Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, August 28, 2014

6th years Photo Session

Assalamualaikum..

Harini kat skool kakak ada photo session..

teacher wassap gambar grup..lupe sangat nak soh snapkan gamba sorang sorang..haiihh..

tunggu gamba siap nanti..baru aku show off kt sini.. 6 tahun dah grad..mak kau dulu tadika bergambau reramai trus takde baju baju..pkai baju tadika mcm baju sek agama tu jek..

beriya si kakak mintak mekupkan.. maknye pon beriya dan gigihlah lukis muka die pepagi.
siap suruh papa hantar ank bujang kt neseri dulu..sib baik si bujang tu ok..naik moto sape tanakkan??
kang kalau ade skali..mmg tak jalan la keje mekup aku tuh..dok ngadap die tantrum pepagi..

becakk ketihak oo nak melayan..

nah sekeping gamba gojess si kakak.. 2 orang bunga dikelilingi 7 orang kumbang..kiikikikiii..

*apedaaa bahasa..**



Yours Truly ;P

Wednesday, August 27, 2014

Wordless wednesday :: 27082014

Assalamualaikum..
Wordless wednesday
Twin baby, kurniaan istimewa dari Allah untuk orang yang istimewa..
Presenting my bff's(khaty) twin babies.. 7 months old..
Baby aqil(on my left) dan baby adli(on my right)
gambar atas, my bff ija
gambar bawah, urs truly..hihi..
weols amek aura nak twin babies..eyhhhh....

dah macam bukan wordless wednesday pulakss..
lantokk..

Friday, August 22, 2014

Hari Berkabung Malaysia #22082014

Assalamualaikum..
Hari bersejarah : 22082014
 
Berat mata memandang ,
 berat lagi bahu yang memikul
Semoga ahli keluarga yang telibat tabah menghadapi dugaan dan ujian ini
 
 
#AlFatihah
#SalamTakziah
#PrayForMH17
#NationalMourningDay
#AllahKnowsBetter
 
Moments Of Silence @ my Opis :
Photo captured by team ITJKNS - mr Naz Mohhzim
 


 
pic credit to mama balqisqistina
 
 
 
InstaVideo :






Yours Truly ;P

Thursday, August 21, 2014

Pengesahan pendaftaran darjah 1 tahun 2015

Assalamualaikum..

korang yang anak nak darjah 1 tahun 2015 dah buat pengesahan ke belum?? korang akan terima surat dari sekolah yang berjaya..
tarikh mula sahkan adalah pada 1 Ogos 2014 hingga 30 Ogos 2014..
plis take note ye..

tarikh buat rayuan ke sekolah yang dipilih bermula 1 September 2014..

Semalam amek leave untuk selesaikan urusan pengesahan pendaftaran anak darjah 1..
pegi sekolah berjemaah dengan suami dan anak anak..saje bawak aireen untuk bagi die feel alam persekolahan..saja jugak bawak si kenit airiel waid tuk utk havockan suasana..hahaha..kesian pulak nak hantar ke neseri.. aku ni jenis kalau cuti time weekdays, walau ada hal mesti nak bwk anak2..

acaner nak deting berdua?? hentikanlahh yee.. not my type nak tinggal anak anak..
bak kata suami, masa dorang keciklah kita boleh berjalan dengan dorang..nnti dorang dah besar, dah ada kehidupan sendiri, taknak dah nak berjalan ngn kita..haa time tu,  kita nak deting sampai lebam pon tak kisah.. * i keep that words, hubby..kalau i panjang umur..kalau pendek umur, u deting sorang yo..
**melalut**

submit segala dokumen yang diperlukan untuk pengesahan dia..

lain dokumen dah setel cuma gambar pasport jek takdak..
semalam jugak pegi tangkap gambar pasport aireen kat giant sek 13 tuh..


selesai satu masalah..

