Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, May 28, 2014

Wordless wednesday :: 28052014

Assalamualaikum..

Ww::28052014

Saya rindu sangat zaman ini..
Budak budak skang ade ke yang main game cengini?
Ade?ade???

Tuesday, May 27, 2014

Peristiwa isra' dan mikraj

Assalamualaikum..

Untuk renungan kita bersama..
Sharing is caring..

Keterangan secara bergamba mengenai peristiwa isra' dan mikraj..

Sumber gambar : fb

Monday, May 26, 2014

Food Review :: Mee Udang BNO, Sabak Bernam

Assalamualaikum..

Bulan ni bizi kerja luar, kene participate untuk site visit klinik klinik yang disenaraikan untuk projek phis-cps..
Kebetulan team aku kene cover daerah sabak bernam sana..

dah alang alang ke sana, maka marilah pujuk mereka berlunch di pantai Bandar Nakhoda Omar (BNO), Sabak Bernam.. kebetulan last klinik untuk tengah hari tu dekat bebenor ngn pantai BNO..tak pikir dah, ke sana terusss..

Ape yang menarik tertarik kat pantai BNO tu??
haaaa...mee udang die la weii..udang selambak dekat 10 ekorr..
ada menu lain berasaskan udang jugak macam mee goreng udang, mee sup udang..
menu yang taknak udang pon ade jugak..nasi paprik dan sewaktu dengannya..ko tengok jek buku menu yang disediakan tu..hihihi..

aritu aku dah rasa mee udang mak jah, kuala sepetang..result : sedap dap dap..
ni nak try plak mee udang BNO, sabak bernam ..

view dari kedai makan..
4 team dari lain lain agensi bergabung di meja makan..hahaha..
tu diaaaa..dah sampaii dahh...
kuah penuh sepinggan..
zoom skitt..
zoom banyakkk...kasi fokus kt udang...perghhh...
gamba selepas..licin takkk...
result :: sedap dap dap jugak..
siap bungkus bawak balik..hahaha..
aku ni kasi jek ape, telan sumee tanpa banyak soal..
sesape nak ajak aku review food, aku lah orangnye..hehehe..
photo potrait lepas makan..
photo potrait bersama tuan belog..
ecececeee...

p/s : abih jek makan,bertolak menuju ke next klinik utk site visit,trus aku mintak ubat tahan gatal/krim gatal..merasaalahkan makan udang selambak..tp takpe..kesedapan mengatasi kegatalann..gituu.

Yours Truly ;P

Friday, May 23, 2014

Saya adalah bikers kental

Assalamualaikum..

Saya bikers kental..
Saya lagi istimewa sebab saya bole landingg krohh krohh ats tank moto papa saya...

Kental kan saya?
Sile jangan tiru aksi bahaya ni yee...kekekeke...

Nyamann nyee..krohhh krohhh..
Papa tgh pk cemane la nak bawak ank bujang ni..
Risau kang tergolek ke bawah sebab tgh syiokkk landing..

Tengok tu..baekkk punyer peluk tank..

Thursday, May 22, 2014

Event Blogger Movie Day Out :: Preview Filem Animasi Super Squad

Assalamualaikum..
Penghargaan kepada penaja : sticky post sehingga 22/5/2014 jam 11.59 malam..
(new entry plis scroll down down down)

Sabtu lepas (17/5/2014) family mrspuex berpeluang menghadiri preview filem animasi super squad..
anjuran dari Top Blogger Malaysia, mr Broframestone dengan kerjasama syarikat NetCarbon Sdn Bhd..

Tentatif Program :

Lokasi : Cathay Cineplexes the e@curve, Damansara.

