Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Friday, January 30, 2015

Idea Bekal Ke Sekolah

Assalamualaikum..
 
Bila anak dah mula sekolah, hati ni mulalah pikir apee laa nak masak untuk bekalkan kat dia kat sekolah nanti ye??
Eksaited melimpah ruah sehinggalah terbeli buku IDEA BEKAL KE SEKOLAH ni..
Senang. Tak yah perah otak nak mikiokan apekah resepi hari hari untuk anak kesayangan.
 
Tapi, memandangkan anak daraku sekolah rendah belah petang, maka ku pandang sepii jek buku ni..
Time weekdays jek la sepii sebab tak leh nak bekalkan die ke sekolah. tengah hari dah stanby makan siap siap kat tempat transit. sudahnya bekalkan duit jek la untuk dia shopping makanan kat kantin..
 
Sedih tu sedih jugak tapi nak buat cemaneee... kang prepare awal awal pagi tapi nak makannya belah petang..risau pulak basi.. pastu xkan nak suruh teacher kat transit tu panaskan bekal plak kan??
macam menyusahkan orang pulak..
 
Sudahnya resepi ni ku stanby utk hari cuti/ wiken di rumah..
memang berbaloi baloi sangat uolss..
tak dapat buat resepi untuk bekalkan anak, kita godek untuk makan di rumah..
 
 
parcel yang diterima pon macam comell jekk..macam kiutt jekk..
alahaiii... suweet sangat tau sis azian ni..
 
beli 2 unit buku.
satu menu ala barat
satu menu asia..
nampak tak eksaitednya di situ??
 
ditambah pulak tandatangan khas dari sis azian..
Allah..teruja sangat weii..
 
 
 
setiap buku plak tuhh ada tandatangan..
sayang btol nak kepak kepakkan buku ni takut rosak..
hahaha...dasat btol..
 
 
Ok, jom tinjau resepi comel comel dengan design yang tersangatlaah comel gilerr dari sis azian nih..
patutlah digelarkan malaysian food blogger..
 


 
bagi sesiapa yang nak merasa keterujaan seperti apa yang ku rasa ini,
silalah contact sis azian. nah details seperti di bawah :
 
 
Puan Azian Hasan
(Malaysian Food Blogger)
Mobile : 011-15139882
 
 
Orite mama's out there,
 
selamat BERBENTO!!!
 

Thursday, January 29, 2015

Penyelamat Telefon

Assalamualaikum..
 
Aritu lcd barai..kluar line hijoo ditambah pulak dengan garis garis smpai wallpaper muka anak sume mcm hulk hogen..
sebab ape jadik begitu?
sebab masa aku mandi, hp yang elok duduk atas meja, tetibe si anak bujang amek letak kt lantai dan dipijak pijak, dihenyak henyak siap lompat bintang kt atas telefon tuh..apee?? die ingat tu matt yang game menari menari kiri kanan depan belakang tuh ke?? pitamm mak tau takk??
macam mane boleh tau?? kakak la yang merepot..
Rabak rm200 gi repair...poket papa dorang la rabak..heeeee..
 
gambar sebelum dan selepas dibaiki.
sihat semula.
Semalam petang..
balik keje tetiba anak bujang berkejaran rindu sgt kt mak eyhh..lari trus peluk kaki..trus barang yang ada kt tgn bertaburan jatuh.jatuh ke jalan tar.. Retakk trus skrin hp (mcm dlm gambar). aku yang kat tepi kereta tergamam tak kata ape dah..nak ku luku, itu anak...sabarrr sabarr sabarrr..
 
 
Hati panas tp anak punye hal diam jek laa..repot kt suami trus suami cek..rupernye just screen protector je pecah..baru ku tahu aritu tokei tu pkaikan trus glass screen protector kasi gagah perkasa skit.. cuakkk ingatkan lcd skrin yang baru repair tak sampai sebulan hancur..adoiii..
 
Fuhhh..
Leegeee... Sib baik skrin cantekk lgi..nanti nak beli patern yang sama jugaklah.. mudah dan yang paling ia selamat..

hmmm... baru bercite cite nak grab i pong six pelas ataupun note 4.. arghhhh!!! 

Tuesday, January 27, 2015

Segmen bloglist Feb-Jun by Cik Manis

Assalamualaikum..

http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/01/segmen-bloglist-februari-jun-by-cik.html
 
saya dah join..
 
support rakan blogger yang lain..
 
jom join..tamat 30 Januari 2015.
 
Klik gambar untuk join juga..
 
 

Yours Truly ;P

Monday, January 26, 2015

Khalifah Parenting Course by Tadika Dzull Iman

Assalamualaikum..
 
Sabtu (24/1/2015) lepas berkesempatan pergi ke program Khalifah Parenting Course anjuran tadika dzull iman. ramai juga parents dari tadika dzull iman cawangan lain yang hadir sama..weols dari cawangan puncak perdana.
Penuh la 1 dewan tuh.. penuh dengan anak anak juga..hahaha..
Anak boleh je tinggal kt neseri tapi aku decide nak bawak skali..
biorr sama sama belaja ngn mak bapak..
 
padahaallll mainnnn sajeee..
 
mintak maap lah kepada parents yang jiwa kaco dgr suara budak budak..
 
 
 
qu putih, qu putih baruulaaa putihh..
femes dah tredmark ni..heee...
kemainnn sgt suami aku ni posing..hishhh!!!!
 
 
1 moree picture of that day..heeee..
 
Sedikit hand out dari pihak penganjur...
 
our 1st penceramah..banyak tips2 yang diperolehi..
gain knowledge in parenting skills..
to be a good parents..
ini anak duduk dendiam konon konon kusyuk sangat laa..
padahalll 5 minit jek pon dok kt kerusi tuh..
selebihnya dok belakang sekali join kakak ngn kawan2 main..
main yang senyap senyap..contohnye tab..hahaha..
lepas tu datang balik kat mama sebab nak makan..
ohh aku bawak bekal mihun goreng +air kotak sebab anak anak aku akan jd buas kalau tiada makanan di sisi..gituuu... seludup makanan masuk dewan demi anak...ko mampuu...hahah
sambil dgr ceramah, sambil suap anak..sangat mak mak kan kitee???
 
mama sibuk nak dgr ceramah,
die pulak sibuk soh mama tangkapkan gambar die..
 ' mama, mama, angkap gamba owidd! 
ohhh sonn!!

ni yang sempat saya sedut dari penceramah tuh..
ustazah kt luar yg tolong tuliskan..
 
 
tak berapa nak dapat ayat tuh? nah iols translet ke tulisan rumi :
 
boy : Allahumma faqqehu fiddin, wa allimhu ta'qwil
girl : Allahumma faqqehha fiddin, wa allimha ta'qwil
ramai/satu family ; Allahumma faqqehna fiddin, wa allimna ta'qwil 
 
cara : letakkan tangan kita kt ubun-ubun anak then bacekan ayat tu...
in sya allah.. dengan izin Allah.
 
kalau nak lembutkan hati suami boleh jugak tp buat time die tgh berdengkur..
if buat sambil die tgk tv, kompom nnti die ingt kite nak mandremkan die..kah kah kahhh..

My Blogshop Update :: AQAQ e-Store

Sponsered Post. Scroll Down For New Entry.

Assalamualaikum..

Anda semua sihat??

wahhh.. kemain mukadimah tuan belog nih yee..

Ok, saje nak khabarkan bahawasanya AQAQ e-Store dah update beberapa stok baru..
Khass untuk frozen lovers!

Antarnya adalah :
Yang lagi best, untuk soft toys tu uols boleh beli secara combo dengan harga paling comel hanya di AQAQ e-Store sahaja seperti gambar di bawah :

Combo 1 : RM50 termasuk pos

Combo 2 : RM 50 termasuk pos

Combo 3 ; RM55 termasuk pos

Sementara stok masih ada ya.. stok yang ada sangat limited..
Boleh dijadikan sebagai hadiah untuk si comel. pasti mereka kegembiraan dapat hadiah dari mommies / daddies dorang..wahhh....eksaitednye!!

