Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Tuesday, January 19, 2016

Kids Wall Climbing at Putrajaya Challenge Park

Assalamualaikum..

Ahad lepas saja ajak anak anak try aktiviti baru.
panjat dinding.
lokasi kat putrajaya challenge park. nama melayu taman cabaran.
best!
anak anak hepi!

dah mahir nanti boleh ikut mama panjat bukit.
dah expert, kite up masuk hutan panjat gunung pulak.
baru laa keluarga maskulin.
gituuuuu...

papa tinggai umah.jaga umah jaga pinggang elok elok.

kekekekekeee..

*teruk dah mak kau ni..*

jom layan dorang jadi spiderkids!
1st time bawak and mama sangat impress!!

kakak selamber jee..
tapi adik gayat skit. takpe, kecik lagi.


Dinding beginner.
1st time kite try yang ini dulu.
Berjaya.


Gelagat adik. memang kelakarr..
nak cuba tapi gayat..
dah panjat-panjat, lepas tu tergantung.
sibuk la jeritt mamaaaa mamaaa!!
suruh angkat die bawak turun.


Berjaya. tu pon kakak stenby tunggu kat atas.
pembakar semangat konon!
gelabah betol anak bujang nih...

kakak up step 2.
berjaya!


up lagi kat dinding paling tinggi di antara dinding-dinding yang ada.

beautiful step up!

berjaya dengan penuh gayanya.

take 5!
take a break.
take a photo!
kerja rutin mama kaauuu!!

sambung balik naik secara berjemaah.
adik tu gaya je lebih.. tapi takat tu je la die..
yang penting, gaya. mutu. keunggulan.
hahahahaa..
comel!

kakak dah nak smpai ke puncak.
adik. naik jatuh naik jatuh..
last last die berlari naik tangga tunggu kakak kt atas.
cheat boy!

nah layan video kakak. 1st time pegi tapi macam dah expert je ..
kipidap girl!
baka mama banyak meresap dalam kakak ni kot..hahaha..
A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on


A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on


A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on


seronok pulak tgk dorang panjat dinding.
next time kita datang sini lagi ye.
free boleh pegi banyak kali..
hahaha..

cuma dewasa je kene bayar rm5 kot sekali main..
teringin plak nak try hat dewasa punye..sabarr sabarr..

naik sorang tak best, kene kumpul team baru syiokk!!

ok, masuk dalam list dulu..
yeehaaa!!

-mrspuex-

Monday, January 11, 2016

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

Assalamualaikumm..
saya dah join!
jom join sama sama..



Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.



Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama



Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.



Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.



Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.





SENARAI HADIAH PEMENANG



*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama



*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua



*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga



*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN



-Like facebook penaja.



www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia

www.facebook.com/BabyOutletDotMy

www.facebook.com/ResepiMakananBayi

www.facebook.com/IbuHamilMenyusu




-Follow instagram penaja.



@thebabystoremalaysia

@octo_kids



-Follow Blog penaja



Baby Malaysia



-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.



-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.



-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.



<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

<br />

<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">

</div>

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari <b><a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a></b> dan <a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"><b>The Baby Store</b></a> selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.<br />

<br />

<b>Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama</b><br />

<br />

Sebuah <a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank">Kedai Bayi Online</a> yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti <a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank">Tommee Tippee</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank">Philips Avent</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank">Quinny Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank">Halford Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank">Aldo</a>,&nbsp;<a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank">Hauck Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank">Umma Lacto</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank">Ummie Milky Rich</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank">Mamom</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank">EveLove Breastpump</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank">ScratchMeNot</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank">Susu Kambing Wildan</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank">Sparco Car Seat</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank">Baby Ultra Hannah Baby Wrap</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank">Koopers</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank">Freemie</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank">Minyak Kelapa Dara D'Aura</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank">Gugu Swaddle Pod</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank">Tropika&nbsp;Baby Herbal Cream</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank">Maxi-Cosi</a>&nbsp;dan banyak lagi.<br />

<br />

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. <b><i>Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran</i></b>.<br />