Masa : 1.30 - 2.30 petang (Pendaftaran)
Tayangan : Selepas semua blogger hadir 

masa ni la kami antara blogger berkenal kenalan dengan memalu sekali sementara nak setelkan sesi pendaftaran..
mana yang kenal tu banyaklah boraknye..tapi, tak berapa nak borak mane pon sebab memasing bizi ngn anak anak ..sebab syarat utama kene bawak anak anak tengok wayang bersama mak paknya..
kompom haukkk dalam tuu..hahaha...
macam aku, ni 1st time nak bawak tuan kecik tu masuk wayang..tah macam mane la gelagat die kat dalam nanti..
signboard pendaftaran..takde kalu, sume sesat..hahaha..
buku pendaftaran. wajib.
credit pic tu puan mushonline

Sesi Suaikenal Sendirian Berhad :

Masa ni ade beberapa blogger yang aku dah kenal join skali..ai is seronok seronok sangat hokey..
last minit call pon dorang ON jugak..terharu beb..terharu..tenkiu kengkawanku Puan Izwa ngan Puan Mush yang berjaya datang last minit ke lokasi..

blogger lain yang dah kenal adalah Puan Mamavogue ngn cik Nami Namia..

Blogger yang baru ku kenal kat situ : Mr PCL , Fana , * tu pon tak sempat nak tegur tegur..hahaha..ai is pemalu ya hamat...senyum dari jauh jek kot..sibuk berkejaran bersama anak bujang..phewwww!!!

bukti bersama blogger pn Izwa ngn pn Mush

bersama blogger pn mamavogue

aireen bersama uncle PCL..hahaha..sempat uncle menyelit skali..
Sebelum masuk wayang ada taklimat skit dari broframestone ngan game jawab 2 soklan..
kendian, sesi berfoto secara berjemaah blogger bersama penganjur dan team crew super squad..

bro tengah bg briefing

bloggers dan family..
pic credit to cik Fana..tenkiuu..dapat la jugak family mrspuex masuk dalam gamba ni..hahaha..
family mrspuex bersama maskot Danny..

lain lain gamba selfi weols sile terjah blog broframestone

Sinopsis Filem Animasi Super Squad :

Kisah Supersquad The Movie bermula sekitar tahun 2413 yang mana Supersquad merentas masa ke tahun 2013 apabila sebuah armada makhluk asing menyerang bumi. Walaupun pasukan tentera bumi yang diketuai Laksamana Aaron pada mulanya berjaya menumpaskan armada itu, namun ratu makhluk asing sudah menukar taktik dengan membuka portal ke zaman kini menyebabkan pasukan tentera bumi dihapuskan oleh tsunami masa.
Pasukan Supersquad berjaya merentas masa ke tahun 2013 sebelum sempat dimusnahkan oleh tsunami masa. Pada zaman kini, mereka terhempas di pinggir sebuah kampung dan terpaksa menyamar sebagai sebuah kumpulan rock kapak yang tersesat ke kampung sambil menunggu kapal dibaiki oleh robot mereka. Di sini, Supersquad berdepan dengan sesuatu yang tidak pernah mereka jangka iaitu hidup cara kampung.
Supersquad bertemu dengan Mat yang menceritakan kepada mereka mengenai satu ramalan purbakala empayar Nagasakti iaitu apabila langit menjadi hitam, makhluk dari kegelapan angkasa akan memusnahkan bumi.
Pada masa sama, ratu makhluk asing membuat persiapan terakhir untuk menetaskan berjutajuta telur yang mengandungi askarnya. Apabila Mat diculik oleh makhluk asing, Supersquad bergegas ke KLCC dan menyaksikan kapal induk makhluk asing sedang turun dari langit.


Antara watak watak yang ada dalam filem animasi super squad :


Super Squad
shasha (Elza Irdalynna)
Alan ( Marina Tan)
Elly (diana danielle)
Blinq (Radhi Khalid)
Danny (Dafi)
Kapten Aaron (Aaron Aziz)
Mat &Dragon Lord (Amran Ismail) bersama Super Squad

Aksi belakang tabir oleh artis semasa pembikinan memasukkan suara :


Dafi & Diana
Aaron Aziz
Diana & Aaron
Crew NetCarbon Sdn Bhd bersama maskot Super Squad..
Terima kasih banyak banyak diatas jemputan dan goodies yang ohsemm..

Haaa...Apakah kaitan Mat dengan ramalan purba itu? Dapatkah Supersquad menyelamatkan bumi dan ayah mereka daripada kemusnahan makhluk terbabit?

Saksikan filem animasi ini di seluruh Malaysia pada 5 jun 2014 nanti di pawagam yang berhampiran anda. Kompom, anak anak anda akan suka dengan cerita ni..

