Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, July 9, 2014

Survey Baju Raya 2014

Assalamualaikum..

Niat tahun ni nak sesimple yang boleh dalam meraikan hari lebaran..
dalam hati nak je pakai bju raya thun lepas which is still in good condition..
baju melayu suami - baru pakai sekali yakni raya pertama..
baju kurung isteri - elok lagik muat lagi cuma ade kesan koyak tersangkut kerusi tp is ok..
baju kurung kakak - just nice lom sempat nak senteng lagi
baju melayu adik - dulu pkai labuh kemain, skang ni sarung just nice..ensem bergaya

tapii..

bila mikiokan kakak bersemangat puasa, rasa macam bersalah jek tak belikan sesuatu yang baru di hari lebaran nanti..kira rewards la untuk die.. nak belikan skirt, rasa dah macam tak sesuai sebab nak ajarkan die pakaian yang menutup aurat walau tak sepenuhnya.. **niat mama papa**
kekadang teringin nak tgk die cantik mcam princess pakai gaun libas libas bila jalan..tapi..if kita terbiasakan nanti sampai ke besarr la die nak berskirt..masa tu dah terlambat la nak ajarkan die..
-ini semua atas permintaan papanya..maka mama pon ikutkan jek la..-

no more baju tak de lengan, no more seluar pendek waktu jenjalan, no more skirt skirt...nak pakai pon dalam rumah jek.. gituu..

ehh termelalut pulak..

ok sambung..

so tadi time lunch lari kejap ke plaza alam sentral untuk buat survey..
antara kedai yang sempat diterjah secara kelam kabut  adalah...

GENE MARTINO


gedung baju sefamili..
dari saiz baby sampai ke saiz dewasa..
 

pam gamba kat incik suami mintak pendapat..

pam lagik yang ini..

pam yang ini pulak..

pastu pam yang ini
 
semuaa no responn..
ko tengokk..
sebab sume ala ala fink which is die sangat elergik..
kah kah kah..
ntahh tgk nicee plak fink nih..

gamba patung anak beranak..
tengok dorang pakaikan shocking pink jugak.
kan cantekk tuh..
hihihi..

yang ini purple..
warna sebenar lagi pekat..mybe kesan cahaya kot..
pepel lagik..cantekk apee..
hahaha..
tak bole jadi..kene seret jugak incik suami ke sini..
 
dah setel sevey seveyy kat gene martino, aku terjah plak kedai kedua :
 
 

 
 
tak banyak sangat baju anak beranak..
kalau ada pon tak komplit untuk family aku..
baju melayu pon tak mencapai piawai incik suami..
tapi mencapai sangat piawai puan isteri..
 
maka..
 
jeng...jengg..
 
 
terbeli pulak baju sedondon mak dara ngan anak dara..
memula nak cari baju kurung hitam kakak
kebetulan ada plak saiz die dan murohhh...
terus rembat sepasang..
jalan jalan ke bahagian mak dara..
sekalii ternampak patern yang sama macam anak punya..
tengok harga humaii murooh muroohh..
 
teruss sambar then bayoo..
dua pasang still below rm100
puass hati..
yang pasti ni bukan baju raya pertama kami..
misi mencari baju raya pertama masih diteruskan..
agak agak menyampah, kita sarung jek tahun lepas punye..
senang cite..
pasang niat bersederhana seadanya..
 


Yours Truly ;P

2 comments:

Ismi Ana said...

Ape2 pun sunnat berbaju cantik dipagi syawal. :) jangan tabbaruj sudahlah kan. :)

Mama Vogue said...

Fuiyooo dah boleh sepasang ngan anak dara! bestnyaaa

Misi mencari baju raya pertama mmg wajib heret encik suami tau..haha