<br />

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.<br />

<br />

<br />

<b><span style="color: #cc0000;">SENARAI HADIAH PEMENANG</span></b><br />

<br />

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama<br />

<br />

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua<br />

<br />

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga<br />

<br />

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)<br />

<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>

<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>

<b><span style="color: #cc0000;">SYARAT-SYARAT PENYERTAAN</span></b><br />

<br />

<b>-Like facebook penaja.</b><br />

<br />

<a href="http://www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia">www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/BabyOutletDotMy">www.facebook.com/BabyOutletDotMy</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/ResepiMakananBayi">www.facebook.com/ResepiMakananBayi</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/IbuHamilMenyusu">www.facebook.com/IbuHamilMenyusu</a><br />

<b><br /></b>

<br />

<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">

</div>

<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">

</div>

<b>-Follow instagram penaja</b>.<br />

<br />

<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/thebabystoremalaysia" target="_blank">@thebabystoremalaysia</a></b></span><br />

<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/octo_kids" target="_blank">@octo_kids</a></b></span><br />

<br />

<b>-Follow Blog penaja</b><br />

<br />

<a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a><br />

<br />

<b>-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.</b><br />

<br />

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.<br />

<br />

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.<br />

<br />

<center>

<div style="background-image: url(&quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari &lt;b&gt;&lt;a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;/b&gt; dan &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"&gt;&lt;b&gt;The Baby Store&lt;/b&gt;&lt;/a&gt; selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Sebuah &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank"&gt;Kedai Bayi Online&lt;/a&gt; yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank"&gt;Tommee Tippee&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank"&gt;Philips Avent&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank"&gt;Quinny Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank"&gt;Halford Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank"&gt;Aldo&lt;/a&gt;,&amp;nbsp;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank"&gt;Hauck Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank"&gt;Umma Lacto&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank"&gt;Ummie Milky Rich&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank"&gt;Mamom&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank"&gt;EveLove Breastpump&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank"&gt;ScratchMeNot&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank"&gt;Susu Kambing Wildan&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank"&gt;Sparco Car Seat&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank"&gt;Baby Ultra Hannah Baby Wrap&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank"&gt;Koopers&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank"&gt;Freemie&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank"&gt;Minyak Kelapa Dara D'Aura&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank"&gt;Gugu Swaddle Pod&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank"&gt;Tropika&amp;nbsp;Baby Herbal Cream&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank"&gt;Maxi-Cosi&lt;/a&gt;&amp;nbsp;dan banyak lagi.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. &lt;b&gt;&lt;i&gt;Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SENARAI HADIAH PEMENANG&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SYARAT-SYARAT PENYERTAAN&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Like facebook penaja.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/BabyOutletDotMy&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/ResepiMakananBayi&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/IbuHamilMenyusu&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;b&gt;-Follow instagram penaja&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@thebabystoremalaysia&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@octo_kidz&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Follow Blog penaja&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY BABY MALAYSIA BERSAMA THE BABY STORE DOT COM DOT MY.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;center&gt;<br />

&lt;div style="background-image: url(&amp;quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&amp;quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;"&gt;<br />

&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;center&gt;<br />

&lt;/center&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tinggalkan link entry di kotak komen &lt;/span&gt;&lt;b style="text-align: left;"&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank"&gt;di entry ini&lt;/a&gt;.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tarikh tutup pada &lt;b&gt;31 Januari 2016&lt;/b&gt; jam &lt;b&gt;11.59 malam&lt;/b&gt;.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;Semoga berjaya semua..&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

sekian..&lt;/center&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

<div>

<br /></div>

<div>

<br /></div>

</div>

</div>

<center>

</center>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;"><br /></span>

<span style="text-align: left;">- Tinggalkan link entry di kotak komen </span><b style="text-align: left;"><span style="color: #cc0000;"><a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank">di entry ini</a>.</span></b></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;">- Tarikh tutup pada <b>31 Januari 2016</b> jam <b>11.59 malam</b>.</span><br />

<span style="text-align: left;"><br /></span>

<span style="text-align: left;">- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.</span></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;">Semoga berjaya semua..</span></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<br />

sekian..</center>

</div>





- Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.


- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua..


