Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, January 11, 2016

Water Rafting At Gopeng Perak

Assalamualaikum..

Cabaran adrenaline seterusnya.
Sambungan dari aktiviti mencabar adrenaline 20.12.2015 aritu.
refer Abseiling .

Lepas Abseiling, lunch (lauk kampung yg sangat sedap!) then proceed kepada 2nd aktiviti.

White Water Rafting.

Seriusly memang sepanjang kat sungai tu aku berdoa tanpa henti..
hahahaha... baru sedar yang aku ni memang panik kat dalam air.
layan rapid by rapid rasa macam mati hidup semula.kah kah kahhh..

tapi memang bestt gileehh walaupun nyawa macam nak tercabut.
suara mcm nak hilang asik menjerit jerit bila kene redah rapid paling hardcore..

kerja gila!

tapi memang aku akan ripit lagi. depends pada masa dan ongkosnya.

biar saja gamba menerangkan betapa ohsemnyee aktiviti nan satu ni..
tercekik tercekik aku telan ayor!

lunch dulu sebelum xtvt ke2.
lauk kampung. sambal ikan keli, sambal ayam. pucuk paku masak lomak cili padi. hotdog. tembikai.
licin! lapar lapar, kene hidang lauk mcm ni memang paling win laa..


briefing dulu.penting ni..

kusyuk memasing dengar briefing dari abang amy, the guider.

belajar terms dan gerakan penting dari guider bila kt dlm boat nanti. tak buat maka terpelanting la ko dalam sungai nanti..hahaha..

#paddle forward
#back paddle
#hold on
#BummBumm 
#paddle hi5!


selesai melepasi level water confident di mana sorang sorang kene hanyut dalam air deras gileeee nak tgk tahap konfident memasing dalam air. masa ni la aku dpt tau yang diri aku panik air.. terkapai kapai kelemasan aku dibuatnya.. cuaakkk siottt!! tapi alhamdulillah masih hidup lagi..kah kah kahh..

me in action!
layan rapid by rapid..
berdoa sepanjang masa okeh!!
jerit 'makk makkk makkk' sambil telan ayor toksah nak cakap aahh...
sian makk..tersedakk tersedak laa beliau kt umah..
hahahaa..

senyum sorang sorang tau bile terkenang balik..

rapid dabel decker! bertingkek tingkek!
melekat semuorang..hahahaaa...

terbenam!

feel relief sebelum mengadap rapid seterusnya,,.
kemain aku buat peace,. padahal dalam hati toksah cakap la deborrr diee..
selagi tak smpai kemsait, selagi tu laa hati tetap deborr..


last but not least!!

PUAS HATI WEIII!!!

nah video sikit untuk live version!








A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on


more adventures xtvt to come!
2016- back to nature.

may Allah ease everything.. aminnnn..


-MrsPuex-



3 comments:

idzwa kamaruddin said...

memang tak join laaa mcm ni..uhuks..jiwa iolls memang tak laaa..

Uncle Zuan said...

pergh best giler!

teringin beb nak try.

tapi masa selalu tak kena.

adehhh

::EIDA:: said...

wahh best gile!!