Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, December 28, 2012

Medela Swing digenggamanku

Assalamualaikumm..

Berkat kumpul duit dari masa pantang, berdikit-dikit, alhamdulillah akhirnya hajat telah terlaksana..

Dalam pale otak tingin sangat nak Medela Freestyler tapi mengenangkan x mampu nak melabur ribu riban kat pam, so medela swing pon sudah memadai..bak kata pepatah, ukur baju di badan sendri..huhu..

Ade rezeki beranak la lagi, xde rezeki, 2 orang jek la permata hatiku..

Sebulan jugak menunggu shipping dari UK..thx kepada seseorang yang sanggup tolong belikan n delivery trus ke opis pagi tadi..harga sangat murah dari pasaran.. sebab tu sanggup tunggu smpai sebulan..

Tak menyabar, trus test..memula pam pakai letrik kat surau..tadi lps lunch cuba kekdah bateri plak..

Dedua ok..alhamdulillah..syukur..rezeki utk bby airiel qa'id..

**semangat nak mengepam adalah berlipat kali ganda..stok ebm pon dah nak tenat tp blom tenat sangat laa..huhu..tambah tolak adelah dlm 25 botol..

So, finally sudah berada digenggamanku..

























Yours Truly ;P

Wednesday, December 26, 2012

Sambut Besday Mak di Hari Krismas

Assalamualaikum..

Ekceli celebrate besday 2 MAK.

1. MAK saya (25.12.2012)
2. MIL adek (22.12.2012)

Sambut secara sederhana sahaja kat Restoran Arab Hadramot, Hotel Concorde Shah Alam..
Biar sederhana tp keikhlasan itu penting...ecehh..

Hadiah - donation adek bradek..
Kek - adek sponser..eyhh??
menu - tong tong adek bradek..

Tapi sedih skit sbb x cukup korum. my big bro x dpt menghadirkan diri due to his princess kene kuarantin sakit tangan kaki n mulut..nak x nak agenda terpakse diteruskan jugak..semoga lil qaseh cpt sembuh..

Ucapan untuk MAK -MAK :

Semoga sentiasa di bawah lindungan Allah, diberi kesihatan yang baik setiap hari dan setiap masa dan juga sentiasa diberkati Allah..

Kami sayang MAK selamanya..dan ABAH jugak..kang sentap plak abah..no no nooo..

Besday mak tapi abah pon dapat jugak habuannya..yela, masa besday abah last month, just smbut kt umah sajek..mkn KFC..hadiah pon ckp pospone..hahaha...kompom la terasa skitkan..so takmo kecik kecik hati, weols adek bradek dh sepakat nak bg dedua hadiah yang sama..kain ela batik dark blue yang sedondon..
harap mak n abah suka.jait sendirian berhad ye mak abah.. ayang x sempat nak anta tailor..:((

lgik sedih sebab x dpt nak snap moment-moment kat situ sbb kamera takdak..mengharapkan blekberiku sajek..jadikk laa kan..
**tunggu kamera dr adek then mybe akan buat entry lain yang bergamba plak kot..**

so layankan jek la 2 keping gamba yang bermakna dariku untukmu yaa..:D

Dedua MAK sedang meniup lilin..mama x dpt interprem, kasi anak bujang pulak interprem..hihi..


mak sedang potong kek..


Sekian..


p/s : Hargai orang tua kita selagi mereka masih ada...
p/s : mengaku bukan ank yang baik tp berusaha utk jadik yang terbaik..ayang sayang MAK n ABAH selagi hayat dikandung badan..


Yours Truly ;P

26122012 :: Cukup 5 Bulan

Assalamualaikum..

Anak Bujang aku genap 5 bulan harini.

Harapan menggunung mama :

Semoga jadi pelindung untuk mama, papa dan kakak bile dah besar nanti.
Semoga menjadi anak yang taat, soleh, bijak dan berjaya dalam hidup.
Besar sungguh dugaan mama nak besarkan awak.
Mcm-mcm dugaan hebat yang mama tempoh.*xperlu nak cerita details kat sini coz its too personal..hope uols understand ya*
Alhamdulillah 5 bulan hidup dgn susu mama sepenuhnya.,Syukur Allah beri rezeki untuk mama bf kan awak.
Semoga Allah terus memberikan kekuatan kat mama menempuh hari2 yang penuh berliku untuk membesarkan awak dengan susu mama sampai 2 tahun..Insya Allah..
**terus berdoa dan berdoa**

Nah gambar my lil Airiel Qaid utk tatapan aunties and uncles..
Gambar semalam kat tesco.


















Yours Truly ;P

Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday ::19.12.2012

Assalamualaikum..

Wordless Wednesday


kakak kene smack down ngan adek..
woohooo...




Yours Truly ;P

Wednesday, December 12, 2012

12.12.12

Assalamualaikum..