SK Taman Tun Dr Ismail Jaya, Shah Alam

pose wajib kat signboard.. ni keje mak kau la ni..kasi jemur anak tgh panass..

pose lagi..kesiann dorang kene dera ngn mama..hahaha..

yang ini laaa...
tak mau bergerak gerak..
gigittt jugak die nih..
Seriusly, aku belom ready 100% mental,fizikal dan emosi untuk menghadapi alam persekolahan anak anak..beruntungnya kawan2 aku yang dok dekat sekolah, dok ngn parents..tak yah pikir transport, transit dan sewaktu dengannya.. time time ni la terpikir sekolah rendah kt belakang rumah mak abah kat ceras baru tu.. mak ada offer soh anta kt situ tapi aku taknak susahkan dorang..masa ni la dorang nak rest..

Banyak benda kene prepare :
1) transit sekolah
2)van/bas sekolah
3)duit belanja - boleh ke die membeli belah
4) kene siapkan bekal ke?
5)keselamatan pegi/balik dia
6)pergaulan dia kat sekolah
7)perlu ke hantar sekolah agama belah pagi sebab sek rendah belah petang

haishhh...banyakkk laaa..

ok ,ok.. keep calm dan lets go with the flow..

bertenang..bertenang..

Tuesday, August 19, 2014

Surprise kek untuk birthday papa

Assalamualaikum..

15082014 birthday untuk papa pulak..

2 birthday dalam 1 bulan.. sib baik adik bulan 7 tu pon adik terkeluar 4 hari sebelum bulan 8..kalau tak, bulan 8 jugak la die..memang papa dorang bajet nak semua anak bulan 8..pppffttt..

Buat simple untuk family kecik aku kat rumah lepas keje..plan sorang sorang uols..
cuma present die aku mintak kawan deliver ke opis die..sebab hadiah tu aku beli dari kawan aku tu..nak mintak poskan tp die willing nak cod trus ke opis husban aku sebab nak jumpe skali..time kasih kawan..
tu pon surprise untuk die..huhuhu... baikk tak binik die..baikk takk?? kikiiki...

balik keje trus amik kek yang aku order dari mama kawan aireen..
ni pon plan terkejut2..sib baiklah mama kawan aireen willing nak buat..
die tanye nak kek cemane, so aku jawab bedal jek la kek ape janji kaler merah putih..
tanak susahkan die sebabnye aku mintak last minit..maka aku folo je ape design die nak buat..
i trust on her..

dann tadddaaa ni kek die..



simple and i loikee it soo much..
tq fren..

letak kt meja trus jadi gini..cehh..
ni mukadimah jek ni..ko tunggu last entry..hahaha..

ni la orangnye yang tambah art kat kek..

 Ade kisah yang terjadi masa menunggu papa dorang balik.. yang ni aku buat entry khas yee..hihih...

Happy birthday, Love..
ni je yang adindamu mampu bagi..
nak bagi lelebih, tgh bulan kannnn..

potong kek bertiga..

up lagi 1 gambar..

bebudak ni yang eksaited sebenarnya..
sesi suap suap anak dan bapak..
sumbat kek kt papa tu dik..hehee..
wefie family potrait..
wajib..
haaaaa...ko tengookkk...
yang ini art and deco sepenuhnya umpama main game fruit ninja kt dlm hp tuh..
keje si anak bujang while mama sibuk kt dapur, papa sibuk updet status kt fb..
patutlaa senyappp tak bunyi..upernye tangan dok berjalan..


Yours Truly ;P

Sambutan Birthday Aireen di Tadika Dzulliman

Assalamualaikum..

11082014 aritu besday kakak Aireen.. alaa semuaorang dah tau kot..dah canang kt fb aku dah..
sambut kecil kecil kat tadika dzulliman pada hari yang sama..sambut dengan kawan kawan die..
majlis stat lps opis hour dalam jam 5 petang.. hi tea time..
senang sikit..nak buat pagi takut terkejar2..tak dannn.. aku pon nak interprem skali kan..better buat petang..parent yg amek anak pon bole join skali..gituu..
aku amek hapday nak uruskan goodies utk kawan2 die..

menu semua disediakan oleh teacher..aku just bawak kek n goodies je..
kebiasaan kalau ada sambutan birthday, menu biasa akan bertukar jd spesel skit..

alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar walaupun hujan turun dengan maha lebatnya..
sejukkkkk sikitt..

