Bonnisan Himalaya Membantu Sistem Pencernaan Dan Selera Makan Anak-Anak

Assalamualaikum/Hai, 

Anak-anak yang sedang membesar ni kadangkala kita sebagai ibu bapa perllu menitikberatkan soal pemakanan yang sihat seiring dengan tumbesaran yang baik. 

Perut adalah bahagian yang paling penting untuk anak anak. Apabila kita mengabaikan kesihatan perut anak-anak, pelbagai penyakit akan dihadapi oleh mereka. contohnya adalah cirit- birit, kembung perut,  muntah-muntah dan sebagainya. Sebab itu, pemakanan yang sihat dan seimbang amat penting untuk tumbesaran yang baik untuk anak-anak.Bonnisan Himalaya sangat membantu anak-anak untuk memperbaiki sistem pencernaan dan memulihkan fungsi penghadaman untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan kesihatan anak-anak. Antara kebaikan Bonnisan Himalaya adalah untuk meningkatkan selera makan pada bayi dan kanak-kanak,  melegakan kolik dan gas dalam perut (kembung perut) Disamping itu, Bonnisan Himalaya juga dapat mengurangkan dan melegakan tangisan bayi yang kerap dan berpanjangaan serta memperbaiki sistem penghadaman mereka.

Supplemen kesihatan dari Bonnisan Himalaya ni sangat sesuai untuk rawatan masalah pencernaan biasa pada bayi dan kanak-kanak, untuk kanak-kanak yang kurang selera makan dan sebagai suplemen kesihatan harian bayi dan kanak-kanak. Yang paling best, Bonnisan Himalaya ini membantu menggalakkan pertumbuhan yang sihat untuk kanak-kanak. 

Dos cadangan adalah :

- bayi sehingga  bulan : setengah sudu teh, 3 kali sehari.
- kanak-kanak (1 bulan - 6 bulan ) : 1 sudu teh 3 kali sehari.
- kanak - kanak ( 6 bulan - 3 tahun ) : 2 sudu teh 3 kali sehari.

* goncang dulu sebelum minum dan boleh simpan ditempat yang kering .
Alhamdulillah lepas lebih 2 minggu bekalkan Bonnisan Himalaya untuk anak bujang, selera makin bertambah dan dah tak cerewet dalam soal makanan. Lagipun, rasa dia yang manis manis bergas sikit memang anak-anak suka. Sebagai ibu, tentulah seronok bila tengok anak berselera makan.. makin seronok nak memasak untuk anak-anak..

untuk dewasa pon boleh minum ya.. jika ada masalah pencernaan dan penghadaman boleh tumpang minum supplemen anak ni..hihi.. 

Jangan risau, supplemen ini tiada kesan sampingan yang buruk dan tiada kontraindikasi yang diketahui sebab bahan-bahan utama yang ada dalam Bonnisan Himalaya ini adalah Anethum Graveolens (Dill Oils) , Elettaria Cardamomum (Cardamom) dan Piper Longum ( Indian Long Pepper).

Untuk maklumat lanjut boleh refer info dibawah :
 -MrsPuex-
seorang ibu yng bahagia bila anak suka makan!

1 Comments

anakdenesor said…
kanak kanak kan susah nak makan kan..lepas ni bertambah la selera mereka kan