Apelagik, jom terjah :

FB : https://www.facebook.com/aqaqestore
Blog : http://aqaqestore.blogspot.com/

atau whatsap 014.9712982


Yours Truly ;P

The Reason I'm Still Alive

Assalamualaikum..

This is the reason that im still alive!

cewaahhh..ayat bombastik sangat keennn..


pemanas hati dan juga penyejuk hati mama papa..
pegi giant je tp kemain nak berspek bagai..paling tak tahan, pakai seliper jepun kakak punye dulu..
katenye, 'injammm jeee' ..amboiii ko dik..

entry pendek jo sebabnye gua sibuk. biziest monday..

catch u later dude!


Yours Truly ;P

Friday, January 23, 2015

Aerobik Di Opis Sahaja

Assalamualaikum..

Minggu ke-2 kami beraerobik.

Rasa bertuah sebab dapat beraerobik di opis sendiri.
Rasa bertuah sebab ada instructor bertauliah yang willing nak buat kelas aerobik kat opis.
Rasa bertuah sebab ianya adalah FREE .. cuma, terpulang kat diri sendiri la nak join ke idok..
Rasa nak sihat, sila join. rasa banyak alasan, sila duduk jauh jauh..

Aku memang sentiasa angkat tangan if ada kelas. Kelas depends pada instructor. if she say yes, ada lah kelas. if die ada hal luar/mesyuarat, maka dok dendiam kt opis la..nak erobik sendiri mmg idok le kan..kang salah step, nayaa badan..

paling penting jimat duit shopping setiap waktu lunch hari jumaat.
start 12.30 pm smpai 1.45 pm. rest kejap then masuk keje balik. ok la tu kan..
Risau nauuu busuk masam? haaa kau bawak la towel mandi kejap kt toilet..tak pun ko semburlah perfume sikitt..xde sape nak cium ko kt opis laa...




 
 

thank to all yang bagi full komitmen untuk aerobik di opis kita.
once a week pon jadik laa kann???
Mak mak sihat, keluarga bahagia... ewaaaaahhhh!!!!


Yours Truly ;P

Moment Semalam

Assalamualaikum..

Cerita Semalam.
Amek kakak balik dari sekolah. Tugas utama dari 2015 smpailah ke tahun wawasan 2021 nanti..hahaha
tetibe tersampai awal pulak.
so lepak dalam sekolah jalan jalan melawat kawasan..
Tak lama lepas tu murid murid ada aktiviti sukan lite lite di perkarangan sekolah.
Lama tenung gelagat dorang. comel sangat.
ada yang main badminton, main bola sepak, main kejar kejar.. aaaahhhh.. so cutee.. dorang ni semua dalam darjah 2 dan 3 je..darjah 1 dok dendiam dlm kelas dulu..belum masa lagi nak riadah mcm abang kakak dorang.



Haishhhh...
Rindu pulak kite dgn zaman sekolah.. Happy happy enjoy enjoy..


Yours Truly ;P

Wednesday, January 21, 2015

Mitsubishi Electric - Change For Better

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya berkesempatan hadir ke Mitsubishi ElectricSeminar For Bloggers baru baru ini bersama beberapa blogger yang diadakan di pejabat Mitsubishi Electric di Petaling Jaya.


Matlamat utama adalah untuk memperkenalkan produk-produk elektrik keluaran mereka kepada bloggers untuk dipanjangkan kepada umum. Sebelum ini, saya akui saya pon tak berapa familiar dengan produk dari mitsubishi electric ni melainkan produk kereta yang ohsem dari Mitsubishi..cewaaahhhh...

 
Semua produk produk keluaran Mitsubishi Electric ni tertera logo pelabelan kecekapan tenaga. Inilah kelainan kepada pengguna.  


