13TH ANNIVERSARY TRIP TO CAMERON HIGHLANDS : MENGINAP DI KEA GARDEN GUEST HOUSE, BRINCHANG

Assalamualaikum/Hai, 


12072020-14072020
our cribs for 3 days, two nights.

📍Kea Garden Guest House, Brinchang.


kids friendly ✔️
food friendly✔️
parking friendly✔️
OOTD(OutfitOfTheDay) friendly✔️
price reasonable✔️

tempat-tempat menarik yang berhampiran:
of course la kea farm..hehe
strawberry corner kea farm
time tunnel
sheep sanctuary
bee farm
butterfly farm
boh sg palas tea garden
cameron valley tea kg terla
lavender garden
chocolate avant
actually tak banyak tempat dapat pegi due to heavy jem plus ramai sangat orang.
tempat yang sempat pegi :

kea farm - wajiblah sebab guesthouse bawah dia je..hahah
strawberry corner
boh sungei palas tea centre
time tunner
cameron valley tea ,sungai kerla
YZ agro Farm
(nanti aku bubuh link bila dah selesai updet ya-promis!)

tak sempat pegi - nak repet nanti (doakan laki aku kental nak hadap jem lagi..hahaha) :
makan steamboat!
lavender garden
avant chocolate
bee farm
butterfly farm
sheep sanctuary
abang stroberi
opah farm
mardi
rainbow feeding animal
mossy forest via 4x4 - ni wishlist pertama ok! kah kah kahh...

ingatkan pegi ahad - selasa tak ramai.. aku silap wei..silap!
lalu pulak dari tapah.
lepas tu menyesal tak sudah.
meratapi kenapa tak lalu simpang pulai je..
hahahahaa.. benda yang lepas usah dikenang siss..
bertabah je laa kat cameron highlands sana.. standstill dari tanah rata sampailah ke Brinchang. hotel plak memang kat Brinchang.. nak tak nak, terpaksa harung jem.

shah alam : 9.00 pagi
tanah rata : 11.30 pagi
brinchang : 6.35 petang


padahal tak sampai 10km pon dari tanah rata ke brinchang..
panass vontot dalam kete.
bersyukur sangat anak anak behave je sepanjang jem.
benti lunch kat tanah rata, beli stok makanan bebanyak dalam kete.
anak anak aku ni kalau makanan ada, behave dia lain macam.

lagi satu nak bersyukur, sepanjang jem almost 7 jam tu, si kecik ni tak buat cekodok dalam pempers..
ya Allah gembira tak terkata.. mana nak cari toilet tengah hutan jalan tikus tu weii...

dh duduk kat kea Farm Garden Guesthouse,Brinchang mmg ko takkan nk hunting tempat viral kt CH (area tanah rata sana) unless ko sejenis kegigihan nak redah jem balik semula ke brinchang..
kea farm sekentut je dari sini..
heavennn!!
mak mak sangat kann..hahaha..

cam biasa,
lepas taip meh layan gambar plak..


kita standby bawak toto bentang kat bawah..hehehe..





cafe + mini fun park for kids!

dari pintu bilik kami.


ni view at night.
tak boleh nak tido, nak layan cuaca sejuk, bolehlah lepat kt sini.


  




ni rate room yang aku sempat snap kat reception area.
aku order pakai agoda je.. rezeki dapat murah sikit. hehehe..




after 8 years, baru datang balik.
till we meet again CH!

TRIP CH2020 :




 -MrsPuex-

3 Comments

Diana Rashid said…
Ramai bawak keluarga bercuti sebab budak2 masih cuti lagi.. Memang jem la..
Syaz Rahim said…
Awesome nya toilet dia!
MummyJene said…
Nice article with Helpful information!
Here is the tips given for women at work, how to manage your time for work and family!