Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, September 9, 2014

Terapi kolam bulat

Assalamualaikum..

Since incik suami menjalankan tanggungjawab kerjanya selama 2 hari  (sabtu & ahad) yang lepas,
makanya mama sorang sorang la dok berkungtau dengan si kakak n si adek..

sangat 'fun' bilamana memasing dah semakin membesar dan semakin ada keinginan hati sendiri untuk buat itu dan ini..

paling win 'kemas' rumah secara berjemaah.. penat? memang la weii.. ada anak kecik tak penat mmg kepelikan di situ kecuali korang amek maid then ko dok goyang kaki layan fb..eyhh!!

mop, sapu sampah then tak sampai 5 minit air tumpah mencecet dari dapur membawak ke depan.. semua nak buat sendiri. yang ini adik punye keje.. kalau kakak, mmg mendatangkan kemarahan berganda.. adik ni marah jugak sebab penat tak ilang dah kene lap balik..tp marah sikit laa.. anggap ia adalah learning process bagi mereka.. yang penting saborrr saborrr..*ketap bibir sesajee*

last last omaknye dah buntu, trus pikir, haaaa.. kolam..kolamm..
terusss.. jommm mandi kolam nakk??

adek : yeyyy andi olammm, yeeyyy andi olamm.. sambil berlari terkedek2 mencari baju mandinya..
           mama!! aju andi adek aneee??? - beliau dh pandai susun ayat tp pelat skit.2 tahun.
kakak : yeay yeayy.. sambil terlompat lompat kesukaan. masuk bilik trus sarung baju mandi ..
* ko tengok la kehappian mereka..

masa ni jam 1130 pagi. lantakkan mereka..


pekej makan dan mandi secara serentak..
aku buat chiken porridge utk dorang.. as per requested nakkan bubur.. daun sup tu utk hiasan semata..hahaha..
letak bubur bebanyak sebanyak saiz kolam tersebut..saiz pinggan sama saiz ngn kolam..
ok tipu.. camera trip namanya ni..

motip sebenar : nak kasi dorang penat dan kenyang dalam masa yang sama supaya dorang akan tido smpai ke petang..

dannn... ianya adalah berjaya uolss..

jam 1230 tgh hari abis mandi, wash up memasing..
bentang comforter depan tivi, turunkan langsir kasi gelap..
buat susu kakak, susu adik mama kene baring skali sebab adik still susu cap gantung..
tak sampai 1 jam, trus pingsan memasing..



dorang tido almost 4 hours.. from 1 pm till 5 pm..

mama is very happy happy happy!! *sempatlah setelkan keje rumah yang tetangguh*
terapi kolam bulat ni nampaknya sangat berhasil uolss..
parenting tips nih..keh keh kehh..

ada yang tanya, mlm kang mesti tido lambat.. tapi anak anak aku mmg sume hantu tido.
mlm tu blom pukul 10pm memasing dah padam..hahaha... sempatlah mama layan af2014 sementara menunggu papa pulang dengan habuan dari MATTAFAIR2014..

again... mama feel another happy happy happy..

takk sabar nak tunggu our next vaccay! yeayyy!!

kemane kite?? surprisee!!!

Yours Truly ;P

3 comments:

Bitt (double IS) said...

terapi kolam memang syok...kalau mak yang join pon syok...hehehehe

Ismi Ana said...

Amboi..rasa dunia ana yg punye. Haha. Syok pulak bila diorg si kecik2 tu tido lelama. Kenyang campur penat. Ekekeke! Suke3

nini said...

wah syoknyaaaa....