Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, June 11, 2012

Taksub Dengan Playdoh Kek

Assalamualaikum..

Dah alang-alang pegi sogo, perkara pertama adalah carikan playdoh utk lil aireen..
dah puas hati barulah ke tempat barang-barang baby..
yela..kene bodek awal2 dulu, klo tak, mau die cranky time kita nak beli barang baby..
kita dah la kene amek time nak memilih barang baby..
bukan susah pon nak cri..tapi susah nak memilih barang tuh yang jd lambat dan lama..haih..

set playdoh yang jadi pilihan hati lil aireen adalah :



Playdoh Cake Set.
aku tambah xtra doh color - ade 8 color. dalam kotak besar tuh ade 3 color
so total sume ade 11 color..baru best nak main gituuu..
cehh..mama plak yang terlebih eksaited..
memula die nak berger set..tapi lelame die pilih yang ni jugak..
memang saje kasi die pilih sendri, baru die puas hati gamaknye..
sampai rumah die tido, kejutkan mandi pastuh cakap "kakak mandi dulu pastuh kita main playdoh nakk??"
dan dan tuh trus buntang bijik mata, trus nak mandi lelaju..senyum jek aku tgk..cumel..hihi..



ko tengok betapa kusyuknya die melayan playdoh..
lame ok die ngadap sambil borak2 konon2 main ngn ramai orang..
sesambil tu aku pon melayan sekali..
kejap jek aku layan..kira cukup syarat jek..
die dok ngadap dri kol 7.45 malam sampai 12 malam ok..lameee kan??
benti kejap utk minum susu + makan mlm ( mkn hotdog 1901 secara berjemaah jek..malas nak masak)
syok ooo..yela..zaman aku dulu mane ade menan doh doh nih..
dah alang-alang beli utk anak, aku pon meramaikan jek la..hihihi..\
tapi mama plak yang terlebih hover :D
hasilnya :


kek red+blue velvet..kununnn..kelass takk??
dalam pinggan tuh ade 3 jenis kek yang lain..pastuh die bg papa die makan kek tuh..
yang ade tulis "dad" tuh kunun-kunun kek utk father's day laa..hahaha...
father's day bilaa eyhhh??korang tau kee??

malam nih nak sambung buat kek lagikk..
emm..nak try buat pavlova ngn doh nih bolehh???hhahaha...
eyhh..eyhh..mama niii...


Yours Truly ;P

11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak playdoh jugakkkk....aloooo...

ieedaz @ mama_isha said...

isha pun ade dpt hadiah playdoh ni masa 2nd besday hr tu...tp mama sorokkan dulu..:) tgu besar sket lg br bg main..

mrs puex said...

iwa : sila terjah sogo skang level 4 hujung kt playground..:D
untungla opis dekat ngn sogo..menjeless!!

ieedaz : ye la..kene sorokkan dulu sebab takut die main pastuh klo nampak menarik trus msuk bilik..lgik naye kann??

kayzie said...

ala cumel jek..huhu

Liza Razak said...

kecik-kecik dulu mmg teringin nak beli playdoh ni..tapi x dpt..huhu

teratak hati said...

Bestnya dia main playdoh tu..

eB said...

eB x bagi aerish n aed men sbb drg suker sepah2kan . hu3... esok2 bagi balik la kot... sbb dh muler keras dohnyer. hik3

anyhu, i lioke... sgt2 comel & pandai... mcm chef :)

Arina Shamsul said...

hehehe..saya kalau ada didepan nak join sekaki juga dear..hahaha.

mmg selalu camtu,mama yang xcited dari anak..sama dengan saya..haha.

izan mama mia said...

berapa harganyer yer..cam menarik jer....hahaha mama yg lelebih

fizafantagirO said...

adik sy main yg buat eskrem tu . hihi :) done follow u ^^

Bitt (doubleIS) said...

kelas uuuu..tak payah google resepi ;)