Muhasabah Diri Sendiri..


 no words to say..

Yours Truly ;P

Thursday, December 6, 2012

IT's Year End Lunch Treats 2012

Assalamualaikum..

Rentetan kepada kisah TEASERR semalam..

Dah work out almost 1 year, Unit aku plan nak celebrate hasil kerja anak2 buah..cenggitu la gamaknya..
Support usaha anak-anak buah buat kerja +upkan nama unit IT di mata JKNS..cewaaaahhhh..
tak hagak2 ayat..
so, aku selaku peng'urus setia bersama-sama team XOXO, dah decide utk buat lunch treats kat sebelah opis sajorkk..
Restoran Nasi Hadramot, Hotel Concorde Shah Alam menjadi lokasi utama..
sebab??
senang serba serbi..hanya berjalan kaki saje ke restoran di samping bereksersais secara tak langsung..
Plus tokei restoran adalah sangattt frendly..orang arab yg bole ckp melayu..
bhugokk benor bahasa melayunye tp xpe, janji kami paham..
kitorang speaking omputih, die ckp melayu..gasakk..sudahnya ckp melayu jek..

Ni details :

Tajuk : Unit IT's Year End Lunch Treats 2012
Tarikh : 6.12.2012 (Khamis)
Masa : luncheon time
Theme : Black n White..niceee...
Lokasi : Restoran Nasi Hadramot, Hotel Concorde Shah Alam ( Makan Nasi Arab uu)
Price : amek pekej promotion saje..so portionnye pon secara promosi jugak..:D

Details secara bergamba plak yee :

Pintu masuk





















Our Emcee of the day





















masing masing amek tempat





















sambil menanti ketibaan our VVIP, weols bergosip kejap..:D





















tu diaa tuan VVIP - our TPKN (Pengurusan)





















Sesi ucapan pemberi semangat





















Our Puan KPP - sedang beri simple speech..





















Our Ustat of the day..:D





















Sesi pemberian cenderahati kat sume staff..aku up gamba aku jek la yee..yg lain nnti tgk kt fb aku jek..:D





















Setel bagi cenderahati, sesi melahap selahap lahap jek pulak..


































Ni details Makanan yang weols order utk sume staff :

Appetizer :

Hammos : RM10.00





















Falafel : RM10.00





















Main Menu :

Mandy Chicken : RM15.00 nett (Include 1 tin soft drink)

Vegetables Salad+roti arab : RM10.00





















Sebakul roti arab
























Desert :
Mix Fruit Cocktail : RM37.00





















minuman yang disediakan adalah Orange jus(add on) + soft drinks (include dlm pekej)


Yang bestnye setiap gamba sesi hadiah tu mmg ade muka makk yang vogii de vasssii nii..hihi..
nasib la yee..mak jage goodies kat blakang..dari dok tertonggek amek barang, bek makk enterpremm skali..
kehlasss....

Ok, kasi up skit 1 keping :






















Nak lagi ?? zaasss sekeping lgik..

tu dia kak CEKPID kitee...baguzzzzz...:D





















Last but not least, sesi foto beramai-ramai..

Bergambar secara formal..





















Baguzzz tagg..





















Ladiess...





















Kat area shisha pulokk...


























Thx very the much kat Mr Adel - pak arab yang melayan kerenah ladiess bergamba..terlupe plak nak bergamba ngn staff pak arab yang idong mancung + putih melepaks itewww..

Mendongak mendongak weols bergamba sbb si pak arab tu gi panjat kusi semata nak snap..aduh duh duh..ko dah tinggi lagik nak meninggi..saba jek laa..

Layanan sangat superbb..thx a lott..x tau bile lagik nak pi makan kat situ..huhu..

Sekian..panjang lebauu entry kali ni..lengoh tangan den nak milih gamba..

Yours Truly ;P

Wednesday, December 5, 2012

Teaserr!!

Assalamualaikumm...

kasi teaser sikit kat uolss..

jeng jengg jengggg...


Tak sabarrrnyeee..
hope everything goes smoothly..
tema adalah berak cicakk..hihihihi....


Yours Truly ;P

wordless wednesday ::5.12.2012

Assalamualaikum..

Pengubat hati jika berduka dan terluka..


kasi up lagi satuu!




Yours Truly ;P

Tuesday, December 4, 2012

Berjinak jinak

Assalamualaikum..

Nak cakap hobi baru, macam tak...
Saja nak test skill baru la kunun..
Apekah ia??
Ia adalah MENJAHIT...sounds wierd but i have to..
Nak tambah ilmu ke skill tailoring pulak kot..yela dapat jahit baju kurung sendri pon dah bersyukur kot..
Now tempahan boleh tahan kosnya utk sehelai baju..ye dakk??