Goodies untuk kawan kawan aireen :

memandangkan masih syawal maka ada la duit raya sikit utk kawan kawan die..

semua DIY jee..


Hari kejadian :

tempah kek frozen untuk kakak..
die tak tau ada kek untuk die..terkejut2 die..
sukaa aku tgk anak hepi..

mee goreng sedap by teacher jannah..
2 kali masak uolss..tak cukup..hehehe..
hujan katenye..

teacher ila goreng kopok..
while teacher yun n teacher mah bizi arrangekan kawan kawan aireen sementara preparation dibuat..
 

kakak aireen bersama kek..kawan kat belakang tu kawan mengusik die..hehehe..
 

Happy Birthday Sayang Mama!

kawan kawan yang ada petang tuh..
 
sesi potong kek..
takde lilin tiup tiup yee..ini gaya muslimah..
protokol tadika dzulliman..just nyanyi lagu bebeday..
hihi..
gambar blur pulakss..

taraaaa....ni die menu spesel dari teacher untuk aireen..
ayam panggang..
sedappp gilakkkk...
licinn..
 
Family potrait itu wajib..
thanks to teacher yun for this lovely picture..
 
 Sesi penyampaian hadiah :

sesi bagi hadiah buat kat umah je..
 

cam biasa, adik jadi diktator..
hadiah kakak secara otomatik jadi hadiah die..
kakak pegang paperbag je..
sabarr kakak yee..
 
 
 
Overall, anak happy mama puashati
biar simple janji ikhlas untuk anak..
hhehehe..
jutaan terima kasih kepada semua teachers yang supporting, anak anak khalifah yang happy dan juga ibu bapa yang datang memeriahkan majlis khalifah kecil kami..
Hanya Allah yang dapat membalas jasa anda semua..



Yours Truly ;P

Friday, August 15, 2014

Raya pertama di KCB

Assalamualaikum..

Hari raya setiap tahun aku akan ada di umah mak mertua.. tengah hari skit akan shoot ke ceras..lepas tu balik semula ke port dickson..dah rutin 7 tahun dah.. abah n mak sangat memahami keadaan anakanda mereka..tiada istilah tahun ni belah aku, thun depan belah suami pulak..tak de tak de yee..
sebab tu tetiap tahun akan sama rata..badan kami akan ada di dua tempat pada hari raya pertama..

komplikated?? lantakkk ..janji aku dapat tgk muka mak abah pada hari raya pertama..

kalau ko nak rasa mcam aku pegi cari anak tunggal..hahahaha...rasekan..

but is ok.. everything goes smoothly.. yang penting cara ko orang pompuan handle emosi yee.. ini WAJIB..kalau tak kental macam aku sila tarik diri awal awal..soal siasat bakal suami korang sebelum nak kawin..huhuhu..*salah satu tips perkahwinan*

Tahun ni mak abah berdua jek beraya..anak sulong ke Terengganu, anak tengah ke port dickson, anak bongsu ke pulau indah, klang..

Tahun ni aku sorang je balik..adik tak balik..kalau dulu asal aku ke ceras, adik akan folo skali..abang aku? die akan selang setahun.. so selang setahun la kami akan jumpe die..

sesampai aku kat ceras, tgk kezen kezen belah mak dah sampai.. dorang ziarah kubur arwah opah kat kubur ceras baru sana.. then terus akan singgah beraya ke rumah mak.. tetiap tahun macam ni..
masa bujang dulu memang happening pening lalat la semua..seroooonooookkk bak hangg..
tapi bila memasing dah kawin maka semua schedule akan secara rasmi akan bertukar..

nah layan kegembiraan kami bila pestime beraya bersama monopod..hahaha..
selfie manjang semuaorang..

kezen kezen aku yang datang..
 
kezen dan anak buah

kami dengan tema SELANGOR..hahaha..
striking giler kaler memasing..


