan baju same pokodot pulak..:D
2nd trip :

wif family mak itam

gamba gegar la pulok..wif family dak abang.
3rd trip :










wif family mak ndak..tetamu last skali..


bila tetamu dah balik, aku pon kemas-kemas ape yang patut sebelum move blik ke cheras malam tu jugak coz esoknya incik hubby kene check in kat hotel tune klia before departure ke Chiang Mai..


sekian, terima kasih..

Tuesday, October 30, 2012

Korban Di Perkarangan Karangkraf

Assalamualaikum..

Aktiviti 1st day keroje..

Semalam kekdahnye nak pi karangkraf during lunch hours utk grab daging korban yang dianjurkan katenye. Tepat jam 1 dah terpacak depan lif hokeyy!!

tapi...

kami yang terkorban di situ tauu..bukan amek daging korban tapi ade jamuan hari raya korban anjuran karangkraf...tersilap info daaa...ni la namenye rezeki utk makan pree..hihihi...

Macam-macam la lauk pauk yang disediakan..sumenye berasaskan daging..menu lain pon ade jugak. ade ketiau kerang dimasak live oleh chef yang ismail, cendol dan lori air nescafe jugak.minom la ko smpai kembung air nescafe di situ..hikhik..kira meriahlah kat sana..tetibe teruja semacam..maklumla 3 bulan x kluar umah..

Paling best dapat jumpe ahli-ahli politik dan juge retis..sempat jugak la berfoto ngn dato' mukhriz (ank Tun )..tah bile la dapat peluang nak bergamba ngn ayah beliau a.k.a Tun Mahathir, idolaku..

Kat bawah ni beberapa gamba yang sempat disnap di sekitar majlis tu..

wif my bff, cik lin

posing kat banner sambil tangan pegang a cup nescafe, lantokkk..



































last but not least, bergamba dengan Dato' Mukhriz..beliau sangat MACHO..eyh, lakiku pon macho jugakk tawww..



Yours Truly ;P

Cuti 3 Bulan Sudah Abis Bro!!

Assalamualaikum..

Hari ni dah hari ke-2 aku start keroje..alhamdulillah pejam celik dah 3 bulan berlalu..tempoh bersenang lenang kat umah dah takdop dah yee..haih!!

For now kakak n adik adalah di bawah jagaan opah n ucu..mereka menjadi superopah n superucu utk anak2 ku..my hubby ostesen seminggu kat chiang mai..so, aku ulang alik ceras-shah alam la utk seminggu ni..
takpe, takpe...janji hati ade gumbire di situ..

dalam pale otak dok pk lgik, tah bila la nak blik umah sewa ni..huhu...next next week ade cuti deepavali n cuti awal muharam..hmm..mcm pospon jek lagik kott..

semalam ucu ade snap gamba yang menunjukkan betapa die menjadi supermama kepada 4 budak di rumah mak..

























ni xtau la kene pakse rela tido atau mereka dah penat berkungtau sesame..yang si kecik2 tu cam besa la tido jek kejenye kan...xpe,,lege hati tgk mereka..si kakak aireen tu still pkai bju tido..katenye nak tunggu mama mandikan..hai la kakak, alasan xnak mandi la tuh kann??..

cuma ucu ade bgtau my bby qaid mcm tercari2 puting mama..slow2 kayuh ye dik, lelame nnti awak akan terbiase..insyllh..stok yang aku dah cairkan dlm fridge x cukup katenye..mcm ni mmg kene berusaha menambahkan stok di opis la gamaknye..caiyokk!!


Yours Truly ;P

Monday, October 22, 2012

Potato Gratine :: 1st try

Assalamualaikum..

Tekak ni tetibe nak mkn ala-ala western..tp gedik nak buat sendiri..

teringat ade member penah buat potato gratine ni, so aku pon saje nk try..

the result : mmg best and healthy ok..nnti nak buat lgik dan lgik dan lgik..

x tau cemane ghupernye tp nk terai?

jom kite share sesama..

Bebahan yg diperlukan :

























1.kentang (2 biji besar atau lebih)
2.lada hitam
3.mozarellacheese
4.daun parsley
5.thickened cream
6.bawang putih (takde dlm gamba-dipotong dadu kecik2)
7.loyang / aluminium loyang

Cara-cara:

1. hiris kentang nipis2, rendam dlm air garam dan toskan
2. kemudian susun kentang yg dihiris tu cecantik dlm loyang rapat2
3. taburkan lada hitam, parsley dan bwg putih
4. ulangi langkah 2&3 smpai kentang abis.

susun seperti dlm gambar ni :

























5. kemudian  tuangkan thickened cream sampai menutupi bahagian atas kentang
6. last skali taburkan mozarella cheese sebanyak mane yg anda suka..lg byk lgik best
7. bakar pada suhu 160-180*C selama 40 minit.

hasilnya adalah :

























tadaaaaa..siap utk dihidang pepanas..senang bukan??

ok, uols..selamat mencuba yaa...