Memandangkan bantal buchuk si kakak adalah tersangat huduh, maka aku nak mencantikkan ia dgn buat sarung baru..
So mintak tolong mak ajarkan last sunday aritu..
No teori or manual..tp trus ke praktikalnya..
ko mampuuuu?? :D

Memula tengok mak buat :

























Pastu show off diri sendri pulak :

























Ko tengok line benang die..punyelah lintang pukang kann??
hahahaha..1st time try uols..manual pulak tuh..
Sekali tekan berdesup die jalan..mane nak handle kain, mane nak handle benang..
tangan kaki jalan serentak..fuhhhhh...lantokk komeee..
Sesekali mak sound : elok elok kang patah jarum mak tuu..
Ok, aku selute la sesape yg terer jait ni..baru ngadap buat 2 sarung bantal yang bodo bodo jek pon dah bosan..bole??

Ni hasilnya besama tuan empunya bantal :


























Huduh di dalam tapi sangat santek di luar..walaupun benang senget benget tapi iols x sangke plak ends up perghhhh...menjadikk ko..
kekembangan idung seketika mengengok hasilnya..

Tunjuk hasil kat incik hubby, then die ckp : bole laa utk beginners..wohaaaaaa...lgikk kembang sbb incik hubby mmg jarang memuji binik die nii tawwwwww...
plus die pon mmg sorang penjahit jugak
tahap expert..dah maknye tukang jahit tegar, haruslah anaknye mengikutkann??
tapi yang pelik dah kawin 5 thun 1 bju kurung aku die taknak buat..apekahhh!!!
baju melayu die adelah 2-3 kali buat..termasuk abah punye..dapatlah merasa air tangan menantu buatkan bju melayu..

so uolss sumee ,

Tempahan bantal sudah dibuka...sape ade bran nak tempah kat dahkuu???
kah kah kahhhhhh.....

Yours Truly ;P



Monday, December 3, 2012

Aireen Dan Airiel Ke Taska

Assalamualaikum..

Mood adalah sedikit DOWN.

Tempoh bersenang lenang sudah habis. Kejap jek dah 4 bulan.
Ulang-alik ceras-shah alam selama sebulan rasa btol btol sekejap sangat.

Harini kene hantar anak-anak ke neseri.
Yang kakak umah lain, yang adik umah lain tapi di bawah 1 naungan neseri..
Neseri dorang devide ikut peringkat umur, so adek mmg kene berpisah ngn kakak.

Harini amek hapday utk setelkan urusan dorang..mujurlah dah siap2 booking tempat utk adek since preggy aritu.klo x, mmg jgn ko haraplah ade evelebel kt situ..

Pasal KAKAK :

Pagi2 kakak dah cranky takmo gi school..asik dok ckp nak pegi umah atok opah..terpaksa jugak ku pekakkan telinga sambil siapkan adek mangi mangi. Perkara yang x best skali adalah aku terpaksa menipu.
Owhh demm..

Tipu kakak sambil ckp : ok, jap lgik kite pegi umah atok.. kakak gi mandi dulu..
kakak : kakak x payah di school kan mama? adek jek pegi school kan?? - ckp berulang-ulang kali.
mau ko x sedih..pepagi dah kene menipu. klo x ckp cm tuh sah sah la dia akan menangis berlagu sepanjang masa. time tu mulalah segala tocang aku akan naik nnti..so aku decide utk MENIPU demi KEBAIKAN..
x salahkan??

Pasal ADEK :

Adek plak cam biasa mood sentiasa cool sambil isap jari telunjuk ngn jari hantu..
susukan die kenyang2 so nnti nak hantar xdelah merengek nak susu..
siapkan stok susu, bawak warmer skali sbb nak menyenangkan pengasuh nak handle susu mama nnti..
pengalaman pertama uols..dulu masa aireen x risau sgt bab susu sebab pkai susu formula - time tu xde awareness psl EBM ni..-padahal keje dikelilingi oleh staff2 kesihatan..huhu..
tu yang agak merisaukan dan merunsingkan pale otak mama ni..tskkkk...
harap-harap stok yang aku bekalkan tu mencukupi sampai ptg kang..
harap-harap jugak pengasuh handle susu EBM ni dgn sebaik mungkin.
nasib baik pengasuh tu adalah pengasuh yang sama jaga kakak aireen ms kecik kecik..
lege sikit di situ.

kejap2 tengok jam..haih..cepatlah pukul 5.30 ptg..
-think positif yee mama-
Insyllah everything goes smoothly..aminnnn..

harini hapday bole rilek rilek siapkan anak-anak..
Esok?? bersedialah anda bangun subuh sepi'e nak siapkan dorang..
kompom pepagi lagi ketiak dah becak kott..huhu

**entry no pics-mcm bosan plak kan?**

Yours Truly ;P