Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, August 21, 2014

Pengesahan pendaftaran darjah 1 tahun 2015

Assalamualaikum..

korang yang anak nak darjah 1 tahun 2015 dah buat pengesahan ke belum?? korang akan terima surat dari sekolah yang berjaya..
tarikh mula sahkan adalah pada 1 Ogos 2014 hingga 30 Ogos 2014..
plis take note ye..

tarikh buat rayuan ke sekolah yang dipilih bermula 1 September 2014..

Semalam amek leave untuk selesaikan urusan pengesahan pendaftaran anak darjah 1..
pegi sekolah berjemaah dengan suami dan anak anak..saje bawak aireen untuk bagi die feel alam persekolahan..saja jugak bawak si kenit airiel waid tuk utk havockan suasana..hahaha..kesian pulak nak hantar ke neseri.. aku ni jenis kalau cuti time weekdays, walau ada hal mesti nak bwk anak2..

acaner nak deting berdua?? hentikanlahh yee.. not my type nak tinggal anak anak..
bak kata suami, masa dorang keciklah kita boleh berjalan dengan dorang..nnti dorang dah besar, dah ada kehidupan sendiri, taknak dah nak berjalan ngn kita..haa time tu,  kita nak deting sampai lebam pon tak kisah.. * i keep that words, hubby..kalau i panjang umur..kalau pendek umur, u deting sorang yo..
**melalut**

submit segala dokumen yang diperlukan untuk pengesahan dia..

lain dokumen dah setel cuma gambar pasport jek takdak..
semalam jugak pegi tangkap gambar pasport aireen kat giant sek 13 tuh..


selesai satu masalah..

SK Taman Tun Dr Ismail Jaya, Shah Alam

pose wajib kat signboard.. ni keje mak kau la ni..kasi jemur anak tgh panass..

pose lagi..kesiann dorang kene dera ngn mama..hahaha..

yang ini laaa...
tak mau bergerak gerak..
gigittt jugak die nih..
Seriusly, aku belom ready 100% mental,fizikal dan emosi untuk menghadapi alam persekolahan anak anak..beruntungnya kawan2 aku yang dok dekat sekolah, dok ngn parents..tak yah pikir transport, transit dan sewaktu dengannya.. time time ni la terpikir sekolah rendah kt belakang rumah mak abah kat ceras baru tu.. mak ada offer soh anta kt situ tapi aku taknak susahkan dorang..masa ni la dorang nak rest..

Banyak benda kene prepare :
1) transit sekolah
2)van/bas sekolah
3)duit belanja - boleh ke die membeli belah
4) kene siapkan bekal ke?
5)keselamatan pegi/balik dia
6)pergaulan dia kat sekolah
7)perlu ke hantar sekolah agama belah pagi sebab sek rendah belah petang

haishhh...banyakkk laaa..

ok ,ok.. keep calm dan lets go with the flow..

bertenang..bertenang..

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

banyak benda nak fikir kann??? Ash mula sekolah 2020...hu hu hu, tapi Mummy dia dah mula fikir macam2 dah...

Ismi Ana said...

Waaa..Aireen bakal darjah 1 rupenye. Hihi.. Seronok betul si kecik tu posing sampai tak mo gerak2 dah. :D