Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, August 15, 2014

Raya pertama di KCB

Assalamualaikum..

Hari raya setiap tahun aku akan ada di umah mak mertua.. tengah hari skit akan shoot ke ceras..lepas tu balik semula ke port dickson..dah rutin 7 tahun dah.. abah n mak sangat memahami keadaan anakanda mereka..tiada istilah tahun ni belah aku, thun depan belah suami pulak..tak de tak de yee..
sebab tu tetiap tahun akan sama rata..badan kami akan ada di dua tempat pada hari raya pertama..

komplikated?? lantakkk ..janji aku dapat tgk muka mak abah pada hari raya pertama..

kalau ko nak rasa mcam aku pegi cari anak tunggal..hahahaha...rasekan..

but is ok.. everything goes smoothly.. yang penting cara ko orang pompuan handle emosi yee.. ini WAJIB..kalau tak kental macam aku sila tarik diri awal awal..soal siasat bakal suami korang sebelum nak kawin..huhuhu..*salah satu tips perkahwinan*

Tahun ni mak abah berdua jek beraya..anak sulong ke Terengganu, anak tengah ke port dickson, anak bongsu ke pulau indah, klang..

Tahun ni aku sorang je balik..adik tak balik..kalau dulu asal aku ke ceras, adik akan folo skali..abang aku? die akan selang setahun.. so selang setahun la kami akan jumpe die..

sesampai aku kat ceras, tgk kezen kezen belah mak dah sampai.. dorang ziarah kubur arwah opah kat kubur ceras baru sana.. then terus akan singgah beraya ke rumah mak.. tetiap tahun macam ni..
masa bujang dulu memang happening pening lalat la semua..seroooonooookkk bak hangg..
tapi bila memasing dah kawin maka semua schedule akan secara rasmi akan bertukar..

nah layan kegembiraan kami bila pestime beraya bersama monopod..hahaha..
selfie manjang semuaorang..

kezen kezen aku yang datang..
 
kezen dan anak buah

kami dengan tema SELANGOR..hahaha..
striking giler kaler memasing..


tema treffik light..
tahun ni ramai pilih color block kot..
menyerlah semua orang..
berpinauu bijik mate..



tapikann..
 
paling sadisss tak sempat nak snap gamba mak abah..
sebab abah dah tukar uniform pkai baju pagoda..
mak plak tak nak bergamba sebab baju comot basah basah katenye..sabarr jek laa..
 
dah petang lps asar aku bersalaman ngn mak abah TANPA drama airmata sebab sesi kite simpann dulu.hihihi.. tak cukup korum..
then terus shoot ke port dickson balik..
 
tapi jgn risau..tunggu kemunculan sesi home studio kami..
hahahaa..surprise takkk??
 
 
kisah raya pertama aku di KCB (kg cheras baru ) yang simple tapi penuh bermakna..
 


Yours Truly ;P

2 comments:

Yun Sing said...

Waa.. busynya satu hari travel banyak-banyak tempat ^^"

Ismi Ana said...

Satu hari raya kedua2 belah. Wow. Tu yang merah kuning tu. Selangor selamanya. Keh keh keh. ><