Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, January 26, 2015

Khalifah Parenting Course by Tadika Dzull Iman

Assalamualaikum..
 
Sabtu (24/1/2015) lepas berkesempatan pergi ke program Khalifah Parenting Course anjuran tadika dzull iman. ramai juga parents dari tadika dzull iman cawangan lain yang hadir sama..weols dari cawangan puncak perdana.
Penuh la 1 dewan tuh.. penuh dengan anak anak juga..hahaha..
Anak boleh je tinggal kt neseri tapi aku decide nak bawak skali..
biorr sama sama belaja ngn mak bapak..
 
padahaallll mainnnn sajeee..
 
mintak maap lah kepada parents yang jiwa kaco dgr suara budak budak..
 
 
 
qu putih, qu putih baruulaaa putihh..
femes dah tredmark ni..heee...
kemainnn sgt suami aku ni posing..hishhh!!!!
 
 
1 moree picture of that day..heeee..
 
Sedikit hand out dari pihak penganjur...
 
our 1st penceramah..banyak tips2 yang diperolehi..
gain knowledge in parenting skills..
to be a good parents..
ini anak duduk dendiam konon konon kusyuk sangat laa..
padahalll 5 minit jek pon dok kt kerusi tuh..
selebihnya dok belakang sekali join kakak ngn kawan2 main..
main yang senyap senyap..contohnye tab..hahaha..
lepas tu datang balik kat mama sebab nak makan..
ohh aku bawak bekal mihun goreng +air kotak sebab anak anak aku akan jd buas kalau tiada makanan di sisi..gituuu... seludup makanan masuk dewan demi anak...ko mampuu...hahah
sambil dgr ceramah, sambil suap anak..sangat mak mak kan kitee???
 
mama sibuk nak dgr ceramah,
die pulak sibuk soh mama tangkapkan gambar die..
 ' mama, mama, angkap gamba owidd! 
ohhh sonn!!

ni yang sempat saya sedut dari penceramah tuh..
ustazah kt luar yg tolong tuliskan..
 
 
tak berapa nak dapat ayat tuh? nah iols translet ke tulisan rumi :
 
boy : Allahumma faqqehu fiddin, wa allimhu ta'qwil
girl : Allahumma faqqehha fiddin, wa allimha ta'qwil
ramai/satu family ; Allahumma faqqehna fiddin, wa allimna ta'qwil 
 
cara : letakkan tangan kita kt ubun-ubun anak then bacekan ayat tu...
in sya allah.. dengan izin Allah.
 
kalau nak lembutkan hati suami boleh jugak tp buat time die tgh berdengkur..
if buat sambil die tgk tv, kompom nnti die ingt kite nak mandremkan die..kah kah kahhh..

No comments: