Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, October 24, 2014

Bila Mak-Mak Main Badminton

Assalamualaikum..

Plan yang tak dirancang..
Memula tu ternampak kat fb adik ipar, die menang main badminton..
terus tangan gatal cakap , kalau berani jomlah bet..
lawan secara bereguu..

Dorang terus ok set..
Aku pon haa?? halamakk.. reket takde, kasut tinggal opis..
tanya incik suami,, acane nak lawan..saya mane ada reket, kasut plak ada kt opis sebab memang stanby utk senamrobik kt opis tu..

terus incik suami cakap.. jom gi beli reket..
bila dah banker cakap cenggitu, kite pon ON la..siap anak-anak trus tuju ke tesco..
orang boikot tesco, aku tak pikir tempat lain dah..trus terjah je..hhahhaa..lantokk..
tapi mekdi masih tak makan lagi..























Semua baru..hahahaha.. tapi sedey x de PURPLE design..
pastu kene sound ngn adik ipar, semua baru, kalau kalah maluu...
cettt..gua apedehal..selamber jek..tengok laa korang nanti..sayurr jadiknya..hihihi..berlagak tak aku?

Tiba hari yang dinanti..
kami dari shah alam terus shoot ke ampang..singgah dulu kat umah adik then baru konvoi sesama..
kitorg tak tau tempat..kang pegi sendiri menonong kang terus sesat..
kite kan orang shah alam...hahahaha..
Lokasi sasaran adalah di  Enrich Fitness Challenger Sport Ampang.

























Orang lelaki warming up, kitorang selpi dulu..hehhee..
kitorang dah warming up masa bertungkus lumus siapkan anak anak..tak gitu dikk??
hehehe..
tunggu turn main je..

 
memula nak main beregu..tapi memandangkan tak de sape jaga budak-budak kat atas ni ha, maka lelaki lawan lelaki, perempuan lawan perempuan sajee.. adrenaline budak-budak masa ni membuak2.. maklumlah pestime bawak ke padang court..so keterujaan dorang adalah tahap to the max!
lagi satu perkara yang penting adalah MAKANAN! .. cara nak diam adalah sogokkan dengan MAKANAN..heheee..
 
























Bila orang lelaki main..
amboi boi boii.. senang lenang jek dorang main.. tanpa GANGGUAN..
aman dan damaii...

Tapi bila mak-mak yang masuk padang court, cer ko tengok!
penuh dah court tu..!
tarik napas, hembus kat idung ke mulut ke pon tak sedor dah..
risau jeeee bulu tangkis bertukar kepada orang..
kasi up gambar banyak sikitt utk korang tgk betapa stressnye mak mak main badminton..



























layankan ajek kerenah anak anak nih..
kompom tak kluar peluh diknon oi..
tapi tangan terasa gak la lenguh lenguh..

Ape ape pon, we had soo much fun when we get together..

last but not least ,
aku lawan ngan abah..hahaha..
tercungap dia sebab keje die jek nak amek bulu tangkis tuh..
dah aku asik pas over ke dia..
sori abah..kasi abah bersenam untuk kesihatan..
ngehh ngehh ngehhh..


 









































Selesai main badminton,
balik KCB, terus carbo loading kaww kaww..
Acaner, mak masak sedap dap dap..

 
Yours Truly ;P

No comments: