Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, December 31, 2014

Good Bye 2014, Welcome 2015

Assalamualaikum..



 
Didoakan supaya diberikan :
 
KESIHATAN YANG BAIK
KERJAYA YANG BAIK
KAWAN-KAWAN YANG BAIK
PERSEKITARAN KERJA YANG BAIK
REZEKI YANG BAIK
 
DAN
 
SEMUANYA BAIK BAIK SAHAJA SEPERTI TULISAN TULISAN GAMBAR DIATAS..
 
tiada azam khas,
 
Hari hari aku berazam nak jadi yang TERBAIK untuk SEMUA..
 
Doakan..
 
In Sya Allah..
 
 

Monday, December 29, 2014

Orientasi tahun 1 2015

Assalamualaikum..

29/12/2014.

Hari orientasi tahun 1 di sk ttdi jaya, shah alam. Sekolah yang bakal menjadikan kakak seorang insan yang berjaya. In sya allah.

Hujan turun sejak pagi jam 7.30 am sehingga sekarang (jam 1.30 ptg waktu up entry ni).

Keadaan masa pendaftaran agak kelam kabut sebab ada cikgu yang sepatutnya bertugas terkandas di kg halaman akibat banjir.

Walaubagaimanapun, tahniah kpd guru guru yang memberikan komitment yang tinggi dalam menjayakan hari orientasi  ni evetho berdepan dgn kerenah ibu bapa yang super cerewet/tak sabar/ merungut itu ini.. Rasanya anak anak yg lebih behave kot. (Sempat perati perangai mak bpk yg merungut.rasa mcm nak tepuk je mulut dorang tu..huuu)..

Eksaited lebih..awal awal mamanya prepare bju sekolah kakak.
Datang awal jam 7.30 pagi, pendaftaran blom bukak..so lepak dewan dulu.comey dewan.
Buku tentatif program..

Nama kakak yang ke-37..
Beratur dalam kump 6..
Kosong lagi sbb rmai tak datang lg..hujan kot..
Hujan, maka beratur dalam dewan saje.
Tu kakak tu..dah dpt kawan borak..kipoci sangat kakak ni..hiii .tak pandang mama dah..
While parents kat dewan dengar taklimat,
Anak anak masuk kelas amek pekse utk tentukan kedudukan kelas nanti..
Mama tak kisah kakak kelas memane janji ada kelas..

Alhamdulilah kakak menten tak cranky sepanjang sesi orientasi.
Ada jugak budak budak lain yang nangis beriya sampai maknye kene teman dok dlm kls..
Kakak tadi, dari dalam dewan trus ikut cikgu masuk kelas.. Mama papa dok dendiam dlm dewan di barisan paling depan buat buat tak nampak..
Memasing buat buat kental..haha..
Sudahnya dah selesai urusan taklimat,  bayaran dan buku pinjaman mulalah melilau cari anak dok kelas yang mana 1..
Kekekeee..

Kakak dah selesai exam, sempat melawat kantin je..toilet dan tempat tempat wajib lain blom jelajah lagi..

Is ok..masa naik sekolah nanti baru tour kaw kaw punye..

Dgr cite sekolah tangguh sehingga 12 januari kan??

Thursday, December 25, 2014

Happy birthday yang ke 65 tahun..

Assalamualaikum..

25121948-25122014.

Genap usia bonda tersayang yang ke 65 tahun..

Buat bonda,

Selamat hari lahir.
Semoga Allah swt sentiasa pelihara kesihatan, dipanjangkan umur dan sentiasa nampak sweet sweet sahaja 

We all love u soo much sehingga hujung nyawa kami..

Sekitar majlis sambutan untuk bonda..


Wednesday, December 24, 2014

Hair Cutting di Naluri Hair Studio

Assalamualaikum..

Dah lamaa sangat tak trim rambut kakak..
dah kejung kejung dah ujung rambut die..
nampak sangat mama die sibuk..ehhh bukan mama tp papa yang sibuk sangat tuh..hihihi..

Ni dah nak sekolah, trus tak boleh tangguh tangguh dah.
lagipun kakak akan bertudung ke sekolah. Perintah dari papa.
didik dari awal senang sikit. rela tak rela belakang kira.
tapi ade jugak on off nya.. xpela usaha tangga kejayaan.

Masa kat plaza masalam, shah alam aritu ternampak saloon khas untuk perempuan.
Sebelum ni tak pernah nak perasan ada kedai gunting rambut.adeh!
apelagik, terus la terjah..penat belakang kira. janji setel semua awal-awal.
Kene test dulu kat kakak cemane dorang potong.
kalau ok, baru mama punye turn..heee.. kejam sangat test gunting rambut anak dulu..



Selamat tinggal rambut kejung!

akak comel yang potong..not bad!
yang penting melayu muslimah..heee..

