Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, April 7, 2014

syubhah memakan jika was-was : isu coklat pepero

Assalamualaikum..

rentetan kepada entry coklat pepero halal , bagi yang still rasa was-was, anda dinasihatkan untuk jangan makan dulu sebab ia dah jatuh kepada syubhah..

syubhah ni maksudnya perkara yang berada dalam kesamaran., tidak jelas hukumnya sama ada halal atau haram. biasanya disebabkan oleh faktor pertentangan dua dalil ataupun kerana tiada dalil/nas yang terang/sohih.

beberapa detail entry berkaitan dengan coklat pepero ni. silalah baca:

http://www.eyriqazz.com/2014/03/status-halal-coklat-pepero-jawapan-balas-dari-haji-ismail-group-langkawi.html

http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/status-halal-letto-pepero.html

Sekian..

p/s : saya masih menunggu kesahihan tentang isu coklat ini..harap kita semua dapat penjelasan yang sebanar-benarnya.


Yours Truly ;P

2 comments:

:: idzwa :: said...

alahhh mkn je la...kalo nak ikut was-was mcm-mcm benda mcm-mcm tempat mkn boleh diwaswaskan!

HeNRieTTa JoSe said...

Dah pernah makan....bru isu ni timbul...skank dah xmakan...sebabnya, xde stok....kt sni xde jual...hehehe....