Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, December 3, 2012

Aireen Dan Airiel Ke Taska

Assalamualaikum..

Mood adalah sedikit DOWN.

Tempoh bersenang lenang sudah habis. Kejap jek dah 4 bulan.
Ulang-alik ceras-shah alam selama sebulan rasa btol btol sekejap sangat.

Harini kene hantar anak-anak ke neseri.
Yang kakak umah lain, yang adik umah lain tapi di bawah 1 naungan neseri..
Neseri dorang devide ikut peringkat umur, so adek mmg kene berpisah ngn kakak.

Harini amek hapday utk setelkan urusan dorang..mujurlah dah siap2 booking tempat utk adek since preggy aritu.klo x, mmg jgn ko haraplah ade evelebel kt situ..

Pasal KAKAK :

Pagi2 kakak dah cranky takmo gi school..asik dok ckp nak pegi umah atok opah..terpaksa jugak ku pekakkan telinga sambil siapkan adek mangi mangi. Perkara yang x best skali adalah aku terpaksa menipu.
Owhh demm..

Tipu kakak sambil ckp : ok, jap lgik kite pegi umah atok.. kakak gi mandi dulu..
kakak : kakak x payah di school kan mama? adek jek pegi school kan?? - ckp berulang-ulang kali.
mau ko x sedih..pepagi dah kene menipu. klo x ckp cm tuh sah sah la dia akan menangis berlagu sepanjang masa. time tu mulalah segala tocang aku akan naik nnti..so aku decide utk MENIPU demi KEBAIKAN..
x salahkan??

Pasal ADEK :

Adek plak cam biasa mood sentiasa cool sambil isap jari telunjuk ngn jari hantu..
susukan die kenyang2 so nnti nak hantar xdelah merengek nak susu..
siapkan stok susu, bawak warmer skali sbb nak menyenangkan pengasuh nak handle susu mama nnti..
pengalaman pertama uols..dulu masa aireen x risau sgt bab susu sebab pkai susu formula - time tu xde awareness psl EBM ni..-padahal keje dikelilingi oleh staff2 kesihatan..huhu..
tu yang agak merisaukan dan merunsingkan pale otak mama ni..tskkkk...
harap-harap stok yang aku bekalkan tu mencukupi sampai ptg kang..
harap-harap jugak pengasuh handle susu EBM ni dgn sebaik mungkin.
nasib baik pengasuh tu adalah pengasuh yang sama jaga kakak aireen ms kecik kecik..
lege sikit di situ.

kejap2 tengok jam..haih..cepatlah pukul 5.30 ptg..
-think positif yee mama-
Insyllah everything goes smoothly..aminnnn..

harini hapday bole rilek rilek siapkan anak-anak..
Esok?? bersedialah anda bangun subuh sepi'e nak siapkan dorang..
kompom pepagi lagi ketiak dah becak kott..huhu

**entry no pics-mcm bosan plak kan?**

Yours Truly ;P

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

paham sgtttttt situasi niii :(

mrs puex said...

iwa : kannnnn???!!

salzahari said...

yeah...sgt tension lps naik cuti bersalin..ini laah...

1) dilemma hantar anak2 gi taska
2) dilema fikir pengasuh handle EBM baik tak, EBM cukup tak

(rasa mcm nak letak je meja keja sblh taska)

akuzle ayu said...

Akak pon kalut mcm nehlaaa pertengahan tahun arituh. Lama sket tune dah ok, alhamdulillah. . Chaiyok!! Khas utk awk..

salzahari said...

Mtak share sikit...

beza cuti bersalin 2 bulan dan 3 bulan...