Yours Truly ;P


Wednesday, October 17, 2012

Tuesday, October 16, 2012

Posing Adek Beradek

Assalamualaikum..

sayang ketat2 kat dedua kurnia Allah..

kakak pelok adek kuat2 sbb seronok katenye dapat adek..
terlebih sayang sampai cium adek guna giginya..
alahaii..dah 2 kali adek terluka dek kesan gigitan kasih sayang dr kakak.
sib baik adek menten macho jek..
dlm hati : siap ko kakak, adek dah besau nnti tau la adek nak berkasih sayang ngn kakak..
hihihi..

mama plak : ya Allah, berikanlah aku kekuatan mental n fizikal membesarkan anugerah-Mu ini dengan sebaik mungkin..aminnn ya rabbal alaminnn..



Yours Truly ;P

Monday, October 15, 2012

Majlis Untuk Baby Aimy Imanina [14/10/2012]

Assalamualaikum..

Semalam ade kenduri cukur jambul n aqiqah utk bby my bff - Khaty.
aku pegi ngn anak2 sahaja memandangkan incik suami ade job shoot org kawin. tumpang adik ipau sbb maklom mampu nak drive sendri ngn anak2 even rumah dkt sahajoo..xsempat kentut dah sampei gitu..

oklah, cut tulis-tulis pepanjang..

layankan jek gambaunye layee..



































ni la pengantinnye  - Aimy Imanina bt Mohd Azizullah, D.O.B ::18/8/2012 (*same birthday ngn abang aku ok!)
theme mereka : grey color

























wif my bff - Pn Khaty

While my son is :

















sleeping all the time..gudboy la die..cm tau2 papa xde, so die dgn sedrinye behave..

Dikesempatan yang ade ni ...

Mamanya n kakaknye suap menyuap mengisi perot dengan tahap kelajuan yang semaksima yang boleh..
owh..tak bole bg kakak mkn sendri..kang mak ilang fokus..hihi..
ok, buat peace itu wajib..kekadang thumbs up..

Thx khaty 4 inviting..majlis simple but very the meriah u knoee!!..ramai gile tetamu smpai goodies pon x cukup..its ok janji lauk sedappp!!

x dan nak lepak lelame n tunggu ija skali..mak tompang org plus ade budak kecik..sementara tgh tido bek berams cepat..hihihi..klo papanye ade itu lain citeee..lepak smpai ptg pon mak mampu..

Sekian..
Yours Truly ;P

Monday, October 8, 2012

Hobi Baru

Assalamualaikum..

Now my lil hero dah ade hobi baru..
dapat detect dalam 1-2 miggu ni..
kalau dapat, cup cap cup cap bunyik die hokey..


























hisap jari sendri..bukan ibu jari tapi jari telunjuk bersama ibu jarinya.
tgk mate  pon dah tau..stimm siott..hahahaha..
nasib baik bukan jari kaki..sangat bahyeee..
lambat dapat susu pon xpe, yg ni jalan dulu..
kekadang sedar2 dah lena tapi mulut jalan..

papepun perangai/benda yg die buat skang sumenya comel2 belaka..
kannnnn????


Yours Truly ;P


Friday, October 5, 2012

1st try..not bad!

Assalamualaikum..

My 1st try uolss..and the result is not badd!!
Sedap..sampai kekejap bukak peti ais nak mamam jek keje..huhu..

Mudah saja.Hanya beberapa step yang sgt mudah :

tuang tepung instant
tuang fresh milk
gaulkan sampai menjadi berat.
simpan dlm peti ais 1 jam
kemudian taruk filling di atas.
begitu caranya.
dan hasilnya :

























Tadaaa!!! Cheese Cake wif Blueberry Filling..**abaikan design yang agak berterabur di situ.
Yummehh!!
bagi yang malas buat kek seperti saya pon tidak menjadi masalah..
bagi yang hantu cheese adalah digalakkan menerai jugak.
yang paling best x payah nak membakar dlm oven..hihi..

Berminat? bole pm saya utk harga tepung+fillingnya..

Sharing is Caring kannn??

Yours Truly ;P

Aku dan Dia 5 Tahun Yang Lalu

Assalamualaikum..
salam jumaat..
mengimbau kenangan mula2 bergelar binik org..hihi..
tetibe nak berfeeling jelitaa bolee??



kami 5 tahun yang lepas sehari selepas majlis sanding blah lelaki..
kuwussnye dahkuu!!
gamba ni ade kt kg peedee
snap thru phone then upkan kat sini utk semangat nak jadi 5 tahun yg lps balik
mampukah dahkuu??hihih..
cobaaann!!!

eyhh..gambarku bercahaya gitu..
tu tandanye aku ni suci lagik murni gituuu sbb org sebelah tu yg akn tggung dosa2ku..
harapan: semoga aku trus jd bini yg solehah dan taat kepada suami..
yg penting kurangkan buat dosa..supaya trus bercahaya dan bersinar di matanya..
insyllh..


Yours Truly ;P

Thursday, October 4, 2012

Suppliment Untuk Susu Mama

Assalamualaikum..

untuk persediaan menambah susu mama+zat susu mama, maka mama ambik trial pack Set B (menyusu) dari produk shaklee..dah sevey-sevey n tanya kat kengkawan, so inilah keputusannya..