Naluri Hair Studio!
for women only..nice!
hasil, style bob-cut
memang fav mama untuk anknye.

pose wajib dengan adek plak..
tanak mengalah dak kenit nih..
 
 
view dari belakang.
not bad la kan..
 
so sesape yang berdekatan dengan plaza masalam,
yang masih terpinga pinga tercari cari di manakah hair studio yang spesel untuk kaum wanita,
nahhh... Naluri Hair Studio la jawabnya..
 
Sharing is caring rite!
Yours Truly ;P

Tuesday, December 23, 2014

Seribu Satu Macam Perasaan

Assalamualaikum..
 
Alhamdulillah selesai persiapan sekolah kakak..
Tinggal nak tampal lencana, gosok cecantik..
almost 99% done!
 
legaaa sangatt..

 Semoga kakak belajar rerajin ye..
cikgu tanya jgn nangis, cikgu tegur jgn nangis, cikgu marah jangan nangis jugak tau..

Be a good girl, independent person ya.. Mama papa love kakak so much..
 

 
Masa ohh masaaa..
 Kenape cepat sangat berlalu..
my baby girl is grown up soo fast..
 
Ya Allah tolong lindungi dia..
Yours Truly ;P

Friday, December 19, 2014

Main racing racing dalam Mydin Mart

Assalamualaikum..

Selalu tu memang tolak troli kalau nak beli barang.
tapi haritu troli habis plak..
ameklah bakul. bukan amek 1 tapi amek 2 bakul.sorang 1.

Sudahnya dorang main racing racing dalam tuh.
Paling best dorang masukkkan ape yang ada depan mata ke dalam bakul tu...
macam market tu mama papa dorang ade share besarrrrr jee..huhuhu..

Bahagia jeee dorang kutip kutip untuk penuhkan bakul..
mama layan/monitor anak anak je supaya tidak melampau lampau..hahahaa..

Sebelum sampai cashier, sortlah balik..
Psikologi mak bapak time ni kene kuat ye.. jgn nak tempelak tetibe.layankan dulu perangai anak, if dah melampau sangat baru tegur secara berhemah..bagaimana? sila gugel cara nak tambat hati kanak-kanak bawah 5 tahun..

lain anak lain peelnya..kannn???

semangat betul dorang nak menyopping..


 
urut dada mama papa tgk gelagat mereka ni..
 

Yours Truly ;P

Port wajib mandi pantai PD

Assalamualaikum..

Kalau balik kampung husband kat pd mmg tak sah kalau tak mandi laut..
rugi rugi rugi sangat rasenye..

baju mandi bebudak ni mmg wajib stanby..
kalau lupa pon mesti kakak ingatkan suruh bawak..
nampak takk? bebudak ngn laut mmg tak boleh dipisahkan..

mama die, suka sungai lagi..sejuk tak melekit..
tak berpasir pasir..

Lokasi pilihan seisi keluarga adalah di Blue Lagoon, PD
tak ramai sangat orang, ada port redup nak tebar tikar. kami pkai sleeping bag jek as tikar..sume stnby dlm kete.. pelampung pon memang dok diam diam dalam bonet.
paling penting ada kedai makan. senang nak tapau nasi ke, jajan ke..
paling paling penting jugak toilet die..sekarang ni toilet dah renovet..adalah cantik sangat dah..selesa..harapan semoga sentiasa menjaga kebersihan untuk orang awam.

Sebelum dorang semua turun, belikan nasi goreng cina , suapkan semua kasi kenyang dulu.
Dengan papa skali kene suap..hahaaa.. senang keje..







mama macam biasa jadi tukang jaga beg sambil landing landing makan makan makan..
updet fb/instagram...hahahaa...puiii sangat kann??
line tak berapa nak cantek la uols..
 
sesekali tenung laut, dengar bunyi ombak..perghh..mmg release stress btol..



Yours Truly ;P

KampungBoy & KampungGirl

Assalamualaikum..

Bersantai di pantai pengkalan balak, Melaka.
Sorang berbaju kurung dan sorang lagi berbaju melayu..

Kampung Boy dan Kampung Girl sangat tauu..heee..

Tak pasal kene dera ngn mama dorang berfotoshoot tetengah hari panas lepas tu dok mengadap laut..heheee... bukan selalu.. cuaca cantik sangat..

Ni kalau bawak gi perhentian ke redang ke, memang masak budak2 ni mama kerjakan..huhuhu..









 
** tu semua candid moments..
mama just cakap tgk lautt tu canteekk kann..
tak lama lepas tu, soh pusing tgk kemere..
trus la mama zasss zass snap mane yang dapat..
tu adik tu, tak boleh dok diam sekejap pon..ade jek nak buat..hmmm..
5 minit jek pon sbb adik dah rimas pasir masuk dalam kasut..
 