tema treffik light..
tahun ni ramai pilih color block kot..
menyerlah semua orang..
berpinauu bijik mate..



tapikann..
 
paling sadisss tak sempat nak snap gamba mak abah..
sebab abah dah tukar uniform pkai baju pagoda..
mak plak tak nak bergamba sebab baju comot basah basah katenye..sabarr jek laa..
 
dah petang lps asar aku bersalaman ngn mak abah TANPA drama airmata sebab sesi kite simpann dulu.hihihi.. tak cukup korum..
then terus shoot ke port dickson balik..
 
tapi jgn risau..tunggu kemunculan sesi home studio kami..
hahahaa..surprise takkk??
 
 
kisah raya pertama aku di KCB (kg cheras baru ) yang simple tapi penuh bermakna..
 


Yours Truly ;P

Selamat Hari Lahir!

Assalamualaikum..

15082014 - genap si dia 33 tahun..
sebelum sebelum ni sebuk nak sama tahun ngan aku eventho kami beza setahun jek..ye la besday aku bln 5 dah bertambah 1 angka..tapi die menten tak tambah tahun smpai la harini..maka, harini baru la die tua setahun dari aku..sabarrr jelaa..

tapi tak pe, aku tetap muda dari die..ngeh ngeh ngehh..

Entry khas untuk die dengan ucapan :

Happy Birthday, Love!
May Allah Bless u All The Time..
Wish to be a Healtier and wealth, wealth and wealth person..
Aminnn..heheee..
Nah gambaq selfie die..tak susah nak cilok gamba..pi fb die melambak gambaq selpi die..
hahahahaa...

selpi ni yang aku berkenan ..

nampak sopan dan macho katenyee...kuang kuang kuangg..






Yours Truly ;P

Thursday, August 14, 2014

Stall concept untuk jamuan raya di opis 2014

Assalamualaikum..
Harini ada sambutan syawal kat opis.
Yang best 1st time buat stall concept..memang bagus sebab tak berebut nak beratur.. Time beratur tu pikir pikir mesti sampai turn aku tinggal serdak..hahaha..kejamkan???..makan pon tercekik cekik sebab nak kejorkan menu yang lain.. Yang tamak haloba tu hangkut bebanyak kumpul lepas tu meratapi sebab perut dah full tp makanan melambak..kan dah membazir.
Tahun ni free and easy..makan sambil santai.. Rileks skit ahkak nak makan makan.. Menu pon banyakk sampai x berkesempatan nak mkn nasi..sempat la ku tapau..hahaha...
Majlis sederhana tapi meriah..enjoyyy...
X banyak snap details majlis sebab sibuk makan makan dan makan..hahaha..
 
stall yang ada :
 
bahagian pengurusan - tema nelayan..menu rojak buah dan buah buah tempatan
bahagian kesihatan awam - menu satay haji samurai
bahagian pergigian - laksa utara torrbaikk
bahagian farmasi - cendol dan minuman
bahagian perubatan - lemang, nasi impit, rendang ayam, kuah kacang
bahagian keselamatan dan kualiti makanan - kuih muih
 
catering  - nasi minyak dan lauk pauk..
Lepaking kt stall sendiri, stall buah buahan bahangian pengurusan..konsep kami adalah bini bini para nelayan..hehe..
 
Ni stall bhgn perubatan..
Lemang, rendang, nasi impit, kuah kacang..
 
Ni stall pengurusan..rojak buah n buah buahan tempatan..buah import takdak haa..
 
Ni stall bhgn kesihatan awam..dorang menang stall tercantiks  
Jual satay haji samurai katenyr..hehe..
 
Crowd yang hadir..
 
Ni makanan aku..rojak buah dann..
 
Laksa utara.. 2 pinggan aku makan..hahah..
 
Last skali photogediks ngn adik adik unit aku..
Ahkak dah kertu dik non..hahaha..
 
Girlss in da house..ni masa sesi mengemas dan menapau lauk lebih..sebab tu la aku pkai slipa jepung jek..tak tau plak nak berfotogediks..lantokk..

Overall.. Perut kenyang sokak hati..