Kami diperkenalkan dengan 5 produk mesra pengguna iaitu :

Air Conditioner





- easy clean : senang diselenggara dan dibersihkan. jimat. tak perlu bayar lebih panggil orang luar bersihkan aircond di rumah lagi. *rujuk gambar diatas. tak sampai 10 minit dah selesai buka dan pasang semula. wanita pon boleh buat juga. senang kann??



- Nano Platinum Filter : penapis berbentuk 3D memberikan permukaan 3 dimensi lebih luas untuk perangkap habuk, antibakteria dan nyah bau. lebih advance dari penapis konvensional yang lain.

Refrigerator




 

Peti sejuk dari Mitsubishi L4Grande ni mempunyai kapasiti yang besar - jimat masa. boleh muat stok selama 1-2 minggu uols. Selain itu, ianya adalah mesra alam dan mempunyai ciri vitamin factory technologi serta penyejuk beku dibahagian bawah peti sejuk.

Lain-lain info penting adalah :
  • Inverter Compressor
  • Multi Fan.
  • Neuro Fuzzy System.
  • Pelabelan Kecekapan Tenaga 5 bintang
  • Jaminan 10 tahun untuk kompressor.

Electric Fan




Kipas angin Tatami Fan Mitsubishi ini direka kkas dengan ciri keselamatan premium mengunakan bahan tidak mudah terbakar, perlindungan sekali ganda untuk fius arus tinggi dan kepanasan. Safety purposenya adalah sangat tinggi.
 
Lagi satu, kipas angin ni mengandungi 16/18' bilah yang lebih besar di pasaran.

kami mencuba sendiri kipas angin ni. dan ternyata ianya sangat berangin angin tau. sejukkkk jeee..
terpegun seketika..ecewahhhh...

Ventilation Fan



Direka khas dengan oil-catcher dan beberapa ciri lain iaitu :

- Exhause type
- Operates quietly
- Energy efficient
- Easy to clean


nampak tak? bab bab easy clean ni memang wanita pon boleh try ok..
Untuk makluman, Mitsubishi Electric akan memberikan 3 tahun warranty motor untuk kipas dan ventilation produk.

Hand Dryer

 
 
Hand dryer jet towel ini direka khas dengan mengutamakan beberapa ciri-ciri seperti :

- Quick drying 3-6 second with airflow rate between 80m/sec
- antimicrobial material
- designed for alcohol cleaning
- quiet operation
- instantly warm heater
- brushless DC motor


Yang best sekali, setiap produk diperkenalkan kepada kami melalui kaedah permainan. Bila ada permainan, maka ada habuannya kan?? yesss.. setiap yang hadir semua bawa pulang hadiah kemenangan masing masing.. tqsm MITSUBISHI  ELECTRIC!!

Aplikasi Mobile Apps Mitsubishi Electric!
 
Terkini !
 
Mitsubishi akan memperkenalkan aplikasi Mobile app Mitsubishi akan dilancarkan untuk smartphone untuk pengguna Smartphone. Ohsem ke idokk!!.. boleh design keluasan sendiri mengikut kesesuaian untuk produk seperti peti ais untuk rumah anda tau.. bertambah ohsemm uolss...
 
Apps ini boleh dimuat turunkan bermula:
  • Versi android pada pertengahan Januari 2015.
  • Versi iOs pada penghujung Januari 2015.

Last but not least, jika anda berminat boleh terjah sendiri di showroom mereka. dekat saje. area avon sebelah federal highway tu untuk tengok sendiri dengan mata anda.


Sekian.

Gambar oleh : blogger akubio

tqsm broframestone kerana sudi menjemput saya. jangan serik jemput lagi ye..heee...

Friday, January 16, 2015

Dah repeat 2 kali pembelian produk bbcreamSQB

Assalamualaikum..

Testimoni aku sebagai pengguna. Entry ikhlasku untuk tokei SQB..

Alhamdulillah sangat berpuas hati tau dengan #bbcreamSQB ni..
Sebab tu aku dah repeat 2 kali pembelian uols..