-MrsPuex-

Water Rafting At Gopeng Perak

Assalamualaikum..

Cabaran adrenaline seterusnya.
Sambungan dari aktiviti mencabar adrenaline 20.12.2015 aritu.
refer Abseiling .

Lepas Abseiling, lunch (lauk kampung yg sangat sedap!) then proceed kepada 2nd aktiviti.

White Water Rafting.

Seriusly memang sepanjang kat sungai tu aku berdoa tanpa henti..
hahahaha... baru sedar yang aku ni memang panik kat dalam air.
layan rapid by rapid rasa macam mati hidup semula.kah kah kahhh..

tapi memang bestt gileehh walaupun nyawa macam nak tercabut.
suara mcm nak hilang asik menjerit jerit bila kene redah rapid paling hardcore..

kerja gila!

tapi memang aku akan ripit lagi. depends pada masa dan ongkosnya.

biar saja gamba menerangkan betapa ohsemnyee aktiviti nan satu ni..
tercekik tercekik aku telan ayor!

lunch dulu sebelum xtvt ke2.
lauk kampung. sambal ikan keli, sambal ayam. pucuk paku masak lomak cili padi. hotdog. tembikai.
licin! lapar lapar, kene hidang lauk mcm ni memang paling win laa..


briefing dulu.penting ni..

kusyuk memasing dengar briefing dari abang amy, the guider.

belajar terms dan gerakan penting dari guider bila kt dlm boat nanti. tak buat maka terpelanting la ko dalam sungai nanti..hahaha..

#paddle forward
#back paddle
#hold on
#BummBumm 
#paddle hi5!


selesai melepasi level water confident di mana sorang sorang kene hanyut dalam air deras gileeee nak tgk tahap konfident memasing dalam air. masa ni la aku dpt tau yang diri aku panik air.. terkapai kapai kelemasan aku dibuatnya.. cuaakkk siottt!! tapi alhamdulillah masih hidup lagi..kah kah kahh..

me in action!
layan rapid by rapid..
berdoa sepanjang masa okeh!!
jerit 'makk makkk makkk' sambil telan ayor toksah nak cakap aahh...
sian makk..tersedakk tersedak laa beliau kt umah..
hahahaa..

senyum sorang sorang tau bile terkenang balik..

rapid dabel decker! bertingkek tingkek!
melekat semuorang..hahahaaa...

terbenam!

feel relief sebelum mengadap rapid seterusnya,,.
kemain aku buat peace,. padahal dalam hati toksah cakap la deborrr diee..
selagi tak smpai kemsait, selagi tu laa hati tetap deborr..


last but not least!!

PUAS HATI WEIII!!!

nah video sikit untuk live version!








A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on


more adventures xtvt to come!
2016- back to nature.

may Allah ease everything.. aminnnn..


-MrsPuex-



Saturday, January 9, 2016

simple bbq di malam tahun baru 2016

Assalamualaikum..

sambut tahun baru dengan buat simple bbq kat umah bersama jiran jiran yang evelebel.
malas nak berpusu pusu, berhimpit2 tgk bunga api tgh2 malam.so kitorang decide utk party makan makan je kt umah..
plan mengejut siangnya..
pup pap pup pap trus ajak gi beli bahan2 kat giant seksyen 13 je. semua anak anak dipoolkan kt umah ct (tengah). hubby dia jadi baby sitter while kami dok shopping..

beli yang ready made je..senang keje kami.
sedap pon sedap.
just ayam dan kambing.
no ikan, udang, sotong sebab kami malas nak siang/ bersihkan.
semuanya nak mudah je..hehehee...
our menu.
ayam, hotdog, kambing (perap dgn sos bbq ja sbb yg readymade dah abis licin.), jagung beli siap dlm peket, homemade coleslow, homemade mashed potatos,brocoli, baby carrot.
kenyang semua orang.
in the making.
terliur plak tgk gambar ni..huhuu..
selpi while waiting for the ayam/ kambing siap bakaq.

ayam tunggu untuk dingap.
all ready!
bismillah.

simple but sweet!
yang penting get together.

emmm..bile nak repet lagi ni..jagung bakaq memang power!
3 ketul aku sorang telan..hahaha.