Terjah tau jangan tak terjahh..


Akhir cerita, nah tengok trailer dari Super Squad ni..
katon cakap bahasa kelate, Donut ada dijual di RnR Marikh, ko hadeee??hahahah..
Layann....




Yours Truly ;P

Wednesday, May 21, 2014

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html
Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.

p/s : saya dah join..korang jom join..

Yours Truly ;P

Food review::Dip n Dip @ecurve

Assalamualaikum..

Bahana minum kopi memalam, sudahnya mata buntang sebuntangnye..

Maka, marilah kite up 1 entry ringkas..
Bab makan makan..

Dan..
(Still utang entry preview muvee supersquad anjuran broframestone untuk blogger..plis takenote!!) Lepas ni sy kasi up yee..

1st time try dip n dip .. Menengok orang makan, jiwa memberontak gak nak try..plus sume berasaskan cekelat yakni feveritoo hamba..

Tapikan..utk 2-3 bln skali ok la..klo nak tetiap mggu mmg nazak poket aku ngn laki aku..plus ianya tak la brapa nak kenyang tp mahall boleh tahan..

Setakat kudapan lepaking ok lah..makan dengan anak mmg bukan pilihan keluarga..hehehe..itu pendapat aku laa..

Ni lah kedainye..di ecurve damansara..

Closeup dipndip..

Order sortofcrepe menu..
Tajuk sebenar lupe..
Rm17.++

Ada order air jugak, 
teh ais shake (Nama sebenar xtau jugak)
Rm9.++
X sempat nk amek gamba sebab dah mula berebut nk makan ngn anak..hahaha..

Pose bersama modelku memang wajib..

Die konker sorang okeh!!
Order pon 1 ni je kongsi 4 orang..
Nak test market..
rasa? Sedapp la cekelat die..
Tp mr hubby aku ckp lempeng jee..
Buat bebanyak kt umah pastu tepekkan coklat cair..dah siap..
Soalan: rajin kee isterimu ni nak buat?
Rajin ke isterimu nak deco deco cenggini..
Feel tak mari laa buat kt umah kenn..
Hehehe..

Kesimpulan:
Sape penggemar cekelat mmg wajib try...sedakkk gilerrr..

Monday, May 19, 2014

Mothers day and teachersday celebration

Assalamualaikum..

Jumaat lepas 16052014 tadika aireen ada buat sambutan mothersday dan teachersday..

Only mama invited..hahaha...papa sile pegi keje..mama nak berjimba bersama sama..

Juadah adalah secara potluck..bagus sebab mama mama bole bertukar makan makan..jimat kos pon ye jugak..sikit sikit lelama jadi banyakkkk makanan..

Diy dari teachers..nicee..

Morning greeting..

Nyanyi lagu teachers n mama..
Tajuk tak tahu..kami dengar je..

Then khalifah bagi present kat mama memasing yang hadir sama..
Mama yang x dpt datang, balik nnti khalifah bagi..

Next, acara mak n anak..
Anak pakaikan selendang kt mama..
Ni hasil aireen..kalah uolss..xpe..next time kite terai lagik ok..

Then acara berkumpulan mama mama pulak..
Musang berjanggut katenye..
Memang berjanggut kami nak asingkan menatang ni..but its was really fun..

Tengok tu berebut sume nak buat..sebab nak menang..hahaha..

My team..kami menang ok..clap clap clap..

Hasil selepas jadi bini musang berjanggut..
Phewww..

Sesi pas hadiah kt teacher pulak..
Ni teacher yun..

Hadiah untuk teacher ila..

Hadiah untuk teacher jannah..

Hadiah untuk teacher mah..

Ade selit selit game tambahan..
Sesi bontot sape paling laju duduk..hahahha....

Teacher yang diamanahkan untuk mendidik khalifah kecil kami..
Thank you teacher!

Teachers bersama khalifah dzulliman..

Khalidfah aireen with teachers..

Mama bersama khalifah..
Enjoyyy sangat..
Sume sporting..

Penutup adalah sebahagian hidangan dari teacher dan mama khalifah..
Macam macam ada..
Were are really had fun..
Next, kite buat outdoor pulak boleh?