Pembelian pertama beli secara COD dengan kak jeng kat peedee.


rujuk entry lepas >> http://mrspuex.blogspot.com/2014/11/interprem-dalam-entry-blogger-femes-kak.html

Pembelian kedua adalah melalui pos.harini order, esok sampai dah...lepas solat trus calit #bbcreamSQB ni..hee..senang sangat uols.


iols pakai No2 - natural.
dapat free gift pin shawl.

  
segar tak muka iols?? tu pin tu terus cocok kt shawls..
gambar ini tak edit tau..kemera pandang depan iols memang sedeyyy sikit..hmmm..

sinaran pagi bersama #bbcreamSQB..
yang ni pon tak edit jugak.
 
ececehhhh...
gojes bukan??
terima kasih SeqyBeauty kerana memperkenalkan produk ini kepada saya..
 
Sebab ape saya suka dengan produk ini?
sebab ianya keluaran penuh bumiputera, anak melayu kita.
sebab ianya berasaskan air - ringan untuk muka.
sebab ianya senang nak dibersihkan.
sebab ianya tidak mengotorkan tudung/shawl dahku.
sebab botolnya sangat comel. muat masuk dalam beg mekap.
sebab ianya best laaa..
nak tau rasanya di muka korang? sila la try sendiri..
 
dengar cerita dah ada tambahan no 1 - fair
no 3 - brown
owhh..ada cleanser skali
 
untuk maklumat lanjut mengenai produk ini from A to Z ,
boleh visit blog :
 

Yours Truly ;P

1st Mini Cash Giveaway 2015: www.bubblynotes.com

Assalamualaikum..
Berjaya menjoinkan diri untuk giveaway sis farah..

klik SINI untuk join jugak

Pandangan saya tentang blog sis farah ini adalah :
 
1.Blog tentang lifestyle and parenting tips
2.Blog yang banyak bercerita tentang anak bujang beliau yang comel iaitu baby Ash
3.Dalam blog ni banyak jugak tips2 selain parenting info yang kita boleh sedut untuk dijadikan rujukan.
4. Emmm..ape lagik eyh?? blog yang kiut jugak ni.. sekiut tuannya..heheee... *kipas wei kipass*
 
sekian, terima kasih..
 
korang kalau nak join boleh klik link kt atas tu ye.. jom sapot rakan alam maya..
teringin nak buat giveaway jugak ni..ewahhh..
 
luv,
-mrspuex-

Thursday, January 15, 2015

Berdeting di Salon Rambut

Assalamualaikum..
 
Cerita semalam.
Ada masa yang terluang (gab between masa rehat dan masa nak balik) sementara nak tunggu jam 615 petang tuh maka, marilah deting deting..
bukan selalu. ianya adalah jarang jarang jarang dan jarang sangat ok..
So, lets grab the chances..hahahaa..
 
Orang lain deting deting, makan makan..
weols deting pegi salon..
 
Weols terjah ke TY Hair & Beauty Unisex Salon.
Lokasi di Tingkat 2, Space U8, Bukit Jelutong Shah Alam.
 
 
Ni pintu Masuk.
Unisex Salon dan jgn risau ada ruang untuk muslimah jugak.
incik suami kt depan, iols kat belakang..
 
Ni la tokeinye..kak yatie.
sweet kan??
selesai semua siap borak panjang sebab akak ni dulu bukak kedai belakang opis aku.
ni dah jejak kasih pulak..ape lagi..panjang la ceritanyaa..
dulu kedai dia nama cleopatra seksyen 9 nun..
sesape yg rindukan beliau, sila terjah ke space u8 ni yee..
heheee...
promote pree..heeee..
 
Tadaaaa...
our new fresh hair treatment..
tu style baru incik suami..
ala..potong n basuh jeekk pon...
aku punye style? oppss hanya tontonan incik suami jeww okeh..hihiiii.. 
 
Sekian..
 
*nak pergi sekolah kakak amek bantuan rm100 merangkap skodeng waktu rehat die..*
doakan aku kental yee..