Alhamdulilah barang dah sampai.

barang sudah sampai




















set trial pack































so marilah berdisiplin makan pil-pil..

Antara set B (untuk menyusu) :

- Alfalfa complex
- vita C
- B complex
- vita-lea


trial packnya rm80 sahaja dan kalo sgt berkesan dan disiplin aku cantek, aku akan amek full-pack. pejamkan mata utk harga demi berkorban untuk kesejahteraan dan kesihatan anak sepanjang ia menyusu. Insyllah..

nak detail lebih bole visit blog dealer shaklee yang aku order dari beliau :

http://buahatikusayang.blogspot.com


Yours Truly ;P

Tuesday, October 2, 2012

Check Up 2 Bulan

Assalamualaikum..

Semalam check up bby Airiel Qa'id 2 bulan. So dapat hadiah dari nurse..
kesian die kene cocok tp demi  kesihatan bertahan la skit ye adek..


































bby Airiel baru lepas dapat 'hadiah'. ekk skit pastuh menten ensem balik..

yang paling best adalah aku n adek pegi check up anak memasing pada hari yang sama.
adek check up anak die, qaira utk 1bulan. aku plak check up airiel utk 2 bln.
best btol gi klinik secara berjemaah dgn laki memasing..




camwhore sesame utk kenangan.bukan selalu uols..
lagik best bile kat dlm bilik nurse, no kitorg naik sesame..duduk bontot bertentang bontot..hahaha..
sangat kenangan tp xsempat nak snap sbb laki ai x kluarkan hp die..klo x suruh kompom x disnapnye..

Setakat harini bby Airiel n bby Qairax demam. Alhamdulilah.


Yours Truly ;P

Demam Drama Korea

**POST SCHEDULED**

Assalamualaikum..

Orang lain dok sibuk tgk cite melayu yang tengah hot skang ni, Adam & Hawa,



































Aku pon layan jugak cite ni tp tgk siaran ulangan kol 5 petang setiap hari la..

But,

aku ngan adik aku plak lagik mabuk ngn drama korea..
memang berhantu kalo dah terjebak hokey..
lepas 1 episod, 1 episod plak. klo tertinggal sure dh larik jln cite.
2 drama yang kitorang tgh melayan adalah :


































Bride Of The Sun.
Cite yang penuh emosi, ketamakkan duit dan harta dan ofkos cinta cinta skit..
Setiap Isnin-Jumaat Jam 10 mlm sampai 12 mlm @ chanel 393..
Tapi kitorang tgk siaran ulangan setiap hari jam 9 pagi sampai 11 pagi.

Dan lagi satu :
















To The Beautiful You.
Cite yang sangat comel tentang sorang student pompuan menyamar jadi student lelaki dan menetap kat skolah lelaki.mmg comel ok..
Setiap rabu-khamis jam 9 mlm sampai 10 mlm. Chanel 393 jugek..
Cam biasa kitorg akan tgk siaran ulangan blah pagi keesokannya stat jam 8 pagi-9 pagi.

Maknanya kitorg akan stat tercongok anak beranak sume kecuali mak dari jam 8 pagi smpai 11 pagi..
Dasat bukan? sambil tgk sambil nyusu sambil bekfest.Gitu..dah selesai cite, baru pakat uruskan anak2..bole?? mak geleng kepale sajee..hihih..nasib la mak aku sporting..janji anak2 ko tidak melalak2 sudeh..

Nak layan siaran langsung taim mlm mmg x dapekla sbb pukul 9 mlm jek mata memasing dah nampak bantal.
So awal-awal memasing telah check-in bilik memasing utk sesi tidokan anak-anak dan suami..eyhh!!.:D

Maybe demam drama korea ni jugaklah yang membuatkan aku adalah sedikit lemau nak up entry..
Ampunkan dahku wahai sahabat2 sume..huhuhu..

dalam pale hotak ni teringin jek nak beli cd cite2 tu n tgk secara marathon dengan tenang tanpa gangguan dri iklan-iklan..letih u nak tgk berepisod2 ni yang ala ala cite indon nada-nada cinta tuh.. lagipun kat umah shah alam x subscribe cite korea..huhuhu...ke kene subscribe jugak nanti nih..hihih..gasak!

dari pagi smpai ke ptg xtvt adalah sgt pack.
pagi : bekfest+ngadap drama korea
tgh hari : mkn+tido taim
ptg : lyn adam n hawa plak
mlm : tido

tah celah mane nak selit berbelog aku pon fenin mikiokan..huhu..
time management is very important uolss..
so utk tidak melemaukan lagi blog aku ni, entry post scheduled adalah sgt berguna..ye dakk??


So enjoy membaca uolss..

Sekian.

Yours Truly ;P

Monday, October 1, 2012

Aku Berbelog Kerana...

Assalamualaikum..


 
*copy dr rakan fb*

"Semua penulis akan mati, hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti."

[Saidina Ali bin Abi Talib].
Sebab tu kot saya berblog..:)


 **kalau tau awal-awal, lame dah aku stat berblog.Mungkin dari sekolah rendah kot??**

 Yours Truly ;P