Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, January 29, 2013

6 Bulan Dah

Assalamualaikum..

pejam celik pejam celik dah pon 6 bulan si Airiel Qaid ni..
6 Bulan jugak la Allah beri rezeki kat dia untuk fully bf..
Alhamdulillah..syukur ku panjatkan padaMu ya Allah..
Walaupun mcm2 rintangan dan halangan dalam menempuh perjalanan untuk bfkan my son..
Oh...tetiba rasa pencapaian yang sgt memberangsangkan tauu..
6 bulan macam kejap tp aku rasa lameee nak capai ke 6 bulan ni..
stok susu pon ala alaa jek..huhuhu..
Orang cakap klo 6 bulan dapat pangkat sijil gitu..hiihi..
nak cuba dapatkan PHD utk pangkat menyusu ni..insya allah

Perlu ingat, klo nak susukan anak, kita perlu ada ilmu penyusuan ye puan puan..
pastuh kena selalu mendekatkan diri dgn kawan2 yang menyusukan anak utk memotivatekan diri..
if tiada motivate, kite mmg akan tersungkur..ini mmg benarrr..

Sebab apa aku berbangga kat diri sendiri?
sebab masa kakak dulu mmg aku xde awareness langsung psl bf ni..

Semoga Allah terus melimpahkan rezeki untuk my son sehingga 2 tahun..
Semoga Allah sentiasa memberikan kekuatan mental dan fizikal untuk aku terus menyusukan my son selagi mampu..Insya Allah..

Sedikit kata-kata semangat untuk diri sendiri dan jugak utk mereka yang still menyusukan anak :

Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa

Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya

Allahu Akbar..





Perkembangan terkini :

* dah tak bole tinggalkan sorang2 expecially kt atas katil..mau tergolek ke bawah nnti..
* Seorang anak yang murah dengan senyuman..Alhamdulillah..
* dah mula nak angkat vontot..bila meniarap, die dah nak reverse ke belakang, eyhh..
* mula nak kenal orang.
* seorang yang sentimental, x bole jerit2 kat die, nnti sentapp..
*die ni mmg seorang yang cool..kekecik dh tunjukkan ke'cool'an beliau..mama laikeee!!
* Suka makan, pantang tgk orang kt meja makan, sure tertoleh2 nak jenguk apekah makanan kat atas meja..
* pandai sangat bermain cak cak ngn kakak..kakak pon suka sangat melayan..
*semakin melaju kat dalam walker..
*suka makan plastik cover meja makan..yang ni kena selalu perati..

Sekian, terima kasih..

Yours Truly ;P

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

airiel yg hensemmmm :)

Mama Vogue said...

Good boy Airiel Qaid :)

teratak hati said...

Dah lama tk dtg sini..dh 6 bulan rupanya Airiel ye..tahniah berjaya fully bf..teruskan smpai 2 tahun..in shaa Allah..sy pun cm dpt semangat pulk bc kata2 semangat tuk bf tu..anak dh setahun sebulan..masih menghadapi mcm2 dugaan..tp tetap nk teruskan bf..

♥ ROS ♥ said...

cptnyer kan..rasa ari tu bru duk ckp pasal pregnt...anak ros pun dh 4bulan.. :) dh leh mkn dah lpas ni..kikiki

d0d0l said...

2 thn ke 2 thn 6 bln? aku pernah baca kiraan tu ikut kalendar hijrah tau, bkn kalendar masihi :D