 
Yours Truly ;P

Wednesday, December 17, 2014

Produk Review : Chocholate sedap di Lips Chocolicious

Assalamualaikum..

Aku ni penggemar cekelat tak kira dari jenis ape..semua aku sentap dan santap..
bila makan cekelat tu terasa kenikmatan die lain maciamm woo..

sape tak suka cekelat adalah seorang yang sangat rugi..hahahaa..

aritu berkesempatan membeli cokelat oreo gambar bunga bunga di Lips Chocolicious.
Boleh jugak rekues design-design yang korang gemar. contoh macam bola ke, bunga-bunga ke, plain atau yang ada gambar karton (edible) . semua pon bisa diatur. cuma sediakan wangnya sahaja ya..

Sesuai jugak untuk buat gift untuk kesayangan dan juga serviner untuk sebarang majlis-majlis.
Sebagai pemanis mulut untuk para tetamu yang hadir. kan seronok tuu..

anak-anak?? pergghhh lagi la dorang suka suka suka.

Antara design yang customer tempah di Lips Chocolicious :

dalam coklat ni boleh rekues untuk letak sebiji oreo..
makan cekelat, kunyah oreo..perghhh..mantop!

 


 
Antara tempahan design untuk majlis-majlis keraian/bertunang/hantaran :





 
 



Berminat? tergoda?? ape lagik, jom terjah FB LIps Chocolicious dan blog Lips Chocolicious sekarang! Semua details bagaimana nak order, ada dalam fb.

Kompon anda akan suka suka suka..


Yours Truly ;P

Thursday, December 11, 2014

11122014:: selangor cuti harini

Assalamualaikum..

Selamat menyambut hari keputeraan yang ke-69..
Semoga tuanku sentiasa dibawah lindungan Allah swt..

Daulat Tuanku..
Daulat Tuanku..
Daulat Tuanku..

Terima kasih kerana memberikan cuti khas kepada rakyat selangor..

Yeayy!!

Wednesday, December 10, 2014

Food Review :: Nasi Bamboo Sungai Klah, Perak

Assalamualaikum..

Penah makan nasi dalam buluh betung?? heee..acah je.. dalam buluh comel comel??

tak pernah?? belum pernah? tak tau pon ade nasi buluh??
ke, alaaa lemang la tuhh??

bukan ye, bukan..

Nasi yang kita makan dalam rice cooker tu tp di masak/dikukus dalam buluh terpilih saje..

hohhh.. sempoii beb.. sedapp pon sedapp gilahh!! panas panas plak tuh..

baiklah, uols boleh terjah ke gerai nasi bamboo di sungai klah, perak.
gerai di tepi jalan selekoh nak menghala ke Felda Hot Spring, Perak.
1 setengah jam perjalanan dari kl/shah alam..
Dari highway utara/selatan, susur keluar ke sungkai ye..then cari landmark ke felda hotspring..
dah makan sile check in ke sana..hahahaa.. promote pree..

Mari kita tengok hidangan yang disediakan untuk pengunjung gerai. (secara bergambar)
maap lupa joke down harga setiap hidangan..

sila camkan banner ni.. rasanya takkan berubah dalam tempoh waktu terdekat..heee..
deretan lauk lauk kampung..perghhh..tgk balik boleh terliur plak..
ni la dia nasi bamboo..
1 buluh ni boleh makan untuk 2 orang..tapi aku boleh belasah sorang2..hahaha...
korang pon aku yakin boleh selamber bedal untuk diri sendiri..
diet sila main jejauhh..
 
antara side order yang ada
ayam goreng berempah..serdak tu yang toorrbaikk...
yang ni adalah ayam bunian. antara menu special di nasi bamboo..
katanya resepi perapan ni diperolehi dari orang bunian melalui mimpi.(info dari majalah 3)
anda sila cuba!
ikan talapia bakar

setiap hidangan akan dapat set ulam dan gulai kosong..

tadaaaa...
our table of the day.. ikut napsu nak jek amek bebanyak tapii tak elok membazir..kann??
minuman boleh dibeli di gerai minuman yang disediakan.

 Secara kesimpulan,
makanan yang disediakan memang sedap dan harga pon berpatutan.
tapi awas, lambat sampai maka melopong lah anda..
kebiasaannya waktu klimaks adalah dari jam 12 tengah hari membawak kepada kehabisan buluh tersebut ya..
serius, sesape yang suka JJCM tu sila cuba..
cuma, gerai ni open air dan sila paham bila open air iaitu kepanasannye memang tiptop ditambah makan dengan nasi panas..perghhh...peluh jantan semua boleh keluar..hahahaha..
dan meja yang disediakan agak terhad..
pesanan khidmat masyarakat, nak datang makan, sila datang awal awal jika tidak mahu pulang dengan kekecewaan.
 
Sekian, review ikhlas dariku untuk mu...
 


Yours Truly ;P