-mrspuex-

Thursday, January 7, 2016

Kecewanya Aku!

Assalamualaikum..

Seriusly rasa kecewa, rasa down, rasa bodoh sangat!

hmmmmm....


sebab tak dapat selesaikan homework math aireen darjah 2.
sebab homework tu ada gambar SEMPOA di mana mama memang la buntuu habis mcm mane nak kira dan bagi jawapan!

otak tepu. otak jemm. otak hang.

mak tak tau , anak lagiii la tak tau..

jalan penyelesaian, siap gugel/youtube tu pon mcm bodoh lgik nak bagi jawapan kt anak..
last last soh die jawap ngn cikgu esoknya..

anak pon tido dengan muka hampa.
betul-betul rasa bersalah yang amat sangat!

maknye gosok baju sekolah anak pon muka dah cembeng.
maknye susun buku/ beg anak untuk esok pon muka cembeng.


Kecewa tauuuu!!!


sebab menatang ni la buat maknye down teramat sangat.
pernah belajar dgn kawan cina dulu..tapi duluuu laa zaman sekolah..
laa nii kalau tanya memang ku menatap sajee laaa..

haishhh!!!


-MrsPuex-

Wednesday, January 6, 2016

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535. 

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist


Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini

Senarai Hadiah Hebat

Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula

Senarai Peserta Hebat




-MrsPuex-

Tuesday, January 5, 2016

back to school : Airiel Qaid at kindy

Assalamualaikum..

harini 1st day airiel qaid at his kindy.
lamaaa sangat bercuti maka, meragam toksah cakaplaaa..
anak manja die ni..
becak gak la tiak mak die nak handle..stress pon ups and down okeh!
dzuliman puncak perdana masih menjadi pilihan hati. 
masih tido masa hantar kakak ke kafa.
seronok pulak jadi housemama untuk 2 harini..
tapi untuk stay kekal selamanya. kene tggu pencen gak kot..
mana nak cekau Rm Rm Rm nanti kalau mamanye benti keje..hmmmm
impian setiap wanita untuk pekerjaan yang satu ni..
beruntung bagi sesiapa yang dh dpt tittle ni..

as usual, moody moody moody.
lagii moody bila mama snap gamba die mcm ni..kahh kahh kahhh..

masuk kindy masih moody taknak tgk mama tapi main tetap main..
aktiviti untuk hari pertama.
his friends.

harapan mama,
semoga anak mama yang ucuk anje timang tinggi tinggi sampai ataih atap nie menjadi seorang insan yang cekal.

berjaya dunia akhirat.
diberikan kesihatan yang baik.

jauhhhhhh lagi perjalanan awak ni..


aminnn!

Monday, January 4, 2016

dah mula sekolah untuk sesi 2016

Assalamualaikum..

sekejap je rasa..
harini dah mula sekolah.
harini semua pon dah mula rutin alam persekolahan.
parents sibuk.
jalan jem.
sekolah pon jem..
semua amek cuti..

tahun ni aireen darjah 2. so wat lek wat peace je.. mama pon cuti 2 hari compare dgn last year seminggu terus.berkampung kat sekolah..

tahun ni just nak monitor transportation.kat sini transportation memang mencabar.. maklumlah sekolah anak berbatu batu jauhnya..mengadap jem lgi..
so pilihan harus kene betul.

persiapan persekolahan?

persiapan paling simple untuk aireen.
kasut sepasang je sebabnya last year punye baru beli bulan 11.. nanti bulan 3 or 4 akan beli lg sepasang. 
yang ini, dok compare nape adik xde baju sekolah macam kakak..nape barang kakak lagi banyak?? dan bertubi tubi soklan lain.
mama? bertabah jee laa..

alhamdulillah tahun ni aireen masuk kafa.
semangat dia nak pkai kain kaler hijau.

masih harum masih bersih..

antara yang datang awal.
semangatt!!
with her best buddies..
tapi best buddies die darjah 3..

adik harini cuti demam.
balik hantar kakak, buat painting je kat rumah.
cepat sihat ye adik.
esok boleh pegi school pkai kasut sekolah baru.

remain tadika dzuliman.
*gambar masa daftar last week*